Copy
   Nieuwsbrief
Wordt deze email niet correct getoond? Bekijk het in uw browser. 
Beste lezer,
Het is hoog tijd voor een update! De Groene Grachten gaat als een speer. De Amsterdam Solar Boat Parade 2014 is achter de rug en we hebben veel nieuwe projecten en activiteiten in het vooruitzicht. Bovendien hebben we recent samen met de gemeente Amsterdam de Wubbo Boom geplant. Lees hieronder en kleine update en check vooral ook onze agenda voor de komende weken. We zien je graag tegemoet op een van onze events!
2 december, 20.00-22.00 uur - Pakhuis de Zwijger 

FINALE Zon op de Zwijger


Wie heeft het beste plan voor zonnepanelen op het dak van het monumentale Pakhuis de Zwijger? Kom naar de bekendmaking op 2 december in het Pakhuis!

Wij hebben maar liefst 15 dakontwerpen ontvangen. De drie beste inzendingen mogen op 2 december hun plan pitchen voor een vakkundige jury. Deze jury bepaalt welk winnend ontwerp daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden in maart 2015. Verder is er een keynote van Maurits Groen, worden de Amsterdamse regels onder de loep genomen en zullen we kijken hoe we de andere innovatieve ideeën in de zaal ook een plek kunnen geven in Amsterdam. Meld je nu hier aan...
 
De Wubbo Boom is geplant 

Levend monument voor Wubbo Ockels


Na het overlijden van onze initiatiefnemer Wubbo Ockels belden we de gemeente Amsterdam op met een simpele vraag: kunnen we midden in de stad samen een levende herinnering aan Wubbo plaatsen; een Wubbo Boom? Het antwoord was: "Ja!" 

Op 8 november 2014 was het dan zover: in het bijzijn van honderden toeschouwers werd de Wubbo Boom onthuld. Dit levende monument zal de stad nog honderden jaren herinneren aan Wubbo’s missie: we zijn allemaal astronaut van Ruimteschip Aarde en moeten hier dus goed mee om gaan. Lees meer...
 
Nog even nagenieten 

Aftermovie Amsterdam Solar Boat Parade 


Op 14 september vond de 2e editie van de Solar Boat Parade plaats op de Westergasfabriek. Met meer dan 5.500 bezoekers en toeschouwers was de Amsterdam Solar Boat Parade opnieuw Amsterdams grootste duurzaamheidsevent.

Het startsein werd gegeven door Joos Ockels, echtgenote van onze initiatiefnemer Wubbo Ockels die in 2013 nog de eerste editie inluidde. Met zo'n 100 betrokken boten, studententeams, ondernemers, bedrijven en non profits werd de Westergasfabriek het toneel van een duurzame toekomst. Lees meer...
 
Ons werkveld breidt zich uit  

Duurzame projecten door heel Nederland 


Sinds de lancering van De Groene Menukaart hebben talloze online bezoekers zich laten inspireren voor een duurzame woning of kantoor. Wij doen inmiddels projecten in heel Nederland.

Regelmatig worden we door particuliere en zakelijke eigenaren van historische panden, bedrijfsverzamelgebouwen, studentenverenigingen en zelfs forten gevraagd om te helpen met een duurzaam advies op maat. De eerste plannen zijn inmiddels ook uitgevoerd onder onze begeleiding met financiering, vergunningen en de juiste uitvoerders. Waar we ooit begonnen in Amsterdam, zijn we inmiddels actief in andere steden, zoals het historische centrum van Utrecht. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees hier meer...
 
Eerste internationale reis  

Voor Rooftop naar Nashville, Tennessee 


Vorige week waren wij in Nashville om ons project 'Amsterdam Rooftop Solutions' te vertegenwoordigen op 'Cities Alive', een congres over groene daken en muren in de VS.

Op uitnodiging van Drain Products reisde Suze samen met Sacha Stolp van de gemeente Amsterdam af naar Nashville om de Amerikanen kennis te laten maken met onze Rooftop-aanpak. Onze deelname was een groot succes. De stand werd enorm druk bezocht, mogelijke samenwerkingen werden besproken en we deden goede inspiratie op voor ons project 'Amsterdam Rooftop Solutions'.
 
16 december 17.00 uur - Amsteldijk 166

Nieuwe Masterclass - BIG Solutions 


Grote problemen vragen om grote oplossingen. Daarover gaat de eerste editie van de BIG Solutions masterclass op 16 december. Wij zijn enorm trots op deze nieuwe masterclass die wij samen met journalist en schrijver Pepijn Vloemans hebben ontwikkeld. Er is een beperkt aantal plekken, dus meld je snel aan!

Pepijn Vloemans reisde de wereld over op zoek naar de antwoorden op vraagstukken rondom energie, transport en voedsel. Hij kwam terug met een positief verhaal: ondernemers over de hele wereld werken aan baanbrekende oplossingen die onze wereld mooier, gezonder en leefbaarder maken. In de masterclass BIG Solutions stellen we jouw opvattingen over de leefbaarheid van onze aarde ter discussie door je mee te nemen in de grenzeloze mogelijkheden die er zijn. We laten je zien hoe het komt dat we grote veranderingen onderschatten en stellen je in staat om voorbij de grenzen te kijken. Lees meer...

Save the date

Schrijf de volgende data alvast in je agenda:
 
FINALE Zon op de Zwijger
02-12-2014, 20.00-22.00 uur 
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Meld je aan via deze link

Workshop i.s.m. VNG: Duurzame Historische Gebouwen // De Groene Menukaart
04-12-2014, 09.45-12.45 uur
Paushuize, Utrecht
Op aanmelding: voor erfgoed en duurzaamheidsprofessionals van gemeenten, contact via Jelle


Masterclass: BIG solutions
16-12-2014, 17.00-20.00 uur 
Kantoor Fastned, Amsteldijk 166

Op aanmelding, via deze link

Greep uit de media

Duurzame Jonge 100: Marjolijn volgde dit jaar Suze en Jelle op met haar plek in de Duurzame Jonge 100 van 2014.

Marie Claire: Suze won deze maand de Smart Sustainable Sisley Award, te bekijken via deze link.

 

Uitbreiding project team

Ons team is uitgebreid! Niek van Beurden versterkt het team op marketing, projecten en workshops. Zillah Kaptein werkt mee op het project '1 Hectare Daknatuur'.
 

Wij zoeken jong talent

Wil jij met een groep jonge mensen in de voetsporen treden van Wubbo Ockels? Meld je dan aan bij Timo. Wij hebben doorlopend een aanbod aan stageplekken en (afstudeer)opdrachten. 
Ga naar onze website
Copyright © 2014 De Groene Grachten, All rights reserved.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je in contact bent geweest met De Groene Grachten en het project team. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je dan hieronder uit.

Aanmelden voor deze nieuwsbrief      Afmelden voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp