Copy
   Persbericht
     15-09-2014, Amsterdam
Wordt deze email niet correct getoond? Bekijk het in uw browser. 

Duurzame koplopers gaan voor koerswijziging Amsterdam

 
Na de parade van tientallen futuristische Solar Boats,
lanceerden duurzame ondernemers vandaag hun nieuwste initiatieven
, waarmee de stad Amsterdam en de rest van Nederland de komende jaren verduurzaamd wordt.

Zo werd 'Foodlogica' bekend gemaakt, waarmee vanaf nu biologisch voedsel op elektrische fietsen op zonne-energie door de hoofdstad rondgebracht wordt. Dit voorkomt CO2 uitstoot, opstoppingen in de binnenstad en vervuiling. De bedenkers maken zo handig gebruik van de fietscultuur waarmee de hoofdstad internationale faam geniet. Het 'Pitch Festival' van duurzame ondernemers van Rockstart, Oneplanetcrowd en 
De Groene Grachten werd gewonnen door ACE 1 Ultra-Clean Biomass Cookstove, een kookstel dat brandt op bijna alle biomassa. De in Amsterdam gelanceerde concepten zullen in heel Nederland uitgerold worden.

De lanceringen waren onderdeel van de tweede editie van de Amsterdam Solar Boat Parade, een initiatief van wijlen Wubbo Ockels. Duizenden bezoekers zagen hoe de eeuwenoude grachten groen kleurden door een parade van tientallen futuristische boten op zonne-energie. Na races in Monaco en Friesland waren deze boten naar de Nederlandse hoofdstad gekomen om te inspireren voor een duurzame koerswijziging. Op de slalom en sprint bij de Westergasfabriek bleek de Solar Boat 'FuriaOne' de snelste op zonne-energie. Organisator Stichting De Groene Grachten zette zo het gedachtegoed van haar oprichter Wubbo Ockels voort. Zijn vrouw Joos Ockels gaf om 13.00 uur het startsein voor de parade, samen met goede vriend en duurzaamheidsicoon Maurits Groen.

Beeldmateriaal

Klik op de foto's voor een grotere versie.
        
 

 

Over De Groene Grachten

De 'Amsterdam Solar Boat Parade' wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting De Groene Grachten. Deze Stichting is een initiatief van Wubbo Ockels en zet zich in om historische binnensteden duurzaam te maken. De Stichting begon in 2012 in het moeilijkste stukje van Nederland: de Amsterdamse grachten. â€œWant als monumentale grachtenpanden duurzaam kunnen, dan kan het overal!”, aldus Wubbo Ockels in 2012. Alle opgedane kennis wordt gedeeld met de online tool 'De Groene Menukaart'. De Groene Grachten helpt inmiddels door heel Nederland eigenaren van historische panden hun pand energiezuinig te maken met duurzame maatwerkadviezen en bouwbegeleiding. De nieuwste ontwikkelingen jaagt de Stichting aan door met haar partners samen te werken in innovatieve projecten, zoals 'Amsterdam Rooftop Solutions'. 

 

Perscontact
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: 

Jelle Rademaker, Mede-oprichter De Groene Grachten
+31 (0)6 14 06 07 25
jelle@degroenegrachten.nl   
www.degroenegrachten.nl
Copyright © 2014 De Groene Grachten, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp