Copy
   Nieuwsbrief
Wordt deze email niet correct getoond? Bekijk het in uw browser. 
Sinds de herdenking van onze initiatiefnemer Wubbo Ockels op 1 juni jongstleden gaat De Groene Grachten op volle kracht door in Wubbo's groene voetsporen. Onder andere met een nieuwe bestuurder en tal van projecten! In deze nieuwsbrief lichten we een tipje van de sluier op.

Even voorstellen: Maurits Groen!

Wij zijn enorm trots dat wij in Maurits Groen een nieuwe stichtingsbestuurder hebben gevonden. Vanaf heden zal hij samen met Marjan Minnesma ons bestuur vormen. Maurits is een van de meest bevlogen duurzame ondernemers van ons land. 
Maurits reageerde als volgt op onze vraag of hij onze stichting zou willen versterken:
"Daar hoef ik geen seconde over na te denken! Ik voel me ontzettend vereerd door deze vraag. Als inwoner van de grachten, voel ik me nauw betrokken bij De Groene Grachten. Jullie verrichten fantastisch werk en we zijn het Wubbo verplicht om zijn visie nog veel verder brengen. Daar werk ik maar wat graag aan mee!". 

Lees meer...

Wij dagen je uit: Green Masterclass voor jong talent

De Groene Grachten daagt je uit voor de Green Masterclass op donderdag 19 juni om 13.00 uur. Met o.a. Marjan Minnesma, Marco Lemmers en duurzame experts.

De Masterclass is eveneens de aftrap van een nieuw, door Wubbo Ockels geïnspireerd initiatief met een flinke missie: de verduurzaming van de gebouwen van Nederland. In deze nieuwe organisatie zullen jonge enthousiaste mensen continu aan gewaagde, duurzame icoonprojecten werken, geheel volgens de visie van Wubbo Ockels. Hoe het nieuwe initiatief gaat heten? Dat houden wij tot 19 juni nog even geheim.Lees hier meer om deel te nemen...

Amsterdam Solar Boat Parade 2014 - Westergasfabriek

Op 14 september vindt de 2e editie van de Amsterdam Solar Boat Parade plaats. Dit jaar strijken wij neer bij de Westergasfabriek, gelegen aan het water en omgeven door karakteristieke monumenten is dit festivalterrein de ideale locatie! 

Wij laten je op hét duurzaamheidsfestival van Amsterdam zien en beleven dat duurzaam nu al kan. We halen de toekomst naar het heden. Ook dit jaar hebben al vele partners zich bij ons aangesloten, waaronder de gemeente Amsterdam, Waternet, GVB en de Westergasfabriek. Samen met hen, en met u laten wij zien dat duurzaam niet minder is, maar anders en leuker!

Lees meer...

De Groene Menukaart gaat als een speer

De Groene Menukaart werpt haar vruchten af! Vorige maand leverden wij ons eerste advies op aan een bewoonster van Amsterdam. Voor haar pand verzorgen we nu ook de begeleiding bij de uitvoering van het advies. We werken inmiddels aan adviezen voor jong en oud, voor bewoner en bedrijf, van klein appartement tot een rijtje panden. 

Wil jij iets met jouw pand? Bekijk dan wat de mogelijkheden zijn op De Groene Menukaart. Onder onze nieuwsbrief lezers verloten wij 1 voucher, waarmee je 40% korting krijgt op je Advies op Maat! Wil je hier kans op maken? Stuur dan een mail naar Marjolijn.

Lees meer...

Terugblik herdenking Wubbo Ockels

Sinds 18 mei jongstleden is Wubbo Ockels niet meer in ons midden. Wubbo laat de wereld talloze succesvolle projecten na. Met o.a. de Superbus, de Nuna, De Groene Grachten en de Ecolution liet hij zien dat duurzaamheid niet minder is, maar anders en veel leuker!

Zonder uitzondering zette hij jonge, enthousiaste mensen aan het roer van zijn projecten. Tijdens de herdenking spraken onder andere minister-president van Aruba Mike Eman, schrijver en voormalig politicus Jan Terlouw en Jan van den Berg, bestuursvoorzitter van de TU Delft. Ook Wubbo's dochter Gean en zijn vrouw Joos hielden een prachtig verhaal. Verder waren er optredens van Alain Clark en Hessel. Ook 'onze' Suze en Jelle hielden een verhaal over hun contact met Wubbo als initiatiefnemer, held en vriend.

Lees meer...

Save the date

Schrijf de volgende data alvast in uw agenda:
 
Green Masterclass
19-06-2014, 13.00 uur 
Conscious Hotels Vondelpark Amsterdam


Solar Boat Parade
14-09-2014, hele dag
Westergasfabriek, Amsterdam

 

Uitbreiding project team

Ons team is uitgebreid! Timo, Jitteke en Carel vertellen u volgende maand op welke manier zij De Groene Grachten versterken. Lees hier alvast meer.

Greep uit de media

RTL-Z Toekomstmakers: bezoek aan de Nieuwe Prinsengracht, te bekijken via deze link.

We zijn genomineerd voor de Welcom Amsterdam Communicatie Award 2014! Stemmen kan via deze link.

 

Wij zoeken jong talent

Wil jij samen met een groep jonge mensen in de voetsporen treden van Wubbo Ockels? Meld je dan aan voor onze masterclass of stuur een mail naar Timo. Wij hebben doorlopend een aanbod aan stageplekken en (afstudeer)opdrachten. 
Ga naar onze website
Copyright © 2014 De Groene Grachten, All rights reserved.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in contact bent geweest met De Groene Grachten en het project team. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hieronder uit.

Aanmelden voor deze nieuwsbrief      Afmelden voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp