Copy
De Groene Grachten wenst je een..
Wordt deze email niet correct getoond? Bekijk het in uw browser. 
Beste allen,
 
Nog geen jaar geleden lanceerden we De Groene Menukaart. Zo begon De Groene Grachten in 2014 met een nieuwe sprong in het diepe. In mei namen we afscheid van onze initiatiefnemer en inspirator Wubbo Ockels. Dit luidde voor ons symbolisch een nieuwe fase in: op eigen benen verder, met Maurits Groen als nieuwe voorzitter van ons Stichtingsbestuur. Het verlies van Wubbo hebben we in november een letterlijke plek kunnen geven met het planten van de Wubbo Boom op het Haarlemmerplein.
 
Panden verduurzamen in heel Nederland
Wat in 2012 ooit begon met 1 pilot op de gracht, leidt inmiddels tot het verduurzamen van tientallen panden in Amsterdam, Utrecht, Delft en omstreken. In samenwerking met het Rijk en lokale gemeenten werken we aan een landelijke uitrol van De Groene Menukaart in 2015.

Icoonprojecten in de Ockels Innovation Space
Daarnaast zijn we sinds 2014 trotse founding partner van Amsterdam Rooftop Solutions, waarmee we de kansen voor de 12km2 aan daken willen benutten voor daknatuur, waterberging, zonne-energie, etc. In december rondden we onze prijsvraag Zon op de Zwijger af, waarmee nieuwe kansen voor zonnepanelen op monumenten op de kaart zijn gezet. Daarmee is onze Ockels Innovation Space een feit. Hierin zullen we de komende jaren tal van dit soort icoonprojecten met jongeren blijven opzetten.

Events 
Het is ons in 2014 gelukt om met de hulp van regionale, nationale en internationale media enkele miljoenen mensen te inspireren. Bovendien hielden we allerlei masterclasses, workshops en festivals. Een hoogtepunt was de 2e editie van de Amsterdam Solar Boat Parade met duizenden bezoekers op de Westergasfabriek.
 
2014 was voor ons opnieuw een jaar van kansen en bijzondere momenten. We gaan komend jaar graag samen met jullie door in onze missie voor duurzame historische gebouwen door heel Nederland. Heel veel dank voor jullie betrokkenheid en ondersteuning in het behalen van dit gezamenlijke succes!

We wensen je een knalgroen 2015 toe!
Maurits Groen
Marjan Minnesma
Suze Gehem
Jelle Rademaker
Marjolijn Bonnike
Timo Spijkerboer
Niek van Beurden
Zillah Kaptein
Inspiratie voor 2015
Graag delen we met jullie de geweldige schets die tijdens de onthulling van de Wubbo Boom is gemaakt, vol quotes, inspirerende teksten, grapjes en toekomstverhalen.
Voor een grotere versie, klik op de afbeelding:
Copyright © 2014 De Groene Grachten, All rights reserved.

Je ontvangt deze kerstkaart omdat je in contact bent geweest met De Groene Grachten en het project team. 
Afmelden voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp
Ga naar onze website