Copy
Beste lezer,
 
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van De Groene Grachten.
Voor meer informatie, zie onze website of bekijk hier ons filmpje. 

De lente is in volle gang, de stad is groen en de grachten zijn op hun mooist. Hét moment voor een feestelijk duurzaamheidsevenement: het Lente Festival van De Groene Grachten! 


Kom op 26 mei naar het Lente Festival in Amsterdam!

Wilt u zien welke duurzame maatregelen er genomen worden op de Nieuwe Prinsengracht? Met uw kinderen naar muziektheater? Of inspirerende mensen aan het woord horen? Dit is allemaal mogelijk op 26 mei! Lees hieronder en op onze website meer over het programma van dit festival. 

Locaties en tijden:
- Nieuwe Prinsengracht 43-53: geopend van 10.00-15.00
- De Duif Kerk: geopend van 13.30-18.00


Raedthuys Hoofdsponsor ZonDag 2013 

Sinds deze week is Raedthuys Groep uit Enschede de officiële hoofdsponsor van de ZonDag 2013, die plaats zal vinden op 15 september 2013. De Raedthuys ZonDag 2013 staat geheel in het teken van duurzame energie. Zo laten wij u zien wat er allemaal met duurzame energie kan: in huis, op de weg en op de Amsterdamse grachten. Op deze dag is er voor jong en oud van alles te beleven. Daarbij wordt de eerste Zonneboot Parade door de Amsterdamse grachten gehouden.


Aanbieden windenergie

In samenwerking met Readthuys Groep zullen wij vanaf 26 mei 100% pure energie aanbieden. Omdat het in het historische centrum vaak niet mogelijk is om met zonnepanelen de volledige elektriciteitsbehoefte op te wekken, biedt De Groene Grachten de Amsterdammer nu ook windstroom. Samen met projectpartner Raedthuys bieden wij 100% Pure Energie aan, uitsluitend opgewekt door windmolens uit de Nederlandse polder. Amsterdammers die overstappen op 100% Pure Energie, horen volgens Stichting Milieukeur direct bij de groenste stroomverbruikers van Nederland. Raedthuys biedt niet alleen 100% duurzame windstroom; ook het gas dat u via Raedthuys afneemt is CO2- gecompenseerd volgens de richtlijnen van het Wereld Natuur Fonds.
 
Het streven van De Groene Grachten en Raedthuys is om ook windmolens aan de stadsranden van Amsterdam te bouwen. Deze molens leveren straks 100% Pure Energie aan de inwoners van De Groene Grachten. Op die manier ‘bezitten’ we dus onze eigen energieproductie en nemen we het heft in eigen handen voor een duurzame toekomst. Eén windmolen kan wel 2.000 huishoudens voorzien van groene stroom! Hiermee sluiten we nauw aan op de Windvisie die de Gemeente Amsterdam heeft vastgesteld.

Meer info? Readthuys zal aanwezig zijn op 26 mei in de Duif.


Programma Lente Festival  


10.00-15.00 uur
Nieuwe Prinsengracht 43-53

· Openstelling Open Monumentendag
· Doorlopend rondleidingen
· Stap bij De Duif op de Canal Hopper
  die u erheen brengt

13.30 - 18.00 uur
De Duif Kerk

· Duurzaamheidsmarkt
· 14.00 en 16.00 uur:
   Première muziektheater ‘Nichego’ 
· 17.00 uur: Keynote Wubbo Ockels


Muziektheater Nichego
door 'Wie Walvis'

In het kader van De Groene Grachten heeft Stadsherstel Amsterdam aan het theatergezelschap Wie Walvis gevraagd een duurzaam theaterstuk te maken:

Een meisje zit te wachten tot er iets gebeurt in haar leven. Dan ontmoet ze een jongen die alle verhalen van de wereld verzamelt. Hij heeft ze bijna allemaal. Maar… er is er eentje die hij maar niet te pakken kan krijgen: dat verhaal gaat over het Niets. Over het begin van de wereld. Het Niets is verdwenen bij het ontstaan van alles. Maar hoe vind je Niets? Iets dat je niet ziet, dat niet bestaat…Het meisje besluit het Niets te gaan zoeken...

Kom dus kijken op 26 mei om 14.00 en 16.00 uur voor de première in De Duif!


Twee vacatures open!

Wij zijn op zoek naar twee personen om ons team te versterken:

PROJECTLEIDER
READTHUYS ZONDAG 2013

Lees hier meer over de functie

STAGIAIR(E)
MARKETING EN COMMUNICATIE

Lees hier meer over de functie

Interesse? Neem dan contact met ons op.
Copyright © 2013 De Groene Grachten, All rights reserved.