Copy
Beste lezer,
 
Hierbij ontvangt u een speciale 10-10 editie van de maandelijkse nieuwsbrief van De Groene Grachten.
Voor meer informatie, zie onze website.

 

Het is 10-10, Dag van de Duurzaamheid. Vandaag gonst Nederland van de groene initiatieven! Reden genoeg om onze nieuwsbrief van de maand oktober hieraan te wijden.

Marjan Minnesma en Wubbo Ockels beiden nr. 1 Duurzame 100!

                  
Gisteravond was de bekendmaking van de Duurzame 100 van Trouw. We zijn erg trots op ons Stichtingsbestuur, want zowel Wubbo Ockels als Marjan Minnesma hebben een nummer 1 positie gehaald! Hoe dat mogelijk is? Uiteraard is en blijft Marjan Minnesma "koningin van de duurzaamheid", waardoor ze nu drie jaar op een rij op nummer 1 staat.
Ondertussen bestaat de 'Duurzame 100' alweer vijf jaar. Over de hele linie heeft Wubbo Ockels gemiddeld het hoogst gescoord onder de honderden Nederlanders waaruit de jury jaarlijks kiest. Dat is dan ook de reden dat niemand minder dan onze eigen initiatiefnemer Wubbo Ockels door Trouw is uitgeroepen tot de invloedrijkste duurzame Nederlander. Uiteraard feliciteren wij ook graag Thomas Rau (4) en onze ambassadeurs Anne-Marie Rakhorst (31) en Maurits Groen (3), net als de andere duurzame 100!

Lees meer...Steun 1 Hectare Daknatuur op Festival of CoolsAmsterdam krijgt een nieuw natuurgebied op de daken van de stad: 1 hectare daknatuur. We zijn op zoek naar mensen die het project een warm hart toedragen en graag hun steentje bijdragen. Dat kan onder meer door vandaag op het Festival of Cools een zakje bloemenzaad te kopen. Het zakje is een loterij-lot waarmee je direct kans maakt op een barbecue ter waarde van 150 euro.

Kom dus bij ons langs op de New Energy Docks in Amsterdam!

Lees meer...

Doe de windwissel!Wek net als Wubbo Ockels je eigen windstroom op met de windwissel van De Groene Grachten en Raedthuys! In zijn zoektocht naar zélf op te wekken écht groene energie, kwam Ockels bij duurzaam energieleverancier Raedthuys terecht. Samen met De Groene Grachten heeft Raedthuys een windmolen speciaal voor de Amsterdammer beschikbaar gesteld, waaruit je nu een of meerdere windwissels kunt nemen.

Ockels nam na afloop van de Solar Boat Parade de eerste Windwissel in ontvangst. Wil jij ook zelf je eigen windenergie opwekken? Dat kan! Ga naar onze website. Zo ontvang jij straks zelf 10 jaar lang, gegarandeerd 500kWh stroom uit je eigen molen. Bekijk hier een kort filmpje met meer uitleg.

Lees meer...


 Animatiefilm windwissel


1e editie Solar Boat ParadeMaar liefst 8.500 bezoekers zagen hoe de historische binnenstad op 15 september even groen kleurde. De Groene Grachten haalde samen met mede-initiatiefnemers de gemeente Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam futuristische zonneboten uit het hele land naar de Keizersgracht. Hoofdsponsor van dit groene festival was duurzaam energieleverancier RaedthuysVoor wie nog even wil nagenieten is hier de Aftermovie terug te zien! 

De Solar Boat Parade was onderdeel van het groene festival ‘ZonDag 2013’ dat op het Amstelveld in Amsterdam plaats vond. Met de nieuwste elektrische sportauto’s, een speciaal ‘Groen Circuit’ en een Plein van de Toekomst vol duurzame ondernemingen kwam een duurzame toekomst naar 2013. In het pilotproject op de Nieuwe Prinsengracht (van Stadsherstel Amsterdam) namen maar liefst 2.000 mensen deel aan een rondleiding.

Lees meer...

 

Filmpje Solar Boat Parade


Copyright © 2013 De Groene Grachten, All rights reserved.