Copy

RSV: stel babybezoeken uitViroloog roept op om babybezoeken uit te stellen, omwille van RSV

De herfst- en winterperiode is de typische tijd van het jaar waarin RSV circuleert. Een RSV infectie resulteert bij gezonde, volwassen mensen in een verkoudheid die de luchtwegen aantast. Het virus is vooral gevaarlijk voor erg jonge kinderen en kinderen met een lage weerstand of onderliggende hart- of longaandoening. Antibiotica helpt niet bij een infectie, want het Respiratoir Synctieel beestje is een virus. Bij de hierboven beschreven risicogroepen, en specifiek zuigelingen onder de 3 maanden, kan het virus escaleren richting bronchitis of een longontsteking. Ziekenhuisopnames zijn dan meestal aan de orde voor monitoring en ondersteunende vocht- of zuurstoftoediening.  

Viroloog Steven Van Gucht roept de bevolking dan ook op om babybezoeken uit te stellen en om baby's en erg jonge kinderen niet mee te nemen naar drukke publicatie plaatsen of manifestaties. Net zoals het coronavirus, is RSV erg besmettelijk. Eén op één contact met besmette personen kan resulteren in infecties (hand geven, zoenen of knuffelen), alsook in contact komen met van nies-, hoest- of speekseldruppels. Een strikte handhygiëne handhaven is noodzakelijk. Nies of hoest in papieren zakjes en gooi deze direct weg. Blijf thuis wanneer je ziek bent.  

De oproep van Van Gucht is deels voor de bescherming van de kinderen zelf en deels voor de druk op de zorgsector te proberen temperen. Naast de ziekenhuisopnames die er zijn ten gevolge van RSV, is er momenteel ook een stijging in het aantal coronabesmettingen, wat ook tot meer hospitalisaties leidt. Om een crisis en beddentekort in de sector te proberen voorkomen, roept Van Gucht dus op om direct contact met baby's buiten je eigen intieme kring te beperken gedurende deze periode dat RSV circuleert. 

Samen zorgen we voor elkaar! Wie vragen heeft rond RSV of het coronavirus, kan steeds in onze apotheek terecht voor meer uitleg.  

In dit artikel van VRTnws kan je de oproep van Steven Van Gucht nalezen. Lees in uw favoriete browser »
Twitter
Twitter
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
RSS
RSS
LinkedIn
LinkedIn
Pinterest
Pinterest
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube

Recent Articles:

Medicatie tegen Alzheimer?
Koorts bij kinderen: wanneer een signaal van iets ergers?
Pneumokokkenvaccinatie
Rouw of depressie: echt wel een verschil
Goedaardige prostaathyperplasie
U heeft in het verleden contact gehad met Apotheek Hendrickx of u heeft zich aangemeld via de website. Als je deze niet meer wilt ontvangen e-mails kunt u zich afmelden via de daarvoor bestemde link.

Uitshrijven uit onze maillist.
Ons adres:
Apotheek Hendrickx
Landen
Hannuitsesteenweg 78 3400
Landen 3400
Belgium

Voeg ons toe aan je adresboek
Copyright © 2022 Apotheek Hendrickx, All rights reserved.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Apotheek Hendrickx · Landen · Hannuitsesteenweg 78 3400 · Landen 3400 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp