Copy

När en dörr stängs öppnas ofta en annan  I  Ser mailet konstigt ut, klicka här.

Lagen om oändliga möjligheter

Att söka sin sanna essens vägen till livets möjligheter

"Universum är ren energi. Människor också. Ur den energin kan vad som helst skapas. När vi kommer i kontakt med vår sanna essens kommer vi också i kontakt med skapandet och universums oändliga möjligheter." För många år sen läste Deepak Chopras bok "Livets sju andliga lagar". En bok som där och då bidrog till flera nya insikter och öppnade flera inre dörrar för mig. Citatet ovan är hämtat från den boken. Jag har den under senaste tiden reflekterat just kring hur sökandet efter den sanna essensen, och de val jag gjort i livet den senaste tiden (bl.a. att avsluta min anställning för att få ännu mer tid till det som kommit att bli mina hjärtefrågor de senaste åren; att påverka vår syn på det vi kallar psykisk ohälsa och återhämtning) öppnat upp flera nya möjligheter. Möjligheter som troligtvis inte hade uppenbarat sig om jag inte vågat göra de valen jag gjort. Jag kommer att berätta mer om dessa möjligheter framöver, men kände redan nu ett behov av att dela med mig av reflektionerna kring faktumet att när vi stänger en dörr i livet så öppnas det inte alltför sällan en annan. Vilka dörrar skulle du vilja och/eller behöva stänga för att ge utrymme för nya dörrar att öppnas?
Webinar om olika behandlingsalternativ och vägar till återhämtning vid psykisk ohälsa

Återhämtning. Måndagen den 18 januari arrangerade webbmagasinet Mad in Sweden tillsammans med Föreningen Alternativ till Psykofarmaka (FAP) ett andra webinar av fem om psykisk ohälsa och återhämtning. I webinariet utforskades olika behandlingsalternativ och vägar till återhämtning utifrån frågeställningen: Finns det sätt att läka och närma sig psykiskt lidande som inte bygger på psykofarmaka och rådande diagnosstyrda perspektiv? Läs mer här.

Föreläsning på Tankens dag söndagen den 7 februari

Föreläsningar. På söndagen den 7 februari kommer jag att föreläsa på Tankens dag. Föreläsningen kommer att ske digitalt via digitala plattformen Zoom. För arrangemanget står föreningen Tankens Dag i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Läs mer här.

RELEASE: För dig

Musik. Fredagen den 22 januari släpptes min nya låt ”För dig” på Spotify, iTunes och YouTube Music. Detta fyra år efter min första kontakten med Emeli Sandé och de övriga upphovsmännen till Emelis låt ”Breaking the law”. Läs mer här.

Kampanjar för rätt till läkemedelsfri behandling

Media. I OCD-förbundets tidning, Nytt om OCD nr 3 2020, går det bl.a. att läsa om vår kommande gemensamma kampanj för rätten till ett brett utbud av behandlingsalternativ vid psykisk ohälsa, var och ens rätt att välja behandling, samt för en helhetssyn kring förståelsen och behandlingen av psykisk ohälsa. Läs mer här.
Vill du vara med och göra skillnad?

Föreningen Alternativ till Psykofarmaka. Föreningen Alternativ till Psykofarmaka (FAP) arbetar för att främja psykofarmakafria behandlingsformer vid psykisk ohälsa samt för individers rätt att välja sådana behandlingsformer inom vården och övriga välfärdsystemet. Vidare vill föreningen erbjuda erbjuda en mötesplats och en tvärvetenskaplig kunskapsbas som bygger på helhetssyn, för såväl yrkesverksamma, ideellt engagerade som enskilda. I vår nyårshälsning summerade lite av vad FAP har gjort under gångna året. Läs mer här.

Ett nytt år med webbmagasinet Mad in Sweden

Mad in Sweden. I min nyårshälsning som chefredaktör för webbmagasinet "Mad in Sweden" summerade jag ett utdrag av allt som hänt sedan magasinets lansering 2019. Vill du vara med och bidra till ett paradigmskifte inom området för psykisk ohälsa och återhämtning, tveka inte att höra av dig till mig. Läs mer här.

Nu kan du boka föreläsningar till barn och unga med hjälp av regionalt arrangemangsstöd

Föreläsningar. I januari har jag fått besked om att mina föreläsningar riktade till barn och unga uppfyller kriterierna för att kunna omfattas av regionala arrangörsstödet i Västra Götaland. I bedömningen beaktas såväl konstnärlig kvalitet och turnébarhet som perspektiven mångfald, jämställdhet och tillgänglighet. Läs mer här.
Från deppig till stressad - det utmattade folket
Mad in Sweden. Jag är så pass gammal att jag tydligt minns när SSRI-preparaten gjorde entré på den svenska marknaden under mitten av nittiotalet. Vi var early.. Läs mer här.
Nytt datum för konferensen "Rätten till medicinfri vård vid psykisk ohälsa": 18 september 2021
Föreningen Alternativ till psykofarmaka. Efter att... Läs mer här.
Nedtrappning av psykofarmaka - ett meningsfullt inferno
Mad in Sweden. För fem veckor sedan ville jag ringa psykiatrin. Jag ville skrika i luren att jag har så mycket ångest att jag går sönder och vill... Läs mer här.
Kommande aktiviteter

Nedan finner du sammanställningen av mina kommande framträdanden.
 
Februari 2021
 • 07 sön Föreläsning: Psykisk ohälsa och vägar till hållbar återhämtning. Tankens dag.
 • 17 ons Webbutbildning: Skyddade personuppgifter.
 • 22 mån Föreläsning: Psykisk ohälsa bland barn och unga – om vägar till hållbar återhämtning, Humana.
 • 23 tis Webbutbildning: Skyddade personuppgifter.
 • 25 mån Föreläsning: Psykisk ohälsa bland barn och unga – om vägar till hållbar återhämtning, Humana.
Mars 2021
 • 09 tis Filmvisning och panelsamtal: Medicating Normal. Föreningen Alternativ till Psykofarmaka (FAP) och Mad in Sweden.
 • 10 ons Jönköping: Föreläsning. Att förebygga livslångt utanförskap – om konsten att vara en viktig vuxen i barns och ungas liv.
 • 16 tis Webbutbildning: Skyddade personuppgifter.
 • 19 fre Mittuniversitetet, Östersund: Föreläsning.
 • 22 mån Webbutbildning: Skyddade personuppgifter.
Oktober 2021
 • 5 tis Stockholm: Föreläsning; Nya perspektiv på ohälsa och vård.
November 2021
 • 9-10 tis-ons Socionomdagarna 2021, Stockholm: Föreläsning; Alternativ till psykofarmaka – om vägar till hållbar återhämtning vid psykisk ohälsa.
Mer information om mina föreläsningar finner du här och om mina kommande öppna framträdanden här. Vid frågor och/eller bokning, kontakta mig på lasse@lassemattila.com.
Nästa nyhetsbrev februari 2021.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share
Copyright © 2021 Lasse Mattila, All rights reserved.                                   Du får detta mail som prenumerant för
Our mailing address is: lasse@lassemattila.com                                     mitt nyhetsbrev.
 
 
Mod - Hängivenhet - Kompetens


This email was sent to <<E-post>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Lasse Mattila · Box 797 · Uddevalla 45126 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp