Copy

Framtiden börjar idag  I  Ser mailet konstigt ut, klicka här.

Det är nu vi skapar framtiden

Att bygga det nya viktigare än att motarbeta det gamla

Det sägs att dagens frön är morgondagens blommor. Och visst är det så. Det är idag vi lägger grunden för framtiden. Det är våra handlingar idag som avgör, eller i alla fall starkt påverkar, hur morgondagen kommer att se ut. När jag tänker på det samhälle som jag vill se och vara med och bygga så grundar det sig i bl.a. en humanistisk människosyn, där vi tar hand om varandra med en förståelse att det är vår resa genom livet som formar oss till de vi är. Där vi genom denna förståelse skapar återhämtning från lidande genom mellanmänskliga relationer och strukturella åtgärder som bidrar till jämlikhet, jämställdhet, delaktighet och respekt för var och ens unicitet. När jag idag ser oss kategorisera och förminska människors lidande till intetsägande, individualiserande, sjukförklarande och vetenskapligt meningslösa psykiatriska diagnoser känner jag en stark impuls att bestrida och bekämpa vår samtid och alla dess destruktiva mekanismer och element. Den striden tror jag att jag kommer att utkämpa så länge jag lever. Men jag ser också det som viktigt att inte enbart bestrida det oönskade utan även fokusera på och bygga det önskade. Det nya samhället som jag vill se och som jag tror på. Det finns alltid en mer positiv och konstruktiv energi i att kämpa för något än att kämpa emot något. Vad kämpar du för?
Lasse Mattila: Det är mänskligt att ha känslor

Podd. senaste poddavsnittet av Stefans Bergstens podd Medical Running pratar vi bl.a. om ADHD och andra psykiatriska diagnoser; om att känslor inte är sjukdomar, störningar eller dysfunktioner; samt om den nödvändiga samhällsförändring som vi står inför när det gäller synen på psykisk ohälsa. Läs mer och lyssna här.

Föreläsning på UEFF - Uddevalla Eco Film Festival

Föreläsning. Det är nu klart att jag kommer att medverka vid UEFF – Uddevalla Eco Film Festival i november. Temat för min medverkan, som kommer att ske i anslutningen till visningen av filmen ”Den hotade jorden”, är ungas psykiska ohälsa idag kopplat till oro för framtiden och klimatkrisen. Hur kan vi se sakligt på framtiden utan att ge upp i hopplöshet? Läs mer här.

Konferensen "Rätten till medicinfri vård vid psykisk ohälsa" nu tillgänglig att ses i efterhand

Föreningen Alternativ till Psykofarmaka. Lördagen den 18 september arrangerade vi konferensen “Rätten till medicinfri vård vid psykisk ohälsa”. Nu finns inspelningarna från konferensens samtliga föredrag tillgängliga att ses i efterhand på vår YouTube-kanal. Läs mer här.

En konferens som vittnar om förändring

Föreningen Alternativ till Psykofarmaka. Lördagen den 18 september var det äntligen dags för vår efterlängtade konferens “Rätten till medicinfri vård vid psykisk ohälsa”. En konferens som bl.a. lyfte upp vår samtids utmaningar och möjligheter när det gäller förståelse och bemötande av det vi kallar psykisk ohälsa. De känslor som känns starkast för mig personligen så här drygt ett dygn efter konferensen är inspiration, hopp och framtidstro. Läs mer här.

Psykvården: en lukrativ masspsykos
Mad in Sweden. En kvinnas öron tjuter och ringer med en ljus surrande ton som driver henne till vansinne. Tjutandet är... Läs mer här.
 
Terapiutbildning för sjukvårdspersonal ledde till att färre patienter sjukskrevs
Mad in Sweden. Sjukvårdspersonal inom primärvården har utbildats i terapiformen ACT. ... Läs mer här.
Det svarta hålet i offentlig vård för svårt traumatiserade
Mad in Sweden. Fysiskt våld, skev kvinnosyn med handlingar utan samtycke och bristen på adekvat vård formade mig under... Läs mer här.
TMO: Traumamedveten omsorg
Mad in Sweden. I detta inlägg ska jag skriva om vad traumamedveten omsorg är och varför det är så viktigt. Anledningen till att jag väljer att skriva om det är för att det finns.. Läs mer här.
Kommande framträdanden

Nedan finner du sammanställningen av mina kommande framträdanden.
 
November 2021
  • 10 ons Socionomdagarna 2021, Stockholm: Föreläsning; Alternativ till psykofarmaka – om vägar till hållbar återhämtning vid psykisk ohälsa.
  • 12 fre Webbutbildning: Skyddade personuppgifter.
  • 17 ons Södertälje. Föreläsning. Psykisk ohälsa och vägar till hållbar återhämtning.
  • 19 fre UEFF Filmfestival 2021: Ungas psykiska ohälsa idag kopplat till oro för framtiden och klimatkrisen. Hur kan vi se sakligt på framtiden utan att ge upp i hopplöshet?
  • 25 tor Webbutbildning: Skyddade personuppgifter.
December 2021
  • 3 fre Webbutbildning: Skyddade personuppgifter.
  • 9 tor Webbutbildning: Skyddade personuppgifter.
Mars 2022
  • 18 fre Mittuniversitetet, Östersund Föreläsning: Psykisk ohälsa och vägar till hållbar återhämtning
Mer information om mina föreläsningar finner du här och om mina kommande öppna framträdanden här. Vid frågor och/eller bokning, kontakta mig på lasse@lassemattila.com.
Nästa nyhetsbrev i november 2021
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share
Copyright © 2021 Lasse Mattila, All rights reserved.                                   Du får detta mail som prenumerant för
Our mailing address is: lasse@lassemattila.com                                     mitt nyhetsbrev.
 
 
Mod - Hängivenhet - Kompetens


This email was sent to <<E-post>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Lasse Mattila · Box 797 · Uddevalla 45126 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp