Copy
Logo

Voorwoord door Martin Abbes

Na een verblijf in Gambia is er natuurlijk altijd weer iets nieuws te melden. In deze nieuwsbrief brengen we jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Heel veel leesplezier!

Samenwerking met GOVI

Afgelopen week ontvingen we van GOVI* bericht dat zij onze cliënt Nyomi Jatta tijdens een werkbezoek hadden ontmoet. Nyomi wordt door Small Steps 2 Success ondersteund met een micro-krediet, waarmee zij haar eigen kapsalon weer kan opzetten. We hebben hier eerder een bericht over geplaatst op de website. Lees hier dit artikel terug. Ze doet het erg goed! Ze heeft al een grote klantenkring opgebouwd en de klanten staan letterlijk voor haar in de rij. Na haar werkdag gaat zij samen met haar dochter langs de deuren om nog producten aan de man te brengen. Inmiddels heeft zij haar eerste gedeelte van haar micro-krediet terugbetaald!

GOVI heeft ons nu – mede op basis van dit succesverhaal - twee nieuwe voorstellen gedaan. We gaan nu op zoek naar sponsoren voor twee vrouwen, die net als Nyomi een visueel beperkt zijn.

*GOVI: de Gambiaanse organisatie die zich inzet voor mensen met een visuele beperking.

Even voorstellen: Pascal Jatta

Elke nieuwsbrief willen we graag een betrokkene van de stichting aan jullie voorstellen. Deze eerste keer is het de beurt aan Pascal Jatta.

Pascal is medebestuurslid van de Gambiaanse stichting Small Steps 2 Success. Afgelopen maand spraken we hem in Gambia om hem aan jullie voor te kunnen stellen. Wie is Pascal, hoe is hij bij de stichting gekomen en wat is zijn doel met de stichting?

Lees hier het volledige interview

Small Steps 2 Success investeert in studenten van het Management Development Institute in Kanifing

In de nieuwsbrief van maart 2022 is er verslag gedaan van een bezoek aan bovengenoemd opleidingsinstituut. Pascal, Martin en Mirjam spraken uitgebreid met vier studenten die hier een studie Banking & Finance of ICT volgen. Vanwege hun fysieke beperking zijn er letterlijk en figuurlijk veel obstakels.

Afgelopen week konden we aan Bintu Sanneh, een 22-jarige studente met een visuele beperking, een eigen laptop overhandigen, gesponsord vanuit Nederland. Zij kan nu beter aantekeningen maken in de colleges en via spraakgestuurde programma’s deze later uitwerken. Uiteraard was ze er superblij mee! Voor de Stichting Small Steps 2 Success interessante studenten om te volgen en te begeleiden bij hun zoektocht naar een baan in de Gambiaanse maatschappij. De overige drie studenten kunnen in september een eigen laptop verwachten! De manager was “very grateful about this gesture”! En dan zijn wij natuurlijk ook blij! Op de foto Bintu met haar laptop.

Actie Hekwerk

Enige weken geleden zijn we een actie gestart voor het herstel van het hekwerk op de farm in Fuffor, waar 3 van onze werknemers hun taken doen. Zoals bekend waren de koeien door het hek gebroken en hadden zich te goed gedaan aan de bijna rijpe bananen! Daar was de eigenaar uiteraard minder blij mee en ook Ebrima, Ousman en Karim zagen al hun werk in rook opgaan.

Er is gelukkig zéér gul gedoneerd met een eindstand van € 495,00! Daar zijn we superblij mee, want daardoor kon er direct gestart worden met het herstel van het hekwerk en ja…dat gaat tóch even anders dan in Nederland.

Geen aannemer die de klus klaart en geen webshop waar je vanuit je stoel palen besteld voor het hek. De palen komen namelijk uit het bos en moesten apart gesneden worden. Er waren ruim 60 palen nodig! Gelukkig zijn alle palen nu gekocht en geplaatst. Dat was nog een heel karwei, want inmiddels is het regenseizoen in volle gang en ook dat maakte het werk soms moeilijk.

We zijn erg blij dat de drie boys zelf ook konden helpen bij het plaatsen van de palen! Bovenaan de nieuwsbrief zie je ze trots op de foto voor het hek.

Aan alle gevers voor deze actie: héél hartelijk bedankt!

Bintu Sanneh draagt eigen gemaakt gedicht voor

We sluiten deze nieuwsbrief af met een persoonlijke video van Bintu. In onderstaande video verwoordt Bintu nog maar eens in duidelijk taal wat het is om als “disabled” door het leven te gaan.

“The Creator divines us by our minds and not by our bodies, by our ability and not by our disability”.

Gedicht Bintu

We willen ook via deze nieuwsbrief alle sponsoren en donateurs ontzettend voor alle steun. We kunnen dit niet zonder jullie!