Copy
Läs detta mejl i din webbläsare
FACEBOOK-LIVE MED JÖRGEN & THUNIS
Fredag 7 maj mellan 13.30 och 14.30 kommer du att kunna lyssna på Jörgen Persson och Anders Thunström som berättar om VM i Chiba 1991. VM:et för 30 år sedan blev en stor succé för Sverige som vann guld i lag, dubbel och singel. Jörgen vann två guld, ett i singel där han besegrade J-O Waldner i finalen och ett i lag. Anders Thunström var svensk förbundskapten 1990-1993 och är den mest framgångsrika förbundskapten Sverige haft sett till antalet medaljer. 


Sändningen kan du se på Svenska Bordtennisförbundets Facebook-sida där du även kommer kunna ställa dina frågor direkt till Jörgen och Anders. 
FÖRBUNDSMÖTE 2021
Helgen 24-25 april höll Svenska Bordtennisförbundet sitt 91:a förbundsmöte vilket blev historiskt av flera anledningar. För första gången genomfördes mötet digitalt och det var även första gången en kvinna var ordförande för årsmötet. En annan nyhet var att, förutom distrikten, ett antal föreningar nu hade rösträtt. 
VINNARE I #KLUBBKAMPEN APRIL
Klubbkampen i april månad är nu färdigspelad och poängen summerade. I kategorierna "flest antal unika spelare" och "flest antal unika spelare i förhållande till föreningens storlek" gav tjejer trippla poäng. 


Extrapriset "bästa foto" tillföll denna gång IFK Klagshamn från Malmö – fotot ser du ovan.

Totalt har nu 37 föreningar och 1809 individer deltagit i #KLUBBKAMPEN. Maj månad blir sista chansen att ta del av fina priser – se inbjudan längre ner i nyhetsbrevet.

Stort grattis till alla pristagare! 
PETRA SÖRLING INVALD I SOK:s STYRELSE
Petra som sedan 2003 sitter i Svenska Bordtennisförbundets styrelse och är ordförande sedan 2013, tar således med sig lång förbundsstyrelseerfarenhet in den nya rollen. Detta tillsammans med hennes internationella erfarenheter, vice president i det internationella bordtennisförbundet sedan 2009, gör att det är en erfaren bordtennisprofil som tar plats i Sveriges Olympiska Kommitté. Petra Sörling är också den första ledamoten i Sveriges Olympiska Kommitté som kommer från bordtennisen.
VILL DU DELTA I ELDSJÄL 2.0?
Är du 18-25 år och ledare, tränare och/eller förtroendevald i förening, distriktsförbund eller inom Svenska Bordtennisförbundet? Vill du ta en ledande roll inom idrottsrörelsen i framtiden? Har du driv och engagemang för att driva projekt?

Då har du nu världens chans! 

SBTF, som en stark samarbetspartner till Folkspel och Riksidrottsförbundet, har fått erbjudande om två platser i utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0. 

Sista dag för intresseanmälan är tisdag 1 juni 2021. Vid frågor, kontakta Marit Brodd Almgren.
GÅ MED I NÄTVERKET FÖR KVINNLIGA LEDARE
Svenska Bordtennisförbundet har sedan en tid tillbaka ett nätverk för dig som är tränare eller ledare och vill utbyta erfarenheter och kunskaper med andra kvinnor inom samma område. För att gå med i nätverket, kontakta Marit Brodd Almgren
PARASPORTGALAN 2021 – STORSLAM FÖR BORDTENNISEN
Måndagen 12/4 gick Parasportgalan av stapeln för femte gången och bordtennisen plockade hem två priser av de sju som delades ut. Två vinster på tre nomineringar i sju klasser får ses som en succé!

Stort grattis säger vi till Jubileets kvinnliga idrottare Anna-Carin Ahlquist och Jubileets lag med Emil Andersson och Linus Karlsson.

Se hela jubileumsgalan i spelaren ovan. 
#KLUBBKAMPEN MAJ MÅNAD – SISTA CHANSEN!
KLUBBKAMPEN rullar vidare i maj månad, som också blir den sista månaden innan sommaren, med fina priser i fem kategorier. Tänk på att KLUBBKAMPEN ska ses som en träningstävling som med fördel genomförs på ordinarie träningar, i befintlig träningsgrupp och utan nya kontakter. KLUBBKAMPEN genomförs i samarbete med STIGA Sports.
SLUTSPELSDAGS I PINGISLIGORNA
Igår startade semifinalerna för herrarna och idag är det damernas tur att inleda slutspelet. I herrarnas semifinaler möts Spårvägens BTK och Söderhamns UIF och Halmstad BTK och Eslövs AI BTK. I damernas semifinaler står Eslövs PK mot Lekstorps IF och Halmstad BTK mot Köpings BTK Dam.

Som vanligt, kan du för endast 49 kronor per månad, följa alla matcher live via Pingiskanalen.

Sluttabeller för damerna och herrarna hittar du här. 
VIDAREUTBILDNING INOM UNGDOM 2
Svenska Bordtennisförbundet har sedan december 2020 en ny utbildningsplattform och lanserar där bland annat nya tränarutbildningar. För att inte tappa tempo innan vi kör igång med nya Bordtennistränare klubb, som är andra delen av den nya tränarutbildningen, erbjuder vi två stycken vidareutbildningar inom Ungdom 2. Allt för att du som vill utvecklas vidare som tränare ska få chansen. 

Med erfarna utbildare och med en kombination mellan digital och fysisk utbildning ger vi dig som idag är bordtennistränare och vill gå vidare i din karriär nu chansen till vidareutbildning. 

Ungdom 2 i Lund 22-23 maj (digital), 29-20 maj (fysisk), sista anmälningsdag 9 maj


Ungdom 2 i Köping 1, 3, 8 juni (digital kvällstid), 6-8 augusti (fysisk), sista anmälningsdag 11 maj
HÅLL I,  HÅLL UT OCH HÅLL AVSTÅND!
Smittspridningen är hög i stora delar av landet och det är nu viktigt att vi håller i och håller ut och följer myndigheternas direktiv och rekommendationer. Tänk på att det även kan finnas lokala föreskrifter som även de måste följas. 
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten!
  • Håll avstånd!
  • Använd handsprit!
  • Stanna hemma om du är sjuk – även vid minsta symptom! 
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Copyright © 2021 Svenska Bordtennisförbundet, All rights reserved.


Vill du uppdatera dina inställningar?
Du kan uppdatera dina uppgifter eller avprenumerera.

Email Marketing Powered by Mailchimp