Copy
Läs detta mejl i din webbläsare

VÄRLDSSTJÄRNOR I KARLSKRONA

Den 2-5 juni är det dags för Bordtennis-SM i Karlskrona och deltagarlistan som kom igår innehåller alla våra högst rankade spelare på såväl herr- som damsidan vilket betyder att du kommer kunna se flera världsspelare på plats under mästerskapsdagarna i Brinova Arena.

Mer information kring mästerskapet och hur du köper biljetter hittar du på den officiella SM-hemsidan, bordtennissm.se.
 

TRULS NY VÄRLDSFEMMA

Inte sedan i januari 2002, då Jan-Ove Waldner var rankad femma i världen, har en svensk spelare varit så högt rankad. Truls Möregårdh var tidigare rankad som nummer 15 men när det internationella bordtennisförbundet, ITTF, förra veckan tog bort de återstående poängen som hängt kvar sedan före pandemin avancerar han nu tio platser och ligger femma med tre kineser och en brasilian framför sig.

– Att vara rankad femma i världen känns helt sjukt faktiskt. Sedan jag var liten har mitt mål alltid varit att bli topp-10 i världen och nu är jag topp-5, det känns verkligen surrealistiskt, säger en glad och lite förvånad Truls Möregårdh.

 

INTRESSEANMÄLAN ELDSJÄL 2.0

Gör som Moa, Adam, Gustav och Tinna – sök till Eldsjäl 2.0!
 
Riksidrottsförbundet i samarbete med Folkspel bjuder för tredje året i rad in till utvecklingsprogrammet Eldsjäl 2.0. Programmet riktar sig till dig som vill vara med inom framtidens idrott och Svenska Bordtennisförbundet, SBTF, söker nu efter nya kandidater.
 

SBTF LANSERAR NY WEBBSHOP

I samarbete med Profilhörnan i Ljungby, som är en långvarig partner till SBTF, lanseras nu en ny webbshop med bland annat kläder för Sweden Veteran Team. Kollektionen har tagits fram i samarbete med Crafts Sportswear.
 
Vi är glada över att kunna presentera vår nya e-handel för Svenska Bordtennisförbundets medlemmar där du kan beställa bland annat kläder för Sweden Veteran Team. Samarbetet med Profilhörnan omfattar förutom webbshoppen även distribution och hantering av Svenska Bordtennisförbundets och dess landslag kläder samt profilering. Det kommer inom kort även att lanseras en ny klädkollektion för domare.
 

FÖRBUNDSKAPTEN PARALANDSLAGET

Svenska Bordtennisförbundet söker en förbundskapten för paralandslaget. Uppdraget innefattar en traditionell coachningroll där vi ser ett behov av en ökad frekvens kring samordnad träning i landslagsregi samt internationellt tävlande för att nå kvalificering till Paralympics i Paris 2024.


Som förbundskapten för paralandslaget ansvarar du för den övergripande planeringen för våra landslagsspelare, uttagningar samt kontakt och nätverkande med klubbtränare. Du medverkar också aktivt i budgetarbetet kring paralandslaget och viss enklare administration kopplat till landslaget. Visst ansvar kommer även ligga vid rekryteringsatsningar inom parabordtennis.

 

SVENSKA MÄSTARE I LAG

För drygt två veckor sedan spelades den avgörande herrfinalen av Pingisligan by STIGA i en fullsatt Blomsterbergshallen i Eslöv. Halmstad BTK kunde efter 4-1 mot Eslövs AI BTK titulera sig svenska mästare.
 
I damernas final var klubbarna desamma men resultatet det omvända. Hemmabord för regerande mästarna från Eslöv och seger i ryggen från det första mötet i Halmstad skulle visa tillräckligt för att ta hem SM-guldet.
 
PING PONG POWER: MALMÖ
Förra veckan träffade SBTF tillsammans med Malmö Stad bordtennisföreningarna i Malmö för att informera om kommande EM men framförallt för att berätta om sommarens PING PONG POWER-aktiviteter. 
100 UTBILDADE
Svenska Bordtennisförbundets digitala tränarutbildning – Bordtennistränare bas – har nu mer än ett hundra godkända deltagare. Elias Bölenius Sandqvist, Umeå BTK blev SBTF:s digitalt utbildade tränare nummer 100!
UPPVISNINGSMATCH INFÖR 7000
I samband med handbollslandskampen mellan Sverige och Danmark i mitten av april spelade Truls Möregårdh och Mattias Falck uppvisning inför 7000 personer i Malmö Arena. 10-17/9 2023 är det dags för EM i samma arena som fick högsta betyg av herrarna.

PARA-FRAMGÅNGAR I FRANKRIKE

Paralandslaget är på tvåveckorsturné i Frankrike och Slovenien. Tolv spelare deltog i Frankrike där singel men även nya dubbel- och mixeddubbelklasser spelades i stället för tidigare lagspel.

De svenska spelarna lyckades inte knipa någon titel nere i Frankrike men väl sex pallplatser – tre i singelspelet och tre i dubbelspelet. Dubbla medaljer tog Cajsa Stadler, Emil Andersson och Michael Azulay. 

– Cajsa, nyss fyllda 18 år, var det stora glädjeämnet nere i Frankrike. Hon stod för mycket bra prestationer och gjorde sin bästa internationella tävling någonsin. Hon besegrade flera högt rankade spelare, säger paralandslagets förbundskapten Daniel Ellerman.

SAMARBETE MED NEW WAVE GROUP

Svenska Bordtennisförbundet utökar samarbetet med New Wave Group genom två nya avtal. Avtalen omfattar ett samarbete där Destination Kosta blir ”Official Championship Partner” och ”Official Trophy Partner”. Avtalen innebär stöd och support för Svenska Bordtennisförbundets landslagsverksamhet i form av lägerverksamhet samt priser till tävlingsverksamheten.

– Det känns naturligtvis spännande att förstärka banden ytterligare med New Wave Group. Våra landslag har efter senaste tidens framgångar ett ökat exponeringsvärde och då ligger det rätt i tiden med den här typen av partnersamarbete där vi hjälper varandra utveckla våra respektive verksamheter, säger Dennis Lindahl, Svenska Bordtennisförbundets ordförande.
"Halv elva hos" är ett projekt som Svenska Bordtennisförbundet genomfört tillsammans med RF och projektet "Idrott för äldre". Under våren fick fyra av de deltagande föreningar besök av SBTF som dokumenterade den fina verksamheten i film.

I klippet ovan berättar Kågeröds BTK mer om sitt projekt "Halv två hos KBTK".
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Copyright © 2022 Svenska Bordtennisförbundet, All rights reserved.


Vill du uppdatera dina inställningar?
Du kan uppdatera dina uppgifter eller avprenumerera.

Email Marketing Powered by Mailchimp