Copy
Läs detta mejl i din webbläsare
MATILDA DELAR MED SIG AV SINA PINGISTANKAR
Matilda Ekholm stöttar svensk pingis genom att dela med sig av sina erfarenheter från sin långa och framgångsrika karriär. Vid ett flertal digitala möten, har bland annat kvinnliga tränare varit en av hennes målgrupper. Arbetet är ett sätt för SBTF att verka för att öka jämställdheten. Målgruppen har uppskattat möjligheterna till nätverkande och har på eget initiativ startat en Facebookgrupp för kvinnliga pingistränare där syftet är att dela med sig av tips och råd samt för att peppa varandra. Kontakta Marit Brodd Almgren om du vill gå med i gruppen.

Även Expressen Föreningsliv har snappat upp arbetet för ökad jämställdhet och samarbetet med Matilda. Fler träffar är inplanerade för målgruppen kvinnor och de som identifierar sig som kvinnor.

Mer information och möjlighet till anmälan:  

Fortsättningen på arbetet kommer att göras genom en handlings- och aktivitetsplan om hur vi sprider inspiration och lärdomar från träffarna vidare till hela Pingissveriges föreningar och distrikt.  
FÖRBUNDSMÖTE 2021
Svenska Bordtennisförbundets Förbundsmöte 2021 kommer att hållas i Köping, Västmanland, den 23-25 april 2021. Planering görs för att möjliggöra digitalt alternativ. Kallelse kommer att skickas ut senast sex veckor före mötet.
UNIVERSIADEN 2021
Under sensommaren, 18-29 augusti, är planen att den 31:a Sommaruniversiaden ska arrangeras i Chengdu, Kina. Om du är en pingisspelande student på eller nära landslagsnivå har du nu möjlighet att anmäla dig till detta "Studenternas OS"
TÄVLINGS- OCH SERIEVERKSAMHET FEBRUARI 2021 OCH FRAMÅT
SBTF har den 17 januari 2021 beslutat om en scenarioplanering för våren 2021. Vi har under resans gång haft en nära dialog med Riksidrottsförbundet, RF, samt avstämning gentemot Folkhälsomyndighetens, FHM, föreskrifter och restriktioner. 
#KLUBBKAMPEN
I början av nästa vecka lanserar Svenska Bordtennisförbundet #KLUBBKAMPEN där din klubb kommer kunna vinna fina priser. Håll utkik för mer info!
PINGISLIGORNA ÅTERSTARTAR!
Efter ett långt uppehåll är det nu dags för återstart i Pingisligan by STIGA för både damer och herrar. Först ut är damerna redan imorgon då Lyckeby BTK och Halmstad BTK möts i en "utbrytarmatch" där resterande matcher spelas 6-7 februari. Herrarna spelar först 23 februari. 


Som vanligt, kan du för endast 49 kronor per månad, följa alla matcher live via Pingiskanalen.

Aktuella tabeller för damerna och herrarna hittar du här. 
PARAUTVECKLING
Utveckling mot framtiden är ledord som svensk pingis försöker använda i många lägen. För att bidra med inspiration och kunskap samt fånga upp idéer och synpunkter har representanter från Svenska Bordtennisförbundet träffat pingisintresserade personer från distrikt, parasportdistrikt och föreningar vid ett flertal digitala möten under december och januari månad – ett digitalt CAMP NEW LEVEL. Ett av syftena med dessa träffar har varit att få fram tips för ökad rekrytering till parabordtennisen.
  
Ett konkret och användbart tips för föreningar, som vill och kan locka till sig nya spelare, är att använda Parasportförbundets ParaMe, där syftet är att informera personer med funktionsnedsättning om möjligheterna till parasport i deras lokalområden. Ni har väl registrerat er förening i ParaMe?
RIKSIDROTTSFÖRBUNDETS VERKSAMHETSSTÖD FÖR ÄLDRE
Ansökningsperioden för verksamhetsstödet, Idrott för äldre, har förlängts till den 31 januari 2021.
 
Stödet ska ge förutsättningar för föreningar och förbund att utveckla verksamheten så att fler äldre kan leva ett aktivt liv och få ökad hälsa. Idrottsföreningen söker stödet direkt i IdrottOnline och grundbeloppet är 3 000 kronor för alla föreningar som beviljas stöd. Utöver detta kan det bli aktuellt med ytterligare stöd. 
Highlights från tyska Cupfinalen där Kristian Karlsson och Anton Källberg blev mästare med sitt Düsseldorf efter finalvinst mot Ochsenhausen.
HÅLL I,  HÅLL UT OCH HÅLL AVSTÅND!
Smittspridningen är hög i stora delar av landet och det är nu viktigt att vi håller i och håller ut och följer myndigheternas direktiv och rekommendationer. Tänk på att det även kan finnas lokala föreskrifter som då även de måste efterföljas. 
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten!
  • Håll avstånd!
  • Använd handsprit!
  • Stanna hemma om du är sjuk – även vid minsta symptom! 
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Copyright © 2021 Svenska Bordtennisförbundet, All rights reserved.


Vill du uppdatera dina inställningar?
Du kan uppdatera dina uppgifter eller avprenumerera.

Email Marketing Powered by Mailchimp