Copy
Läs detta mejl i din webbläsare

LYCKA TILL I FINALEN!

Inatt klockan 04.30 spelar Ingela Lundbäck och Anna-Carin Ahlquist lagfinal i Paralympics i Tokyo. Ingela och Anna-Carin tävlar i klassen rullstol 4-5 och motståndare i finalen är Kina med Zhang Bian, Zhou Ying, Zhang Miao och Pan Jiamin. De två förstnämnda segrade i singelklassernas 5 och 4 vilket innebär att det förmodligen är dessa två som spelar i finalen.

Finalen visas på SVT Play. Mer om Paralympics hittar du här

Heja Ingela, Anna-Carin och Sverige!! 

Foto: Svensk Parasport

Svenska Bordtennisförbundet söker nu lokala arrangörer för Svenska Mästerskap samt Riks-10:an under säsongen 2022/2023. 
UPPDATERAT CORONAPROTOKOLL

I början av augusti uppdateras Svenska Bordtennisförbundets coronaprotokoll med anledning av de nya direktiv och riktlinjer som regeringen och Folkhälsomyndigheten då presenterade.
TRULS SEGRADE I UNGERN
Truls Möregårdh tog sin första internationella seniortitel när han vann WTT Contender-tävlingen i ungerska huvudstaden Budapest. I finalen ställdes Truls mot tysken Kilian Ort som gav svensken stora bekymmer.
TRULS SEGRADE ÄVEN I TJECKIEN
Mindre än en vecka efter segern i Ungern stod Truls återigen överst på prispallen. Denna gång i tjeckiska Olomouc efter seger i herrdubbelklassen tillsammans med britten Samuel Walker. 
PETER BLOMQUIST NY KAPTEN
Damernas förbundskapten John Wall valde efter OS i Tokyo att inte förlänga sitt kontrakt. Peter Blomquist tar därmed över som interim förbundskapten fram tills dess att tjänsten har lysts ut och tillsatts. 
MATILDA BESÖKTE VÄSTERS
Ett av priserna i vårens KLUBBKAMPEN var ett besök av den tidigare landslagsstjärnan Matilda Ekholm. I sommar fick Västers BTK under sitt sommarläger besök av Matilda som berättade om sin karriär och gav tips.
TÄVLINGSLEDARUTBILDNING

Ta chansen att anmäla dig till en av höstens utbildningar, tävlingsledarutbildning i Malmö 30 oktober. Den nya tävlingsledarutbildningen är en kombination av digital och fysisk utbildning. Utbildningsledare är Roger Edeflod och sista anmälningslag är 19 september. 

NETU SUPERWEEK I HALMSTAD

16-22 augusti arrangerade Svenska Bordtennisförbundet den första NETU SUPERWEEK någonsin med fokus på kvinnor och de utmaningar som kvinnliga bordtennisspelare kan stöta på. Förutom föreläsningar spelades under veckan även NETU Top-16 och sista deltävlingen av Pro Series.
PINGISIADEN 2021
Den gångna helgen spelades det uppskjutna finalspelet av Pingisiaden för 12-åringar i Brännkyrkahallen, Stockholm. Över 110 spelare deltog och segrade gjorde Siri Benjegård, Askim och Sigge Hedblad, Stocksund.
LAG-SM 2021 i UPPSALA
Helgen 28-29 augusti spelades Lag-SM i Uppsala Life Arena. Mästerskapet skulle ha spelats i våras men sköts på grund av pandemin upp. Totalt delades det ut medaljer i sex olika kategorier.

 
PINGISLIGAN BY STIGA

Det börjar dra ihop sig till start i högstaligorna, Pingisligan by STIGA dam och herr. Damerna spelar sin premiäromgång lördag 9 oktober och herrarna tisdag 12 oktober. Komplett spelprogram för säsongen 2021/2022 hittar du här
PETRA SÖRLING PRESIDENTKANDIDAT

Svenska Bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling kandiderar till att bli president, ordförande, i det internationella bordtennisförbundet, ITTF. Nomineringsfönstret stängde 26 augusti så nu väntar en spännande tid fram till 10 september då nomineringskommittén ska meddela om, och i så fall vilka kandidater som står mot Petra. Valet sker under VM i Houston i slutet av november 2021 och om Petra vinner blir hon den första kvinnliga presidenten i ITTF någonsin. ITTF bildades 1926 och har 226 medlemsländer vilket är flest av alla idrottsförbund.
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Copyright © 2021 Svenska Bordtennisförbundet, All rights reserved.


Vill du uppdatera dina inställningar?
Du kan uppdatera dina uppgifter eller avprenumerera.

Email Marketing Powered by Mailchimp