Copy
Läs detta mejl i din webbläsare

ANNA-CARIN TACKAR FÖR SIG

En av Sveriges mest framgångsrika bordtennisspelare, paraidrottaren Anna-Carin Ahlquist, har nu bestämt sig för att lägga racketen på hyllan och avsluta sin internationella karriär.

Största framgången för Anna-Carin kom i London 2012 där hon vann Paralympics och under hemma-EM i Helsingborg 2019 där hon inte bara vann guld utan även segrade mot bröstcancern.

PING PONG POWER ÄR HÄR!

9 februari, samma dag som de corona-relaterade restriktionerna togs bort, lanserade Svenska Bordtennisförbundet PING PONG POWER. 

PING PONG POWER är ett samlingsnamn för en modern bordtennisrörelse – en rörelse som omfamnar olika och nya målgrupper vilket tydligare återspeglar den mångfald av människor som samhället består av.

Syftet är enkelt – bordtennisfamiljen behöver utmana sig själv i vad en bordtennisverksamhet kan – och bör vara.

Tillsammans med andra projektstöd finns det nu 5,5 miljoner kronor för föreningar runt om i landet att söka.

TEKNOS NY PARTNER TILL SBTF

Det finländska familjeägda färgföretaget Teknos, med svenskt säte i Tranemo, och Svenska Bordtennisförbundet, inleder nu ett samarbete för att svensk bordtennis ska växa, både på bredden och toppen.

TOP-16 MED TRULS OCH KRISTIAN

Imorgon lördag inleds Europe Top-16 Cup i Montreux, Schweiz. Efter ett sent återbud från Sverigeettan Mattias Falck blir det Truls Möregårdh och Kristian Karlsson som kommer försvara de blågula färgerna under denna prestigefulla tävling.
FRAMGÅNGAR FÖR SIRI
Vid de två WTT-tävlingarna för ungdomar i Metz, Frankrike, och Spa, Belgien blev det flera framskjutna placeringar för blågult. Bäst gick det för Siri Benjegård som vann flickor 11-klassen vid båda tävlingar.
VILL DU BLI KLUBBTRÄNARE?

Digital utbildning i kombination med fysisk träff i Huskvarna och Eskilstuna söndag 10 april. Just nu finns det, via Övriga projektområden, möjlighet till att gå utbildningen Bordtennistränare klubb till ett reducerat pris. 
 
VILL DU BLI FÖRBUNDSDOMARE?

Fysisk utbildning på plats i Söderhamn 22-24 april. Läs mer, kontakta ditt distriktsförbund som sköter anmälningarna. 
 
VILL DU BLI TÄVLINGSLEDARE?

Digital utbildning i kombination med fysisk träff i Borås lördag 7 maj.
 
VILL DU TA DEL AV BORDTENNISTRÄNARE BAS?

Den första helt digitala bordtennistränarutbildningen i Sverige, den kan du ta del av när det passar dig. Just nu ”tag 5, betala för 1” i samband med lanseringen av PING PONG POWER. 

FALCK/KARLSSON VÄRLDSETTOR

I början av februari lanserade internationella bordtennisförbundet, ITTF, den nya världsrankingen där flera blågula spelare tagit ordentliga skutt uppåt. Högst upp ligger Mattias Falck och Kristian Karlsson som är raknade etta i herrdubbel.
LAG-VM I BUSAN FLYTTAS
Idag meddelade det internationella bordtennisförbundet, ITTF, att lag-VM i Busan, Kina, flyttas till hösten, 30 september till 9 oktober. Detta på grund av pandemin som fortsatt har sitt grepp om Kina. 
"Halv elva hos" är ett projekt som Svenska Bordtennisförbundet genomfört tillsammans med RF och projektet "Idrott för äldre". Fyra föreningar har under våren fått besök av SBTF som dokumenterat den fina verksamhet som bedrivs runt om i landet. 
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Copyright © 2022 Svenska Bordtennisförbundet, All rights reserved.


Vill du uppdatera dina inställningar?
Du kan uppdatera dina uppgifter eller avprenumerera.

Email Marketing Powered by Mailchimp