Copy
Läs detta mejl i din webbläsare
BORDTENNIS-EM TILL MALMÖ 2023
I slutet av mars beslutade det europeiska bordtennisförbundet att tilldela Sverige och Malmö lag-EM 2023. Senaste gången Sverige arrangerade ett EM var 1990 och då hölls tävlingen i Scandinavium, Göteborg. 

Sverige konkurrerade med Minsk, Belarus, om värdskapet men efter att båda förbunden hållit sina presentationer föll flest röster på Svenska Bordtennisförbundets ansökan.

– Fantastiskt roligt att vi återigen fått ett stort internationellt evenemang till Sverige. Det är givetvis hårt jobb som legat bakom och inget som kommer gratis men nu när det väl är i hamn är jag oerhört glad och stolt, säger Svenska Bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling.
VINNARE I #KLUBBKAMPEN MARS
Klubbkampen för mars månad är nu avslutad och pristagare i respektive kategori är utsedda. Totalt deltog 28 föreningar med 792 deltagare, varav 118 var tjejer. Under #KLUBBKAMPENS två månader har 1268 spelare deltagit.

18 föreningar har dessutom löst 300 nya D-licenser för att få ta del av fina priser som STIGA:s materialpaket, utbildningspaketet "Bordtennistränare bas" för tränare och inte minst landslagsbesök.

Ett speciellt grattis till Alingsås PP, Spårvägens BTK, IFK Täby BTK som alla kan se framemot ett landslagsbesök. Segrare i bästa foto/filmklipp under World Table Tennis Day blev BTK Frej som vinner en landslagsaktivitet. Lessebo BTK vinner Tjejkampen och ett besök av Matilda Ekholm samt utbildningspaketet "Bordtennistränare bas" till ett värde av 2500 kronor.
PETRA SÖRLING NOMINERAD TILL ORDFÖRANDEPOST
Internationella bordtennisförbundet, ITTF, håller årsstämma i september och då ska de 226 medlemsländerna samlas för att välja en ny ordförande. Svenska Bordtennisförbundet har nominerat Petra Sörling, till rollen som ordförande för ITTF. Blir Petra vald blir hon den första kvinnan någonsin på den posten.
PARASPORTGALAN 2021
Måndag 12 april är det dags för den femte Parasportgalan och upplägget i år blir lite annorlunda mot hur det varit tidigare. Femårsjubileet firas med en sändning där de största prestationerna från de senaste fem åren hyllas.
FÖRBUNDSMÖTE 2021
Svenska Bordtennisförbundets Förbundsmöte 2021 kommer att hållas i Köping, Västmanland, 23-25 april 2021. Du som representant för distrikt eller förening kommer att erbjudas närvara och rösta digitalt. Förbundsmöteshandlingar samt årsberättelser för 2019 och 2020 kommer att finnas tillgängliga på länken under vecka 14, samt kommer att skickas till förening och distrikt under vecka 15.
50 ÅR SEDAN STELLAN BENGTSSON SEGRADE I NAGOYA
Almanackan visade på onsdagen den 7 april då det plötsligt small till och större delen av Sverige skakades om.
Nej, det handlade inte om 1959 och Ingos knock i New York.
Året var 1971 och skådeplatsen Nagoya i Japan. Där vände en 18-åring från Slöinge i Halland upp och ner på hela bordtennisvärlden när han intog tronen som Sveriges förste singelvärldsmästare. 50 år senare är det bara att ställa in sig i jubileumsledet och hylla Stellan Bengtsson med den skarpa vänsterarmen.
LINDA BERGSTRÖM VANN VÄRLDSKVALET TILL OS
Under OS-kvalet i Doha, Qatar, visade Linda Bergström på fin form när hon vann samtliga fyra matcher och kvalificerade därmed in till sommarens OS i Tokyo. Sista hindret på vägen är SOK som formellt sett måste ta ut Linda till den svenska OS-truppen. Besked kring det väntas inom kort. 
SWEDEN TOUR FINALS & LIGACUPEN
För två veckor sedan genomfördes Sweden Tour Finals och Ligacupen i Eslöv. Damernas final vanns av danskan Mie Skov före OS-aktuella Linda Bergström, Ängby SK medan herrfinalen spelades mellan Elias Ranefur, Ängby SK och Jens Lundquist, Söderhamns UIF där Lundquist till slut segrade. 

Vinnare i Ligacupen herrar blev Eslövs AI BTK som vann finalen mot Halmstad BTK med 10-6. Även på damsidan vann Eslöv och för finalmotståndet stod även här Halmstad BTK, Eslövs PK vann med 10-5. 

I videon ovan hittar du highlights från herrfinalen i Sweden Tour Finals.
Mie Skov, vinnare Sweden Tour Finals damer, Jens Lundquist, vinnare Sweden Tour Finals herrar.
Eslövs PK, vinnare Ligacupen damer, Eslövs AI BTK, vinnare Ligacupen herrar. Foto: Peter Eskilsson & Sven Larsson
#KLUBBKAMPEN APRIL MÅNAD
KLUBBKAMPEN rullar vidare i april månad med nya fina priser för din förening att vinna. Tänk på att KLUBBKAMPEN ska ses som en träningstävling som med fördel genomförs på ordinarie träningar, i befintlig träningsgrupp och utan nya kontakter. KLUBBKAMPEN genomförs i samarbete med STIGA Sports.
ANTON & KRISTIAN TILL KVARTSFINAL I DOHA
Anton Källberg och Kristian Karlsson stormade båda fram hela vägen till kvartsfinal i världstourtävlingen WTT Star Contender i Doha, Qatar.

I kvartsfinalerna hade båda svenskar flera matchbollar för att ta sig vidare men tyvärr räckte det inte hela vägen. Kristian föll mot slovenen Darko Jorgic och Anton mot tysken Dimitrij Ovtcharov.

På vägen fram till kvartsfinalerna vann Kristian bland annat över Simon Gauzy rankad 19 i världen och Liam Pitchford, England, 15 på världsrankingen. Anton å sin sida slog bland annat ut de två välspelande sydkoreanerna Lee Sangsu och An Jaehyun på väg fram till sin kvartsfinal.
PINGISLIGORNA GÅR MOT AVGÖRANDE SKEDE
Det återstår endast ett fåtal omgångar av Pingisligan by STIGA innan det är dags för det spännande slutspelet. Just nu toppas damernas tabell av Eslövs PK och herrarnas av Spårvägens BTK.

Som vanligt, kan du för endast 49 kronor per månad, följa alla matcher live via Pingiskanalen.

Aktuella tabeller för damerna och herrarna hittar du här. 
DAGS ATT SÖKA ELITIDROTTSSTIPENDIUM
Är du studerande elitaktiv har du möjlighet att söka RF:s & Svenska Spels Elitidrottsstipendium. För att kunna söka så måste du:
  • vara på landslagsnivå (junior/senior) inom din idrott och haft landslagsuppdrag de senaste två åren
  • kombinera elitidrott med studier på eftergymnasial nivå
  • studera på minst halvfart under stipendieåret (september–juni), motsvarande 30 hp under två terminer vid studier på högskola/universitet.
Som sökande av stipendiet bör du spela i en utvecklande elitidrottsmiljö som har koppling till SBTF:s elit- och landslagsverksamhet. Exempel på detta kan vara en elitförening, ett centra eller RIU/EVL.

Sista ansökningsdag är 2 maj 2021.
HÅLL I,  HÅLL UT OCH HÅLL AVSTÅND!
Smittspridningen är hög i stora delar av landet och det är nu viktigt att vi håller i och håller ut och följer myndigheternas direktiv och rekommendationer. Tänk på att det även kan finnas lokala föreskrifter som även de måste följas. 
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten!
  • Håll avstånd!
  • Använd handsprit!
  • Stanna hemma om du är sjuk – även vid minsta symptom! 
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Copyright © 2021 Svenska Bordtennisförbundet, All rights reserved.


Vill du uppdatera dina inställningar?
Du kan uppdatera dina uppgifter eller avprenumerera.

Email Marketing Powered by Mailchimp