Copy
Läs detta mejl i din webbläsare

VÄRLDSMÄSTARNA VANN I DOHA

Dubbelvärldsmästarna Mattias Falck och Kristian Karlsson säkrade idag ännu en internationell titel när duon besegrade det tyska paret Kilian Ort/Ricardo Walther i finalen av WTT Contender Doha. Svenskparet vände ett 0-2-underläge till vinst med 3-2 i set och tog därmed ännu en internationell titel.

BORDTENNISENS UNGA ELDSJÄLAR

I samband med Eldsjälsgalan, som streamades från Cirkus i Stockholm 16 mars, diplomerades 15 unga eldsjälar av Riksidrottsförbundet, RF, och Folkspel. Däribland fanns de fyra bordtennisledarna Moa Arvidsson, Gustav Pärsén, Adam Magnusson och Tinna Nilsson.
KARIN TORNEKLINT INSPIRERAR

Svenska Bordtennisförbundet bjuder in till ett tankeväckande och inspirerande digitalt möte med före detta förbundskaptenen för Svenska Friidrottsförbundet, numera sportchef för Svenska Bandyförbundet Karin Torneklint. 

Karin kommer att prata om ”Min erfarenhet som kvinnlig ledare och hur vi kan bli fler i framtiden”.

Välkommen att ta del av Karins spännande resa med många exempel ur verkligheten, vilka utmaningarna har varit, vilka möjligheter hon ser och vad som fått henne att fortsätta som ledare. Du, som deltagare, har också möjlighet att ställa dina frågor till Karin, direkt i anmälan om du vill.

Digitalt möte söndag 3 april kl. 17-19 via Teams. Mötet är kostnadsfritt. 

 

UNGA TALANGER PÅ LÄGER I EUROPA

Under mars månad har åtta unga svenska spelare fått möjligheten att delta i Europeiska bordtennisförbundets selection camp och Eurotalents-läger i Havirov, Tjeckien och Senac, Slovakien.

NAMNTÄVLING MED BESÖK SOM VINST

Svensk bordtennis behöver växa, breddas och utvecklas. Svensk bordtennis behöver fler kvinnor som tar plats som spelare, tränare, coacher, domare, tävlingsledare, funktionärer och styrelsepersoner. 

Under vintern 2020 startades ett nätverk där tanken är att de som vill och kan vara med i utvecklingsarbetet på något sätt finns med i våra utskick med sin e-postadress. På så sätt kan vi enkelt nå de som vill driva arbetet framåt. Men vad ska nätverket heta? 

Vi tänker oss att lansera nätverket med buller och bång framöver och då behövs ett bra namn. Hjälp oss att döpa nätverket. Fyll i ditt förslag på namn via nedanstående länk. Lämna ditt svar senast torsdag 31 mars. 

Den lyckliga vinnaren vinner ett föreningsbesök av damstrateg Maria Christoforaki tillsammans med en landslagsspelare.

NYA COACHER FÖR UNGDOMAR

Två mästerskapsrutinerade coacher finner vi i Peter Blomquist som coach för ett medaljaspirerande damjuniorlag och Mattias Ekdal som gör sitt femte UEM, nu som coach för våra lovande pojkkadetter.
Nya i sammanhanget är SBTF:s utvecklingsstrateg Maria Chirstoforaki som ska lyfta flickkadetterna samt Pär Gerell som tar steget från spelare till tränare med ett uppdrag som coach för herrjuniorlaget.
BENGT GÅR I PENSION
Bengt började 2001 då förbundet hade sitt kansli i Stockholm. 2014 flyttades kansliet till Köping och då valde Bengt att flytta med till den lilla västmanländska staden. Efter 21 år på SBTF går Bengt nu i pension.
IDROTTONLINE: UPPDATERING
Som tidigare meddelats kommer IOL:s hemsidesfunktion att försvinna från och med 31/12. SBTF kommer inom kort att presentera en ny lösning för föreningar och distrikt som bygger på den undersökning som genomförts.
LAG-SM FÖR UNGDOMAR
Förra helgen spelades Lag-SM för ungdomar i ålderskategorierna 14, 16 och 18 för både tjejer och killar. Mästerskapet spelades i Idrottshallen, Söderhamn med Söderhamns UIF som lokal arrangör.

SIMON NY IDROTTSUTVECKLARE

Efter rekryteringsprocessen som pågått under våren står det nu klart att det blir 30-årige Simon von Knorring från Uppsala som blir ny idrottsutvecklare och efterträdare till Bengt Andersson som gick i pension i början av mars.
UTVECKLA DITT LEDARSKAP

För att kunna utvecklas som bordtennistränare behöver du utbilda dig, träffa kollegor och utbildare, reflektera över ditt eget ledarskap och dina styrkor och svagheter. Tiden finns inte alltid i vardagen för detta. 
Svenska Bordtennisförbundets nya andra tränarutbildning – Bordtennistränare klubb – finns tillgänglig och väntar på dig som deltagare. Utbildningen består både av en digital del och en fysisk träff. 

De fysiska träffarna som står på tur nu är i Borås lördag 7 maj och i Umeå 21 maj, utbildningsledare i Borås är Björn Axelsson och Christian Björklund och i Umeå Anders Ylitalo och Magnus Norgren. 

Sista anmälningsdag är fredag 8 april. 

PING PONG POWER ÄR HÄR!

9 februari, samma dag som de corona-relaterade restriktionerna togs bort, lanserade Svenska Bordtennisförbundet PING PONG POWER. 

PING PONG POWER är ett samlingsnamn för en modern bordtennisrörelse – en rörelse som omfamnar olika och nya målgrupper vilket tydligare återspeglar den mångfald av människor som samhället består av.

Syftet är enkelt – bordtennisfamiljen behöver utmana sig själv i vad en bordtennisverksamhet kan – och bör vara.

Tillsammans med andra projektstöd finns det nu 5,5 miljoner kronor för föreningar runt om i landet att söka.
"Halv elva hos" är ett projekt som Svenska Bordtennisförbundet genomfört tillsammans med RF och projektet "Idrott för äldre". 

I denna film behöver vi Eslövs AI BTK där Laila Grönvall säger:
–  Jag menar, det är inte svårt, det är roligt – alla kan! 
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Copyright © 2022 Svenska Bordtennisförbundet, All rights reserved.


Vill du uppdatera dina inställningar?
Du kan uppdatera dina uppgifter eller avprenumerera.

Email Marketing Powered by Mailchimp