Copy
Läs detta mejl i din webbläsare

BORDTENNIS-SM AVGJORT

Hela Sverigeeliten var på plats när Bordtennis-SM i början av juni avgjordes i Karlskrona. Under fyra fullspäckade dagar i Brinova Arena avgjordes hela 15 klasser.

Allra bäst gick det för Halmstad BTK:s Stina Källberg som tog hem tre guld efter vinst i både singel, dubbel och mixed. Truls Möregårdh vann Herrsingeln och tog därmed sitt tredje raka guld i klassen. 

 

SE ALLA BILDER FRÅN SM I KARLSKRONA

Det togs många bilder under samtliga fyra dagar av Bordtennis-SM i Karlskrona. Alla dessa finns nu att hitta på Svenska Bordtennisförbundets Flickr-sida. 

Tänk på att bilder inte får användas utan tillstånd från SBTF/fotografen.
 

SBTF MÖBLERAR OM SPORTSLIGT

Svenska Bordtennisförbundet gjorde, med start i juni månad, en omorganisation och förflyttning i de sportsliga leden.

Sportchef Mikael Andersson är från och med 1 juni tjänstledig från sin tjänst som sportchef i SBTF för att gå vidare till nya utmaningar på det internationella planet inom International Table Tennis Federation, ITTF. Daniel Ellermann, som sedan 2009 haft rollen som förbundskapten och sportchef för paralandslaget, tar över delar av Mikael Anderssons arbetsuppgifter med titeln landslagsansvarig. Ny förbundskapten för paralandslaget blir Robert Svanberg.
 

EM-TRUPPERNA UTTAGNA

13-21 augusti är det dags för individuella Bordtennis-EM i München, Tyskland, som är en del av EM-veckan med idrotter som friidrott, cykling och kanot. 

Sverige har just nu Europas högst rankade spelare, världsfemman Truls Möregårdh, som en av fem herrspelare. Övriga fyra är VM-vinnarna i dubbel Kristian Karlsson och Mattias Falck samt Anton Källberg och Jon Persson. I damtruppen kommer 42:an i världen Linda Bergstöm vara ankare tillsammans med de tre yngre spelarna Stina Källberg, Filippa Bergand och Rebecca Muskantor.

6-15 juli är det Ungdoms-EM i Serbien och Sveriges herr- och damjuniortrupper till detta mästerskap har även de tagits ut. 

SAVE THE DATE!

Svenska Bordtennisförbundet bjuder in till konvent 29-30 oktober 2022. Vi vill se dig på plats (som bestäms inom kort) och vi erbjuder ett viktigt och spännande innehåll med bland annat strategisk plan, distriktsutveckling och digitalisering. 

Kom och berätta vad du tycker, ta del av spännande information, var delaktig och påverka vår gemensamma framtid. Mer information och inbjudan kommer att publiceras på hemsidan efter sommaren.
 
Välkommen hela pingisfamiljen!
 
Frågor/synpunkter?
Vänd dig till Patrik Björs Strand, patrik.bjors.strand@svenskbordtennis.com eller
Marit Brodd Almgren, marit.brodd.almgren@svenskbordtennis.com 
 
WTT-TÄVLING I HELSINGBORG
Den 8–14 augusti 2022 arrangerar SBTF tillsammans med BTK Rekord för första gången en WTT Youth Contender. Tävlingen kommer att spelas i Helsingborg Arena, för både pojkar och flickor i åldersklasserna 11, 13, 15, 17 och 19 år.
UNGDOMS-SM I UPPSALA
Sista helgen i maj gick Ungdoms-SM av stapeln i Fyrishovshallen i Uppsala. Under fyra härliga pingisdagar spelades mängder av pingismatcher i vårt yngsta svenska mästerskap.
 
VETERAN-SM I HALMSTAD 
19-22 maj spelades Veteran-SM i Halmstad, där hela 41 klasser avgjordes. Mästerskapet genomfördes i VM-arenan Halmstad Arena i samarbete med den lokala arrangören Halmstad BTK.
SEMESTERTIDER 
Sommaren närmar sig och många av oss går på semester. Detta innebär reducerad bemanning hos SBTF under kommande månader, vilket kan leda till något längre svarstid. Vid brådskande ärenden kontakta info@svenskbordtennis.com.

TJEJRAKETEN KOMMER SNART!

PING PONG POWER: Tjejraketen! är en satsning kring hur vi ska bli fler tjejer inom svensk bordtennis – spelare, tränare, ledare och funktionärer. SBTF kommer att satsa resurser på olika områden som föreningar, distrikt, tränare men även sociala aktiviteter i och utanför bordtennishallen för att rekrytera och behålla kvinnor i sporten. Du kommer att kunna läsa mer om projektet och hur du kan ansöka om ekonomiskt stöd inom kort.

Vår damstrateg Maria Christoforaki säger: ”Jag är väldigt glad att kunna säga att PPP: Tjejraketen! nu är redo att gå ut till vår bordtenniscommunity. Naturligtvis är vårt huvudbudskap att bordtennis är för alla, men vi ser ett akut behov att fokusera på hur vi kan bli fler kvinnor eftersom siffrorna dessvärre är mycket låga. Vi står inför en utmaning. Tjejraketen är ett projekt som fokuserar på många och olika områden och jag tror personligen att vi genom disciplin, engagemang och samarbete kommer vi att uppnå målen för svensk dampingis utveckling – nu och på sikt!”.

PING PONG POWER: Tjejraketen! kommer att lanseras i veckan.
 

VILL DU UTVECKLA DIN PINGISROLL?

I syfte att utveckla dig som pingisledare erbjuder Svenska Bordtennisförbundet ett antal olika utbildningar som du kan anmäla dig till. Just nu finns följande erbjudanden:

BORDTENNISTRÄNARE BAS
Första delen av våra nya tränarutbildningar. Helt digital, användbar och lättillgänglig.
Anmäl dig här


BORDTENNISTRÄNARE KLUBB
Andra delen av våra nya tränarutbildningar. OBS! Förkunskaper och digital del innan den fysiska utbildningen. Just nu fysiska tillfällen lördag 10 september i Uppsala, Göteborg och Lyckeby. Sista anmälningsdag 10 augusti.
Anmäl dig här

 FÖRBUNDSDOMARUTBILDNING
Du som är erfaren distriktsdomare och vill utvecklas vidare. Utbildning i samband med Sweden Tour, Rekordspelen 30 september – 2 oktober i Helsingborg. Sista anmälningsdag 5 september. 
Anmäl dig här

ERFARENHETSUTBYTE FÖR TÄVLINGSLEDARE
Ta del av nyheter inför säsongen 2022/2023, ställ frågor och utbyt erfarenheter och tankar med kollegor och våra utbildare. Digital, kostnadsfri träff torsdag 25 augusti. Sista anmälningsdag 17 augusti. 
Anmäl dig här

Har du frågor?
Hör gärna av dig till marit.brodd.almgren@svenskbordtennis.com, 073 749 08 11.
 
ANNONS:
 
  • Fyra internationella topptränare per varje 16:e spelare.
  • En av de fyra tränarna är från Kina.
  • En av coacherna är din personliga coach.
  • En individuell online-utvecklingsplan skapas för dig.
  • Internationella toppspelare är sparring.
  • Lägret är till för alla. Många veteraner deltar.

Önskar du mer information:
Mejla Lars Rokkjær eller se inbjudan på b75.dk
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Copyright © 2022 Svenska Bordtennisförbundet, All rights reserved.


Vill du uppdatera dina inställningar?
Du kan uppdatera dina uppgifter eller avprenumerera.

Email Marketing Powered by Mailchimp