Copy
Läs detta mejl i din webbläsare

SVENSKSUCCÉ i TUNIS

Det blev dubbla svenskvinster i WTT-tävlingen i Tunisiens huvudstad Tunis där Anton Källberg vann herrsingelklassen och Linda Bergström tillsammans med Stina Källberg vann damdubbel. 

Linda och Stina besegrade i sin final Rachel Moret/Daria Trigolos från Schweiz respektive Belarus medan Anton vann över sin tyske klubbkompis Qiu Dang.

WTT YOUTH CONTENDER I HELSINGBORG

Svenska Bordtennisförbundet tillsammans med Helsingborg Stad och BTK Rekord kommer i augusti 2022 stå som värdar för en internationell bordtennistävling för barn och ungdomar mellan 11 och 19 år.

Tävlingen ingår i det internationella bordtennisförbundets nya tävlingsstruktur, World Table Tennis, WTT.

Tävlingen, som kommer att spelas i Helsingborg Arena 8–14 augusti, kommer locka cirka 300 deltagare plus ledare från framförallt Europa men även övriga delar av världen.

STELLAN BENGTSSON ÅTERVÄNDER

Singelvärldsmästaren från 1971, Stellan Bengtsson, förstärker coachbänken som assisterande tränare till Jörgen Persson under individuella bordtennis-VM som spelas i Houston, USA 23-29 november 2021.

Stellans vinst i japanska Nagoya 1971 var Sveriges första individuella guld på ett VM. 20 år senare i Chiba, även det i Japan, segrade en då 25-årig Jörgen Persson. Nu kommer båda alltså sitta på bänken tillsammans för att leda det svenska landslaget till nya framgångar.

BORDTENNIS-EM 2023 TILL MALMÖ

Det står nu klart att lag-EM i bordtennis kommer att gå av stapeln i Malmö. Spelplatsen är Malmö Arena och mästerskapet kommer genomföras mellan 10–17 september 2023.


– Äntligen står det klart att vi kommer kunna välkomna bordtennisfamiljen till min hemstad Malmö och fantastiska Malmö Arena. Vi är glada över att kunna bjuda in till det första hållbara bordtennismästerskapet någonsin, utan bil- och busstransporter, vilket ligger helt i linje med Svenska Bordtennisförbundets strategi. Jag är övertygad om att mästerskapet kommer öka intresset för vår sport, som kan utövas av alla hela livet, såväl i staden som i regionen och hela landet, säger Svenska Bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling.

ARBETE MOT MATCHFIXNING
RF har tillsammans med sju SF tagit fram anti-matchfixningsprogram. Programmen innebär tydlig struktur för förebyggande arbete, regelverk för utredande arbete och åtgärder såsom straff vid matchfixning.
PETRA SÖRLINGS MANIFEST
24 november kommer Petra med all sannolikhet väljas till President i det internationella bordtennisförbundet. Petra har nu författat sitt manifest med de punkter hon anser vara viktigast för det fortfatta arbetet inom ITTF. 
TÄVLINGSLEDARUTBILDNINGAR
Svenska Bordtennisförbundet har under hösten 2021 lanserat en ny tävlingsledarutbildning, där den fysiska delen av utbildningen kunnat genomföras vid tre tillfällen i Linköping, Stockholm och Malmö. 

Svenska Bordtennisförbundet tillsammans med Halmstad BTK bjuder in till Veteran-SM 27-30 januari 2022 i Halmstad Arena. 

FORTSÄTTNING FÖR KVINNLIGT NÄTVERK

Maria Christoforaki har gjort en mycket spännande resa inom bordtennisen. Från att ha varit spelare i Grekland till att ha utvecklats till coach i Sverige. Från hösten 2021 är hon med i SOK:s, satsning ”Olympisk Offensiv Kvinnliga Tränare” där kvinnliga tränare får möjlighet att nå ett hållbart ledarskap över tid.
 
Nu erbjuder Svenska Bordtennisförbundet, i första hand, kvinnliga ledare och tränare att delta i ett digitalt möte med Maria. Träffen genomförs onsdag 8 december klockan 19-20.30 via Teams. Sista anmälningsdag är 1 december.
 

FOKUS PÅ STÄRKT ORGANISATION

Svenska Bordtennisförbundet, ligger i startgroparna för att sjösätta en stor satsning på ett område som definierats som högprioriterat – att lyfta och utveckla svensk dambordtennis. 

Vår vision är att utveckla och förbättra landslagsnivån där resans delmål är en medalj vid EM 2023 samt OS-kval till Paris 2024.  

Parallellt med detta ser SBTF ett nödvändigt behov av att bredda underlaget av kvinnliga utövare i våra föreningar och distrikt inom hela spektrumet. Enligt visionen sker detta i en systematiserad helhetssatsning tillsammans med distrikt, föreningar samt andra partners.
DAGS ATT SÖKA PINGISGYMNASIUM

Mellan 15 september och 1 december är anmälningsfönstret för att ansöka till riksidrottsgymnasium, RIG, och nationell idrottsutbildning, NIU, öppet

Är du intresserad av att gå på något av pingisgymnasierna kan du läsa mer om hur ansökningsprocessen går till och hitta kontaktuppgifterna till de olika orterna här.

FÅR VI ANVÄNDA EN BILD?

Det enkla svaret på frågan är nej. Om du inte äger rättigheter eller på annat sätt fått rättigheter från den som äger dem får du inte publicera en bild i dina kanaler. Det har kommit till SBTF:s kännedom att både föreningar och distrikt under senaste året tvingats att betala dyra böter på grund av otillåten användning av bilder där man exempelvis tagit bilder från Google, nyhetssidor eller tjänster som Bildbyrån och TT. 

SBTF köper eller får via överenskommelse bilder från fotografer som sedan publiceras i våra olika kanaler, hemsida, Facebook, Instagram och i nyhetsbrev, men detta betyder inte att dessa rättigheter även gäller er som förening eller förbund. Om ni önskar använda någon bild som SBTF publicerat måste ni först kontakta SBTF för godkännande. 

Att dela eller reposta innehåll är alltid okej men aldrig "printscreena", kopiera eller ladda ner och sedan publicera utan tillstånd. 
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Copyright © 2021 Svenska Bordtennisförbundet, All rights reserved.


Vill du uppdatera dina inställningar?
Du kan uppdatera dina uppgifter eller avprenumerera.

Email Marketing Powered by Mailchimp