Copy
Läs detta mejl i din webbläsare

EM-BRONS TILL HERRARNA

28 september till 3 oktober avgjordes lag-EM i Cluj, Rumänien. De svenska damerna vann den inledande gruppspelsmatchen mot England men förlorade sedan mot Polen i den avgörande matchen för att ta sig vidare till kvartsfinal. 

Herrarna fick en bra start på EM-äventyret genom för att först vinna mot Grekland och sedan mot Belgien med 3-0. I kvartsfinalen väntade värdnationen Rumänien och även i denna match blev det seger, nu med 3-1. I semifinalen väntade ett formstarkt Ryssland som tidigare under mästerskapet besegrat både Frankrike och Österrike och ryssarna skulle visa sig bli för svåra även för de blågula kämparna. 0-3 slutade semifinalen och därmed fick Sverige nöja sig med ett brons. 

Tyskland tog en dubbel och vann på både dam- och herrsidan. 

PINGISLIGAN BY STIGA STARTAR

Lördag 9 oktober drar damernas Pingisligan by STIGA igång och tisdag 12 oktober är det dags för herrarna. Hemsidan pingisligan.se är nu uppdaterad med trupperna i respektive lag och säsongens kompletta spelschema hittar du här. Nykomlingar i herrarnas liga som består av åtta lag är BTK Rekord från Helsingborg medan damernas liga detta år består av sex lag.

Missa inte att följa ligan på Facebook och Instagram
 
GOLDEN POINT TAS BORT
Säsongen 2020/2021 införde SBTF så kallad "golden point" på prov i Pingisligan by STIGA. Inför säsongsstarten 2021/2022 tas detta bort och varje set ska därmed vinnas med minst två bollars marginal.

Svenska Bordtennisförbundet söker nu lokala arrangörer för Svenska Mästerskap samt Riks-10:an under säsongen 2022/2023. Anmälningstiden är förlängd till 15 oktober så ta chansen att ansöka. 

FORTSÄTTNING FÖR KVINNLIGT NÄTVERK

Maria Christoforaki har gjort en mycket spännande resa inom bordtennisen. Från att ha varit spelare i Grekland till att ha utvecklats till coach i Sverige. Från hösten 2021 är hon med i SOK:s, satsning ”Olympisk Offensiv Kvinnliga Tränare” där kvinnliga tränare får möjlighet att nå ett hållbart ledarskap över tid.
 
Nu erbjuder Svenska Bordtennisförbundet, i första hand, kvinnliga ledare och tränare att delta i ett digitalt möte med Maria. Träffen genomförs onsdag 8 december klockan 19-20.30 via Teams. Sista anmälningsdag är 1 december.
 
Ytterligare en förhoppningsvis utvecklande nätverksträff kommer att erbjudas i början/mitten av november. Håll utkik! 
 

FÅR VI ANVÄNDA EN BILD?

Det enkla svaret på frågan är nej. Om du inte äger rättigheter eller på annat sätt fått rättigheter från den som äger dem får du inte publicera en bild i dina kanaler. Det har kommit till SBTF:s kännedom att både föreningar och distrikt under senaste året tvingats att betala dyra böter på grund av otillåten användning av bilder där man exempelvis tagit bilder från Google, nyhetssidor eller tjänster som Bildbyrån och TT. 

SBTF köper eller får via överenskommelse bilder från fotografer som sedan publiceras i våra olika kanaler, hemsida, Facebook, Instagram och i nyhetsbrev, men detta betyder inte att dessa rättigheter även gäller er som förening eller förbund. Om ni önskar använda någon bild som SBTF publicerat måste ni först kontakta SBTF för godkännande. 

Att dela eller reposta innehåll är alltid okej men aldrig "printscreena", kopiera eller ladda ner och sedan publicera utan tillstånd. 

ERFARENHETER FRÅN PARALYMPICS

Vill du ta del av erfarenheter från Paralympics i Tokyo? Nu finns chansen att delta i ett digitalt forum där förbundskapten Daniel Ellermann, silvermedaljören Ingela Lundbäck och internationella finaldomaren Ingrid Bogren berättar om sina erfarenheter från Tokyo, främst ur ett domarperspektiv. 

Daniel berättar om förberedelser, mål, förväntningar och summering efter mästerskapet. Vilken syn har han på domarinsatserna? Vad händer framöver för svenska landslaget och hur ser målen och drömmarna ut?

Ingela deltog på Paralympics som spelare men har även erfarenheter som domare och är medlem i Svenska Bordtennisförbundets domarkommitté.
 
Den digitala träffen i Teams riktar sig till dig som är intresserad av i första hand domarfrågor men också till dig som har eller vill ha insikt i paraspelets tjusning och utmaningar. 

Träffen sker onsdag 27 oktober kl. 18:30-20. Sista anmälningsdag 20 oktober.

FOKUS PÅ STÄRKT ORGANISATION

Svenska Bordtennisförbundet, ligger i startgroparna för att sjösätta en stor satsning på ett område som definierats som högprioriterat – att lyfta och utveckla svensk dambordtennis. 

Vår vision är att utveckla och förbättra landslagsnivån där resans delmål är en medalj vid EM 2023 samt OS-kval till Paris 2024.  

Parallellt med detta ser SBTF ett nödvändigt behov av att bredda underlaget av kvinnliga utövare i våra föreningar och distrikt inom hela spektrumet. Enligt visionen sker detta i en systematiserad helhetssatsning tillsammans med distrikt, föreningar samt andra partners.
DAGS ATT SÖKA PINGISGYMNASIUM

Mellan 15 september och 1 december är anmälningsfönstret för att ansöka till riksidrottsgymnasium, RIG, och nationell idrottsutbildning, NIU, öppet

Är du intresserad av att gå på något av pingisgymnasierna kan du läsa mer om hur ansökningsprocessen går till och hitta kontaktuppgifterna till de olika orterna här.
INGEN UTMANARE TILL SÖRLING
Inför det stundande valet till presidentposten i ITTF har spekulationerna varit omfattande. När nomineringarna nu offentliggjorts visar det sig att ingen valt att utmana den svenska kandidaten Petra Sörling.
ELITIDROTTSSTIPENDIAT
50 idrottare får RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium 2021–2022. Jennie Edvinsson från Halmstad BTK är en av dessa och hon erhåller därmed 50.000 kronor att använda till sina dubbla karriärer.

Ung Cancer har sedan slutet av 2018 haft en koppling till pingissverige genom toppspelaren och Fuck Cancer-ambassadören Truls Möregårdh. Samma år stärktes bandet till den svenska pingisvärlden genom bland annat STIGA Sports, som genom en insamling tillsammans med Ung Cancer nu lottar ut årets viktigaste pingisbord.

Gemenskap är ett av de viktigaste ledorden för Ung Cancer, STIGA Sports och pingisen. För Ung Cancer har pingisen många gånger fungerat som en isbrytare under event för unga vuxna cancerdrabbade, närstående och allmänheten, där bordet blir lägerelden man samlas runt för att skapa gemenskap.

”Gemenskap är ett oerhört viktigt ledord för STIGA Sports. Gemenskap är även en av de viktigaste och största delarna av pingis. Därmed känns det superkul att nu kunna fortsätta bygga på det fina samarbete som redan inletts mellan Ung Cancer och sporten pingis.” – Felix Wirström, Marknadschef Bordtennis, STIGA Sports AB.

För att stötta Ung Cancer har STIGA Sports sponsrat med bordtennisbord, racketar och bollar vid olika event. Genom en insamling i oktober lottas nu ett bord som använts ut. På så sätt kan det fortsätta göra skillnad och skapa gemenskap för andra, samtidigt som insamlingen gör att Ung Cancer kan fortsätta ge stöd till unga vuxna cancerdrabbade och närstående. Genom att swisha en gåva på 50 kronor är man med i utlottningen av bordet.

“Vi är otroligt glada för att STIGA Sports stöttar Ung Cancer genom insamlingen. Det känns som en Win-Win-situation att bordet kan göra skillnad både för dess nye ägare och för Ung Cancers verksamhet. Vi hoppas att det skapar samma glädje, skratt och gemenskap för andra som det gjort för Ung Cancer” – Emma Tonnes, Generalsekreterare, Ung Cancer

Insamlingen pågår till och med 31 oktober.

 
UPPDATERAT CORONAPROTOKOLL

17 september uppdaterades Svenska Bordtennisförbundets coronaprotokoll och de bordtennisspecifika restriktionerna togs bort. 29 september gick Sverige in i steg 4 av lättnader av coronarestriktioner vilket bland annat innebär att alla deltagartak och pubikbegränsningar vid idrottsevenemang är bortplockade.
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Copyright © 2021 Svenska Bordtennisförbundet, All rights reserved.


Vill du uppdatera dina inställningar?
Du kan uppdatera dina uppgifter eller avprenumerera.

Email Marketing Powered by Mailchimp