Copy
Läs detta mejl i din webbläsare
BORDTENNIS-SM 2021 I KÖPING
11-13 juni är det äntligen dags för Bordtennis-SM 2021. Mästerskapet kommer spelas i Köpings nya anläggning Köpings Bad & Sport. Med anledning av pandemin är årets SM begränsat till 32 spelare i herrsingel, 16 i damsingel och 8 i respektive U20-klass. I dubbel deltar samma spelare som är anmälda i singel. Deltagarna är enligt Svenska Bordtennisförbundets definition yrkesutövare. 

Du följer Bordtennis-SM 2021 bäst genom Pingiskanalen där alla bord sänds samtliga dagar. Mer info om sändningarna och olika prisalternativ hittar du här. 
SVENSKA MÄSTARE I LAG – ESLÖV & SUIF
I slutspelet i Pingisligan by STIGA segrade Eslövs PK över Köpings BTK Dam med 2-0 matcher och i herrarnas motsvarighet vann Söderhamns UIF med 2-1 i matcher över Halmstad BTK. 

Läs mer om damernas final här och herrarnas här.


STORT GRATTIS TILL ESLÖVS PK & SÖDERHAMNS UIF!
SATSNING PÅ KARLSKRONA SOM EVENEMANGSSTAD
Svenska Bordtennisförbundet knyter samarbetsavtal med Karlskrona. Samarbetsavtalet är tänkt att skrivas över tre år och startar med omedelbar verkan med fokus på bordtennisevenemang 2021-2023 i Karlskrona.

Ett viktigt arrangemang som Svenska Bordtennisförbundet kommer att lägga i Karlskrona är ett träningsläger för dam- och herrlandslagen i början av juli, som slutlig uppladdning inför OS i Tokyo i sommar.
VINNARE I #KLUBBKAMPEN MAJ
#KLUBBKAMPEN är nu färdigspelad, i alla fall för denna gång. Totalt sett har 2262 deltagare från 37 olika föreningar deltagit i de fyra månaderna #KLUBBKAMPEN pågått. 

Stort grattis till alla pristagare och tack till alla som deltagit! 
TRUPPEN TILL UNGDOMS-EM
Förbundskapten Tobias Bergman tog häromveckan ut truppen till sommarens UEM i Varazdin, Kroatien, 18 juli till 2 augusti. Sverige skickar en trupp med 16 spelare som kommer att tävla i fyra olika kategorier.  
INBJUDAN TILL VETERAN-SM
9-12 september är det äntligen dags för Veteran-SM 2021 som ursprungligen skulle spelats i januari. Mästerskapet spelas i moderna Brinova Arena i Karlskrona med Lyckeby BTK som lokal arrangör. 
NYA DATUM
SBTF:s styrelse beslutade i slutet av maj att förlägga Bordtennis-SM 2021 till Köping. Styrelsen beslutade då även att gå vidare med planeringen för övriga uppskjutna mästerskap och rikstävlingar. 
TRUPPERNA TILL EM & OS
I maj togs trupperna ut till sommarens EM Polen och OS i Tokyo som startar i slutet av juni. Individuella EM spelas i Warszawa 22-27 juni och bordtennisen på OS går av stapeln 24 juli till 6 augusti.
Heja Sverige!
PARALYMPICSKVAL I SLOVENIEN
I förra veckan spelades världskvalet till sommarens Paralympics i Tokyo som tyvärr för svensk del inte ledde till några nya biljetter till Japan. Närmast att gå vidare var Linus Karlsson i klass 8 som tog sig hela vägen till final.

Sedan tidigare är Anna-Carin Ahlquist, Alexander Öhgren, Ingela Lundbäck och Emil Andersson klara och 26 juni avgörs det om Sverige får med ytterligare spelare då det denna dag meddelas vilka som får wildcards.
GÅ MED I NÄTVERKET FÖR KVINNLIGA LEDARE
Svenska Bordtennisförbundet har sedan en tid tillbaka ett nätverk för dig som är tränare eller ledare och vill utbyta erfarenheter och kunskaper med andra kvinnor inom samma område. För att gå med i nätverket, kontakta Marit Brodd Almgren
SVENSKAR MÄSTARE I EUROPEISKA LIGOR
Under de senaste veckorna har svenska spelare blivit mästare i sina europeiska klubblag i Tyskland, Frankrike och Danmark.

Tyska Düsseldorf med Anton Källberg och Kristian Karlsson besegrade i sin final Saarbrücken med 3-1 i matcher. Läs mer om tyska finalen här.

I Frankrike spelades inget slutspel utan seriesegraren blev korad fransk mästare, något både Jon Persson och Hampus Nordberg fick känna på. I Danmark vann, något överraskande, Naestved med Hampus Söderlund, Magnus Månsson och Malte Möregårdh finalserien mot favoriterna Roskilde med 2-0. Läs mer om de franska och danska mästarna här. 
SEMESTERTIDER
Semestertiderna närmar sig och så även på Svenska Bordtennisförbundet. Under juni, juli och augusti kan svarstiderna vara något längre än brukligt. Om du har akuta ärenden så uppmanar vi dig att mejla info@svenskbordtennis.com eller ringa 08-562 781 20. 


Pingisnytt tar också en paus under sommaren och återkommer igen i höst. 

Trevlig sommar!
HÅLL I,  HÅLL UT OCH HÅLL AVSTÅND!
Smittspridningen börjar nu att avta i stora delar av landet men det är fortsatt viktigt att vi håller i och håller ut och följer myndigheternas direktiv och rekommendationer. Tänk på att det även kan finnas lokala föreskrifter som även de måste följas. 
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten!
  • Håll avstånd!
  • Använd handsprit!
  • Stanna hemma om du är sjuk – även vid minsta symptom! 
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Copyright © 2021 Svenska Bordtennisförbundet, All rights reserved.


Vill du uppdatera dina inställningar?
Du kan uppdatera dina uppgifter eller avprenumerera.

Email Marketing Powered by Mailchimp