Bekijk online arrow1
shadow2
Update
shadow1
 
image2_50x50
 
HypotheekCompany Helping People

 

image3_50x50
 

Helping People Rentetips


 

 
image4_50x50
 
Geldverstrekker Updates
 


HypotheekCompany Helpt:

AFM geeft duidelijkheid over berekening vergoeding vervroegd aflossen hypotheek


De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft onlangs uitgangspunten gepubliceerd voor de berekening van het financiële nadeel bij vervroegde aflossing van de hypotheek. Huizenbezitters krijgen hierdoor duidelijkheid over hoe de vergoeding - voorheen boeterente genoemd - tot stand kan komen. Uit onderzoek van de AFM naar de huidige rekenmethoden is gebleken dat er grote verschillen bestaan tussen aanbieders.

Van een aantal geldverstrekkers hebben wij een reactie ontvangen. Deze vind je op een speciale pagina op extranet. Klik hier om deze te bekijken. 

 
space
 
 
 
HypotheekCompany De Formule op Facebook
Op deze pagina informeren we onze eigen adviseurs over het meest belangrijke branche gerelateerde nieuws, delen we succesverhalen én informeren we potentiële deelnemers over de voordelen van HypotheekCompany Helping People!

HypotheekCompany Helping People; dé bewezen succesformule waarmee jij als tussenpersoon het verschil kunt maken. Wij helpen onze adviseurs met compliance, bemiddeling van hypotheekdossiers, opleidingen en nog veel meer. Een complete formule waarmee adviseren nog leuker wordt!

Like HypotheekCompany De Formule en deel het in jouw netwerk!
 

 

 
 
Vooraankondiging: Inkomens-verklaring nodig? HypotheekCompany helpt.

Moet jij voor ondernemers het zakelijk inkomen vaststellen ten behoeve van een woninghypotheek? HypotheekCompany gaat je helpen.

Op dit moment zijn wij bezig met een partij die voor jouw klant een inkomensverklaring kan gaan opstellen. Binnenkort start een pilot met een aantal kantoren.  

Heb jij een casus of interesse in deze pilot?
Klik hier en laat het ons weten. 

Dat is HypotheekCompany Helping People
 
shadow1
 
Geldverstrekker Updates
ABN AMRO | Frisse innovaties voor nog betere samenwerking
AEGON | Skydoo actiekorting is vervallen
AFM | Toetsrente hypotheken 5%
bijBouwe | Waarom rentetarieven soms uitverkocht zijn
Callas | Callas TOP verzekering vanaf nu beschikbaar!
Florius | Financiering in 1 dag en Florius start samen met AFM experiment
Hypotrust | Introductie Elan Plus Hypotheek
ING | Verruimde financieringsmogelijkheden
InterBank | Bestedingsdoel verplicht bij kredietaanvraag
Nationale Nederlanden | Aangepast beleid en geen afslag inkomens dienstverband bepaalde tijd of inkomens uit flexibele arbeidsrelaties
Woonfonds | Slimme berekentool voor zelfstandigen
 
shadow1
 

Frisse innovaties voor nog betere samenwerking

ABN AMRO introduceert innovaties om de samenwerking met jou verder te verbeteren. De lente is begonnen, de NVM open huizen dag staat voor de deur en consumenten zijn op zoek naar hun nieuwe droomhuis. Deze innovaties ondersteunen jou om klanten sneller en efficiënter te bedienen, zowel bij nieuwe aanvragen als bij lopende hypotheken. 

Dit zijn de innovaties van ABN AMRO:
 1. Hypotheekaanvraag bij zakelijk inkomen. Was jij voorheen gewend de zakelijke inkomensstukken op voorhand te moeten aanleveren, vanaf heden krijg jij na de aanvraag eerst een renteaanbod. Je kunt vervolgens alle stukken digitaal aanleveren. Als alle inkomensstukken compleet zijn en positief beoordeeld ontvang je binnen een aantal werkdagen een deelakkoord zakelijk inkomen. Zo weten jouw klanten snel of het inkomen voldoende is voor de gewenste lening en kun je het traject vervolgen. 
 2. Na onze interne beoordeling volgt een 24-uurs service voor aanvraag bindende hypotheekofferte bij inkomen uit loondienst 
 3. Handtekeningformulier en taxatierapport dienen vanaf nu per mail worden aangelever bij ons Hypotheek Support Center. Dus geen gedoe meer met fysieke poststukken. 
 4. Beheer: Ons Hypotheek Support Center kan zelf eenvoudig beheerzaken uitvoeren, al dan niet met jouw hulp
Voor vragen bel je uiteraard met de Helping People van het Hypotheek Support Center. 

 

Terug naar boven
 

Skydoo actiekorting is vervallen

De Skydoo actiekorting is per 29 maart 2017 vervallen. Waarom is de korting stopgezet? Volgens de Wft (BGFO) is het na 1 januari 2013 niet toegestaan om onderscheid te maken in de rentetarieven tussen nieuwe en bestaande klanten, tenzij er daarvoor een objectieve onderbouwing op grond van risico of kosten is. Het gebruik van Skydoo leverde Aegon een efficiencyvoordeel in het acceptatieproces op. Dit voordeel hebben ze, om het gebruik van Skydoo te stimuleren, in de vorm van een rentekorting doorgegeven aan nieuwe klanten. Nu alle hypotheken in het acceptatieproces via Skydoo lopen, wordt het kostenvoordeel in het hele tarief doorgerekend. Daarmee vervalt de korting en is er geen rechtvaardigingsgrond meer om de korting op het venstertarief in stand te houden. De Skydoo-korting was een tijdelijke regeling om het gebruik van Skydoo te stimuleren. Skydoo is inmiddels succesvol geïmplementeerd en heeft gezorgd voor een aanzienlijke efficiencyslag binnen het offerteproces. Een mooi gezamenlijk resultaat.

Voor welke klanten heeft het vervallen van de korting gevolgen? 
Het vervallen van deze korting is alleen van toepassing op nieuwe aanvragen en op bestaande klanten met een variabele rente én Skydoo-korting. Voor deze groep klanten is per 29 maart de korting van 0,10% vervallen. Om de klant niet te benadelen verlagen ze per die datum de variabele rente ook met 0,10% zodat er effectief voor deze klanten niets verandert. Voor nieuwe aanvragen geldt dat er geen offertes meer worden verstrekt met Skydoo-korting. Voor bestaande klanten met een vaste rente en Skydoo-korting verandert er niets. Zij behouden de korting. Deze vervalt pas op het moment dat er een rentemutatie plaatsvindt. 

Meer informatie vind je in de Q&A en de brief aan klanten
Uiteraard zorgt Aegon er ook voor dat de klanten goed geïnformeerd worden. De klanten hebben inmiddels een brief ontvangen. 

 

Terug naar boven
 

Toetsrente hypotheken 5%

De AFM heeft de toetsrente voor het tweede kwartaal van 2017 vastgesteld op 5%.

Elk kwartaal bepaalt de AFM de toetsrente voor hypotheken met een rentevastperiode korter dan 10 jaar. Voor hypotheken met een rentevastperiode korter dan 10 jaar moet worden gerekend met een toetsrente om te bepalen of een hypotheek verantwoord is.

 

Terug naar boven
 

Waarom rentetarieven soms uitverkocht zijn

Afgelopen weken heb je berichten ontvangen over de beschikbaarheid van rentetarieven voor de bijBouwe hypotheek. We begrijpen dat je dit niet gewend bent van andere verstrekkers en dat dit invloed heeft op jouw werk. We leggen graag uit hoe dit komt.
Wij verstrekken hypotheken op basis van toezeggingen van beleggers. Hierdoor is de beschikbaarheid van de verschillende tarieven afhankelijk van de toezeggingen op dat moment. Het gevolg hiervan is dat het nu, en in de toekomst, voor kan komen dat er bepaalde tarieven (tijdelijk) niet beschikbaar zijn. Met het doen van een vooraankondiging als deze willen we verassingen voorkomen en je in staat stellen om rekening te houden met de nieuwe situatie in je advies.

Op het renteblad zijn altijd de meest actuele rentetarieven te zien. De doorgestreepte tarieven zijn tijdelijk niet beschikbaar.

Let op: Zojuist krijgen wij bericht van bijBouwe dat vanaf morgen 31 maart 2017 alle rentetarieven weer beschikbaar zijn. 

Het kan zijn dat je op de website van bijBouwe ziet dat deze tarieven weer beschikbaar zijn. Dit komt omdat wij, als je een aanvraag doet, direct het geld voor die hypotheek reserveren. Als deze aanvraag vervolgens niet wordt doorgezet, komt dit geld weer beschikbaar voor nieuwe aanvragen. 
 
 

Callas TOP verzekering vanaf nu beschikbaar!

Vanaf vandaag kun jij als HypotheekCompany kantoor de nieuwe Callas TOP verzekering aanbieden als aanvulling op de woonlastenverzekering. Met de TOP verzekering behouden jouw klanten ook bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid minimaal 70% van hun inkomen.
 
De combinatie van de woonlastenverzekering met de TOP verzekering zorgt ervoor dat de verzekerde altijd het gegarandeerde inkomen behoudt. Zo kun je elk adviesdossier geheel passend maken. Bekijk de introductievideo 
 
Webinar TOP verzekering introductie
Volg één van onze online webinars om alles te leren over de TOP verzekering en hoe je hiermee een waterdicht AO-advies kunt geven. Natuurlijk staan ze ook stil bij de uitbreiding van de Callas WIA Planner met de TOP verzekering. Meld je nu aan voor een webinar!


Klik hier en download de flyer.
 

 

Terug naar boven
 
Financiering in 1 dag en Florius start samen met AFM experiment
Financiering in 1 dag?
Meer dan een jaar geleden is de richting van digitalisering ingezet en hebben we samen laten zien dat we de klant kunnen helpen om hun financiering in 1 dag te regelen! Vanaf maandag 20 maart durft Florius dit dan ook hardop aan klanten te zeggen.

Luister hier naar de radiocommercial    

Vanzelfsprekend blijft kwaliteit voor jou, Florius én je klant voorop staan en blijft jouw rol hierin van groot belang. Zorg ervoor dat je samen met de klant alle benodigde en correcte documenten op tijd kunt aanleveren bij het Hypotheek Support Center. Als het laatste document binnen is en het dossier daarmee correct en compleet bij ons binnen is, volgt onze interne beoordeling. Indien akkoord ontvang je binnen 1 werkdag een bindende offerte van Florius. Volledigheid, kwaliteit en snelheid gaan hand in hand. Alleen dan heeft je klant snel zekerheid over zijn hypotheek.

Florius start samen met AFM experiment

Experiment op klantactivatie
Begin april start Florius, in samenwerking met de AFM, een experiment. Florius activeert dan een selectie van potentieel kwetsbare klanten via een brief om met behulp van een onafhankelijk adviseur hun situatie te verbeteren.

Hoe werkt het?
Op 4 april start het experiment onder een selectie Florius klanten met een beleggingsrekeninghypotheek. De beleggingen brengen doorgaans minder op dan dat klanten verwachten. Klanten ontvangen daarom een brief die is vormgegeven met behulp van gedragswetenschappelijke inzichten. En dat ziet er in de praktijk heel anders uit. Daarnaast ontvangt een deel van deze klanten ook de mogelijkheid om éénmalig (een deel van) de advies- en afhandelingskosten terug te vragen aan Florius. Het experiment loopt tot en met 30 mei 2017.
 
Benieuwd hoe de actie werkt? Lees hier de Q&A en klik hier voor het declaratieformulier

 

 

Terug naar boven
 
Introductie Elan Plus Hypotheek
Met trots presenteert Hypotrust de verbeterde Elan Hypotheek, vanaf nu de Elan Plus Hypotheek! Vanaf nu verkrijgbaar.In de zomer van 2015 introduceerden ze de Elan Hypotheek. Een uitstekend product met scherpe rentes, vooral in de hogere risicoklassen. Luisteren, verbeteren en innoveren hebben geresulteerd in een aantal aanpassingen waarmee de Elan Plus Hypotheek zich nog beter kan meten met de concurrentie. Die ook aan de wensen van jou en jouw klanten tegemoet komt. En nog steeds met een zeer concurrerend tarief!

Op de productkaart vind je de belangrijkste kenmerken en acceptatiecriteria. Een aantal interessante verbeteringen lichten wij er voor jou uit. Want vanaf nu is het voor jou en jouw klanten mogelijk om… 
 • de rentecondities van de hypotheek bij verhuizing mee te nemen naar een volgende woning (verhuisregeling). Hierbij kan jouw klant eerst de sleutels van de nieuwe woning ontvangen en daarna pas de oude woning overdragen
 • een overbruggingslening af te sluiten (als er een verkoopakte is waarvan de ontbindende voorwaarden zijn verstreken)
 • gebruik te maken van automatische risicoklasse aanpassing. Dit betekent dat als de hypotheekschuld van jouw klant daalt en deze hierdoor in een lagere risicoklasse terecht komt, de rente automatisch wordt aangepast. Dit geldt ook bij tussentijdse extra aflossingen. Ze hebben 6 risicoklassen, wat kan betekenen dat jouw klant tijdens de looptijd 5 keer een renteverlaging kan krijgen! Hiermee is de Elan Plus Hypotheek niet alleen superscherp bij het sluiten van de hypotheek, maar ook gedurende de hele looptijd
 • 101% van de marktwaarde te financieren bij leningen vanaf € 750.000 en maximaal € 1.000.000 (bij de Elan Hypotheek was dit 90%)
 • in geval van zelfstandig ondernemers, net zoveel te financieren als consumenten met een vast dienstverband. Vanaf € 750.000 is de maximale verstrekking 85% van de marktwaarde
 • een bouwdepot mee te financieren tot maximaal € 125.000, met een maximum van 20% van de marktwaarde voor verbouwing,  (bij de Elan Hypotheek was dit maximaal 15% van de marktwaarde voor verbouwing en gemaximeerd op € 50.000)
Van Elan naar Elan Plus
De Elan Hypotheek is niet meer beschikbaar om nieuw af te sluiten en is geheel vervangen door de Elan Plus Hypotheek. Voor alle bezitters van een Elan Hypotheek verandert er verder niets, hier blijven de hypotheekcondities van kracht waar ooit voor getekend is. Verhogingen en tweede hypotheken zullen eveneens conform de voor hen bestaande condities afgehandeld worden. Om zo helder mogelijk te zijn, hebben de Elan Hypotheek en de Elan Plus Hypotheek allebei een aparte rentelijst met eigen rentes. 

Zeer scherpe tarieven!
De Elan Hypotheek stond al bekend om zijn aantrekkelijke rentes in de hogere risicoklassen. En dat geldt helemaal voor de Elan Plus Hypotheek! Zo hebben we de scherpste rentes in de markt op 10, 20 en 30 jaar in de risicoklasse 90-106% MW!


Om ook jouw klanten kennis te laten maken met de Elan Plus Hypotheek, gaat vandaag onze radiospot de lucht in. Te horen op Veronica, Radio 10 en Skyradio. Houd 'm in de gaten!
  
Alles over de Elan Plus Hypotheek
Wil je nog meer weten over de Elan Plus Hypotheek? Download hier de productkaart
Uiteraard vind je deze informatie ook op het HypotheekCompany Extranet.
 
 
Verruimde financieringsmogelijkheden
Per 1 april 2017 versoepelt ING op een aantal punten het verruimde acceptatiebeleid voor klanten met minimaal € 75.000 vrij beschikbaar vermogen.

Wat verandert er?
  - Het maximaal aantal verhuurde onderpanden wordt verhoogd van 2 naar 3.
  - Het verstrekkingspercentage van recreatiewoningen wijzigt van 60% naar 75%.
  - De wijze waarop ze de financiële verplichtingen vaststellen van:
Leningen met bestedingsdoel eigen woning. Ook niet hypothecair ingeschreven leningen (bijv. familie, in eigen BV of via de werkgever) worden getoetst als ‘Financieringslasten andere hypotheken’ zoals in het acceptatiebeleid beschreven staat.
RC-directie. De lasten worden meegenomen tegen de werkelijke lasten met een minimum van 6% op jaarbasis van de overeengekomen limiet.Leningen “schenkingen op papier”. Met een notariële schenkingsakte worden de lasten meegenomen tegen de werkelijke rente met een minimum van 6% op jaarbasis.

Het verruimingsbeleid kun je hier downloaden. 
 

 

Terug naar boven
 

Bestedingsdoel verplicht bij kredietaanvraag

Vanaf nu is het verplicht om bij een aanvraag het bestedingsdoel in te vullen. De verplichting van de opgave van het leendoel draagt bij aan een goede invulling van onze gezamenlijke zorgplicht. Daarnaast zal Interbank deze informatie over het leendoel gebruiken bij de beoordeling van een aanvraag en voor data-analyses bij onder andere productontwikkeling. 
 
Wijziging kredietovereenkomst Doorlopend Krediet bij incasso maandtermijn
Binnenkort gaat Interbank over op het gebruik van een nieuw informatiesysteem voor onze klantgegevens, producten en betalingsverkeer. Door de overgang naar ons nieuwe informatiesysteem wordt bij het Doorlopend Krediet een andere vervaldatum gehanteerd. Voortaan is de vervaldatum gelijk aan de incassodatum. De vervaldatum is de datum waarop de maandtermijn uiterlijk bij ons binnen moet zijn. De nieuwe (standaard) incassodatum wordt de laatste werkdag van elke maand. Hierdoor weet uw klant exact wanneer en welk bedrag er maandelijks van zijn rekening wordt afgeschreven en komt hij niet voor verrassingen te staan. Per 3 maart 2017 is de kredietovereenkomst voor Doorlopend Krediet in onze systemen aangepast. Op het SEPA-machtigingsformulier is ook een keuzemogelijkheid voor het kiezen van een andere incassodatum.

Preventieve hulp door team Pre-Care
Binnen de afdeling Collection van Interbank is een nieuw team geïntroduceerd. Het team Pre-Care heeft als doel om jouw klanten te helpen die nog geen of een minimale betaalachterstand hebben, maar wel die een serieus financieel probleem hebben of verwachten.
Raakt jouw klant zijn baan kwijt? Heeft hij een financiële tegenvaller of gaat hij scheiden? In zulke gevallen probeert Pre-Care een passende afspraak met de klant te maken om te voorkomen dat de situatie escaleert. Dit team kan onder andere de volgende oplossingen aanbieden:
• een kortlopende betaalregeling (bijvoorbeeld bij tijdelijke daling van inkomen)
• een structurele betalingsafspraak (bijvoorbeeld bij 100% arbeidsongeschiktheid)
• een verlaging van de maandtermijn (binnen de reguliere voorwaarden)
• een tijdelijke rentestop (in dit geval ook tijdelijke provisiestop)
Met deze oplossingen kan Pre-Care voorkomen dat veel klanten zich genoodzaakt voelen om zich te melden voor schuldhulpverlening. 

Resultaten Relatietevredenheidsonderzoek
Eind vorig jaar heeft ons jaarlijkse relatietevredenheidsonderzoek plaatsgevonden. Allereerst willen wij iedereen bedanken die aan het onderzoek heeft meegedaan. Jouw mening is van grote waarde en helpt de dienstverlening verder te optimaliseren. De belangrijkste punten willen ze graag met jou delen. De respons was 24%. De algemene tevredenheid is uitgekomen op een 7,6. In 2015 was deze score 7,7 en is redelijk gelijk gebleven. Je hebt aangegeven zeer tevreden te zijn. De snelheid was wel voor verbetering vatbaar en hier hebben ze hard aan gewerkt. De komende tijd gaan we aan de slag met verbeterpunten uit jouw suggesties en de overige resultaten. Uiteraard vertrouwen ze erop dat jij de verbeteringen in onze dienstverlening zult merken.
 
 

 

Terug naar boven
 

Aangepast beleid rondom 'waardebepaling woning' en geen afslag meer voor inkomens uit dienstverband voor bepaalde tijd of inkomens uit flexibele arbeidsrelaties

De Nederlandse Vereniging van Taxateurs heeft recent een wijziging doorgevoerd  in hun regelgeving rondom de ‘waardebepaling  vastgoedobject’.  Een taxateur dient een professionele taxatiedienst te verrichten. Dit betekent onder meer, dat de bevindingen in een taxatierapport moeten vastliggen. Als gevolg daarvan heeft NN het beleid aangepast: voor een bestaande woning die verkocht wordt (of reeds is verkocht)  vragen ze in het Rentevoorstel altijd om een ‘Waardeverklaring van de verkopende makelaar met de verwachte verkoopopbrengst’. Hieronder vind je de mogelijkheden per situatie:
Huidige woning
 
Reeds Verkocht
 
 
 • getekende verkoopovereenkomst waarbij de ontbindende voorwaarden zijn verlopen
 
 
Nog niet Verkocht
 
 • gevalideerd taxatierapport , max. 6 maanden oud
 • meest recente WOZ- waarde. Hierbij wordt rekening gehouden met 90% van de WOZ waarde.
 • waardeverklaring van de verkopende makelaar waarin de verwachte verkoopprijs van de betreffende woning is gespecificeerd.
 • getekende verkoopopdracht
 • getekende verkoopovereenkomst waarbij de ontbindende voorwaarden nog niet zijn verlopen
 

Vanaf heden geldt er geen afslag meer voor inkomens uit dienstverband voor bepaalde tijd of inkomens uit flexibele arbeidsrelaties. 
 
Wat wijzigt er?
Het beleid vervalt dat ze bij inkomen uit dienstverband voor bepaalde tijd of uit flexibele arbeidsrelaties met 90% van het inkomen rekenen. Vanaf heden wordt het volledige inkomen in deze situaties meegenomen. Hiermee geldt voor aanvragen met NHG als voor aanvragen zonder NHG voortaan hetzelfde beleid. De rekentools zijn hierop aangepast.
 

 

Terug naar boven
 

Slimme berekentool voor zelfstandigen

Woonfonds heeft een ruim acceptatiebeleid met meerdere berekenmethodes om het toetsinkomen voor zelfstandigen te bepalen. Om de berekenmethodes eenvoudig te vergelijken ontwikkelde Woonfonds in samenwerking met Nationale Hypotheekbond een slimme maximale hypotheek berekentool voor zelfstandigen. Klik hier om de tool te openen.

 

HypotheekCompany Rentetips
 
Rentetip 1
1,75%
10 jaar NHG

Lloyds Bank Hypotheek

Annuïtair en lineair

 

Rentetip 2
2,34%
20 jaar NHG

Aegon Annuïteiten Hypotheek

Passeerrente = offerterente

 

Rentetip 3
2,60%
30 jaar NHG

Woonfonds Voordeel Lijn
Woonfonds Woongenot Hypotheek
 
shadow1
icon-facebook icon-twitter icon-youtube icon-linkedIn
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN  Enschede
Telefoon :  053 - 480 24 00
www.hypotheekcompany.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.

Uitschrijven

 

Email Marketing Powered by Mailchimp

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en typefouten worden voorbehouden. Copyright © 2016 HypotheekCompany.