Deze digitale nieuwsbrief ontvangt je als relatie.
Afmelden kan onderaan dit bericht. 
 
- HypotheekCompany helpt!
- Maatschappij in the spotlights! Woonfonds
- NIBC Direct: Nieuw: NIBC Direct Investeringshypotheek
- Hypotrust: Nieuw acceptatiebeleid, update BijBouwe en jaaropgaven 2015
- Nationale Nederlanden: Rentemiddeling nieuws, Vernieuwde hypothekenpocket, nieuwe versie Quickscan en Maximaal financieren op basis van LtV 2016
- Aegon: Aanpassing beleid ten aanzien van maximale verstrekking energiebesparende maatregelen
- Delta Lloyd: 5 sterren rating MoneyView en jaaroverzicht staat weer klaar en DDD is vanaf nu Mijn Delta Lloyd
- Munt Hypotheken: Samenwerken in 2016
- We proudly present: Prins Jan 4e

 

 
Inmiddels een vast item in onze nieuwsbrief namelijk HypotheekCompany helpt! In dit item komt elke keer een onderwerp aan de orde waarmee wij jou helpen. Denk aan dingen die wij op het Hypotheek Support Center vaak tegenkomen zoals dossierstukken die niet goed worden aangeleverd of wat beter of anders kan. Het kan van alles zijn. Heb je zelf tips, ideeën of zaken die je graag in dit item wilt laten behandelen? Klik hier en laat het ons weten.

Deze week: Burgerlijke staat klanten
 
Op het Hypotheek Support Center komt het regelmatig voor dat in een aanvraag wordt aangegeven dat de klant ongehuwd is. Vervolgens blijkt uit de aangifte IB dat iemand eerder gehuwd is geweest. Vervolgens moeten alsnog de echtscheidingsstukken worden aangeleverd bij de geldverstrekker en levert dit vertraging op voor het dossier. 

Voorkom dit en check dus goed de burgerlijke staat van jouw klanten maar dus ook of ze in het verleden gehuwd zijn geweest. 
 Maatschappij in the spotlights! Woonfonds

In elke nieuwsbrief zetten wij een maatschappij in the spotlights. Kort en bondig geven wij jou een overzicht van de USP's van deze maatschappij. Deze week: Woonfonds.

Dé 4 zekerheden van Woonfonds
Woonfonds vindt dat je een hypotheek niet alleen afsluit, maar gebruikt om te genieten van wonen. Daarom bieden ze jouw klanten graag meer dan alleen een prima rente en goede voorwaarden. Bij Woonfonds kun je rekenen op de volgende 4 zekerheden.

1: Kosten besparen
Met een Woonfonds hypotheek word je niet verrast door extra kosten. Bij tussentijdse wijzigingen hoeft jouw klant namelijk geen administratiekosten te betalen. Ontdek hoe je meer kosten kunt besparen dankzij de flexibele voorwaarden.

Wanneer je een hypotheek afsluit, is dat meestal voor langere tijd. In die periode kan er flink wat veranderen in de persoonlijke situatie. Gelukkig is een hypotheek van Woonfonds flexibel. Dat blijkt ook uit onderzoek van onafhankelijk onderzoeksbureau MoneyView. De Woonfonds Annuïteitenhypotheek Comfort Lijn scoort al meerdere jaren op rij het maximaal aantal sterren (5 sterren) in de MoneyView ProductRating voor Flexibiliteit. Daarnaast scoort de Voordeel Lijn 4 sterren voor Flexibiliteit. Deze goede beoordeling krijgt Woonfonds omdat ze met de klant meedenken om de kosten zo laag mogelijk te houden. Bijvoorbeeld:
Ruime mogelijkheden om boetevrij af te lossen
- Geen administratiekosten bij wijzigingen
- Geen annuleringskosten
- Geen boete bij verkoop
- Rente middelen met een lagere rente
- Offerte is standaard 4 maanden geldig2: Blijvende aandacht
Samen met de adviseur houdt Woonfonds de hypotheek actief in de gaten. Ze informeren klanten over wijzigingen in de markt en benaderen ze persoonlijk als er een belangrijk moment aankomt. Ontdek hoe ze de hypotheek blijvend bewaken.

3: Hulp als het tegenzit
Woonfonds denkt graag met je mee. Ook als het even tegenzit en jouw klant moeite heeft met het betalen van de hypotheek. Daarnaast bieden ze met Woonfonds Doet praktische hulp aan klanten die buiten hun schuld om in de problemen zijn gekomen.
Het gaat daarbij niet om geldverstrekking, het kwijtschelden van een hypotheekschuld of een tegemoetkoming bij huizen die 'onder water' staan. Maar ze bieden klanten fysieke hulp door het opknappen van hun huis. Klik hier voor meer informatie over Woonfonds Doet

4: Extra woongenot
Het woongenot staat bij Woonfonds voorop. Daarom doen ze iets extra's op belangrijke momenten, zoals een verhuizing of verbouwing. Ze maken deze gebeurtenissen aangenamer voor jou met o.a. kortingen, handige tips en inspirerende events.

Woonfonds Magazine Woonfonds Extra nu online

Het magazine Extra van Woonfonds is er nu ook in een online versie. Het magazine staat geheel in het teken van verkopen en kopen van woningen. Ook als jouw klanten er niet mee bezig zijn staan. Klik hier voor het magazine.
 


Nieuw: NIBC Direct Investeringshypotheek


Voor jouw klanten
NIBC Direct maakt het met de NIBC Direct Investeringshypotheek voor consumenten mogelijk om in een aantal Nederlandse steden te investeren in verhuurde of te verhuren woningen. Een woning als belegging, voor (studerende) kinderen, maar eventueel ook voor ouders. 

Voor jou als adviseur
Om het jou als adviseur zo makkelijk mogelijk te maken, kun je de NIBC Direct Investeringshypotheek op korte termijn via HDN aanvragen. Heb je nu een aanvraag? Neem dan contact op met het Hypotheek Support Center. 

Kenmerken en voorwaarden NIBC Direct Investeringshypotheek
  - Minimale lening: € 75.000,-
  - Maximale lening: € 500.000,-
  - Alleen woningen in geselecteerde Nederlandse steden
  - Maximaal 70% van de waarde van het onderpand in verhuurde staat
  - Onderpand moet altijd verhuurde of te verhuren woning zijn

Het totaaloverzicht vind je terug op de productkaart of op de website

 Nieuw acceptatiebeleid

Op ons extranet hebben wij de nieuwste versie van de Handleiding Financieel Adviseur van Hypotrust geplaatst. Hierin staan de laatste aanpassingen van de acceptatiekaders die gelden voor 2016. Met dit document ben je weer helemaal up-to-date en kun je op jouw gemak alles over de producten terug vinden.
Klik hier om het  handleiding via extranet te openen. Update introductie BijBouwe

De afgelopen weken heeft Hypotrust intensief getest met het nieuwe BijBouwe product. Op dit moment wordt deze informatie gebruikt om de processen voor een soepele en foutloze intermediaiare-introductie te perfectioneren. De uitwerking hiervan zal helaas extra tijd in beslag nemen waardoor de beschikbaarheid van bijBouwe uitgesteld is.Wij zullen je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en zodra de nieuwe introductiedatum bekend is lees je dat uiteraard in de nieuwsbrief. Jaaropgaven 2015

Het nieuwe jaar is begonnen en dus is het weer tijd voor het verzamelen van alle gegevens voor de aangifte van 2015. Vanaf deze week zullen de portalbrieven, notificatie e-mails en jaaropgaven over 2015 worden verstuurd.
 


Rentemiddeling nieuws

Op dit moment werkt Nationale Nederlanden aan een regeling voor rentemiddeling op de hypotheek. Uiterlijk in september 2016 kunnen jouw klanten hiervan gebruikmaken. In augustus volgt nadere informatie. Vernieuwde hypothekenpocket

De hypothekenpocket van Nationale Nederlanden is vernieuwd. Zo tref je als bijlage nu een stroomschema energiezuinig wonen aan. Klik hier en download de vernieuwde hypothekenpocket via extranet. Nieuwe versie Quickscan

De quickscan die benodigd is voor aanvragen van de ondernemersdesk is vernieuwd. Klik hier en download het bestand. Maximaal financieren op basis van LtV 2016

Met enige regelmaat krijgt Nationale Nederlanden de vraag wat er maximaal te financieren is op basis van de Loan to Value 2016.

Koopsom < marktwaarde, dan 106% koopsom bij NHG mogelijk tot max 102% MW
Deze NHG norm 2.2.1. en 2.2.2 hebben we overgenomen. Indien de marktwaarde meevalt, biedt dit een financieringskans.
Dus koopsom € 150.000,-, marktwaarde € 155.000,-  Te financieren € 158.100,-
            
Zonder  NHG geldt dat we in de basis uitgaan van 102% MW.
Dus koopsom € 290.000,- marktwaarde € 300.000,-  Te financieren € 306.000,-
 
Met name op de lange rentetarieven vanaf 15 jaar is Nationale Nederlanden interessant!
 


Aanpassing beleid ten aanzien van maximale verstrekking energiebesparende maatregelen

Op dit moment is er discussie over de interpretatie van de wetgeving (Tijdelijke regeling) en NHG-normen met betrekking tot het uitbreiden van de LTV-norm bij energiebesparende maatregelen. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken is van mening dat de regeling nu onjuist geïnterpreteerd en uitgevoerd wordt. Zij heeft de AFM gevraagd om te gaan handhaven.

Huidige algemene interpretatie, zoals ook besproken met NHG en beleid bij Aegon:
De LTV-norm mag opgehoogd worden van 102% naar 106%, als er sprake is van een investering in energiebesparende maatregelen. Dit is ongeacht de hoogte van het bedrag dat aan deze energiebesparende maatregelen wordt besteed.

Interpretatie Ministerie:
De daadwerkelijke kosten van energiebesparende maatregelen mogen worden meegefinancierd bovenop het reguliere maximum van 102% LTV, tot een maximum van 106%.

Nieuw beleid Aegon:
Zolang er geen definitieve duidelijkheid is over de interpretatie van de regelgeving volgt Aegon het standpunt van het Ministerie. Dat betekent, dat ze alleen offertes boven de 102% marktwaarde uitbrengen wanneer het meerdere daadwerkelijk wordt besteed aan energiebesparende maatregelen. Offertes uitgebracht vóór 19 januari 2016 worden in het acceptatietraject afgehandeld conform het beleid tot nu toe. Van belang is echter wel dat de juiste voorbehouden worden aangeleverd, waaronder een door een ter zake deskundig bedrijf opgestelde prijsopgave.
 5 sterren rating MoneyView

Delta Lloyd scoort als enige 5 sterren op voorwaarden én prijs. Onlangs heeft het onafhankelijke onderzoeksinstituut MoneyView weer een onderzoek uitgevoerd naar lijfrenteproducten. Hun conclusie is helder: bancaire lijfrente levert altijd meer op dan verzekeren. Binnen de verschillende bancaire lijfrenteproducten die je jouw klant kunt adviseren, scoort de bancaire lijfrente Groeirekening van Delta Lloyd 5 sterren op prijs én op voorwaarden.
Jaaroverzicht staat weer klaar

Het jaaroverzicht staat weer voor jouw klant klaar in Delta Lloyd E-bankieren. Op het jaaroverzicht vind je een overzicht van jouw producten bij Delta Lloyd Bank met het saldo op 1 januari 2015 en het saldo op 31 december 2015. Heb je een Delta Lloyd Lijfrente Oogstrekening of een Delta Lloyd Gouden Handdruk Oogstrekening? Voor deze rekeningen staat de jaaropgaaf vanaf half februari weer klaar in Delta Lloyd E-bankieren. In de jaaropgaaf staat hoeveel je bruto en netto uitgekeerd hebt gekregen in 2015. En hoeveel je hebt betaald aan belasting en sociale premies.
Klik hier voor een filmpje over het jaaroverzicht. 


DDD is vanaf nu Mijn Delta Lloyd

DDD is omgezet naar Mijn Delta Lloyd. Vanaf nu ga je naar Mijn Delta Lloyd voor al jouw offertes en wijzigingen. Het internetadres (de URL) van Mijn Delta Lloyd is www.deltalloyd.nl/mijndeltalloyd. Als je het oude adres van DDD gebruikt, word je automatisch doorgeleid naar Mijn Delta Lloyd. 

 


Samenwerken in 2016

2016 is al enkele weken oud. MUNT Hypotheken geeft je graag enkele tips die je helpen bij een vlekkeloos hypotheekproces.

Inkomensbestanddelen
Wanneer je een hypotheek bij MUNT Hypotheken aanvraagt en daarbij het inkomen uit onregelmatigheidstoeslag, provisie, overwerk of andere niet-vaste inkomensbestanddelen benodigd is, let dan extra op! MUNT Hypotheken neemt namelijk een maximum van 20% van het vaste inkomen mee aan niet-vaste bestanddelen conform de voorwaarden. Dit is ook van toepassing wanneer je aanvraagt met NHG. 

Onregelmatigheidstoeslag, provisie en overwerk 
De niet-vaste inkomensbestanddelen tellen onder voorwaarden mee. Het totaal van de niet-vaste inkomensbestanddelen neemt MUNT Hypotheken mee tot een maximum van 20% van het vaste inkomen. Het vaste inkomen is het bruto jaarsalaris + vakantiegeld + vaste eindejaarsuitkering. Niet-vaste inkomensbestanddelen zijn bijvoorbeeld: onregelmatigheidstoeslag, provisie en overwerk. Deze bestanddelen moeten aan onderstaande punten voldoen:
  • passend bij de functie;
  • passend binnen het bestaande dienstverband;
  • een structureel karakter hebben;
  • in de laatste twaalf maanden zijn ontvangen;
  • blijkend uit de werkgeversverklaring.
Aantonen niet-vaste inkomensbestanddelen 
De niet-vaste inkomensbestanddelen moeten uit de meest recente salarisstrook herleid kunnen worden. Als deze niet duidelijk uit de meest recente salarisstrook blijken, kan MUNT Hypotheken om de laatste salarisstrook van het vorige kalenderjaar vragen.

Aangezien er veel onduidelijkheid is over het toepassen van deze regel volgt hieronder een rekenvoorbeeld:
Bruto Jaarsalaris € 24.000,-
8% Vakantietoeslag € 1.920,-
Vast inkomen: € 25.920,-
 
In dit dossier neemt MUNT Hypotheken maximaal € 5.184,- mee aan niet-vaste inkomensbestanddelen (20%)
 
Deze regel zorgt regelmatig voor vertraging in het proces bij bijvoorbeeld mensen die werkzaam zijn in de zorg, beveiliging, vrachtwagenchauffeurs e.d. waar deze inkomensbestanddelen gangbaar zijn. Daarnaast is het belangrijk om met deze regel rekening mee te houden bij een min-max contract. Alle uren boven de minimale contracturen dienen als overwerk te worden aangemerkt.

Twijfel je over een casus? Bel dan gerust met een van onze Helping People.

DUO Lening
Tegenwoordig is de toelichting die je met jouw HDN-aanvraag meestuurt zichtbaar voor MUNT. Is er sprake van een DUO-lening? Wil je dan in de toelichting de jaarverplichting en hoogte van het limiet van de DUO-lening vermelden? MUNT hoeft je daarvoor dan niet om nadere informatie te vragen en jouw klant ontvangt sneller de offerte. 

Een nieuwe titel binnen HypotheekCompany, te weten Prins Carnaval!

Dit jaar regeert HC’er Jan Tiecken als prins over het rijk der Deurdouwers te Angerlo.
Wij wensen Jan en alle Deurdouwers een fantastisch carnavalsjaar! Alaaf!!!

 
 
Hypotrust OK
5 jaar NHG 1,70%
(argenta ORV verplicht)
 
ABN AMRO
5 jaar NHG 1,85%
Budgethypotheek & betaalpakket

Florius
5 jaar NHG 1,90%

Hypotrust
10 jaar NHG 2,09%ABN AMRO
10 jaar NHG 2,10%

Budgethypotheek & betaalpakket
 
ING
10 jaar NHG 2,10%

annuitair/lineair incl. betaalrekeningskorting
(let op: vanaf 8 januari)


 

Lloyds Bank
20 jaar NHG 2,70%


MUNT Hypotheken
20 jaar NHG 2,64%

Ook voor aflossingsvrij


Aegon
20 jaar NHG 2,80%
24-uurs service


 follow on Twitter | forward to a friend

Copyright © 2016 HypotheekCompany, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.
Bij vragen kun je contact opnemen met:
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN Enschede
Tel. 053-4802400 

Email Marketing Powered by Mailchimp