Deze digitale nieuwsbrief ontvangt je als relatie.
Afmelden kan onderaan dit bericht. 
 
- HypotheekCompany helpt!
- Maatschappij in the spotlights! MUNT Hypotheken
- HypotheekCompany: Werkgeversverklaring 2016
- ABN AMRO: Werknemersarrangementen
- ABN AMRO: Nieuw handtekening formulier
- ABN AMRO: Kredietbeleid 2016
- Hypotrust OK; Actietarief 1 t/m 7 jaar
- NIBC Direct: Nieuw product 
- Nationale Nederlanden: Nieuwe regels TRHK en Voorwaarden en Normen NHG voor 2016

- ING: Acceptatiebeleid per 1 januari 2016 en NAT-sheet 2016
- Lloyds Bank: Nieuwe hypotheekgids
- Delta Lloyd:
 Acceptatieregels 2016 Delta Lloyd Hypotheken
- BLG: Acceptatienormen aangepast
- ASR: Nieuwe richtlijnen WelThuis hypotheken

 

 
Inmiddels een vast item in onze nieuwsbrief namelijk HypotheekCompany helpt! In dit item komt elke keer een onderwerp aan de orde waarmee wij jou helpen. Denk aan dingen die wij op het Hypotheek Support Center vaak tegenkomen zoals dossierstukken die niet goed worden aangeleverd of wat beter of anders kan. Het kan van alles zijn. Heb je zelf tips, ideeën of zaken die je graag in dit item wilt laten behandelen? Klik hier en laat het ons weten.

Deze week: PE Plus en rechtsgeldige diploma's

Zoals jullie weten is de termijn voor PE Plus examens uitgesteld en heb je tot 1 januari 2017 de tijd om examens te doen. Het goede nieuws is dat veel HC'ers inmiddels de examen gehaald hebben of al een deel ervan. Er zijn echter ook HC'ers die nog moeten beginnen. Wacht niet langer en begin vandaag!!!! 

Nieuwe actualiteiten per april 2016
Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) gaat alle Wft-examens actualiseren. Vanaf 1 april 2016 zullen daardoor nieuwe, geactualiseerde exameneisen gelden voor zowel de initiële Wft-examens, als voor de PE Plus-examens. Doe je na 1 april examen? Houd er dan dus rekening mee dat de examens zijn geactualiseerd. En begin je nu? Zorg dan dat je het juiste studiemateriaal hebt en ruim voor 1 april 2016 je examen inboekt zodat je eventueel nog tijd hebt voor een herkansing. 

Is jouw diploma rechtsgeldig?
Ben jij het omwisselen al gestart en heb je jouw eerste nieuwe diploma's al ontvangen? Dan hier nog een belangrijke tip. Uit onderzoek is gebleken dat veel diploma's door DUO niet goed zijn opgemaakt en derhalve niet rechtsgeldig zijn. Ook daarmee helpen we je graag. Jouw diploma is rechtsgeldig als:
 • De achternaam, die je bij de geboorte hebt gekregen en waarmee je bent ingeschreven in het geboorteregister, op jouw diploma staat;
 • Als je getrouwd bent mag je ook de achternaam van je partner toevoegen. Alleen de achternaam van je partner is niet voldoende;
 • Alle voorletters of jouw volledige voornamen op het diploma staan;
 • Jouw geboortedatum en geboorteplaats correct op het diploma vermeld staan. 
Staan bovengenoemde gegevens niet correct op het diploma? Neem dan contact op met het opleidingsinstituut om in het bezit te komen van een nieuw correct diploma.

Van SEH naar EFA
Daarnaast zijn vele HC'ers ook Erkend Hypotheek Adviseur. Zoals jullie weten wordt de SEH omgezet naar EFA (Erkend Financieel Adviseur). Wat moet je hiervoor doen? Via jouw inlog bij de SEH dien je de volgende 2 diploma's te uploaden:
- adviseur hypothecair krediet
- adviseur consumptief krediet
Je dient het PE Plus examen Hypothecair Krediet (dat is inclusief consumptief krediet) te hebben behaald en de diploma's te hebben ontvangen alvorens je de omzetting kunt regelen. Vervolgens doet SEH een controle en ontvang jij op korte termijn een bevestiging dat je EFA bent en de logo's 

PE SEH/EFA
Tot slot is bekend gemaakt dat de PE SEH/EFA in 2016 in totaal 2 dagen zal zijn. Hierover ontvang je uiteraard nader bericht vanuit ons Learning Center. 

 

 


Maatschappij in the spotlights! MUNT Hypotheken
 
In elke nieuwsbrief zetten wij een maatschappij in the spotlights. Kort en bondig geven wij jou een overzicht van de USP's van deze maatschappij. Deze week: MUNT Hypotheken

MUNT Hypotheken is de snelst groeiende, onafhankelijke hypotheekaanbieder van Nederland. Ze verstrekken simpele en transparante hypotheken met kapitaal van Nederlandse pensioenfondsen. Ruim een jaar na de lancering heeft MUNT Hypotheken een marktaandeel van meer dan vijf procent, drie miljard euro weggezet aan hypotheken en ruim zes miljard euro aan funding opgehaald. De samenwerking met pensioenfondsen geeft ze de mogelijkheid om een hypotheekproduct in de markt te zetten met zeer scherpe tarieven in combinatie met de beste voorwaarden van Nederland:

In het kort de usp's van MUNT Hypotheken:
 • onbeperkt boetevrij aflossen uit eigen middelen
 • bereidstellingsprovisie alleen per dag dat verlengd is
 • rente-opslag vervalt automatisch bij aflossen
 • laagste rente van offerterente en rente op het moment van passeren
 • vrije keuze overlijdensrisico verzekeraar
MUNT Hypotheken heeft altijd het juiste tarief.
Bij MUNT Hypotheken vervalt de rente-opslag automatisch als er voldoende is afgelost zoals hierboven staat aangegeven. De meeste andere hypotheekaanbieders doen dit niet. Klanten van MUNT Hypotheken betalen daardoor over de looptijd gemeten veel minder rente. Dat kan bij een hypotheek van € 250.000 en een rentevastperiode van 10 jaar met een rente van 2,95% een besparing van maar liefst 17% opleveren! NHG en niet-NHG
Voor de acceptatieregels gaat MUNT Hypotheken uit van de standaard in de markt. Want wat goed is, hoeven we niet opnieuw uit te vinden aldus MUNT Hypotheken. Daarom baseren ze alles zoveel mogelijk op de voorwaarden van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat doen ze ook voor hypotheken die niet in aanmerking komen voor NHG. Uitzonderingen bevestigen de regel. In een aantal gevallen wijken zij van de NHG regels af. Waar we dat doen kun je zien in de gids op extranet of bel met onze Helping People.

MUNT Hypotheken is voor iedereen die een hypotheek nodig heeft en dit snel, goed en betaalbaar wil regelen.

Tips voor adviseurs
Klik hier voor de tips van MUNT Hypotheken voor jou als adviseur. 

In onderstaande infographic staan alle voordelen op een rij maar ook concreet wat dit voor jouw klant betekent. 


 Werkgeversverklaring 2016

Bij een nieuw jaar hoort ook een nieuw model werkgeversverklaring. Klik hier en download de versie 2016. 
 Werknemersarrangementen

Veel bedrijven hebben een arrangement bij ABN AMRO voor hun werknemers. Een werknemersarrangement geeft jouw klant recht op een extra rentevoordeel van 0,2% op de hypotheek. Over alle rentevaste perioden, met uitzondering van een variabele rente!

Klik hier om de volledige lijst te downloaden via extranet. Let op:  Op de lijst staan zo'n 500 organisaties, instellingen en bedrijven, maar de lijst wijzigt regelmatig dus heb je een klant die gebruik wil maken van het werknemersarrangement? Bel gerust eerst ons Hypotheek Support Center. 

aanvragen

Wil je een hypotheek aanvragen voor een werknemer waarvan de werkgever een werknemersarrangement bij ABN AMRO heeft? Zet dan de naam van het bedrijf in het toelichtingenveld van de aanvraag en vermeld erbij dat het om een werknemersarrangement gaat. 

voorwaarden
 • Klant heeft een Privé (arrangement) pakket
 • Alleen aan te vragen voor nieuwe hypotheken en/of bij Rente Herzienings Datum
 • Voor alle rentevastperiodes
 • Geldt niet voor variabele-, buffer en euriborrente
 • De hoogte van het rentevoordeel kan per kwartaal wijzigen (niet voor bestaande hypotheken)Nieuw handtekeningformulier

Per 1-1-2016 treedt de Common Reporting Standard voor financiële instellingen in werking. Dat betekent dat van onze nieuwe gezamenlijke relatie moeten worden vastgelegd in welk(e) land(en) deze fiscale verplichtingen heeft. 

Om het voor jou en jouw klant gemakkelijk te maken heeft ABN AMRO het bestaande handtekeningformulier aangepast, zodat je daarop de vereiste informatie kwijt kunt. Het nieuwe handtekeningformulier is hier beschikbaar


Kredietbeleid 2016

ABN AMRO heeft een nieuwe versie van het kredietbeleid. Hieronder een opsomming van belangrijke wijzigingen.
 • Paragraaf 3.2 Pilot Perspectief Verklaring - nieuw beleid voor tijdelijke dienstverbanden en flexibele arbeidsrelaties
 • Paragraaf 3.4 Inkomen uit een Wajong uitkering - gewijzigd beleid
 • Paragraaf 4.02 en 4.06 over Financieringslastpercentage bij twee inkomens - hier zijn de bedragen aangepast
 • Paragraaf 4.05 Explain op inkomen - de inkomensgrens is aangepast
 • Paragraaf 4.07 ID bewijzen -  gewijzigd beleid voor mutaties in beheer
 • Paragraaf 4.03 Studielening bij DUO - gewijzigd beleid
 • Paragraaf 5.1 Tijdelijke verhuur bij tijdelijke uitzending van de klant voor zijn werk - gewijzigd beleid 
Verder vindt je in diverse paragrafen aanpassing van de maximale hypotheek conform wet- en regelgeving van 103% naar 102% marktwaarde. 
De kredietgids is alleen online te raadplegen. Voor vragen bel gerust onze Helping People!
 
Nieuw product

Naast de reguliere hypotheekproducten lanceert NIBC Direct een nieuwe hypotheek voor de financiering van een verhuurde of te verhuren woning, te weten de 
NIBC Direct Investeringshypotheek. 

Binnenkort in de nieuwsbrief meer informatie over dit product. 
 


 
Nieuwe regels TRHK en Voorwaarden en Normen NHG voor 2016
 
Vanaf 1 januari 2016 zijn de nieuwe regels uit de Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet van toepassing. Het NHG maakt deze nieuwe regels ook onderdeel van de nieuwe Voorwaarden en Normen NHG. Nationale Nederlanden volgt deze wijzigingen voor zowel NHG als niet-NHG leningen.
 
Wat zijn de wijzigingen?
1)      De lening mag niet meer bedragen dan 102% van de marktwaarde.
2)      De nieuwe financieringslasttabellen voor 2016 (voor en na AOW, box 1 en box 3) zijn van toepassing.
3)      Verruiming voor tweeverdieners: bij de bepaling van het financieringslastpercentage wordt het tweede inkomen voor 50% (was 33,33%) meegenomen.
4)      Verruiming voor alleenstaanden met een laag inkomen: voor alleenstaanden met een inkomen tussen € 19.500 en € 31.000 is het mogelijk het financieringslastpercentage te verhogen met 3%-punt. Het verhoogde financieringslastpercentage mag echter niet hoger zijn dan het financieringslastpercentage dat hoort bij een inkomen van € 31.000. Wij houden standaard rekening met deze mogelijkheid, dus u hoeft niet apart aan te geven dat u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken.
5)      Verruiming financieringslast (LTI) bij energiezuinig wonen:
a.       Bij aankoop van een woning met energielabel A++ of hoger of EPC van maximaal 0,6, kan een klant € 9.000 meer lenen
b.      Bij aankoop van een energie neutrale of ‘Nul-op-de-meter’ woning, kan een klant € 27.000 meer lenen
c.       Bij verbetering van een woning door middel van energiebesparende maatregelen, kan een klant maximaal € 9.000 meer lenen.
Deze verruiming is alleen toegestaan bij een (gezamenlijk) toetsinkomen van minimaal € 33.000.
6)      Verruiming lening ten opzichte van de marktwaarde (LTV) bij het energiezuinig maken van een woning: de lening mag in dat geval maximaal 106% van de marktwaarde bedragen (in plaats van 102%).
7)      Studielening: als de lening aantoonbaar onder de nieuwe Wet Studievoorschot valt (langere terugbetaaltermijn), dan rekenen we met 0,45% lasten in plaats van 0,75%.
 
Verruiming financieringslast bij een energiezuinige woning 
Vanaf 2016 ondersteunt Nationale Nederlanden ook de verruiming van de financieringslast voor energiezuinige woningen voor zowel NHG als niet-NHG leningen. Er gelden hierbij een aantal voorwaarden.


Acceptatiebeleid per 1 januari 2016 en NAT-sheet 2016

ING heeft het acceptatiebeleid per 1 januari 2016 gewijzigd. Ten opzichte van de eerder gecommuniceerde wijzigingen zal er nog een wijziging worden doorgevoerd: beoordeling van variabele inkomensbestanddelen.
 
Variabele inkomensbestanddelen
Per 1 januari geldt dat voor onregelmatigheidstoeslag, ploegentoeslag, overwerk en provisie het bedrag over de laatste 12 maanden mag worden meegenomen als acceptatie-inkomen, onafhankelijk van branche. Dit geldt voor inkomens (die mogen worden behandeld conform inkomen) uit een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De werkgeversverklaring van de klant is hierbij leidend. De klant hoeft dus geen apart zekerheidsstuk meer aan te leveren waarin het variabele inkomen is gespecificeerd. De ING werkgeversverklaring is hierop aangepast.
 
NAT-sheet 2016
De NAT-sheet geeft je snel inzicht in de financieringsmogelijkheden bij ING en het voorkomt discussies in het acceptatieproces. De NAT-sheet kun je gebruiken voor het berekenen van de maximale hypotheek bij ING maar ook in de volgende situaties:
·         oversluiten
·         verkoopverlies
·         toetsing op basis van kortere looptijden
·         naderend pensioeninkomen of verminderd inkomen
·         box 3 financieringen
·         berekenen maximale hypotheek i.c.m. financiële verplichtingen (BKR en niet BKR geregistreerd)
·         berekenen maximale hypotheek met een gewogen gemiddelde toetsrente
De meest recente versie van de ING NAT-sheet kun je vinden door middel van jouw persoonlijke inlog bij ING. 

Klik hier voor het acceptatiebeleid. Deze vind je uiteraard ook op extranet.
 


Nieuwe hypotheekgids

Lloyds Bank heeft een nieuwe hypotheekgids. De gids is voor een groot deel herschreven. Een opsomming van de meest relevante wijzigingen:
 • De verstrekkingsnormen zijn geactualiseerd;
 • Lloyds Bank accepteert nu ook startersleningen;
 • Ze hanteren geen minimale hypotheeksom en minimaal inkomen meer;
 • De eisen m.b.t. provisie, onregelmatigheidstoeslag en overwerk zijn aangepast;
 • Er is een stukkenlijst opgenomen;
 • De verschillen tussen NHG en Lloyds Bank normen worden beter benoemd;
 • De acceptatienormen m.b.t. de huidige woning in eigendom zijn aangepast;
 • De acceptatienormen m.b.t. dienstverband bij familie zijn veranderd;
 • Acceptatienormen m.b.t. buitenlandse nationaliteiten zijn aangepast;
 • Het taxatierapport is langer geldig en taxatiebeleid is ten dele aangepast;
 • De toetsing van kredieten is aangepast;
 • De 'Groninger Akte' is niet toegestaan;
 • De eisen voor afdekking van het overlijdensrisico zijn versoepeld.
Klik hier en lees alles in Lloyds Bank hypotheekgids. Uiteraard vind je deze ook op extranet. 

 
Acceptatieregels 2016 Delta Lloyd Hypotheken

De acceptatieregels zijn aangepast aan onder andere de nieuwe voorwaarden van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) 2016 en gewijzigde wet- en regelgeving. Hier lees je wat er is veranderd. Daarnaast informatie over het samenstellen van een vast klantenpanel. 

Wat is er veranderd in de acceptatieregels? 

1. Nieuwbouw 
Dit zijn de acceptatieregels voor nieuwbouw per 1 januari 2016:
 • Zonder NHG blijft de definitie voor marktwaarde ongewijzigd: koop-/aanneemsom + meerwerk + bouwrente.
 • Met NHG volgen ze de nieuwe definitie H2 van NHG: Je kunt maximaal 4% renteverlies tijdens de bouw optellen om de marktwaarde te berekenen.
 • Voor aanvragen waar ze taxatie verplichten bepalen ze de marktwaarde op dezelfde wijze als bestaande bouw: de marktwaarde is de laagste van de koop-/aanneemsom + meerwerk + bouwrente of  de waarde uit het taxatierapport.
 • Ze accepteren geen bankgarantie bij nieuwbouw meer.
 2. Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet
Delta Lloyd neemt de volgende wijzigingen over:
 • Voor het bepalen van het financieringslastpercentage bij twee inkomens geldt het hoogste inkomen plus de helft (was een derde) van het tweede inkomen.
 • Het financieringslastpercentage mag met maximaal 3 procentpunten worden verhoogd als het hypothecair krediet bedoeld is voor een klant die alleenstaand is en een toetsinkomen heeft dat hoger is dan € 19.500,- en lager is dan € 31.000,-,. Het verhoogde financieringslastpercentage mag nooit hoger zijn dan het financieringslastpercentage dat hoort bij een toetsinkomen van €  31.000,-.
 • De maximale verstrekking gaat naar 102% van de marktwaarde. 
3. Overige wijzigingen NHG
 • NHG heeft artikel B3 (zuivere oversluiting) gewijzigd. Delta Lloyd accepteert deze aanvragen niet.
 • Wijzigingen die over energiebesparende maatregelen gaan, zijn niet van toepassing omdat ze deze niet ondersteunen.
 • Ze volgen de toetsingswijze voor studieschulden.
4. Overig
 • Je hoeft geen ondertekend aanvraagformulier meer te toe te sturen. 
 • Als klanten een dienstverband hebben bij een familiebedrijf is een aparte verklaring van een accountant niet meer nodig. Het is nu voldoende dat je een werkgeversverklaring aanlevert die ook is ondertekend door een accountant.
 • De Hypotheek SpaarVerzekering is niet meer af te sluiten. 
Wilt je alle acceptatieregels nog eens rustig teruglezen? Dat kan in het acceptatieoverzicht. Klik hier

Samenstellen vast klantpanel
Delta Lloyd maakt al langer gebruik van klantpanels. Tot nu toe waren dat alleen incidentele panels waarbij ze voor een bepaalde situatie of onderzoek een groep mensen benaderden. Nu stelt Delta Lloyd één vast panel samen van ongeveer 5.000 klanten die ze vanuit verschillende deelmarkten en aandachtsgebieden kunnen raadplegen. Het panel wordt opgericht en beheerd door onderzoeksbureau MWM2. Het panel heeft geen commercieel karakter en is uitsluitend bedoeld om te onderzoeken hoe ze de klantgerichtheid verder kunnen verbeteren. Half januari 2016 start Delta Lloyd met het benaderen van klantgroepen waar ze al online contact mee hebben. Dit zijn klanten van Delta Lloyd Bank en Delta Lloyd Zorg. Daarna gaan ze ook andere klanten vragen deel te nemen aan het panel.


Acceptatienormen aangepast

Per 1 januari 2016 voert BLG Wonen enkele wijzigingen door in de acceptatienormen. Het gaat om wettelijke wijzigingen, wijzigingen in NHG-normen en in de eigen normen. Het doorvoeren van deze wijzigingen betekent in de meeste gevallen dat je jouw klant nog beter kunt helpen met het vinden van de juiste financiering voor een woning. Hieronder lees je wat er verandert en wat dat betekent.

Welke wettelijke wijzigingen zijn er?
 • De maximale LTV gaat van 103% naar 102% (exclusief restschuld). Jouw klant kan hierdoor minder lenen en moet dus meer eigen middelen inbrengen.
 • De financieringslasttabellen worden iets aangepast, waardoor de hoge inkomens in 2016 meer kunnen lenen en de lagere inkomens minder.
 • Bij tweeverdieners kan voor het bepalen van de maximale financieringslast 50% van het laagste inkomen worden opgeteld bij het hoogste inkomen (voorheen 33,3%). De 3%-regeling voor tweeverdieners vervalt hierdoor. Jouw klant kan door deze maatregel meer lenen.
 • Bij de financiering van een Nul-op-de-Meter-woning worden bedragen tot € 27.000 buiten beschouwing gelaten (voorheen € 25.000). Het (gezamenlijke) toetsinkomen van de geldnemer(s) moet dan wel minimaal € 33.000 bedragen (voorheen € 32.000).
 • Het financieringslastpercentage mag met maximaal drie procentpunten worden verhoogd als sprake is van een alleenstaande aanvrager (voorheen ook bij twee verdieners) waarvan het toetsinkomen hoger is dan € 19.500 maar lager dan € 31.000 (voorheen € 30.000).
De belangrijkste wijzigingen in de eigen normen en NHG
 • Bij nieuwbouw kan 4% van de waarde van de woning worden meegefinancierd ten behoeve van rentebetalingen tijdens de bouw. Ook voor niet NHG-aanvragen hanteren we deze norm.
 • De normen met betrekking tot restschuldfinanciering wijken iets af van de NHG-voorwaarden. Volgens de NHG-voorwaarden hoeft bij een restschuldfinanciering de oude woning niet langer verkocht te zijn. Loopt de oude hypotheek bij een andere aanbieder dan bij SNS Bank N.V., dan moet de oude woning bij een restschuldfinanciering via BLG Wonen wél verkocht zijn. Dit omdat in de meeste gevallen de restschuld niet valt onder de NHG-dekking, maar voor risico van de bank komt.
 • Het verlies van de B.V. of N.V. moet worden meegenomen bij de bepaling van het toetsinkomen van een directeur – grootaandeelhouder.
 • Bij de bepaling van het toetsinkomen wordt het overwerk of de provisie over de laatste twaalf maanden meegenomen. Het bedrag aan overwerk en/ of provisie mag tot maximaal 30% van het vaste inkomen worden meegenomen, of het gemiddelde inkomen van de laatste drie jaar met een maximum van het laatste jaar.

Meer informatie
Een overzicht met alle wijzigingen vind je in het document ‘Aanpassingen in acceptatienormen per 1-1-2016’. Klik hier. 
Klik hier voor de volledige acceptatienormen.

 


Nieuwe richtlijnen WelThuis hypotheken

ASR heeft nieuwe richtlijnen voor de WelThuis hypotheek. Belangrijke wijzigingen zijn:  

Algemeen:
 • Maximale verstrekking 102% van de marktwaarde
 • Verruiming inkomenstoets tweeverdieners
WelThuis normen:
 • Oversluiten van bestaande aflossingsvrije hypotheek (niet NHG) tot maximaal 60% van de marktwaarde mogelijk (was 50%)
 • Versoepeling voor financieren onderpanden met gedeeltelijk zakelijk gebruik (< 20% van woonoppervlak)
 • Verruiming toetsing inkomen uit meerdere dienstverbanden (min. 2 jaar en inkomen > 50 uur max. 50%)
 • Oversluiten mogelijk tot 60% marktwaarde bij substantieel lagere netto-lasten
Klik hier voor de acceptatiegids. 
 
 
Hypotrust OK
5 jaar NHG 1,70%
(argenta ORV verplicht)
Actie t/m 9 januari! 

Florius
5 jaar NHG 1,90%

NIBC
5 jaar NHG 1,99%
Ook voor zelfstandigen

ABN AMRO
10 jaar NHG 2,10%

Budgethypotheek & betaalpakket
 

Forius

10 jaar NHG 2,10%
Profijt Drie + Drie
 

ING
10 jaar NHG 2,10%

annuitair/lineair incl. betaalrekeningskorting
(let op: vanaf 8 januari)


 

Lloyds Bank
20 jaar NHG 2,70%


MUNT Hypotheken
20 jaar NHG 2,74%

Ook voor aflossingsvrij


Aegon
20 jaar NHG 2,80%

24-uurs service


 follow on Twitter | forward to a friend

Copyright © 2016 HypotheekCompany, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.
Bij vragen kun je contact opnemen met:
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN Enschede
Tel. 053-4802400 

Email Marketing Powered by Mailchimp