Deze digitale nieuwsbrief ontvangt je als relatie.
Afmelden kan onderaan dit bericht. 
 
- HypotheekCompany helpt! Rentemiddeling
- Maatschappij in the spotlights! Venn Hypotheken
- NIBC Direct: Aflossen wordt beloond
- MUNT Hypotheken: Kop-Munt is live
- Delta Lloyd: Uitnodiging webinar
- Callas: AO Meter
- Onderlinge 's-Gravenhage: Webinar
- Nationale-Nederlanden: Webinar 'Tips voor jouw belastingaangifte'
- Toetsrente 2e kwartaal
- Gewijzigde openingstijden

 

 
Inmiddels een vast item in onze nieuwsbrief namelijk HypotheekCompany helpt! In dit item komt elke keer een onderwerp aan de orde waarmee wij jou helpen. Denk aan dingen die wij op het Hypotheek Support Center vaak tegenkomen zoals dossierstukken die niet goed worden aangeleverd of wat beter of anders kan. Het kan van alles zijn. Heb je zelf tips, ideeën of zaken die je graag in dit item wilt laten behandelen? Klik hier en laat het ons weten.

Deze week: Tip Rentemiddeling

HypotheekCompany helpt je ook graag op gebied van rentemiddeling. Hieronder een overzicht van rentemiddeling en bij welke geldverstrekkers het nu al mogelijk is of wanneer je het kunt verwachten. 
 
Geldverstrekker Rentemiddeling Status
ABN AMRO Nee medio 2016
Aegon Nee per 1 oktober 2016
ASR Nee  
BLG Hypotheken Nee  
Delta Lloyd Nee beslissing eind maart 2016
Florius Nee medio 2016
Hypotrust Nee  
ING Ja  
Lloyds Bank Nee  
MUNT Hypotheken Nee  
Nationale-Nederlanden Nee uiterlijk vanaf september 2016
NIBC Direct Nee  
Venn Hypotheken Nee  
Woonfonds Hypotheken Ja  

Formulier
En om het verzoek goed in behandeling te laten nemen gebruik je het formulier dat we in de nieuwsbrief van 18 februari 2016 hebben gezet. Klik hier voor het formulier. 
Uiteraard vind je alle bovenstaande informatie ook op extranet. 
 
Maatschappij in the spotlights!

In elke nieuwsbrief zetten wij een maatschappij in the spotlights. Kort en bondig geven wij jou een overzicht van de USP's van deze maatschappij. Deze week: Venn Hypotheken

Graag brengen wij de nieuwste geldverstrekker in jouw assortiment nogmaals onder de aandacht. 

De USP's van Venn Hypotheken:
 • Laagste rente van offerterente en rente op het moment van passeren
 • Rente daalt automatisch mee als door aflossing een lagere tariefklasse wordt bereikt.
 • Tot 102% verstrekking mogelijk voor zelfstandigen en zzp’ers
 • Tot 102% verstrekking mogelijk voor flexibel inkomen (flex, interim, tijdelijk)
 • Tot 106% verstrekking bij energiebesparende maatregelen en nul-op-de-meter woningen bij niet-NHG
 • Vrije keuze overlijdensrisicoverzekeraar
 • Tot € 1.000.000,- mogelijk
 • Hypotheken zonder NHG van 85% tot 106% marktwaarde met scherpe rente
 • Snelle verwerking
De rentetarieven:Dowloads:
Klik hier voor het renteblad
Klik hier voor de productspecificaties
Klik hier voor de productkaart
Klik hier voor het acceptatiebeleid

Aanstelling:
Venn Hypotheken is uitsluitend verkrijgbaar via onafhankelijke adviseurs. De aanstelling hebben wij al voor je geregeld. Daarnaast is Venn Hypotheken toegevoegd aan Adviesbox en zichtbaar in de Rentebox. 

Veel succes met Venn Hypotheken en voor vragen bel je uiteraard onze Helping People! 
 Aflossen wordt beloond

Door de huidige lage spaarrente wordt extra aflossen op de hypotheek steeds populairder. Bij NIBC Direct wordt dat extra beloond. Als de klant na aflossen in een lagere risicoklasse valt, passen ze automatisch de rente aan. Het resultaat? Dalende rentelasten voor jouw klant.

Klik op de afbeelding hieronder voor de bijbehorende animatie.

Kop-Munt is live

Via WhatsApp, Facebook en LinkedIn zagen we vanuit MUNT Hypotheken jarenlang tal van adviseursgroepjes ontstaan. Daarin wisselden adviseurs met elkaar verhalen uit. Deelden ze kennis. Staken ze elkaar soms de loef af. Die inzichten en ervaringen bleven altijd beperkt tot die groepjes, waardoor de rest van Nederland verstoken bleef van mooie verhalen en slimme ideeën.

Tot vandaag. Want vandaag lanceren ze vanuit MUNT Hypotheken een platform voor hypotheekadviseurs: Kop-Munt. MUNT Hypotheken vindt het belangrijk dat adviseurs van elkaar kunnen leren. Zeker in een tijd waarin het vak van hypotheekadviseur aan veel veranderingen onderhevig is en er steeds meer van adviseurs gevraagd wordt. Maar ze hebben ook gemerkt dat adviseurs graag meer willen weten over de pensioenfondsen die in de hypotheekmarkt investeren en over servicers. Op dit platform bundelen ze al deze informatie, kennis en ervaringen – en maken dat beschikbaar voor iedereen.Twee gezichten
Kop-Munt heeft twee homepages. Naast elkaar. Niet als gimmick, maar omdat een hypotheek ook twee kanten kent: de menselijke en de financiële kant.
 
Kop
Hier geven ze de hypotheeksector een gezicht. Ze portretteren adviseurs met hun klant. Vroegen hypotheekadviseur Jamie Hilgersom bijvoorbeeld wat hij zou veranderen als hij minister van Financiën was. In de rubriek ‘Dagboek van…’ bieden ze een kijkje in de keuken. En in Opinie snijden ze grotere thema’s aan. 
 
Munt
Aan de muntzijde vind je meer cijfermatige artikelen. Zo voorzien ze je van je dagelijkse portie hypotheeknieuws en de meest recente rentestanden. Maar ze brengen ook maandelijks een trend in kaart. Plaatsen onderzoeken als kleine snacks. Wat verwacht de consument tegenwoordig bijvoorbeeld van zijn/haar adviseur? Is geslacht belangrijk? Leeftijd? Of juist de kantoortijden?

Kennistest
Hoe goed ken jij MUNT Hypotheken? En hoe goed ken je de hypotheekmarkt? Ga de uitdaging aan en doe de kennistest. Iedere maand brengen ze een nieuwe test uit, toegespitst op een bepaald thema. Zo kom je te weten of je helemaal up-to-date bent en hoe je kennis is ten opzichte van je concullega’s. Blink jij echt uit en heb je de meeste antwoorden goed? Dan bombarderen ze je tot Hypothekenner 2016 en zorgen ze dat je hele buurt daarvan op de hoogte is.

Kop-Munt is dus hét podium voor de nieuwsgierige hypotheekadviseur.
 Uitnodiging webinar 

Delta Lloyd Hypotheken organiseert een webinar voor jou als financieel adviseur. 

Wat kun je verwachten in dit webinar? 
* Wat zijn de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt? 
* Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in de branche (o.a. MCD, rentemiddeling, tussentijdse aflossing versus LTV) en hoe gaat Delta Lloyd hiermee om? 
* Delta Lloyd heeft in 2015 veel verbeteringen doorgevoerd op acceptatiegebied, wat zijn de belangrijkste? 
* Wat zijn de belangrijkste procesverbeteringen die Delta Lloyd heeft doorgevoerd? 

Wanneer en hoe laat is het webinar? 
31 maart om 12.00 uur starten wij met het webinar. Dit zal in totaal ongeveer 3 kwartier in beslag nemen. 

Waar kun je je aanmelden voor het webinar? Klik hier. 
 

AO Meter

Arbeidsongeschiktheid heeft vaak een forse inkomensdaling tot gevolg. Vooral bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Jaarlijks melden zich zo’n 100.000 werknemers bij het UWV voor een WIA uitkering. Zo’n 40.000 hiervan komen uiteindelijk in de WIA terecht. Het jaarlijkse risico op arbeidsongeschiktheid is hiermee veel groter dan het jaarlijkse risico op overlijden. Maar weinig mensen realiseren zich dat.

Om de inkomensgevolgen op een snelle manier duidelijk te maken (zonder een uitgebreide analyse te maken) kun je gebruik maken van de AO Meter op de website www.callasfp.nl. Door de schuifknoppen te gebruiken kun je snel zien welke gevolgen het niet benutten van de restverdiencapaciteit op het inkomen heeft.

Een gedetailleerde analyse kun je maken met de Callas WIA Planner. Deze tool is alleen beschikbaar voor intermediairs van Callas en vind je op het extranet.(woonlasten/documenten)

Nieuwe data webinar
Regel je alleen de hypotheek? Of ga je verder? Inmiddels hebben vele honderden adviseurs een webinar van Callas gevolgd. Zij zijn zich meer bewust geworden van de risico's van AO en WW, maar hebben ook het gemak van de Callas WIA Planner gezien. Ze nodigen je graag uit om één van onze webinars bij te wonen:                
•    Donderdag 31 maart 2016     13.30 uur - 14.30 uur
•    Dinsdag 5 april 2016              11.00 uur - 12.00 uur
•    Woensdag 20 april 2016        11.00 uur - 12.00 uur 
Klik hier om je aan te melden. 

Nog geen aanstelling?
Heb jij nog geen aanstelling bij Callas? Klik hier en laat het ons weten. We helpen je graag. 
 


Webinar

Wat is een passend advies voor de DGA? Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van het Algemeen pensioenfonds? De Wet Variabele Pensioenuitkering en de Wet Pensioencommunicatie; hoe benut je de kansen?De districtsmanager Henry Faken en Noach van Beusekom van Pensioen & Planning Nederland werpen aan de hand van vragen een ander licht op verzekerde pensioenregelingen. In een webinar van ongeveer drie kwartier praten zij jou bij op het gebied van:
 • Actualiteiten voor de DGA
 • Kansen beschikbare premieregelingen
 • Vragen uit de praktijk
Wil je deelnemen aan dit webinar?
Het webinar is op donderdag 31 maart 2016 van 11.00 tot 11.45 uur. Klik hier om je aan te melden.


Uitnodiging webinar 'Tips voor jouw belastingaangifte'

Het is tijd voor de belastingaangifte en daarbij kunnen klanten soms wel wat hulp gebruiken. Zeker als je recent een huis hebt gekocht of een hypotheek hebt overgesloten. Waar moet je dan op letten? 

Nodig jouw hypotheekklant uit voor het webinar
Nationale-Nederlanden organiseert het webinar ‘Tips voor jouw belastingaangifte'. Jij en jouw klanten zijn van harte uitgenodigd hiervoor.
 
Webinar: ‘Tips voor jouw belastingaangifte’
Speciaal voor hypotheekklanten organiseert Nationale-Nederlanden het webinar ‘Tips voor jouw belastingaangifte’. We nodigen je en jouw klanten van harte uit dit interactieve webinar bij te wonen. Het webinar is interessant voor klanten die in 2015 een huis hebben gekocht of de hypotheek hebben overgesloten. Maar uiteraard ook andere tips om meer uit de aangifte te halen worden besproken. Tijdens het webinar kunnen er algemene vragen worden gesteld over de aangifte inkomstenbelasting 2015 aan onze fiscalist Ferd Beukers en aan ons chatpanel.
 
Aanmelden voor het webinar
Het live webinar is te volgen via de computer, tablet of smartphone op 22 maart van 20.30 uur tot 21.00 uur. Zowel jij als jouw klanten kunnen zich hiervoor aanmelden . Meld je nu aan en maak gebruik van onze uitleg over de belastingtips.
 Toetsrente 2e kwartaal

De AFM heeft de toetsrente voor het tweede kwartaal van 2016 vastgesteld op 5%.

Elk kwartaal bepaalt de AFM de toetsrente voor hypotheken met een rentevastperiode korter dan 10 jaar. Voor hypotheken met een rentevastperiode korter dan 10 jaar moet worden gerekend met een toetsrente om te bepalen of een hypotheek verantwoord is.


 

Hypotrust OK
10 jaar NHG 1,95%

(argenta ORV verplicht)


Lloyds Bank
10 jaar NHG 1,95%
BijBouwe
10 jaar NHG 1,98%

 

Lloyds Bank
20 jaar NHG 2,55%
BijBouwe
20 jaar NHG 2,58


Woonfonds
Voordeel Lijn
20 jaar NHG 2,60%

 

Woonfonds
Voordeel Lijn

30 jaar NHG 2,90%
 

Aegon
30 jaar NHG 2,95%
24-uurs service

Munt Hypotheken
30 jaar NHG 2,95%

 
 follow on Twitter | forward to a friend

Copyright © 2016 HypotheekCompany, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.
Bij vragen kun je contact opnemen met:
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN Enschede
Tel. 053-4802400 

Email Marketing Powered by Mailchimp