Bekijk online arrow1
shadow2
Update
shadow1
 
image2_50x50
 
HypotheekCompany Helping People

 

image3_50x50
 

Helping People Rentetips


 

 
image4_50x50
 
Geldverstrekker Updates

Reminder enquête OvFD
De OvFD heeft tijdens de consultatie van de Regeling Hypothecair Krediet 2017 aangegeven dat maatwerk in de praktijk niet of nauwelijks mogelijk is. Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst heeft mede daardoor aan de Tweede Kamer de toezegging gedaan om te onderzoeken hoe marktpartijen op dit moment omgaan met maatwerk, in welke mate gebruik wordt gemaakt van de explainruimte en welke belemmeringen in de praktijk worden ervaren om hiervan gebruik te maken. Door middel van een online enquête wordt informatie over maatwerk opgevraagd bij geldverstrekkers en intermediairs. De uitkomsten van dit onderzoek worden gebruikt voor het platform maatwerk. In deze aanbiedingsbrief vind je meer informatie over het onderzoek en het platform maatwerk.
 
Het ministerie heeft de OvFD en Adfiz gevraagd om de enquête onder het intermediair te verspreiden. Je kunt het ministerie helpen de benodigde informatie te verkrijgen door de enquête in te vullen. Wij beseffen dat dit tijd en inspanning van je vraagt. Om een goed beeld te krijgen van de praktijk rondom maatwerk is participatie aan de enquête echter van groot belang. Wij waarderen jouw medewerking dan ook zeer. Met jouw antwoorden wordt vertrouwelijk omgegaan, er zal niet herleidbaar naar worden verwezen en de antwoorden worden niet gedeeld met derden.
 
Hoe vul je de enquête in?:
Je kunt de enquête vinden via deze link. De antwoorden blijven opgeslagen voor de pagina’s die je afgerond hebt en je kunt er dus later in doorwerken of antwoorden wijzigen, zolang je op hetzelfde apparaat verder werkt.

Wij verzoeken je vriendelijk om de enquête uiterlijk 5 februari 2017 in te vullen. Mocht je de enquête niet zelf in kunnen vullen, dan verzoeken wij je de mail door te sturen naar een collega. 
 


HypotheekCompany Helpt: Werkgeversverklaring

Vorig jaar communiceerden wij in de nieuwsbrief al over de nieuwe werkgeversverklaring. Deze informatie brengen we in dit nieuwe jaar graag nogmaals bij je onder de aandacht. De volgende verbeteringen zijn doorgevoerd:
- Invulbaar pdf met reminders verplichte veldenBedrijfsstempel niet meer nodig
- Uitgebreide toelichting/pop ups per vraag
- Kaders voor inhoud en vorm, géén kaders voor het genereren
- Meerdere kleuren inkt zijn toegestaan
- Meerdere handschriften zijn toegestaan

Wij juichen deze aanpassingen van harte toe! Uiteraard hebben wij voor jou alle geldverstrekkers gebeld om te informeren of ze al met deze nieuwe werkgeversverklaring werken. Hieronder de stand van zaken per geldverstrekker.  

De volgende geldverstrekkers accepteren de nieuwe werkgeversverklaring vanaf nu:
- ABN AMRO
- Aegon
- Attens
- ASR
- bijBouwe
- BLG Wonen (let op: de bedrijfsstempel moet bij BLG Wonen WEL op het formulier staan)
- Delta Lloyd (let op: de bedrijfsstempel moet bij Delta Lloyd WEL op het formulier staan)

- Florius 
- Hypotrust
- IQWoon
- Lloyds Bank (let op: de bedrijfsstempel moet bij Lloyds Bank WEL op het formulier staan)
- Munt Hypotheken
- NIBC Direct
- Syntrus Achmea
- Tellius Hypotheken
- Venn Hypotheken

Download
Klik hier voor de nieuwe invulbare werkgeversverklaring.
 
space
In deze nieuwsbrief stellen we graag Han Deuzeman aan je voor. Nieuw op het Hypotheek Support Center.

Even voorstellen... 

Mijn naam is Han Deuzeman, 47 jaar en sinds een paar weken werkzaam bij het Hypotheek Support Center. Ik ben getrouwd met Wilma en we hebben samen 3 kinderen. Een meisje en twee jongens. Mijn grote hobby is de voetbalclub Achilles Enschede waar ik bestuurlijk actief ben, maar ook de plaatselijk FC Twente heeft een streepje voor bij mij. 

Ik heb ruim 10 jaar ervaring op gebied van acceptatie en dossierverwerking op zowel frontoffice als backoffice op gebied van hypotheken. Voordat ik in de financiële dienstverlening belandde in 2003 ben ik 12 jaar werkzaam geweest bij de Koninklijke Marine en heb de eer gehad de hele wereld te mogen zien. Mocht je nog een vakantiebestemming zoeken dan help ik je daar ook graag bij.

Het is een mooie uitdaging om het HypotheekCompany Hypotheek Support Center te versterken en de afgelopen weken hebben een zeer goede indruk op mij gemaakt. Ik ga er vanuit dat ik jou nog lang kan helpen en hoop je snel te spreken. 
 
space
 
 
HypotheekCompany De Formule op Facebook
Op deze pagina informeren we onze eigen adviseurs over het meest belangrijke branche gerelateerde nieuws, delen we succesverhalen én informeren we potentiële deelnemers over de voordelen van HypotheekCompany Helping People!

HypotheekCompany Helping People; dé bewezen succesformule waarmee jij als tussenpersoon het verschil kunt maken. Wij helpen onze adviseurs met compliance, bemiddeling van hypotheekdossiers, opleidingen en nog veel meer. Een complete formule waarmee adviseren nog leuker wordt!

Like HypotheekCompany De Formule en deel het in jouw netwerk!
 

 

 
 
Renteknip
Voor velen van jullie wellicht wel bekend, maar voor sommigen ook niet. Daarom in deze nieuwsbrief ook even aandacht voor de renteknip. Door gebruik te maken van de renteknip kan jouw klant meer lenen. Door te knippen in de rentevastperiodes en een klein deel korter vast te zetten dan 10 jaar komt de toetsrente in veel gevallen wat hoger uit waardoor de klant dus ook iets meer kan lenen. De optimale toetsing ligt op 2,501% en door de toetsrente hierop uit te laten komen kan de klant meer lenen.
 
Voorbeeld:
Klant wil 20 jaar vast en kan tegen 2,37% (NHG) € 212.404 lenen. Door een knip te maken en € 10.881 (te berekenen via bijgaande Excel) te laten lenen tegen 5 jaar vast komt de toetsrente nu op € 2,501% en kan de klant nu € 218.443 lenen en hoeft hierdoor dus € 5000 minder in te brengen aan eigen middelen.
 
shadow1
 
Geldverstrekker Updates
Adviesbox | Hoe tevreden ben jij over Adviesbox?
bijBouwe | Uitverkocht: bijBouwe hypotheek 15 t/m 30 jaar 90-106% zonder NHG
BLG | Een hypotheek met een beetje hulp van ouders
Hypotrust| Tevredenheidsonderzoek Hypotrust
Interbank | Tariefsverlaging per 1 februari 2017
Munt Hypotheken | Hoe word je als adviseur top of mind bij je klanten?

Nationale Nederlanden | Mediacampagne
NIBC Direct | Grote nieuwe partner van Advieskeuze onthuld: NIBC Direct
Reaal | Nieuw: Reaal Lekker Wonen Hypotheek
TAF | ORV weer 5 sterren MoneyView
 
 
shadow1
 
 

Hoe tevreden ben jij over Adviesbox?

Jaarlijks brengt Bureau DFO in kaart hoe tevreden gebruikers van financiële software zijn over de dienstverlening van de aanbieders van deze software en over de software zelf. Bureau DFO stuurt dit onderzoek naar haar eigen klantengroep. Daarnaast zijn de verschillende aanbieders van financiële software, waaronder Intersoftware als leverancier van Adviesbox, benaderd met het verzoek hun klanten uit te nodigen. Wij nodigen je, als gebruiker van Adviesbox, hierbij dan ook graag uit om deel te nemen aan dit onderzoek. De onderzoeksresultaten worden door Bureau DFO anoniem verwerkt en niet op kantoorniveau teruggekoppeld aan ons.

Adviesbox is al vijf jaar op rij uitgeroepen tot beste software. Je doet ons er een geweldig plezier mee als je meedoet aan dit onderzoek, het neemt circa 10 minuten van je tijd in beslag. De deelnemers aan het onderzoek ontvangen allen een samenvatting van de resultaten. Je kunt aan het onderzoek deelnemen tot en met 19 februari 2017. Klik hier om het onderzoek te starten.
 

 

Terug naar boven
 

Uitverkocht: bijBouwe hypotheek 15 t/m 30 jaar 90-106% zonder NHG

Wegens groot succes zijn de rente-tarieven voor hypotheken met een rentevastperiode van 15 t/m 30 jaar met een schuldmarktwaardeverhouding van 90 tot en met 106% (zonder NHG) voor nieuwe klanten tijdelijk niet meer beschikbaar.

Klanten met een bestaande bijBouwe hypotheek die willen verlengen of verhogen kunnen wel voor deze tarieven kiezen.

Geen gevolgen voor lopende aanvragen
De tijdelijke aanpassing van het assortiment heeft geen gevolgen voor lopende aanvragen, voor deze klanten is het hypotheekbedrag reeds gereserveerd.

In gesprek met verschillende partijen
Oprichter Bouwe Kuik zegt: “Er vinden op dit moment gesprekken plaats om ons volledige assortiment weer zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor nieuwe klanten.”

 

Terug naar boven
 

Een hypotheek met een beetje hulp van ouders

Zoals je weet is op 1 januari 2017 de schenkingsvrijstelling verhoogd. Een stimulans voor starters op de woningmarkt! Want starters krijgen niet altijd even makkelijk de financiering rond voor hun eerste huis. Met een beetje hulp van ouders lukt dat misschien wel.

Een hypotheek met een beetje hulp van ouders
Over dit onderwerp maakte BLG een aantal korte filmpjes waaronder deze.

De mogelijkheden die er zijn voor starters en hun ouders:
 • Eenmalig een groter bedrag schenken
 • Jaarlijks een kleiner bedrag schenken  
 • Geld lenen van ouders
 • Hoofdelijke aansprakelijkheid - ouders tekenen mee
 • Handige ouders die helpen met klussen

Interessant thema
BLG ziet dat er veel interesse is voor het onderwerp. Ze bereikten inmiddels al meer dan 1,5 miljoen mensen met de filmpjes. Meer dan 90.000 mensen bezochten de themapagina van BLG Wonen over het onderwerp en bekeken daar één of meer van de mogelijkheden. Facebook is niet alleen voor het bereiken van Starters een erg succesvol kanaal, maar ook voor ouders die meer willen weten over het onderwerp.

Video blijkt een krachtig communicatiemiddel
Het thema ‘Hulp van ouders’ leeft onder de doelgroep. Ook voor jou als adviseur dus een interessant thema om op in te spelen. Met de mogelijkheden die er zijn kun je de starter verder helpen. Met een deskundig en persoonlijk advies. En uiteindelijk met een passende hypotheek.

 

 

Terug naar boven
 

Tevredenheidsonderzoek Hypotrust

Hypotrust voerde gedurende het afgelopen jaar doorlopend een tevredenheidsmeting uit onder haar kernrelaties. Ruim 40% van alle ondervraagden heeft hieraan deelgenomen. Op deze hoge respons zijn wij zeer trots maar natuurlijk ook erg dankbaar! Jouw terugkoppeling is voor Hypotrust erg waardevol en geeft richting welke zaken verbeterd moeten worden.
Met name de open vragen werden veelvuldig gebruikt om zowel opbouwende kritiek als complimenten weg te schrijven. Samen met de cijfermatige beoordelingen hebben ze hiermee zeer relevante informatie en weten we wat je goed en minder goed ervaart. Ze geven je graag een kijkje in de resultaten:
7,4  Gemiddeld rapportcijfer Hypotrust
8,3  Snelheid offreren
7,3  Snelheid compleet dossier
6,5  Mate van meedenken
6,5  Telefonische bereikbaarheid
7,6  Tevredenheid informatievoorziening
8,0  Nett Promotor Score
 

Tariefsverlaging per 1 februari 2017

Interbank verlaagt rentetarief voor bestaande DK-klanten
Door een daling van het kredietrisico voor een deel van de portefeuille verlaagt Interbank per 1 februari 2017 voor een deel van jouw klanten met een Doorlopend Krediet het rentetarief.

Waarom een rentewijziging?
De rente van doorlopende kredieten is variabel en opgebouwd uit verschillende onderdelen: 
• de kosten die wij zelf moeten maken om geld in te kopen (fundingkosten)
• het risico dat klanten ons niet terugbetalen (kredietrisico)
• onze kosten
• een winstopslag

Als een of meer van deze onderdelen veranderen – in dit geval gaat het om een verlaging van het kredietrisico – dan heeft dit invloed op de rente. Die kan daardoor wijzigen. 
 
Wat betekent een renteverlaging voor jouw klant?
Ondanks de renteverlaging blijft het maandbedrag van jouw klant hetzelfde. Maar omdat het rentedeel kleiner wordt, wordt het aflossingsdeel groter. Dit betekent dus dat jouw klant eerder klaar is met aflossen. Heeft jouw klant een aflosvrij krediet, dan gaat het maandbedrag wél omlaag, aangezien zijn hele maandbedrag uit rente bestaat.
 
Brief voor klanten
Klanten die voor een renteverlaging in aanmerking komen, ontvangen deze brief..

 

Terug naar boven
 
Hoe word je als adviseur top of mind bij je klanten?
De concurrentie onder hypotheekadviseurs is moordend. Hoe zorg je nu dat je top of mind wordt bij je klanten en je meerwaarde aan hen laat zien? Vijf tips gegeven door jouw klanten.

1. Bied extra service
Klanten zijn bereid meer te betalen voor extra service, die ervoor zorgt dat hen werk uit handen wordt genomen. Dat blijkt uit onderzoek dat onderzoeksbureau MWM2 in opdracht van MUNT Hypotheken uitvoerde. Zet dus af en toe die extra stap, zoals het verzorgen van de maandelijkse teruggave bij de Belastingdienst of het regelen van de eerste aangifte inkomstenbelasting.

2. Versimpel het proces
Daar waar de ene klant liever alles uit handen geeft, heeft de ander de voorkeur voor het zelf deels regelen. Daarvoor moet het aanvraagproces wel eenvoudig zijn. Denk aan begrijpelijke taal

3. Wees transparant
Uit het onderzoek blijkt dat consumenten transparantie en hulp missen bij het aanvragen van hun hypotheek. Ze missen voornamelijk duidelijkheid over de kosten en de rol- en taakverdeling van de bank. Adviseurs kunnen in dat gat springen. Wees open in je communicatie. Ook als daar wel een prijskaartje aan hangt (maar je meer biedt dan de concurrent) of als de regels voor het aanvragen van een hypotheek verscherpt zijn. Eerlijkheid duurt het langst.

4. Geef voldoende informatie – vanaf moment één
Consumenten blijken met name in de oriëntatiefase nog met veel vragen te zitten, waarvan de antwoorden vaak uitblijven. Er is dus een mismatch tussen vraag en antwoord. Zorg dus dat je (potentiële) klanten al vroegtijdig van informatie voorziet.

5. Wees online actief
In lijn met bovenstaande: de belangrijkste informatiebronnen voor consumenten blijken fora als Viva en Tweakers, maar ook de bedrijfspagina’s van geldverstrekkers op Facebook te zijn. Meng je in de community op deze platforms, zodat je up-to-date blijft als het gaat om de behoefte en vragen van de consumenten. En ook hier: ga het gesprek met hen aan op een laagdrempelige manier en win sneller het vertrouwen dan via een spontaan belletje naar random potentiële klanten, die daar op dat moment misschien helemaal niet op zitten te wachten.
 

 

Terug naar boven
 
Mediacampagne
Weet je het nog? In september vorig jaar lanceerde Nationale Nederlanden de campagne ‘Er is maar 1 Nederlander zoals jij’.
 
Deze campagne liet op een herkenbare en eigentijdse manier zien dat Nationale-Nederlanden staat voor persoonlijke dienstverlening voor íedere Nederlander. Klanten helpen hun financiële doelen te realiseren. Dat is de ambitie! Al meer dan 170 jaar zijn ze vertrouwd met Nederland en alle verschillende inwoners.
 
Vervolg op campagne
Vanaf 2 februari geeft Nationale Nederlanden een vervolg op deze campagne met Nationale-Nederlanden Hypotheken in de hoofdrol. In verschillende media willen ze Nationale-Nederlanden als hypotheekverstrekker onder de aandacht brengen. Ze sluiten de uitingen, zoals je gewend bent, af met de zin: Voor meer informatie kun je terecht bij jouw hypotheekadviseur.

 

 

Terug naar boven
 

Grote nieuwe partner van Advieskeuze onthuld: NIBC Direct

NIBC Direct is een van de drie nieuwe partners van Advieskeuze. Vanaf begin 2017 is de zoekmodule voor hypotheekadviseurs op de website van NIBC Direct geïntegreerd. In de zoekmodule zijn hypotheekadvieskantoren van HypotheekCompany opgenomen. De afgelopen weken werd er al meer dan 10.000 keer naar een hypotheekadviseur gezocht via NIBC Direct. Daarmee zijn de resultaten veelbelovend voor bezoekersaantallen en leads die deze nieuwe zoekmodule de vermelde kantoren op zal gaan leveren.
 

 

Terug naar boven
 
Nieuw: Reaal Lekker Wonen Hypotheek
Nieuw in jouw assortiment de Reaal Lekker Wonen Hypotheek.

Wat is de Reaal Lekker Wonen Hypotheek?
De Reaal Lekker Wonen Hypotheek is modern, flexibel, eenvoudig en transparant, met automatische renteverlaging bij aflossing, 100% boetevrij aflossen uit eigen vermogen en keuze uit verschillende aflosvormen: annuïtair, lineair of aflossingsvrij. Dit alles tegen een scherpe hypotheekrente.

Voor wie is de Reaal Lekker Wonen Hypotheek:
 • Oversluiters waarvan de rentevaste periode binnenkort afloopt (niet NHG);
 • Doorstromers (niet NHG);
 • Starters zonder NHG
Waarom de Reaal Lekker Wonen Hypotheek?
 • Hypotheekrente daalt automatisch mee bij aflossingen als je hierdoor in een lagere tariefklasse terecht komt;
 • 100% boetevrij aflossen uit eigen vermogen;
 • Scherpe rente op langere rentevaste periodes;
 • Goede verhuisregeling;
 • Een overbruggingskrediet is ook mogelijk als de oude woning nog niet verkocht is.
Jouw software
de Reaal Lekker Wonen Hypotheek is vanaf nu aan te vragen via Adviesbox en opgenomen in de Rentebox.

Downloads (deze vind je uiteraard ook op extranet):
- Acceptatiebeleid
- Algemene voorwaarden
- Productkaart

 

Terug naar boven
 

ORV weer 5 sterren MoneyView

Goed nieuws! Ook dit jaar doe jij jouw klant weer het beste aanbod met de overlijdensrisicoverzekeringen van TAF. Voor het zevende jaar op rij beoordeelt MoneyView de ORV van TAF met de maximale 5 sterren.

Enige met hoogste waardering op prijs en kwaliteit
Dit jaar zijn maar liefst acht verzekeringen van TAF bekroond met 5 sterren. TAF is de enige aanbieder die met meerdere varianten van de overlijdensrisicoverzekering op zowel prijs als voorwaarden maximaal scoort. Volgens MoneyView onderscheiden de overlijdensrisicoverzekeringen van TAF zich vooral door de ruimere acceptatiegrenzen, de mogelijkheid tot premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid en een vooruitkering bij terminale ziekte die optioneel kan worden bijverzekerd. 
 
MoneyView ProductRating 
Onafhankelijk onderzoeksinstituut MoneyView verzamelt informatie over financiële producten en maakt deze transparant en onderling vergelijkbaar. Jaarlijks wordt vastgesteld welke overlijdensrisicoverzekeringen in aanmerking komen voor 5 sterren, de hoogste kwalificatie. In totaal heeft MoneyView 47 producten met een gelijkblijvende dekking en 48 producten met een annuïtair dalende dekking onderzocht op voorwaarden en prijs. Daarbij zijn 1.440 klantprofielen doorgerekend en geanalyseerd.

 

Terug naar boven
HypotheekCompany Rentetips
 
Rentetip 1
1,72%
10 jaar NHG

Hypotrust Woonbewust Hypotheek

Annuïtair en lineair

 

Rentetip 2
2,34%
20 jaar NHG

Aegon Annuïteiten
Offerterente = passeerrente

Alle vormen mogelijk

 

Rentetip 3
2,59%
30 jaar NHG

NIBC Direct Hypotheek

Aflossingsvrij, annuïteit en lineair
 
shadow1
icon-facebook icon-twitter icon-youtube icon-linkedIn
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN  Enschede
Telefoon :  053 - 480 24 00
www.hypotheekcompany.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.

Uitschrijven

 

Email Marketing Powered by Mailchimp

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en typefouten worden voorbehouden. Copyright © 2016 HypotheekCompany.