Deze digitale nieuwsbrief ontvangt je als relatie.
Afmelden kan onderaan dit bericht. 

 


- HypotheekCompany: Tijdslijnen afronding 2014 
- Deadline aflossing i.v.m. tijdelijke schenkingsvrijstelling
- NHG Voorwaarden & Normen 2015
- Aanleveren van stukken: Heb jij al een stempel?
- PE-Plus; Ben jij al begonnen? 
- Verdiepingstraining Adviesbox
- ING online seminar: Goed van start in 2015 
- Schrijfblok HypotheekCompany; Hét visitekaartje voor jouw klant

 
HypotheekCompany: Tijdslijnen afronding 2014


Nog ruim 5 weken en dan is 2014 alweer voorbij. Daarom hierbij een overzicht van de tijdslijnen als jij voor jouw klant dit jaar nog bepaalde zaken wenst af te handelen. 

Passeren in 2014
Wil jouw klant passeren in 2014? Houd er dan rekening mee dat wij op 1 december 2014 alle stukken binnen moeten hebben. 

Offerte 2014
Wil jouw klant nog in 2014 een offerte ontvangen? Houd dan rekening met de volgende data.

ABN AMRO: 17 december 2014 15.00 uur
AEGON: 18 december 2014 15.00 uur
Delta Lloyd: 12 december 2014 15.00 uur
Woonfonds: 23 december 2014 15.00 uur

De overige verzekeraars hebben de data nog niet bekend gemaakt. 

Let op: Houd daarna tevens rekening met de verwerkingstermijn op het Hypotheek Support Center. De combinatie van het aantrekken van de woningmarkt, drukte bij de banken en bij ons zorgen voor iedereen voor de welbekende eindejaarspiek.
Om iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn hebben wij daarom een aantal keuzes gemaakt. 
- aanvragen worden verwerkt op dagverwerking
- het completeren en beoordelen van dossiers zullen wij in overeenstemming met de werkwijze van de desbetreffende maatschappij in behandeling nemen. Dit om te voorkomen dat we dossiers verwerken die vervolgens bij de maatschappij nog niet in behandeling worden genomen. 
 
Daarnaast wordt er momenteel op twee avonden overgewerkt en is er een zaterdagploeg.Nieuwe medewerker
En sinds afgelopen dinsdag is het Hypotheek Support Center uitgebreid met een nieuwe medewerker, te weten Maurice Lasonder. Wellicht heb je hem al telefonisch gesproken en anders volgt dit vast snel. Maurice is fulltime aanwezig. 

Hoe kun jij helpen? 
In deze drukke tijden is het des te belangrijker om jouw dossiers goed en volledig aan te leveren. Zo kun jij ook helpen en voorkom jij vertraging. 
 

Deadline aflossing i.v.m. tijdelijke schenkingsvrijstelling

Van 1 oktober 2013 tot en met 31 december 2014 is de schenkingsvrijstelling voor de eigen woning tijdelijk verhoogd naar € 100.000,-. Vanaf 2015 gelden weer de oude fiscale regels. Onder de schenkingsvrijstelling valt zowel de aanschaf van een woning als de (gedeeltelijke) aflossing van de woningschuld.

Uiterlijk datum voor aflossing
Om de (gedeeltelijke) aflossing van de woningschuld binnen de tijdelijke regelgeving te laten vallen, heeft de fiscus bepaald dat de aflossing uiterlijk 31 december 2014 afgehandeld moet zijn.

Houd hierbij rekening met de verwerkingstijd van de verschillende verzekeraars. 
Bel gerust het Hypotheek Support Center voor informatie. 
 


NHG Voorwaarden & Normen 2015

Vanaf 1 januari a.s. zijn de Voorwaarden en Normen 2015-1 van kracht.

Deze zijn van toepassing op offertes die worden afgegeven vanaf 1 januari 2015 en gelden tevens voor (bijzonder) beheersituaties van lopende hypotheekleningen met een NHG-borgstelling.

In een nieuwsbrief zet de NHG de wijzigingen van de Voorwaarden en Normen 2015-1 ten opzichte van de vorige versie (2014-3) op een rij. Deze wijzigingen hebben de goedkeuring van de Raad van Commissarissen van het WEW en de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Download hier de voorwaarden.


Aanleveren van stukken; Heb jij al een stempel?  

In de nieuwsbrief van 7 oktober 2014 stond een stukje over het aanleveren van stukken. Deze brengen wij nog graag even bij je onder de aandacht. 

Van alle maatschappijen kunnen stukken digitaal en derhalve per mail worden aangeleverd. Let op: Een getekende offerte, werkgeversverklaring en identiteitsbewijs dienen te allen tijde in kleur te worden aangeleverd en te worden voorzien van:
- opmerking "voor origineel gezien en akkoord bevonden"
- datum 
- handtekening
- stempel (ben jij niet in bezit van een stempel dan dienen de stukken op briefpapier geprint te zijn) 

En mail je meerdere bestanden tegelijk? Let er dan op dat het totaal niet meer dan 10 MB is en dat elke bijlage afzonderlijk is gescand en voorzien van naam van het document. 
Heb jij al een stempel?

Wil jij een eigen stempel? Maak gebruik van ons aanbod. En heb je andere wensen? Laat het ons weten. 


 Voor 1 januari 2016 dien jij jouw PE-Plus examens te hebben gehaald om jouw diploma's geldig te houden. Het is goed om te horen dat de eerste HC'ers inmiddels begonnen zijn met de voorbereiding op de PE-Plus examens.
Het kan zijn dat jij in totaal 4 examens moet doen. Zorg dat jij niet in de problemen komt volgend jaar en begin zo spoedig mogelijk. 

Daarnaast is het van belang dat de toetstermen met betrekking tot actualiteiten per 1 maart 2015 gewijzigd zullen worden. Je krijgt derhalve een splitsing tussen examenstof voor examens voor- en na deze datum. Het advies vanuit het Learning Center: Zorg dat je voor 1 maart in ieder geval 1, maar misschien wel 2 examens hebt gedaan. 

Dan kunnen wij met trots ook melden dat de eerste HC'ers geslaagd zijn voor PE-Plus Hypothecair Krediet. 
Een dikke duim voor Stefan Ermen en Hein Buist! 
De komende weken staan er ook nog diverse PE-plus examens ingepland. 

En heb jij examen gedaan? Dan is het van groot belang om jouw ervaringen te delen via http://www.wftexamenloket.nl/ 
Het ervaringsloket vakbekwaamheid is een initiatief van de gezamenlijke brancheorganisaties (ADFIZ, CFD, NVF, NVGA, OvFD). 

Heb jij jouw portfolio in de vakbekwaamheids-academy al ingevuld en wil jij zo spoedig mogelijk aan de slag? Klik hier en laat het ons weten. Dan zetten wij het studiemateriaal voor je klaar. 
 Naar aanleiding van de vorige nieuwsbrief hebben wij veel reacties ontvangen. Inmiddels zijn wij in overleg met Adviesbox en de locatie. In verband met de eindejaarsdrukte hebben wij echter besloten om de training in januari te laten plaatsvinden. 

Dit zal naar alle waarschijnlijkheid zijn op 13 januari (West Nederland) en 15 januari (Oost Nederland). 

Heb jij aangegeven interesse te hebben? Dan ontvang je op korte termijn een persoonlijke uitnodiging. Heb jij nog niet gereageerd? Klik dan hier om jouw interesse alsnog kenbaar te maken. Je ontvangt dan ook een persoonlijke uitnodiging. Houd er rekening mee dat het aantal plekken per training beperkt is. 


 

ING online seminar: Goed van start in 2015

Met twee praktische online seminars van ING Excellent ben jij in een keer op de hoogte van alle wijzigingen per 1 januari 2015 en ga je goed voorbereid van start in 2015. Meld je nu aan voor het pakket ‘Goed van Start in 2015’. Hiermee neem je deel aan beide online seminars voor slechts € 40,- (excl. BTW).

Online Seminar 'Wetgeving 2015'
De afgelopen periode heeft het kabinet een groot aantal hervormingen aangekondigd in het sociale verzekeringsstelsel, het pensioenstelsel, het zorgstelsel en in diverse fiscale regelingen. Op 9 december om 13.00 uur organiseert ING Excellent het online seminar ‘Wetgeving 2015’. Binnen een uur wordt u goed geïnformeerd over alle wijzigingen in de financiële wetgeving. De wijzigingen worden ondersteund met pakkende praktijkcases en berekeningen zodat u met de ontvangen informatie direct aan de slag kunt. Het seminar wordt ontwikkeld en gepresenteerd door experts van Dukers & Baelemans.

Online Seminar 'NHG 2015'
Vanaf 1 januari 2015 gelden nieuwe Voorwaarden en Normen Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Op 17 december om 12.00 uur organiseert ING Excellent het Online Seminar ‘NHG 2015’. In het seminar word je door Hoffelijk Financieel volledig op de hoogte gebracht van alle in’s en out’s en commerciële kansen rondom de wijzigingen. Door veel praktijkvoorbeelden is de opgedane kennis direct toepasbaar in jouw advies en jouw klantgesprekken.

Nu aanmelden: twee online seminars voor slechts € 40,- (excl. BTW)
Je kunt zich je nu aanmelden voor het pakket ‘Goed van Start in 2015’. Hiermee kun je deelnemen aan beide online seminars. Je betaalt slechts € 40,- (excl. BTW) voor dit pakket.

Wil je liever aan één seminar deelnemen? Dat kan. Je kunt je voor € 25,- (excl. BTW) aanmelden voor één van beide seminars.

Klik op één van onderstaande links om u direct aan te melden. NB: Na aanmelden en betalen, ontvang je direct een bevestiging. Uiterlijk een dag voor het online seminar ontvang je een e-mail met jouw inloggegevens op het door jou opgegeven e-mail adres. Mocht je, of jouw collega’s, het online seminar niet live kunnen volgen, dan kun je het seminar achteraf bekijken via de link die je ontvangt.

Hoe werkt een online seminar?
Het online seminar duurt 1 uur en volg je live via jouw computer. Gedurende deze tijd behandelen experts verschillende vragen. Heb je vragen? Dan stel je die eenvoudig via een chat met de aanwezige deskundige moderators. Je krijgt dan direct antwoord. Na het seminar stuurt ING je een nieuwsbrief met daarin de link zodat je ook achteraf het seminar (nogmaals) kunt bekijken.
 


 

ABN AMRO
10 jaar NHG 2,75%*

*vanaf vrijdag 21 november met werknemersarrangementASR
10 jaar NHG 2,95%


 

Hypotrust OK
15 jaar NHG 3,30%*


* i.c.m. ORV 

Aegon
20 jaar NHG 3,70%*
* i.c.m. KNAB-betaalrekening.  


 follow on Twitter | forward to a friend

Copyright © 2014 HypotheekCompany, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.
Bij vragen kun je contact opnemen met:
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN Enschede
Tel. 053-4802400 

Email Marketing Powered by Mailchimp