Deze digitale nieuwsbrief ontvangt je als relatie.
Afmelden kan onderaan dit bericht. 

 
- HypotheekCompany helpt! BKR en jouw klant
- Maatschappij in the spotlights! Syntrus, Attens en Tellius, Nieuw in jouw assortiment
- Interbank: Introductie nieuwe producten
- Callas: AO & WW scenario's in jouw hypotheekadvies. Lastig? Welnee!
- Florius: Een heldere boetespecificatie
- Onderlinge 's-Gravenhage: Verhoging van de verzekerde bedragen van AOP- en OGP-verzekeringen in 2016

- HypotheekCompany: Gewijzigde openingstijden

 
Inmiddels een vast item in onze nieuwsbrief namelijk HypotheekCompany helpt! In dit item komt elke keer een onderwerp aan de orde waarmee wij jou helpen. Denk aan dingen die wij op het Hypotheek Support Center vaak tegenkomen zoals dossierstukken die niet goed worden aangeleverd of wat beter of anders kan. Het kan van alles zijn. Heb je zelf tips, ideeën of zaken die je graag in dit item wilt laten behandelen? Klik hier en laat het ons weten.

Deze week: BKR en jouw klant

Tip 1: BKR en jouw adviesgesprek
Bij de beoordeling van dossiers blijkt soms dat klanten toch een registratie bij BKR hebben. Dat kan betekenen dat een aanvraag niet passend is en er andere oplossingen gezocht moeten worden of niet door kan gaan. Dit levert onnodig vertraging op of zelfs een teleurgestelde klant. Wat kun jij doen? Vraag in jouw gesprek met de klant of er een registratie is en voer deze goed op in jouw software.

Tip 2: Registratie limiet op betaalrekening door geldverstrekkers
Er zijn geldverstrekkers zoals bijvoorbeeld ING die een limiet op de betaalrekening niet registreren bij BKR. Deze limiet staat echter wel op het afschrift vermeld. Als vervolgens bij de beoordeling van het dossier het afschrift benodigd is en de geldverstrekker ziet de vermelding van het limiet dan bestaat de mogelijkheid dat de limiet moet worden stopgezet. Ook al is deze dus niet geregistreerd bij BKR. Houd hier rekening mee. 

 
Maatschappij in the spotlights!

In elke nieuwsbrief zetten wij een maatschappij in the spotlights.  Deze week: Syntrus Achmea, Attens Hypotheken en Tellius Hypotheken; Nieuw in jouw assortiment!

Zoals eerder in de nieuwsbrief aangekondigd hebben wij wederom een uitbreiding van ons assortiment. Vanaf nu kun jij Syntrus Achmea, Attens Hypotheken en Tellius Hypotheken aanbieden aan jouw klant. Hieronder in het kort informatie. 

Syntrus
Zoek je een hypotheek die staat als een huis? Bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance kun je kiezen uit de voordelige Basishypotheek of de completere Comforthypotheek.

Basishypotheek
De Basishypotheek is het bewijs dat een scherpe rente én goede voorwaarden hand in hand kunnen gaan. Je kiest in de basis voor een volwaardig hypotheekproduct maar hebt geen behoefte aan extra’s.
- Offerterente is passeerrente
- Boetevrij aflossen  van de hypotheek bij verkoop van de woning
- Geldigheidsduur offerte 3 maanden 
 
Comforthypotheek
De Comforthypotheek is gecreëerd voor de consument die waarde hecht aan meer flexibiliteit en zekerheid. Comfort is belangrijker voor jouw klant dan de laagste rente. Je kiest voor dagrentegarantie, rentebedenktijd  en de mogelijkheid om de offerte te verlengen. De rente is 0,2 % hoger dan de rente voor de Basishypotheek.
- Dagrentegarantie
- Maximale geldigheidsduur offerte 9 maanden
- Standaard 1 jaar rentebedenktijd aan het eind van de rentevastperiode
- Boetevrij aflossen van de hypotheek bij verkoop van de woning

Tellius
De belangrijkste kenmerken op een rij:
 • Acceptatietermijn: 3 weken
 • Geldigheidsduur offerte: 6 maanden 
 • Kosten bij annulering: 0,5% over de hoofdsom na acceptatie van de offerte
 • Maximaal aflossingsvrij: 50% van de marktwaarde (ook in combinatie met een andere aflosvorm)
 • Tweede hypotheek: Ja, mits de 1e hypotheek ook door Tellius Hypotheken is verstrekt
 • Boetevrij aflossen: 10% van de oorspronkelijke hoofdsom (incl. overbruggingskrediet)
 • Maximum bedrag hypotheek: € 1.000.000,- (incl. eventueel overbruggingskrediet)
 • Minimum bedrag eerste hypotheek: € 25.000,-
 • Minimum bedrag verhoging: € 5.000,-
 • Taxatievrijstelling bestaande bouw: Maximale verstrekking 80% v/d WOZ waarde (WOZ = marktwaarde)
Attens Hypotheken
Attens Hypotheken is ontwikkeld voor leden van PGGM&CO, de coöperatieve vereniging van mensen die werken of werkzaam zijn geweest in de sector zorg en welzijn. Leden van PGGM&CO die deelnemer zijn aan het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (en hun partners) komen in aanmerking voor een Attens Hypotheek. Is de aanvrager nog geen lid van PGGM&CO? Dan wordt hij of zij automatisch lid wanneer de hypotheek passeert. Lidmaatschap is gratis.
 • Gunstige rentetarieven voor 5, 10, 15, 20, 25 en 30 jaar vast;
 • Onregelmatigheidstoeslag telt mee als inkomen;
 • Ook met een flexibel arbeidscontract kun je een Attens Hypotheek afsluiten;
 • Ouders kunnen meetekenen;
 • Korting als jouw klant het energielabel van het huis weet te verbeteren.
Attens opent deuren voor wie zorgt. Klik op de afbeelding om het pdf bestand te openen. 


Syntrus en MCD:

Syntrus heeft ervoor gekozen de nieuwe werkwijze uit te stellen. Wel is bekend dat ze net als vele andere geldverstrekkers zullen gaan werken met een rentevoorstel.

Downloads via extranet:
Klik hier voor de Syntrus infokaart
Klik hier voor Syntrus acceptatiegids
Klik hier voor de Tellius infokaart
Klik hier voor Tellius acceptatiegids
Klik hier voor Attens productkaart
Klik hier voor Attens acceptatiegids

Alle informatie vind je ook op extranet.

Adviesbox
Uiteraard hebben wij er al voor gezorgd dat de producten vanaf nu zichtbaar zijn in jouw software Adviesbox en de rentes zijn opgenomen in de Rentebox. 

Vragen?
Heb je vragen over de producten? Bel met onze Helping People.
 InterBank: Nieuwe oplossingen en exclusief verkrijgbaar voor jou!
 
We leven in een tijd van schommelende huizenprijzen, instabiele pensioenstelsels en een flexibele arbeidsmarkt. Een tijd waarin zekerheden verdwijnen en jouw klant om passende oplossingen vraagt. Interbank en het intermediair vormen hier het antwoord op.
Op 19 april introduceerde Interbank 2 nieuwe adviesproducten voor consumenten met een restschuld of verbouwingsplannen. De Restschuldfinanciering én de Beter Wonen Financiering. Deze producten kun je eenvoudig via HDN en jouw hypotheek adviessoftware aanvragen.
 
Restschuldfinanciering
Een restschuld kan verhuisplannen in de weg staan. Maar dankzij de Restschuldfinanciering hoeven de verhuisplannen van jouw klanten niet de ijskast in, ook niet wanneer de huidige woning onder water staat. De Restschuldfinanciering is een persoonlijke lening met een lage maandtermijn, een vaste rente, een looptijd van maximaal 15 jaar en in veel gevallen fiscaal aftrekbaar.
 
Beter Wonen Financiering
Woningverbetering meefinancieren in een (tweede) hypotheek is vaak lastig. Interbank biedt jouw klanten een alternatief, waardoor de verbouwplannen toch kunnen doorgaan: de Beter Wonen Financiering voor bestedingsdoelen met een lange levensduur. Ook de Beter Wonen Financiering is een lening met een lage maandtermijn, een vaste rente, een looptijd van maximaal 15 jaar en in veel gevallen fiscaal aftrekbaar.
 
Als financieel adviseur heb jij persoonlijk contact met de consument en weet jij dus beter dan wie ook welke behoefte jouw klant heeft. En waar onze gezamenlijke kansen liggen. Zo kun jij met Interbank - nu én in de toekomst - voorop blijven lopen. Deze producten hoeven alleen nog te worden voorzien van deskundig advies… jouw advies.
 
Vragen?
De tarieven en productinformatie zijn beschikbaar in jouw hypotheek adviessoftware Adviesbox.Callas: AO & WW scenario's in jouw hypotheekadvies. Lastig? Welnee!

Nieuwe marktleider Callas zet risico op 1! Callas is een speler van formaat geworden en heeft inmiddels de nummer één positie in de markt verworven, mede door met een krachtige boodschap het intermediair te overtuigen: Zet risico op 1!
De boodschap van Callas omvat meer pijlers, maar bottom line zijn het de risico’s die bepalen of een klant van financiële rust geniet en kan blijven wonen in zijn huidige woning. Het fundament onder deze boodschap wordt dan ook gevormd door een uitstekend product. Klik op de afbeelding om het artikel te lezen. Aanvraag met een verblijfsvergunning
Wanneer je voor jouw klant in het NAW-scherm een andere (niet-EU) nationaliteit selecteert, houdt er dan rekening mee dat je de juiste keuze maakt bij de geldigheid van een verblijfsvergunning. Een verblijfsvergunning moet afgegeven zijn voor een periode van minimaal 3 jaar en nog geldig zijn op het moment van het indienen van de aanvraag. In de praktijk zien we, voornamelijk bij ORV aanvragen, dat in Extranet aangegeven wordt dat hier sprake van is terwijl dit achteraf niet zo blijkt te zijn. Met als gevolg, dat de verzekeringsaanvraag niet geaccepteerd kan worden en de hypotheek aanvraag van jouw klant daardoor vertraging op kan lopen.

Voorkom beëindiging door wanbetaling
Veel nieuwe verzekerden storneren de eerste premiebetalingen van hun overlijdensrisicoverzekering en/of woonlastenverzekering. Het blijkt dat de incasso niet wordt herkend, omdat bij de bankafschrijving een Duitse incassonaam staat vermeld, te weten RheinLand Versicherungsgruppe. RheinLand Versicherungsgruppe is het moederbedrijf van risicodrager Credit Life International. Wijs jouw klant hierop tijdens het adviesgesprek. Dit voorkomt beëindiging wegens wanbetaling. 

AO & WW scenario's in jouw hypotheekadvies.
Lastig? Welnee! Met de Callas WIA Planner breng je de scenario’s binnen twee minuten in kaart. Inclusief een kansberekening op basis van de WIA instroomcijfers van het UWV. En met slechts enkele muisklikken wordt een onderbouwd adviesrapport gegenereerd voor de klant. Lees meer 

Tip: Indien je graag een ander lettertype wilt in jouw adviesrapport kun je gebruikmaken van bijv. smallpdf.com Hiermee kun je eenvoudig een PDF-bestand uploaden en gratis omzetten naar een Word-bestand in goede kwaliteit.

Let op! De WIA Planner heeft een nieuwe locatie op het Extranet gekregen. Onder het dropdown-menu van de Woonlasten zie je nu een button "WIA Planner" staan. Wij raden je aan om de tool te allen tijde te gebruiken vanuit het Extranet, zo ben je verzekerd van de laatste geüpdatet versie. Nieuwe datums webinar / praktijkgerichte training 
Vanwege het succes hebben we nieuwe datums voor het webinar en trainingen samengesteld. Na het volgen van het webinar bent je op de hoogte gebracht van alle ins & outs van de woonlastenverzekering en weet je hoe je jouw klant effectief kunt voorlichten en het beste uit jouw adviesrol kunt halen. Interesse? Meld je hier kosteloos aan.
De praktijkgerichte training is een training rondom AO en WW in het hypotheekadvies die wat dieper op de complexe materie in gaat. Je krijgt nuttige tools en tips aangereikt als het gaat om dit specifieke adviesterrein. Meld je kosteloos aan via deze link
•    Dinsdag 10 mei  2016          11.00 uur - 12.00 uur     webinar              
•    Dinsdag 17 mei  2016          14.00 uur - 17.00 uur     training Zwijndrecht
•    Dinsdag 24 mei 2016           14.00 uur - 17.00 uur     training Nijmegen
•    Donderdag 02 juni 2016      11.00 uur - 12.00 uur     webinar

Aanstelling
Heb jij nog geen aanstelling Callas, maar wel interesse? Klik hier en laat het ons weten! 


Een heldere boetespecificatie

Wil de klant extra aflossen en is er sprake van een eventuele boete bij zijn hypotheek? Dan ontvangt de klant vanaf nu een uitleg over de boete die betaald moet worden. Florius is hiermee de eerste bank die een transparante uitleg aan klanten geeft over hoe de boete is berekend. Tot nu toe was het niet mogelijk om deze toe te voegen als er een omzettingsofferte of (proforma-) aflosnota werd opgevraagd. Dat kan nu wel! Op mijnFlorius heeft de klant al langer de mogelijkheid om zijn boetespecificatie te zien als er een boeterente betaald moet worden.
 
Wat staat er in de boetespecificatie?
In de specificatie ziet de klant wat het verschil is in maandbedrag gerekend met de huidige akterente en het maandbedrag gerekend met de vergelijkingsrente. Het contant gemaakte verschil is de boete. In de specificatie legt Florius niet uit hoe we tot de vergelijkingsrente of de afgewaardeerde boete zijn gekomen. Uit klantonderzoek is gebleken dat deze informatie te lastig uit te leggen was aan de klant.
 
Wanneer wordt er geen specificatie meegestuurd?
In de onderstaande situaties wordt er (nog) geen specificatie gegenereerd:
- bij splitsing van een leningdeel
- bij een omzetting met afkoop van een Spaarpolis (actief spaar) of een Bankspaarrekening
- bij vaste en gemaximeerde boetebedragen
NB Voor leningen van MNF en Albank is een specificatie ook niet mogelijk. Bij Direktbank wordt al sinds enige tijd een specificatie meegestuurd bij een (proforma-) aflosnota.
 
Florius blijft werken aan verbeteringen die jou en de klant helpen. 
 


Verhoging van de verzekerde bedragen van AOP- en OGP-verzekeringen in 2016

Binnenkort stuurt Onderlinge 's-Gravenhage de deelnemers met een Aanpasbare Overlijdenskosten Polis (AOP) of een Overlijdenskosten Gezinspolis (OGP) de brieven inzake de automatische indexatie van hun verzekeringen per indexatiedatum 1 mei 2016.
 
Voor meer informatie over de verzekering en de indexatie verwijzen ze naar:
-     de Toelichting bij de brief,
-     antwoorden op veelgestelde vragen over de AOP en OGP op onze website, www.onderlinge.info,
-     de Algemene Voorwaarden nr. 758 en Aanvullende Voorwaarden nr. 759 voor de AOP,
-     de Algemene Voorwaarden nr. 729 en Aanvullende Voorwaarden nr. 752 voor de OGP,
-     het team Polisservice.
 
Hierna vind je een voorbeeldtekst van een indexatiebericht en toelichtingen aan.
 
Indexatiebericht AOP - voorbeeldtekst
 
1.   Indexatiebericht AOP
Jouw AOP is automatisch geïndexeerd. Dit betekent dat per de indexatiedatum het verzekerde bedrag en de te betalen premie is verhoogd. Jouw verzekeringsgegevens na indexatie staan hieronder vermeld.
 
Indexatiedatum:                 01.05.<jaar>         Einddatum premietijdvak         :    <dd.mm.jjjj>
Verzekerde bedrag                                           Te betalen maandpremie             
- vóór indexatie:                   € <bedrag>           - vóór indexatie                             :    € <bedrag>
- na indexatie:                      € <bedrag>           - na indexatie                                :    € <bedrag>
 
Het verzekerde bedrag na indexatie is inclusief de winstbijschrijving van € <bedrag> in het tijdvak t/m <jaar>. Deze brief is onderdeel van jouw verzekeringsovereenkomst; bewaar deze brief daarom bij jouw polis. Heb je vragen? In de Toelichting lees je meer over de indexatie.
  

Attens Hypotheken
10 jaar NHG 1,98%
Munt Hypotheken
10 jaar NHG 1,90%
Hypotrust OK
10 jaar NHG 1,90%

(Argenta ORV verplicht) 

Attens Hypotheken
20 jaar NHG 2,50%
Lloyds Bank
20 jaar NHG 2,55%
Syntrus Basishypotheek
20 jaar NHG 2,60

 

Attens Hypotheken
30 jaar NHG 2,85%BijBouwe
30 jaar NHG 2,94%ToekomstVast Hypotheek
30 jaar NHG 2,89%

 follow on Twitter | forward to a friend

Copyright © 2016 HypotheekCompany, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.
Bij vragen kun je contact opnemen met:
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN Enschede
Tel. 053-4802400 

Email Marketing Powered by Mailchimp