Copy
Deze digitale nieuwsbrief ontvangt je als relatie.
Afmelden kan onderaan dit bericht. 

 

Extra nieuwsbrief! 

 

Nog ruim een week en dan heeft de eerste regio in Nederland zomervakantie. HypotheekCompany is Helping People en wij willen jou ook tijdens de vakantieperiode zo goed mogelijk van dienst zijn. De enorme hoeveelheid aanvragen (marktbreed) van de afgelopen weken, de NHG wijzigingen per 1 juli 2015 heeft ervoor gezorgd dat de werkvoorraden bij de maatschappijen in algemene zin enorm oplopen. Dat is iets wat we uiteraard trachten te beïnvloeden en te beperken. Aangezien dit gedeeltelijk buiten onze invloed ligt hebben we kritisch gekeken welke maatregelen wij kunnen nemen. Dit willen we uiteraard graag samen met jullie doen vandaar dat we deze nieuwsbrief hebben opgesteld. 
 Het Hypotheek Support Center is vanaf maandag 6 juli 2015 tot en met vrijdag 14 augustus 2015 telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Buiten deze tijden zal het antwoordapparaat worden ingeschakeld. 

Zo kunnen wij de tijd 's morgens gebruiken om de takenlijst te volgen,  jouw aanvragen te verwerken, dossiers en mails te verwerken.

Daarnaast zijn wij druk bezig om tijdens de vakantieperiode externe krachten in te schakelen en komt Ilse vanaf 14 juli 2015 ons team versterken.Wat kun jij doen om te helpen? 
En ook jij kunt helpen om vertraging van jouw dossiers te voorkomen. Hieronder een Top10 van valkuilen, opgesteld door het Hypotheek Support Center, met betrekking tot het aanleveren van stukken. Lees deze even goed door:  

1. Werkgeversverklaring. Is deze ingevuld met blauwe pen? Gewaarmerkt en heb je het NHG/HC model gebruikt? Let er ook op dat de werkgeversverklaring volledig is ingevuld. 
2. De pandaktes dienen gewaarmerkt te worden voor origineel gezien
3. Loonstroken wijken vaak af van werkgeversverklaringen. Let hier goed op.
4. Handtekeningformulier ABN AMRO in tweevoud per aanvrager en origineel benodigd. 
5. Taxatierapport gevalideerd inclusief bijlagen aanleveren of de gereedmeldingsmail doorsturen
6. Bij een nieuwe paspoort staat het BSN nummer op de achterzijde. Vergeet niet deze zijde ook te kopiëren. 
7. Afschriften; staat er een datum, naam en nummer op?
8. Grote bestanden > 10mb kunnen niet verwerkt worden. Je kunt de bestanden eventueel door middel van het programma small pdf (google) verkleinen
9. Alleen pdf bestanden kunnen door ons in behandeling worden genomen.
10. Eigenwoningschuld (EWS) per 31.12-2015 middels IB aangifte, let er op dat je geen samenvatting aanlevert, hierop staat namelijk niet de EWS vermeld. 

Let op: de volgorde van interne dossierbehandeling kan in de piekdrukte bepaald worden door jouw manier van aanleveren van dossierstukken. 
 
Stel je werkwijze in op de huidige piek en neem onderstaande tips daarin mee.

1. Inventarisatie.
Een goede inventarisatie is van groot belang. Helaas merken wij geregeld dat de aanvraag niet overeenkomt met stukken die later worden aangeleverd. Denk bijvoorbeeld aan lopende kredieten, onderpandgegevens huidige woning en soort dienstverband. Ondanks alle drukte is een goede inventarisatie heel belangrijk. Neem hier echt de tijd voor. Ook is het belangrijk Adviesbox op de juiste manier te vullen.

2. Aanleveren stukken. 
Zorg dat je de stukken digitaal aanlevert.
Bij ABN AMRO dient alleen het handtekeningformulier, in tweevoud per aanvrager, origineel aangeleverd te worden. Overige stukken kunnen net als bij alle andere maatschappijen digitaal worden aangeleverd.  

Zorg dat je stukken zo snel mogelijk van de klant krijgt en naar ons doorstuurt
Ook blijkt dat stukken te lang bij kantoren liggen. Heb jij de offerte ontvangen? Zorg dan dat jij zo snel mogelijk het complete dossier aanlevert. Wacht jij lang op 1 stuk? Neem dan even contact op met het Hypotheek Support Center om dit te overleggen. 

3. Communicatie
Communicatie met jouw klant.

Ook de communicatie richting jouw klant is van groot belang. Wees op voorhand duidelijk over wat jouw klant kan verwachten en houd daarbij rekening met de actuele verwerkingstermijnen en bouw daarbij extra marge in aangezien de verwerkingstermijnen de komende weken dagelijks zullen oplopen. Doe geen toezeggingen die niet kunnen worden waargemaakt. 

Communicatie richting ons.
Probeer het aantal telefoontjes naar het Hypotheek Support Center (bijvoorbeeld het nabellen van verzonden e-mails) daar waar mogelijk te beperken en neem pas contact op als de door ons aangegeven verwerkingstermijnen bij de maatschappijen ook daadwerkelijk zijn verstreken.
Verzamel jouw vragen en neem dan contact met ons op. Voorkomen is beter dan genezen. Houd rekening met de tips en genoemde maatregelen. Op die manier kunnen wij samen met jou ook tijdens de vakantieperiode jouw klanten goed van dienst zijn. 

En heb je vragen of tips? Wij horen het graag. Bel dan tijdens de aangegeven openingstijden met de Helping People van het Hypotheek Support Center. 
 follow on Twitter | forward to a friend

Copyright © 2015 HypotheekCompany, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.
Bij vragen kun je contact opnemen met:
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN Enschede
Tel. 053-4802400 

Email Marketing Powered by Mailchimp