Deze digitale nieuwsbrief ontvang je als relatie.
Afmelden kan onderaan dit bericht. 
HypotheekCompany Helpt | Nieuwe vakbekwaamheidseisen per 1 januari 2017
Reminder | Controle van je eigen kantoor- en adviseurgegevens vóór 15 oktober
Mededeling |  Helping People dinsdag 25 oktober 2016 vanaf 13.00 uur gesloten

Rentetips

ABN AMRO |
Duurzaamheidskorting actie verlengd
ATTENS | Attens bestaat 1 jaar!
ATTENS | Wijziging proces akte van verpanding
BLG WONEN | Per 1 januari verder onder Volksbank N.V. Wat zijn de gevolgen?
DELTA LLOYD | Vanaf eerste kwartaal 2017 rentemiddeling mogelijk
DIREKTBANK | Rentemiddeling mogelijk
DIREKTBANK | Aanpassing kredietbeleid
HYPOTRUST | Accepteert nu digitale werkgeversverklaring
ING BANK | Standaard Calcasa rapport niet meer door ING geaccepteerd
IQWOON | 106% marktwaarde mogelijk
NIBC | Ook met restschuld nu profiteren van lage rentestand
SYNTRUS | Wijziging proces akte van verpanding
TELLIUS | Wijziging proces akte van verpanding
VENN HYPOTHEKEN | Nieuwe rentevastperiode van 30 jaar
 Zoals iedereen inmiddels weet moet je per 1-1-2017 de nieuwe adviseursdiploma’s hebben wil je kunnen adviseren op het onderdeel waarop het diploma betrekking heeft.

Het is een misverstand te denken dat het alleen behalen van PEplus examens ervoor zorgt dat je het nieuwe diploma ontvangt. Naast het behalen van het PEplus examen moet je een omwisselactie in gang zetten en ook volledig afronden!! Daarnaast moeten alle betreffende onderdelen door het exameninstituut waar je hebt omgewisseld zijn ingestuurd naar het DUO. 

DOWNLOAD STAPPENPLAN

Heb je de omwisselactie nog niet opgestart ONDERNEEM DAN VANDAAG NOG ACTIE!! Enkele exameninstituten hebben op dit moment al aangekondigd dat ze na 1 november aanstaande geen nieuwe omwisseldossiers meer in behandeling nemen. Het is dus van essentieel belang dat je per direct omwisselt om nog voor het einde van het jaar in het bezit te kunnen zijn van de nieuwe diploma’s. 
 Vanwege de Mortgage Credit Directive (MCD) moet per 15 oktober 2016 de gegevens van de adviseur die contact heeft met de eindconsument altijd terug te vinden zijn in de aanvraag en deze mag niet meer aangepast worden. 

Het is daarom van groot belang dat jouw kantoor- en adviseur gegevens in jouw adviespakket goed ingevuld zijn. 

Dat kunnen wij helaas niet voor je doen en daarom willen wij je vriendelijk vragen om vóór 15 oktober 2016 je eigen kantoor- en adviseur gegevens te controleren in het adviespakket dat je gebruikt. 

DOWNLOAD BESCHRIJVING
 Om onze Helping People klaar te maken voor de toekomst zullen zij worden getraind waardoor het kennisniveau omhoog gaat en ook andere skills worden doorontwikkeld. Onze Helping People kunnen straks subliem voor jou bemiddelen en daarbij jouw klant beter helpen. Hiermee zullen wij jou nog verder ontzorgen en hoef jij alleen maar bezig te zijn met advieszaken.  

Om ons hierin te ontwikkelen en ons klaar te maken voor de toekomst, zullen wij tijd hierin moeten investeren. 

Het past niet in onze visie van optimale dienstverlening maar om onze Helping People hierin te trainen zijn wij dinsdagmiddag 25 oktober 2016 vanaf 13.00 uur gesloten. Dit is een moeilijke keuze voor ons geweest en wij vragen om je begrip hiervoor.

Om het ongemak zo beperkt mogelijk te houden, zullen wij er voor zorgen dat er op deze middag een melding aan de telefoon wordt gegeven en ook in onze mailberichten zullen wij hier melding van gaan maken zodat iedereen goed geïnformeerd wordt.

Wij willen je bedanken voor je begrip en kijken samen met jou uit naar de toekomst. 
 
Duurzaamheidskorting actie verlengd

ABN AMRO biedt tijdelijk een Duurzaamheidskorting van 0,20% op de hypotheekrente bij zeer energiezuinige woningen. Het aanvragen van een rente-aanbod of hypotheekofferte met Duurzaamheidskorting is nu mogelijk t/m donderdag 29 december 2016 (was 20 oktober 2016). 

Duurzaamheidskorting kun je aanvragen voor nieuwbouw (EPC max. 0,4) of bestaande, zeer energiezuinige woningen (Energie-Index tussen 0 en 0,7). Belangrijk is dat je het getekende rente-aanbod sámen met het getekende document Voorwaarden Duurzaamheidskorting retourneert. Scan deze getekende documenten daarom samen en uploadt ze als één bestand. 
 Attens bestaat 1 jaar!

Dankzij jullie is Attens Hypotheken inmiddels uitgegroeid tot een regelrecht begrip in de sector zorg & welzijn. Reden voor een feestje, want afgelopen jaar hebben meer dan drieduizend klanten gekozen voor een Attens Hypotheek.

Verbeteringen
Attens heeft twee belangrijke productverbeteringen doorgevoerd; voortaan geldt er een aparte tariefklasse voor hypotheken tussen 80% en 90% van de marktwaarde. Daarnaast verlaagt Attens de rente automatisch bij (extra) aflossingen als de klant daardoor in een andere risicoklasse terecht komt. Uiteraard blijven de vijf voordelen van een Attens hypotheek gewoon van kracht.

      

Wijziging proces akte van verpanding
 
Vanaf 13 oktober krijg je van ons de akte van verpanding samen met de offerte.
De akte van verpanding werd voorheen altijd naar de notaris gestuurd. Daar werd de akte getekend door de klanten en teruggestuurd door de notaris. Dit proces is nu aangepast. De klanten tekenen vanaf nu de akte samen met de offerte. Zonder getekende akte van verpanding kan er niet worden gepasseerd. Je stuurt de offerte en de akte op de gebruikelijke manier aan ons terug. 
 
Heb je een lopend dossier? Hou dan rekening met:
• Offertes verstuurd vóór 13 oktober verwerken wij nog op de oude manier. Je krijgt dan geen akte van verpanding. 
• Wil je een wijziging doorvoeren op een offerte die vóór 13 oktober is verstuurd? Dan krijg je van ons een gewijzigde offerte samen met de akte van verpanding.
• Offertes verstuurd vanaf 13 oktober gaan op de nieuwe werkwijze. Je krijgt een offerte samen met de akte van verpanding.  
 


Per 1 januari verder onder Volksbank NV. Wat zijn de gevolgen?

BLG Wonen maakt – samen met SNS, ASN Bank, RegioBank en ZwitserlevenBank - onderdeel uit van SNS Bank N.V. SNS Bank N.V. gaat vanaf 1 januari 2017 verder onder de naam de Volksbank N.V., een naam die past bij de ambitie om een maatschappelijke bank te zijn. Op de website lees je meer informatie.
 
BLG Wonen blijft BLG Wonen
Je kunt zoals altijd blijven rekenen op de service die je van ons gewend bent. Wij blijven ons als BLG Wonen profileren op de markt.

Naar één bankvergunning
De toegenomen wet- en regelgeving vraagt ons om kostenefficiënter te werken en daarmee onze dienstverlening naar klanten betaalbaar te houden. Daarom gaan vanaf 1 januari 2017 ook ASN Bank en RegioBank gebruik maken van de bankvergunning van de Volksbank N.V. Dat betekent dat straks alle merken onder één bankvergunning gaan werken. Dat heeft gevolgen voor de dekking vanuit het Depositogarantiestelsel.

Brief aan klanten
Alle klanten hebben een brief ontvangen met het bericht over de naams- en structuurwijziging. Je leest dit bericht hier. Het is mogelijk dat jouw klanten hierover contact met je opnemen.

Wat zijn de gevolgen en wat kun je doen?
Op de website lees je meer over de veranderingen.
 Vanaf eerste kwartaal 2017 rentemiddeling mogelijk

In het eerste kwartaal van 2017 gaat Delta Lloyd/Amstelhuys rentemiddeling aanbieden aan klanten met een hypotheek voor een woning.

Waarom is rentemiddeling nog niet beschikbaar?
Op dit moment zijn wij druk bezig om rentemiddeling mogelijk te maken. Wij passen onder andere onze systemen en administratie hiervoor aan. En dat kost tijd. Later dit jaar informeren wij je over de voorwaarden van rentemiddeling en hoe de kosten voor rentemiddeling worden berekend. 
 Rentemiddeling mogelijk

Hoe help jij je klant die wil profiteren van de huidige lage hypotheekrente? Bespreek het samen met je klant. Vanaf 4 oktober, kan je klant rentemiddeling aanvragen.

Lees hier verder!

Aanpassing kredietbeleid

Een belangrijke stap om het aanvraagproces bij Direktbank te versnellen, is het standaardiseren van ons kredietbeleid. Hiervoor hebben we het kredietbeleid opnieuw vastgesteld en beschreven. De nieuwe versie van het kredietbeleid is ingegaan. Een overzicht van de wijzigingen kun je lezen in het kredietnieuws.

Verbeterde kredietgids
Zoeken in het kredietbeleid is nu ook makkelijker: het complete beleid staat vanaf vandaag in de online kredietgids op FAN. Een online gids mét handige zoekfunctie. Heb je geen toegang tot FAN? Vraag dan onze Helping People!

Lees hier het kredietnieuws
 Accepteert nu digitale werkgeversverklaring

Wist je dat je de digitale werkgeversverklaring kunt gebruiken voor NHG en niet-NHG? Dit is erg gemakkelijk en scheelt tijd!

Wat zijn de wijzigingen? 
1.    Invulbare pdf met reminders verplichte velden
2.    Bedrijfsstempel is niet meer nodig
3.    Uitgebreide toelichting / pop ups per vraag
4.    Kaders voor inhoud en vorm, geen kaders voor het genereren
5.    Meerdere kleuren inkt zijn toegestaan
6.    Meerdere handschriften zijn toegestaan

De voordelen 
• De uitgebreide toelichting en het invulbare pdf maken het invullen eenvoudiger
• Minder rework en daarmee een sneller proces dat vaker in één keer goed doorlopen kan worden
• En daarmee sneller duidelijkheid voor de consument!

Bekijk hier meer informatie en download werkgeversverklaring.
 Standaard Calcasa rapport niet meer door ING geaccepteerd

Per 1 september zijn vijf wijzigingen toegepast in het hypotheken acceptatiebeleid, waaronder de mogelijkheid om modelmatig te taxeren. Door gebruik te maken van modelmatig taxeren kan de klant gemakkelijker en tegen een aantrekkelijk tarief een taxatierapport ontvangen. ING staat per direct deze manier van taxeren toe. 
 
Alle wijzigingen in het acceptatiebeleid op een rij: 
1. Voor het bepalen van de getaxeerde marktwaarde mag een ING Calcasa-waarderapport worden aangeleverd als de hoogte van de hypotheek maximaal 90% van de marktwaarde bedraagt (zie toelichting).
2. We bieden ruimere financieringsmogelijkheden voor verblijfsvergunningen met bepaalde tijd (zie toelichting).
3. Als het dienstverband wordt beëindigd, nemen wij dit inkomen niet mee bij het bepalen van het toetsinkomen.  
 
Voor klanten met een aantoonbaar vermogen van €75.000,- worden per 1 september ook wijzigingen doorgevoerd:
4. De huurinkomsten van maximaal twee panden mogen meegenomen worden in de aanvraag. 
5. De gebruteerde huurinkomsten mogen niet meer dan 50% van het totale toets inkomen bedragen. 

Klik hier voor de extra toelichtingen en hoe het werkt.
Voor meer informatie kijk je op de site van Calcasa.
 106% marktwaarde mogelijk

Als jouw klant in zijn nieuwe woning investeert in energiebesparing kan de verstrekking oplopen tot 106% van de marktwaarde.
 
In bijgaand rekenvoorbeeld is stapsgewijs het verschil tussen een aankoop onder NHG zonder energiebesparing, een aankoop met NHG en verbouwing zonder energiebesparing EN een aankoop met NHG met energiebesparende verbouwing toegelicht.
 
Waar zit nu de crux? Bij het meenemen van een verbouwing wordt de marktwaarde na verbouw uit het taxatierapport als leidend genomen. De koopsom x 106% is het te verstrekken bedrag, echter gemaximeerd tot de marktwaarde na verbouw x 102%.
 
En wanneer er sprake is van een energiebesparende verbouwing mag het volledige bedrag aan energiebesparing opgeteld worden bij de maximale verstrekking. In het voorbeeld van een energiebesparing van €4.000,-, levert dit de klant ook direct een €4.000,- hogere hypotheek op.
 
Schroom niet jouw klant van deze regeling op de hoogte te brengen, de klant behoudt hierdoor meer eigen middelen voor bijvoorbeeld de aankleding van zijn huis.
 
IQWOON maakt het advies compleet met pluspunten als:
• Flexibele verhuis- en meeneemregeling; je hebt nog 6 maanden de tijd om je oude lening in te lossen na passeren van de nieuwe woning
• Jarenlang zorgeloos wonen met de laagste rente garantie bij offreren en bij afloop rentevastperiode
• Maximale lening voor zelfstandigen tot 102% van de marktwaarde
• Standaard 4 maanden offertegeldigheid en gratis te verlengen met 4 maanden
• Ieder jaar boetevrij aflossen tot 20% van de hoofdsom
 Ook met restschuld nu profiteren van lage rentestand

NIBC Direct biedt klanten met een restschuld of een onderwaterhypotheek de mogelijkheid een andere woning te kopen of hun bestaande hypotheek te herfinancieren.

Met de Restschuld- en Onderwaterhypotheek van NIBC Direct kan nu ook deze groep eigenwoningbezitters profiteren van de lage rentestand! Zowel nieuwe als bestaande klanten kunnen bij NIBC Direct terecht voor een hypotheek tot 115% van de marktwaarde van de woning. En alles boven 102% van de marktwaarde mag tussentijds boetevrij weer worden afgelost! 

De belangrijkste voorwaarden  

Aankoop 
• Financiering tot 115% van de marktwaarde
• Voor bestaande en nieuwe klanten
• Looptijd van het deel restschuld maximaal 15 jaar
• Financiering moet mogelijk zijn op basis van het inkomen
• Alleen inkomen uit dienstverband voor onbepaalde tijd, bepaalde tijd met intentie of uit ondernemerschap > 3 jaar
• Aflosvorm 'Restschuld Annuïtair' of 'Restschuld Lineair
• Het deel boven 102% van de marktwaarde mag boetevrij worden afgelost
• Rentevaste periode 5, 10 en 15 jaar (voor het deel restschuld)
• Risico opslag komt automatisch te vervallen als de lening daalt naar 106% van de marktwaarde

Oversluiten 
• Voor bestaande en nieuwe klanten
• Financiering moet haalbaar zijn op basis van het inkomen
• Alleen inkomen uit dienstverband voor onbepaalde tijd, bepaalde tijd met intentie of uit ondernemerschap > 3 jaar
• Annuïtair, lineair en aflossingsvrij (tot maximaal 65% aflossingsvrij mits het deel niet hoger is dan het bestaande deel aflossingsvrij)
 
De Restschuld- en Onderwaterhypotheek zijn mogelijk voor de NIBC Direct (renteaanbod 4 maanden) en de NIBC Direct Extra Hypotheek (renteaanbod 9 maanden). In geval van een NHG lening worden uiteraard de richtlijnen van NHG gevolgd. 
 Wijziging proces akte van verpanding
 
Vanaf 13 oktober krijg je van ons de akte van verpanding samen met de offerte.
De akte van verpanding werd voorheen altijd naar de notaris gestuurd. Daar werd de akte getekend door de klanten en teruggestuurd door de notaris. Dit proces is nu aangepast. De klanten tekenen vanaf nu de akte samen met de offerte. Zonder getekende akte van verpanding kan er niet worden gepasseerd. Je stuurt de offerte en de akte op de gebruikelijke manier aan ons terug. 
 
Heb je een lopend dossier? Hou dan rekening met:
• Offertes verstuurd vóór 13 oktober verwerken wij nog op de oude manier. Je krijgt dan geen akte van verpanding. 
• Wil je een wijziging doorvoeren op een offerte die vóór 13 oktober is verstuurd? Dan krijg je van ons een gewijzigde offerte samen met de akte van verpanding.
• Offertes verstuurd vanaf 13 oktober gaan op de nieuwe werkwijze. Je krijgt een offerte samen met de akte van verpanding.  
 


Wijziging proces akte van verpanding

 
Vanaf 13 oktober krijg je van ons de akte van verpanding samen met de offerte.
De akte van verpanding werd voorheen altijd naar de notaris gestuurd. Daar werd de akte getekend door de klanten en teruggestuurd door de notaris. Dit proces is nu aangepast. De klanten tekenen vanaf nu de akte samen met de offerte. Zonder getekende akte van verpanding kan er niet worden gepasseerd. Je stuurt de offerte en de akte op de gebruikelijke manier aan ons terug. 
 
Heb je een lopend dossier? Hou dan rekening met:
• Offertes verstuurd vóór 13 oktober verwerken wij nog op de oude manier. Je krijgt dan geen akte van verpanding. 
• Wil je een wijziging doorvoeren op een offerte die vóór 13 oktober is verstuurd? Dan krijg je van ons een gewijzigde offerte samen met de akte van verpanding.
• Offertes verstuurd vanaf 13 oktober gaan op de nieuwe werkwijze. Je krijgt een offerte samen met de akte van verpanding.  
 

Nieuwe rentevastperiode van 30 jaar

Met ingang van vrijdag 7 oktober biedt Venn Hypotheken naast de rentevastperiodes van 1, 2, 3, 5, 6, 7, 10, 12, 15 en 20 jaar nu ook een rentevastperiode van 30 jaar. Net als bij de andere rentevastperiodes, kun je ook voor de rentevastperiode van 30 jaar rekenen op een vlijmscherpe rente! Bekijk hier alle rentetarieven van Venn Hypotheken.

Download hier de nieuwe productkaart10 jaar NHG
1,57%


Annuïteiten, lineair en aflossingsvrij15 jaar NHG
1,95%


Annuïteiten, lineair en aflossingsvrij30 jaar NHG
2,60%


Annuïteiten, lineair, bankspaar en aflossingsvrij
Copyright © 2016 HypotheekCompany, All rights reserved.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany. Bij vragen kun je contact opnemen met:

HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN Enschede
Tel. 053-4802400 

Email Marketing Powered by Mailchimp