Bekijk online arrow1
shadow2
Update
shadow1
 
image2_50x50
 
HypotheekCompany Helping People

 

image3_50x50
 

Helping People Rentetips


 

 
image4_50x50
 
Geldverstrekker Updates
 


HypotheekCompany Helpt:

HypotheekCompany Learning Center nieuws


PE SEH 2017

Uiteraard gaan we jou ook dit jaar weer helpen met de PE SEH 2017. De komende weken zullen wij samen met het opleidingsinstituut de organisatie afronden. Dan ontvang jij een persoonlijk voorstel voor de InCompany training. 
Als onderwerp dit jaar is gekozen voor vermogensoverdracht bij overlijden, oversluiten en omzetten hypotheek. De training is net als in 2016 twee dagen. 

Nieuwe PE-termijn

Het is bijna 1 april 2017; de datum dat de nieuwe PE termijn start en jij weer examens kunt afleggen om te blijven voldoen aan de vereiste vakbekwaamheid. Een aantal belangrijke aandachtspunten:
- Houd er rekening mee dat de nieuwe termijn is ingekort van 3 jaar naar 2 jaar. De termijn is dus nu 1-4-2017 tot 1-4-2019. De vervolgperiodes zullen weer 3 jaar duren. 
- Jaarlijks op 1 april worden nieuwe actualiteiten (toetstermen) toegevoegd
- De nieuwe PE-examens bestaan uit vragen over kennis, vaardigheden en competenties en niet meer over professioneel gedrag
- PE Consumptief Krediet maakt GEEN onderdeel meer uit van PE Hypothecair Krediet. Je moet hier dus apart examen voor doen
- De PE-examens Vermogen, Pensioen en Hypothecair Krediet duren 75 minuten ipv 60 minuten
Maak voor jezelf alvast een planning wanneer je welke examens wilt gaan doen en begin op tijd! 

Maak jij gebruik van de vakbekwaamheids-academy van HypotheekCompany? Dan zie je dat de term wft-portfolio is gewijzigd in e-Portfolio. Ook is het aantal te doorlopen pagina's ingekort van 30 tot 13 en het opvoeren van diploma's en certificaten neemt minder tijd in beslag. In jouw persoonlijke rapportage staan de 'te behalen PE-examens' in een to-do lijst. 

Vragen? Klik dan hier. We helpen je graag.


 

 
space
 
shadow1
 
Geldverstrekker Updates
ASR | Digitaal ingevulde werkgeversverklaring
bijBouwe | Bijna uitverkocht: bijBouwe hypotheek 7 t/m 10 jr smv

Callas | Een waterdicht AO-advies en meer inkomenszekerheid 
Delta Lloyd | Uitbreiding aantal rentevaste periodes Budget Hypotheek
Delta Lloyd | E-magazine
MUNT Hypotheken | Munt Hypotheken maakt het nog simpeler
Woonfonds | Extra's voor jouw klant
 
 
shadow1
 

Digitaal ingevulde werkgeversverklaring


Gebruik van NHG werkgeversverklaring model 2016
Per 1 december 2016 vraagt ASR standaard de NHG werkgeversverklaring (model 2016) op bij het uitbrengen van het renteaanbod. Ze vragen je dan ook om alleen nog dit model te gebruiken. Dit geldt ook voor niet-NHG aanvragen. Je kunt hiervoor de volgende link sturen naar jouw klant: Werkgeversverklaring.
Het is belangrijk dat de werkgeversverklaring digitaal ingevuld is. Een bedrijfsstempel is niet meer vereist, een handtekening nog wel.

Juist gebruik van het vrije tekstveld in jouw aanvraagapplicatie.
Het gebruik van het vrije tekstveld in uw aanvraagapplicatie stopt het automatische proces, waardoor de doorlooptijd langer wordt. Wil je daarom dit vrije tekstveld alleen gebruiken voor aandachtspunten die je nergens anders kwijt kunt?

 

Terug naar boven
 

Bijna uitverkocht: bijBouwe hypotheek 7 t/m 10 jr smv

De rentetarieven voor hypotheken met een rentevasteperiode van 7 t/m 10 jaar met een schuld-/marktwaardeverhouding van 0% tot 75% zijn binnenkort (tijdelijk) niet meer beschikbaar. 

Op het moment dat je geen aanvragen meer kan doen voor deze rentetarieven, laten we je dit weten. 

Op het renteblad zijn altijd de meest actuele rentetarieven te zien. De doorgestreepte tarieven zijn op dit moment niet beschikbaar.

Geen gevolgen voor lopende aanvragen
De tijdelijke aanpassing van het assortiment heeft geen gevolgen voor lopende aanvragen, voor deze klanten is het hypotheekbedrag gereserveerd. Ook klanten met een bestaande bijBouwe hypotheek die willen verlengen of verhogen kunnen wel voor deze tarieven kiezen. 

 

 

Terug naar boven
 

Een waterdicht AO-advies en meer inkomenszekerheid

Op 22 maart introduceert Callas tijdens het SEH Lentecongres een nieuwe en innovatieve verzekering op het gebied van arbeidsongeschiktheid. Deze verzekering zorgt voor 100% inkomenszekerheid voor jouw klant en tevens voor een waterdicht adviesdossier in alle situaties van arbeidsongeschiktheid. Ben jij er ook bij? Kom dan zeker even langs bij onze stand en volg onze masterclass ‘Een 100% waterdicht AO-advies?
 
Webinar nieuwe verzekering 
Vanaf 23 maart kun je ook één van onze online webinars volgen. Hierin vertellen ze je alles over de nieuwe verzekering en hoe je hiermee een waterdicht AO-advies kunt geven. En natuurlijk staan ze ook stil bij de uitbreiding van de Callas WIA Planner. Meld je dus nu aan voor een webinar!

Callas kijkt ernaar uit de nieuwe verzekering aan jou te introduceren. 
 

Uitbreiding aantal rentevaste periodes Budget Hypotheek

De Budget Hypotheek wordt steeds interessanter. Vorig jaar heeft Delta Lloyd de kosten van 3 procent bij verkoop van het huis laten vervallen. Hetzelfde geldt voor de annuleringskosten bij het niet afnemen van een getekende offerte. Vanaf nu breiden ze het aantal rentevaste periodes van de Budget Hypotheek uit.

Wat houdt de uitbreiding van het aantal rentevaste periodes in? 
Naast de rentevaste periodes van 1, 2, 5, 6, 7 en 10 jaar kan nu ook worden gekozen voor een rentevaste periode van 15, 20 of 30 jaar. Zowel bestaande als nieuwe klanten krijgen hierdoor meer keuzevrijheid en de mogelijkheid om te kiezen voor meer zekerheid door de rente voor een langere periode vast te zetten. 

Wat zijn de verschillen tussen de hypotheken? 
In de verschillenmatrix zie je in één oogopslag wat de verschillen zijn tussen de Budget Hypotheek en onze andere hypotheken. 

Nog steeds onze laagste rente 
Met de Budget Hypotheek profiteert jouw klant, zelfs na deze verbeteringen in de voorwaarden, nog steeds van de laagste rente. 

 

Terug naar boven
 
E-magazine
Het nieuwe E-magazine van Delta Lloyd is uit.
 
In dit E-magazine krijg je informatie over: 
- Kosteloos aflossen tot de WOZ-waarde.
- Hulp bij betalingsproblemen.
- Nieuwe vereenvoudigingen in het acceptatieproces.
- De uitbreiding van het aantal rentevaste periodes van de Budget Hypotheek.
- De jaarlijkse informatiebrief voor onze hypotheekklanten.

Ook kun je het webinar 'Meer zzp'ers een hypotheek met NHG' bekijken. Delta Lloyd wenst je lees- en kijkplezier! 

Open het E-magazine  

 

Terug naar boven
 
MUNT Hypotheken maakt het nog simpeler
Het aanvraagproces van MUNT Hypotheken behoort al tot het beste in de markt. Maar ze vinden dat het altijd beter kan en moet. Twee van de acceptatievoorwaarden bleken in de praktijk voor vertraging te zorgen en deze hebben ze daarom aangepast. Daarmee maken ze het aanvragen van een MUNT Hypotheek nog simpeler.

Overbruggingslening
Vanaf nu is het ook mogelijk om een overbruggingslening aan te vragen als de oude woning nog niet is verkocht. Daarmee komt een regel te vervallen die zijn oorsprong vindt in een tijd dat woningen lang te koop stonden. In de huidige markt worden woningen aanzienlijk sneller verkocht en dat vroeg om een aanpassing. Ook hoeft een aanvrager niet meer aan te tonen de dubbele lasten gedurende 24 maanden te kunnen dragen, maar is 12 maanden voldoende. De maximale overbruggingslening is bij een onverkocht pand 90% van de getaxeerde marktwaarde van de oude woning of 90% van de vraagprijs als deze lager is, minus het bedrag dat nog van de bestaande lening afgelost moet worden. Hierbij gelden de volgende voorwaarden: 
- De oude woning moet zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 30 maanden verkocht zijn.
- Het taxatierapport van de oude woning vermeldt een courantheid van maximaal 6 maanden.
- De oude woning staat te koop bij een makelaar.
- Er moet worden aangetoond dat het totaal van de lasten van de nieuwe hypotheek, de overbruggingslening en de oude hypotheek tenminste één jaar gedragen kunnen worden.

Als de oude woning verkocht is maar de ontbindende voorwaarden nog niet zijn verlopen dan gaat MUNT Hypotheken uit van 90% van de verkoopprijs die is afgesproken in de verkoopovereenkomst.

Inpandgevingsverklaring
De inpandgevingsverklaring blijkt voor veel oponthoud in het aanvraagproces te zorgen. Daarom wordt deze niet meer met het rente-aanbod meegestuurd, maar wordt deze onderdeel van het hypotheekaanbod. De inpandgevingsverklaring is vanaf nu een standaard onderdeel van het hypotheekaanbod, wanneer er uit de toets blijkt dat een overlijdensrisicoverzekering moet worden afgesloten. MUNT Hypotheken kan direct de juiste gegevens invullen, omdat deze bij het uitbrengen van het hypotheekaanbod bekend zijn.

MUNT Hypotheken is ervan overtuigd het aanvraagproces met deze aanpassing nog beter te maken. 
 
Extra's voor jouw klant
Een bioscoopbon voor jouw klant

De wachttijd voor het accepteren is 12 werkdagen. Dat vindt Woonfonds heel vervelend voor jou en jouw klanten. Om je te helpen informeren ze jouw klant. Ze gaan jouw klanten een brief met bioscoopbon sturen om de tijd van het wachten te verzachten.

Extra pakket direct naar de klant

Klanten met een Woonfonds Woongenot Hypotheek ontvangen vanaf deze week ook een Extra pakket. Anders dan je van Woonfonds gewend bent ontvangen deze klanten een Extra pakket op het onderpand adres. Betreft het nieuwbouw dan ontvangen de klanten het pakket op het correspondentie adres. Helaas lukt het nog niet de pakketten op tijd te bezorgen bij de notaris. Klanten waarbij de hypotheekakte al is gepasseerd ontvangen met terugwerkende kracht de komende week een Extra pakket.
 

 

Terug naar boven
HypotheekCompany Rentetips
 
Rentetip 1
1,74%
10 jaar NHG

IQWoon Hypotheek

Aflossingsvrij, annuïtair en lineair

 

Rentetip 2
2,25%
20 jaar NHG

Hypotrust OK Hypotheek

Annuiteiten + Argenta ORV
Let op: verhoging per 20 maart met 0,10%. Aanvraag oude rente uiterlijk 17 maart 16.00 uur indienen.

 

Rentetip 3
2,59%
30 jaar NHG

NIBC Direct

Aflossingsvrij, annuïteit en lineair
 
shadow1
icon-facebook icon-twitter icon-youtube icon-linkedIn
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN  Enschede
Telefoon :  053 - 480 24 00
www.hypotheekcompany.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.

Uitschrijven

 

Email Marketing Powered by Mailchimp

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en typefouten worden voorbehouden. Copyright © 2016 HypotheekCompany.