Deze digitale nieuwsbrief ontvangt je als relatie.
Afmelden kan onderaan dit bericht. 

 
- HypotheekCompany helpt: PE Plus en omwisselen
- HypotheekCompany: De zomervakantie
- HypotheekCompany: Heb jij de nieuwe promotionals al besteld?

- Maatschappij in the spotlights! Advieskeuze.nl
- ABN AMRO: Rentemiddeling
- bijBouwe: Vanaf 1 juli: MCD en afschaffing inkomensupdate
- Woonfonds: Masterclass zelfstandigen en tarief ORV verbeterd
- ING: Jouw klant kan € 3.000 winnen voor een verhuizing en wijziging acceptatiebeleid
- Nationale Nederlanden: Wijziging beleid levensverzekeringen


 

 
Inmiddels een vast item in onze nieuwsbrief namelijk HypotheekCompany helpt! In dit item komt elke keer een onderwerp aan de orde waarmee wij jou helpen. Denk aan dingen die wij op het Hypotheek Support Center vaak tegenkomen zoals dossierstukken die niet goed worden aangeleverd of wat beter of anders kan. Het kan van alles zijn. Heb je zelf tips, ideeën of zaken die je graag in dit item wilt laten behandelen? Klik hier en laat het ons weten.

Deze week: PE Plus en omwisselen

De tijd begint te dringen. Nog 6 maanden en dan moet jij in het bezit zijn van de juiste diploma's om ook in 2017 te kunnen adviseren. Vanuit het Learning Center hebben wij veel contact met kantoren en daarom in deze nieuwsbrief aandacht voor de belangrijkste valkuilen op gebied van PE Plus.

1. Verkeerde examen. Regelmatig zien wij dat adviseurs een foutief examen inboeken. Kijk goed of je een PE Plus of WFT examen inboekt. 
2. Te laat Omwisselen. Veel adviseurs denken dat je pas kunt omwisselen na het behalen van al jouw diploma's. Dit is niet zo. Omwisselen kun je juist beter nu starten. De wachttijden zijn namelijk nu al 3 maanden en de door jou behaalde diploma's worden automatisch aan jouw dossier toegevoegd. Omwisselen gaat via een Erkend Examen Instituut zoals bij ons via Hoffelijk. In jouw eigen inlog kun je het omwisselen starten. Ga naar WFT Portfolio en kies voor Omwisselactie-Formulier D. 
3. Te lang wachten. Moet je nog 1 of meerdere examens inboeken? Doe dit dan vandaag nog. Je hebt nog 6 maanden en de ervaring is dat lang niet iedereen in één keer het examen haalt. Voorkom dat examendata vol zitten dus boek vandaag nog jouw examens in voor net na de zomer zodat je tijd hebt voor een eventuele herkansing. 

En heb je vragen? Dan bel je uiteraard met ons Learning Center.De zomervakantie

Gisteren is er een extra nieuwsbrief verzonden met daarin alles wat jij moet weten over de aankomende vakantieperiode. Deze brengen we graag nogmaals bij je onder de aandacht. 

 
Heb jij de nieuwe promotionals al besteld?

Vorige week is er een extra nieuwsbrief verzonden met 2 tips zodat jouw klant je tijdens de vakantie niet vergeet. Wat ontzettend leuk om te horen hoe enthousiast jullie zijn over de nieuwe promotionals. De bestellingen vliegen de deur uit. Wil jij ook bestellen? Klik op de banner hieronder voor meer informatie en het plaatsen van een bestelling. En voor vragen bel je uiteraard met de marketingafdeling. 
 
In elke nieuwsbrief zetten wij een geldverstrekker of met ons samenwerkende partij in the spotlights. Deze week: Advieskeuze.nl

Wie of wat is Advieskeuze.nl
Advieskeuze.nl is een platform dat de consument helpt bij het vinden van de juiste dienstverlener. Het kiezen voor een dienstverlener is namelijk lang niet altijd eenvoudig omdat per persoon verschillend is waar je hulp of advies bij nodig hebt. Advieskeuze.nl verzamelt zoveel mogelijk relevante data: het platform toont betrouwbare informatie over dienstverleners en maakt klantbeleving inzichtelijk door middel van reviews. Advieskeuze.nl streeft ernaar alle dienstverleners te activeren om met het platform te werken en in co-creatie met andere (markt)partijen een zo groot mogelijk consumentenbereik te creëren.

HypotheekCompany en Advieskeuze.nl
Samen met Advieskeuze.nl hebben wij gezorgd dat alle bij ons aangesloten kantoren al een gratis account hebben. Het is echter aan jou om het profiel verder te vullen. Mail ons en wij sturen jou de link naar jouw kantoorpagina waarmee jij een inlogcode kunt aanmaken en aan de slag kunt. Uiteraard brengen wij je voor verder vragen ook graag in contact met Advieskeuze.nl. Daarnaast heeft Advieskeuze.nl inmiddels ca. 17 partnersites waarop een zoekmodule is geïntegreerd. Een goede vermelding gaat dus steeds meer lonen. Dus: zorg voor een goed gevuld én persoonlijk kantoorprofiel (voornamen van alle medewerkers en foto's, een leuke omschrijving en een goede vermelding van je tarieven volgens het combinatietarief (DVD)). Daarna kun je de gegevenscontroledienst aanschaffen ad € 99,= per jaar excl BTW voor een betere zichtbaarheid op Advieskeuze.nl en partnersites. 

Nieuw: Koppeling met Advieskeuze.nl
Vanaf nu is er een koppeling met Advieskeuze.nl beschikbaar in Adviesbox. Nadat jij als adviseur een advies hebt uitgebracht, kan men met één druk op de knop de klant uitnodigen om een review te geven over de dienstverlening. Adviesbox is de eerste softwareleverancier die deze koppeling aanbiedt. Dankzij de samenwerking met Advieskeuze.nl wil Intersoftware het werk van haar gebruikers nog makkelijker maken, door zaken efficiënter in te richten. In de werkinstructie staat stap voor stap aangegeven hoe jij de koppeling kunt realiseren. 

Ambassadeurschap
Heb jij het gratis account goed gevuld en al recente reviews? Dan is het wellicht tijd voor de volgende stap, namelijk het ambassadeurschap van Advieskeuze.nl. Wat houdt het ambassadeurschap in? Het ambassadeurschap biedt je nog allerlei andere tools die je helpen bij jouw online marketing en het uitvragen van reviews:
- Leads via Advieskeuze.nl zijn voor alle kantoren gratis. Maar voor consumenten is de drempel om contact op te nemen met een ambassadeur nog lager door de ‘bel me terug’-optie.
- Jij kunt gebruik maken van banners waarmee je jouw score en reviews ook kunt tonen op je eigen website.
- Via de ‘vraag om een review’-mailing vraag je al je klanten snel en eenvoudig om een review.
- Via de e-mailalertservice blijf je op de hoogte van activiteit op je kantoorprofiel (zoals nieuwe leads en reviews).
- Rapportages geven je inzicht in de activiteit op je kantoorprofiel en hoe jij je verhoudt tot andere kantoren in je omgeving (benchmark).
- Via het expertplatform en met de blogfunctie creëer je nog meer zichtbaarheid richting zoekende consumenten.

Hoe word je ambassadeur?
Via de webshop in het extranet van Advieskeuze.nl kun je het ambassadeurschap aanschaffen (https://extranet.advieskeuze.nl/locaties/webshop inloggen noodzakelijk!). Dit kun je doen tegen het eenmalige bedrag van €695,- (excl. btw). Voor dit bedrag krijg je onbeperkt toegang tot alle tools. Je hoeft dus niet jaarlijks opnieuw te betalen. Binnen het pakket ontvang je de gegevenscontroledienst (t.w.v. €99,- excl btw) één jaar gratis. 

Extra hulp nodig?
Je kunt bij Advieskeuze.nl ook kiezen voor het ambassadeurschap PLUS. De inhoud van het pakket is gelijk aan het onbeperkte ambassadeurschap alleen biedt Advieskeuze.nl je binnen dit pakket ook persoonlijke begeleiding om met het platform aan de slag te gaan: één van de relatiemanagers van Advieskeuze.nl komt persoonlijk bij je langs en helpt je in een dagdeel helemaal op weg! Het ambassadeurschap PLUS kost €1.195,- (excl. btw).

Let op: vanaf 2017 wijzigen de tarieven van Advieskeuze.nl. Bovengenoemde bedragen zijn derhalve nog geldig tot en met 31 december 2016. 

Vragen? Klik hier en laat het ons weten. We helpen je graag. 
 
 Rentemiddeling

Hypotheekklanten willen profiteren van de huidige lage rente en daarmee van lagere maandlasten. Voor het tussentijds openbreken van het rentecontract betaalt een klant een boete. Veel klanten willen of kunnen deze boete niet in één keer betalen. Voor deze klanten kan rentemiddeling een uitkomst zijn. Vanaf 30 juni 2016 biedt ABN AMRO rentemiddeling aan. 

Rentemiddeling: hoe werkt het?
Rentemiddeling heeft als voordeel dat klanten direct kunnen profiteren van de lagere hypotheekrente, waarbij de boete wordt uitgesmeerd over de nieuw gekozen rentevaste periode. De klant betaalt dan maandelijks een deel van de boete terug in de vorm van een opslag op de nieuw gekozen rente. 

Wanneer kan rentemiddeling interessant zijn?
- De klant betaalt nu een hogere rente dan de huidige marktrente met een minimaal verschil van 1%.
- Voor alle aflosvormen zonder rentekoppeling voor de opbouw.
- Nog 1 tot 4 jaar vóór renteherziening.
- De klant is niet van plan om op afzienbare termijn te verhuizen.

Niet altijd de meest passende oplossing
Rentemiddeling is een van de manieren om lagere maandlasten te realiseren. Maar het is niet altijd de meest passende oplossing voor de klant. Heeft de klant bijvoorbeeld eigen middelen waarmee hij de boete in één keer kan betalen? Dan is dat in de meeste gevallen het voordeligst. 

Rentemiddeling oud-Fortis hypotheek vanaf 15 juli 2016 mogelijk
Klanten met een oud-Fortis hypotheek kunnen vanaf 15 juli telefonisch rentemiddeling aanvragen via een speciaal team van adviseurs. 

Meer informatie? Bel een van onze Helping People. 


Vanaf 1 juli: MCD

Vanaf 1 juli gaan er een aantal dingen wijzigen in de dienstverlening van bijBouwe. Per die datum anticipeert bijBouwe op de inwerkingtreding van de Europese hypothekenrichtlijn genaamd Mortgage Credit Directive (MCD). De belangrijkste wijziging bestaat uit de wijze waarop het aanbod voor je klant tot stand komt, er zal vanaf maandag dus een aantal dingen voor jou en je klant veranderen. 

Wat gaat er veranderen door implementatie MCD?
  • Je vraagt je offerte op de vertrouwde wijze aan.
  • Je ontvangt voortaan 3 documenten: (Garantieverklaring, ESIS en indicatieve offerte)
  • Garantieverklaring: hiermee krijgt je klant al de zekerheid dat bijBuwe voor het opmaken van de offerte kijkt naar de rentelijst zoals die geldt op de datum dat de indicatieve offerte is aangevraagd.
  • Je klant heeft 3 weken de tijd om het aanbod te accepteren. De getekende garantieverklaring is vanaf de afgiftedatum 4 maanden geldig.
  • Bij de verzending van de Garantieverklaring ontvang je nog twee zaken: de indicatieve offerte en het ESIS.
  • De getekende garantieverklaring en alle andere documenten lever je op de gebruikelijke wijze aan.
  • Na positieve beoordeling ontvang je de definitieve offerte, ook wel het Bindend Krediet Aanbod (BKA). De offerte is bindend voor bijBouwe, maar niet voor je klant.
  • De definitieve offerte heeft een (wettelijke) bedenktijd van 2 weken.
  • De definitieve offerte moet ondertekend retour gezonden worden, binnen twee weken.
  • Na ondertekening van de offerte en bijlagen binnen de geldigheidstermijn wordt het dossier 'finaal akkoord' gegeven en sturen ze de stukken naar de notaris.
Lopende aanvragen
- Voor aanvragen die voor 1 juli gedaan zijn en waar geen 'finaal akkoord' voor is afgegeven zal alsnog een BKA uitgebracht worden. Pas daarna zal de hypotheekakte verstuurd worden. Dit is dus een extra handeling die bij spoeddosiers een kleine vertraing oplevert.
- Voor aanvragen waarvoor voor 1 juli al 'finaal akkoord' is afgegeven, verandert er niets. De notaris kan de passeerdatum nog steeds doorgeven. 
- Aanvragen waarvoor nog geen offerte is uitgebracht volgen het nieuwe proces. Deze ontvangen eerst een Garantieverklaring. 

Met het invoeren van de MCD wijzigen naast het aanvraagproces nog een aantal zaken. Het JKP en de vergoeding van bijvoorbeeld vervroegde aflossing worden op een andere manier berekend dan voorheen. Meer informatie hierover lees je in de offerte. 

De offerte (BKA) is twee weken geldig. Indien de resterende geldigheid minder is dan twee weken wordt de geldigheidsdatum van de offerte aangepast. 

Let op: zoals in eerdere nieuwsbrieven kenbaar gemaakt heeft bijBouwe momenteel een werkvoorraad. Klik hier voor de actuele verwerkingstermijnen op extranet. 
 

Afgeschaft: verplichting van inkomensupdate

bijBouwe vindt het verstrekken van verantwoorde hypotheken erg belangrijk. Om de hypotheek beter te kunnen beheren, introduceerde bijBouwe de jaarlijkse inkomensupdate. Vanuit zowel adviseurs als consumenten kwamen hier veel reacties op. In overleg met hen heeft bijBouwe besloten om de verplichte jaarlijkse inkomensupdate met de daaraan gekoppelde rente-opslag vanaf 1 juli met terugwerkende kracht te laten vervallen. Vanaf nu wordt beheer van de hypotheek ingevuld door klanten de mogelijkheid te bieden om altijd contact op te nemen en ondersteuning te vragen bij het betaalbaar houden van de hypotheek. Daarnaast werkt bijBouwe aan een persoonlijke omgeving waarin de gegevens over de hypotheek zijn in te zien en wijzigingen aangevraagd kunnen worden. Directeur Bouwe Kuik hierover: “Hiermee hebben wij volgens ons net zo goede indicatoren om passende hypotheken te verstrekken, zonder de klant en zijn adviseur hiermee onnodig te belasten”. Een klein panel van klanten en adviseurs liet al weten hier positief tegenover te staan.

 
 


Masterclass zelfstandigen

Alex Erlings, zzp-specialist en trainer hield voor Woonfonds op het Hypovak en het SEH congres een Masterclass gericht op 'zelfstandigen'. Hij leerde je hoe je ‘quick & dirty’ meer inzicht krijgt in de financiële situatie van jouw klant met een eenmanszaak, VOF of BV. Heb jij de Masterclass gemist? Bekijk hier de video.
 Tarief ORV verbeterd

Sinds 27 juni is het ORV tarief van Woonfonds aangepast. In veel gevallen pakt dit positief uit voor de verzekerde. Met name voor de jongere rokers en rokers met een hoog kapitaal met een langere looptijd is het tarief verbeterd. Ook voor de lagere verzekerde bedragen en voor korte looptijden is de Woonfonds ORV nog interessanter geworden.
 
Wat wijzigt er:
- De premies zijn gemiddeld met 9% verlaagd
- Lagere premie voor jonge rokers
- Gunstigere premie bij hogere verzekerde bedragen ook bij rokers
- Gunstige premiestelling voor jongeren/starters
 Jouw klant kan € 3.000 winnen voor een verhuizing
 
Van 23 mei tot en met 31 augustus 2016 heeft ING een actie voor iedereen die bezig is met het kopen van een huis: Win € 3.000 voor een verhuizing. Meld jouw klant aan:
- De prijs is een € 3.000 voor een verhuizing.
- De winnaar krijgt het bedrag netto uitgekeerd op zijn bankrekening.
- Er worden in totaal 6 prijzen uitgereikt. 3 hiervan worden uitgereikt onder klanten die via het intermediair een adviesgesprek hebben gehad.
- De trekking vindt plaats op 9 september 2016. De winnaar van de prijs wordt persoonlijk op de hoogte gesteld tussen 12 en 16 september 2016.

Jij, als intermediair, meldt de klant voor 1 september 2016 aan voor de actie. Deze gegevens gebruikt ING uiteraard alleen voor deze actie. Bekijk alle actievoorwaarden

Waarom deze actie
ING wil mensen die een nieuw huis willen kopen graag een steuntje in de rug geven. Daarom kan iedereen die voor 1 september 2016 een afspraak heeft gehad voor een nieuwe hypotheek een gratis verhuizing winnen. Het maakt daarbij niet uit of ze voor een ING Hypotheek komen of voor een hypotheek van een andere aanbieder. Alle klanten maken een kans, zolang ze een nieuw huis willen kopen en ze een gesprek hebben voor 1 september 2016.

Een extra reden om een afspraak te maken
Voor klanten is de actie hopelijk een extra reden om een afspraak met een adviseur te maken. Daarom wil ING het aanmelden voor de actie zo makkelijk mogelijk maken. Dat betekent dat jij als hypotheekadviseur zorgt voor de aanmelding. Je kunt direct het formulier invullen. Veel tijd kost het niet, ING heeft alleen voornaam, achternaam, postcode, huisnummer, e-mailadres en telefoonnummer nodig. Als een klant nog niet weet dat deze actie loopt, hoopt ING dat jij dat vertelt. Zo creëer je extra goodwill bij de klanten. En hoe meer mensen meedoen, des te beter. Want een hypotheek draait om meer dan een lage rente.
 
 

Wijziging acceptatiebeleid

Per 1 juli 2016 wijzigt het ING acceptatiebeleid

Niet-Annuïtaire Toetsing
Bij oversluitingen is onder voorwaarden een niet-annuïtaire toetsing mogelijk.

Artikel 6.2.4 is toegevoegd aan het acceptatiebeleid.

6.2.4 Uitzondering toetsing oversluiten
Wanneer er sprake is van herfinanciering van een woning waarvan de aanvrager al eigenaar is, dan mogen de financieringslasten van de hypotheek worden vastgesteld op basis van een niet-annuïtaire toets. Hierbij moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:

De klant blijft in de woning wonen.
De hypotheek is niet hoger dan de af te lossen hypotheek vermeerderd met notaris- en taxatiekosten, eventuele afsluitkosten en/of een vergoeding wegens vervroegde aflossing.
De schuldenaren in de hypotheek blijven ongewijzigd.
 
 Klik hier en download het acceptatiebeleid via extranet. 
 
  

Wijziging beleid levensverzekeringen

Nationale Nederlanden wijzigt het beleid voor traditionele levensverzekeringen van particuliere klanten. Hierdoor kunnen klanten twee soorten wijzigingen, die alleen bij echtscheiding aangevraagd konden worden, niet meer aanvragen. Het gaat om:
- polissplitsing;
- verval van een verzekerde.
Vanaf 16 juli 2016 voeren ze de wijzigingen niet meer uit. 

Waarom stoppen ze met deze wijzigingen? 
Ze hebben sinds 2013 het beleid voor het wijzigingen van traditionele levensverzekeringen aangepast. Daar is deze aanpassing onderdeel van. Waarom hebben ze het beleid aangepast?
- Ze krijgen weinig verzoeken om de polis te splitsen of een verzekerde op de polis te laten vervallen.
- In veel gevallen zijn er goede alternatieven voor deze wijzigingen.
- Deze wijzigingen leiden tot een juridisch nieuwe overeenkomst. Sinds 21 december 2012 is de wet- en regelgeving veranderd. Daardoor worden aan juridisch nieuwe overeenkomsten andere eisen gesteld dan aan lopende. Om aan deze nieuwe eisen te voldoen zouden ze nieuwe verzekeringsproducten moeten ontwikkelen en onderhouden. De kosten daarvan wegen niet op tegen de baten. Daarom sluiten ze geen nieuwe overeenkomsten meer af.

Alternatieven 
Ze begrijpen dat jij alternatieven nodig heeft die je jouw klanten in een echtscheidingssituatie kunt adviseren. Deze alternatieven hangen af van zeer uiteenlopende factoren. 
 
Aanvragen kan tot en met vrijdag 15 juli 
Je kunt bij echtscheiding polissplitsing en verval van een verzekerde nog aanvragen tot en met vrijdag 15 juli. Vanaf zaterdag 16 juli nemen ze geen nieuwe aanvragen meer in behandeling.
 
Afhandeling lopende verzoeken 
Lopende aanvragen handelen ze natuurlijk nog wel af. De complete aanvraag en alle relevante stukken moeten voor 31 december 2016 in ons bezit zijn. 


MUNT Hypotheken
10 jaar NHG 1,80%


Florius Profijt drie + drie
10 jaar NHG 1,83%Hypotrust Woon Bewust
10 jaar NHG 1,84%*
* vanaf 1 juli

Attens Hypotheken
20 jaar NHG 2,35%Hypotrust OK
20 jaar NHG 2,40%

(Argenta ORV verplicht)


Syntrus Achmea
20 jaar NHG 2,50%

Hypotrust Woon Bewust
30 jaar NHG 2,78%Aegon
30 jaar NHG 2,79%
24-uurs service 


MUNT Hypotheken
30 jaar NHG 2,90%follow on Twitter | forward to a friend

Copyright © 2016 HypotheekCompany, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.
Bij vragen kun je contact opnemen met:
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN Enschede
Tel. 053-4802400 

Email Marketing Powered by Mailchimp