Si no veus correctament aquest missatge, consulta la versió web. 

           Novembre 2016  - Núm. 38                              "Accepta els canvis. Sempre aprendràs quelcom de nou"     


Aquest mes hi trobareu a "ONCO":
 • Entrevista a Sònia Fuentes. 

 • 11è. Congrés GEPAC i formació d'associacions.

 • Servei a domicili per al tall de cabell.

 • Visita al Museu Marítim de Barcelona.

 • Participació en la 2a, Cursa de la Dona Badalona.

 • CuidAPP per la detecció del càncer de mama.

 • El voluntariat mou Sabadell.

 • Recital poètic musical d'Ars Vitae.

 • Llibre: "Josep Carreras. Memorias a viva voz" de M. Carol i J. Carreras.

 • Notícies: Els beneficis de la Marxa Nòrdica.

 • Web: Qué sienten los pacientes con cáncer.


Entrevista a Sònia Fuentes. Psicòloga Clínica
 

Quan un nen o adolescent és diagnosticat de càncer pot reaccionar de diferents formes, però sí que és veritat que solen tenim uns trets en comú, sobretot si aquests estan relacionats amb l’aspecte físic. més 


11è Congrés GEPAC i Programa Formació Associacions   Els dies 24 i 25 de novembre dues voluntàries de PICAM la Berna i la Plàcida van assistir a Madrid a unes jornades de formació de les entitats organitzades per GEPAC, per a posteriori els dies 26 i 27 ser presents a l'11è. Congrés de Pacients amb Càncer. més


Servei a domicili per al tall de cabell 

Per a aquelles persones que no vulguin o no puguin desplaçar-se a la perruqueria mentre se’ls cau.

 

Preus-tallada-de-cabell-per-socis de Picam

Persona de contacte: M. Teresa Puig Agell
Tel. 647.70.56.22
Mail: terepuig3@hotmail.com

Grau superior Estilisme i direcció de perruqueria:
Tasques: rentar, pentinar, rul·los, color, blens, tallar home/dona, afaitar, manicura, pedicura, depilació facial i corporal.

Visita al Museu Marítim de Barcelona


El dia 17 de novembre vàrem fer una visita cultural al Museu Marítim de Barcelona. Un grup de 16 persones procedents de Sabadell, Badalona Barcelona nord i Molins de Rei. Des d’aquí agraïm a aquest museu per les facilitats que ens va donar per fer la visita i les explicacions que ens van oferir sobre l’origen i l’evolució d’aquestes drassanes que ens va agradar molt visitar. 


2a. Cursa de la Dona Badalona


Companyes nostres de PICAM Badalona també varen participar en la 2a Cursa de la Dona de Badalona. Moltes felicitats a tothom que hi va participar i també a l'organització per aquesta iniciativa tan multidinaria.

 

CuidAPPlas per la detecció del càncer de mama
 

Estem promocionant les descàrregues de CuidAPPlas, l'App que Samsung ha fet per FECMA. Del nombre de descàrregues dependrà l'aportació que Samsung fa a FECMA, tan important per les activitats. També, a través del WhatsApp personal ... a tots els grups particulars es demana la descàrrega. Per això, us animem a retuitejar, a compartir els continguts, ...
Té el recolzament i aval de SEOM i GEICAM.

Es tracta d'una app informativa i pràctica, que ens anima a registrar i crear avisos de les nostres visites al ginecòleg i proves mèdiques, així com a fer un seguiment de la fertilitat i la menstruació. Tota la informació introduïda queda registrada en un historial que podrem consultar quan sigui necessari.

A més, a través d'un qüestionari orientatiu, podem construir el nostre perfil i obtenir informació sobre els factors i hàbits de la nostra vida que són rellevants per a la detecció precoç de la malaltia.

Els enllaços de descàrrega: CuidAPPlas està disponible per a baixar a Google Play i Apple Store
Google Play i Apple Store


ElVoluntariatMouSBD            
 

La Regidoria de Participació i Atenció Ciutadana de Sabadell ens ha fet arribar la informació següent: dins del Dia Internacional del Voluntariat que se celebra el 5 de desembre. Ha presentat el vídeo#ElVoluntariatMouSBD, que es va fer en el marc de la Setmana del Voluntariat, que es va dur a terme el passat més d'octubre. És un vídeo protagonitzat per voluntaris i voluntàries d'entitats de Sabadell on hi ha una mostra de diferents experiències de voluntariat. El podeu veure en aquest enllaç

Per participar en el marc del Dia Internacional del voluntariat  podeu publicar fotografies o vídeos de les activitats que es fan amb la col·laboració de voluntaris i voluntàries. Es tracta de penjar publicacions a les diferents xarxes socials que tingueu activades amb l’etiqueta #ElVoluntariatMouSBD. Si no teniu comptes, a les xarxes socials, es poden fer arribar les fotografies o filmacions a puntvoluntariat@ajsabadell.cat i les publicaran des del Twitter de Sbd+voluntariat. Les filmacions haurien de tenir una durada màxima de 15 segons.

La campanya finalitzarà el 23 de desembre, des de la regidoria s'anima a difondre els projectes de voluntariat de les nostres associacions a través de les diferents xarxes socials i tornem a fer viral entre tots que el voluntariat mou Sabadell.


Recital poètic musical, Ars Vitae: Ramon Llull, l'art de viure on va participar en Joan Miró "el nostre musicoterapeuta"


El passat divendres 4 de novembre amb motiu de l’any Ramon Llull a l’església Parroquial Sant Miquel Arcàngel de Molins de Rei va tenir lloc un recital poètic musical sota el lema d’Ars Vitae: Ramon Llull, l’art de viure com a complement de la conferència que s’havia fet a la Federació Obrera. més


LLIBRE  RECOMANATResum del llibre


A través d'aquestes emocionants pàgines el lector acompanyarà el cantant en la seva vida de barri, els somnis d'adolescent, el seu anhelat èxit o la seva manera d'afrontar els inconvenients de la vida. Però també en l'aventura de crear Els Tres Tenors, la seva experiència al capdavant de la direcció musical en els Jocs Olímpics de Barcelona, ​​el seu permanent compromís solidari o, per descomptat, la passió que sent pel futbol i pels seus fills i néts. Un valent testimoni que s'eleva com un cant a la vida, a l'esforç i a l'esperança.
En el seu millor moment professional la leucèmia va entrar en escena canviant radicalment la seva vida. Al seu retorn dels Estats Units va sentir que havia de tornar tot l'afecte que havia rebut del públic i de la comunitat científica, i així va néixer la Fundació Internacional Josep Carreras contra la leucèmia, tot un referent mundial en recerca i suport als afectats, que dirigeix des de fa més de vint anys.

 


NOTÍCIES D'INTERÈS EN CIÈNCIA, AVENÇOS, ...

Al diari de La Vanguardia del passat dimecres 26 d'octubre en el MONOGRÀFIC ESPECIAL en l'apartat de Benestar i podeu trobar dos articles sobre la marxa nòrdica i els seus beneficis. El nostre voluntari-instructor en marxa nòrdica en Joan Vigueras els recomana.
 


WEB D'INTERÈS 

Qué Sienten Los Pacientes es una web desenvolupada per Roche amb informació dirigida a pacients, familiars i públic en general residents a Espanya afectats per càncer.

 

Per saber-ne més del càncer:                          
 Hospitals on pots preguntar pel Banc de Perruques i les nostres activitats:

Col·laboradors:
                                                           Formem part de:

       

          

 
               Donacions
                                         

                    www.picam.eu


Si deseas recibir el boletín en español. Envía tu dirección electrónica a: picam5@hotmail.com                    

                   


- Copyright © 2014 Prevenció i Informació Càncer Molins (PICAM)
  Tots els drets reservats.

-  Reps aquest butlletí perquè hi estàs subscrit/aLa nostra adreça postal és:
Prevenció i Informació Càncer Molins
Carrer Ca la Còrdia, 5

08750 Molins de Rei - Barcelona - Catalunya - Spain

Correu electrònic:
info@picam.eu

Telèfon de contacte: 672-021-403


cancel·lar la subscripció    modificar les teves dades 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Prevenció i Informació Càncer Molins · Carrer Ca la Cordia, 5 · Molins de Rei, Barcelona, Catalunya 08750 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp