View this email in your browser 

                     Octubre 2015  - Núm. 25

    "La vida és un regal gaudeix-la"


El mes d’octubre és molt especial per les entitats de pacients afectats de Càncer de Mama, ja que el dilluns 19 és el Dia Internacional d'aquest tipus de càncer.

Els nostres grups de voluntaris portaran a terme activitats en els mesos d'octubre i novembre.

Que serveixi aquest butlletí per invitar-vos a tots i a totes a les nostres activitats.
 
Activitats a Sabadell durant el mes d'octubre:

1) A partir del dia 5 estaran en marxa tots els tallers en el Casal Arraona-Merinals.

2) Dilluns 19 d'octubre participarem com cada any en l'acte que organitza l'ajuntament; on podeu col·laborar amb nosaltres i us farem entrega d'un llaç rosa símbol de la lluita contra el càncer de mama.

3) Dimarts 20 d'octubre. Invitats per la associació de veïns del barri dels Merinals, presentarem la nostra entitat al barri. Cada voluntari parlarà del taller que fa. En acaba hi haurà un pica- pica.

4) Dissabte 24 d’octubre al barri dels Merinals es realitzarà una fira d’entitats amb activitats per a tots els públics. 
L’Associació de veïns d’Arraona-Merinals és la que organitza aquesta fira on diferents entitats del barri muntant una carpa a la plaça del carrer de les Palmeres. 
 
 
Activitats a Molins de Rei:

1)A partir del 3 d'octubre han començat totes les activitats.

2) 19 d'octubre ens han invitat com cada any a participar a Espulgues de Llobregat en les seves activitats. Ens trobem amb pacients i amigues d'aquest localitat, amb l'AECC d'Esplugues i conegudes.

3) Està prevista una xerrada cap a finals d'octubre amb la col·laboració de "la Caixa" Ja se us avisarà del dia. Farem entrega del reconeixement al voluntariat i passarem una vetllada junts amb un petit refrigeri.
 
Activitats a Badalona:

1) Comencem totes les activitats previstes a partir del 5 d' octubre.

2) 
 El  dissabte 17 d'octubre participem a la fira d'entitats de Salut de Badalona al Parc de la Lloreda (9 a 15), i actuara el nostre musicoterapeuta en Joan Miró a les 11 del mati.

3) El 19 d’octubre repartirem llaços roses en el CAP Progres-Raval; així com informació per sensibilitzar a la població.
 


 

Programa XII sessió del Cicle de Xerrades de Bioètica del Consell Consultiu de Pacients 

El dia 13 d’octubre  de 2015, de 11  a 13 hores,  es realitzarà la XII sessió del cicle de Xerrades de Bioètica del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya a la seu del Departament de Salut, Sala de les Palmeres, Travessera de les Corts 131-159,  de Barcelona.

 Títol xerrada: El Comité d’ètica dels centres com a garantia.  Ponent: Pablo Hernando

Aquesta Xerrada la podeu seguir també per  videoconferència  a les seus de les Regions Sanitàries següents:

  •  Regió Sanitària Catalunya Central
  • Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran
  • Regió Sanitària de Girona
  • Regió Sanitària de Lleida
  • Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre
  • Regió Sanitària de Tarragona
Per part de PICAM hi assistirà la nostra voluntària Conchi.

 

 

 


 
Para los que nos movemos en silla de ruedas, lo del tren es un problema.
 
Me llamo Cristian y como tantos me enfrento a diario a multitud de problemas de accesibilidad con mi silla de ruedas. Hasta hace unos días no sabía cómo ir a la Universidad a estudiar desde mi casa, porque Renfe no me aseguraba disponer de un tren accesible y su servicio de apoyo Atendo no llega a los trenes de cercanías.
 
Pero gracias al apoyo de más de 360.000 personas yo podré ir a la universidad en tren a estudiar. Mi campaña y su difusión hizo que Renfe, Adif y el Ayuntamiento de El Vendrell me ofrecieran un solución para poder acceder al servicio de Rodalies de Catalunya y poder desplazarme hasta la universidad.

 
No solament les persones paralitiques tenen problemes per pujar el tren sinó també moltes persones grans; i, a més moltes estacions com la de Molins de Rei no tenen ascensor. 

 


Llibre del mes: 


GEISALUS
La revista GEISALUS neix com a part dels objectius de comunicació, diàleg, intercanvi d'idees, opinions i coneixements sobre el càncer de mama, que la Fundació GEICAM, té com a part del seu compromís social.

GEISALUS es difon de forma gratuïta, a través de les consultes dels especialistes i les associacions de pacients afectades de càncer de mama. El divers i actual contingut de la revista està dotat d'una altíssima qualitat, proporcionat de forma altruista per grans professionals de les diferents àrees involucrades.


 
 

 

Salut posa en marxa un canal temàtic amb continguts audiovisuals sobre informació de salut i promoció d'hàbits saludables

  • El nou portal està obert a tots els ciutadans i permet compartir els continguts publicats a través de xarxes socials, blogs i webs
  •  El servei ja compta amb més de 167 vídeos i 15 cartells que s’estan distribuint a través de més de 700 pantalles situades als centres sanitaris i altres organismes
Si deseas recibir el boletin en español. Envia tu dirección electrònica a: picam5@hotmail.com
 


 

- Copyright © 2014 Prevenció i Informació Càncer Molins (PICAM)
  Tots els drets reservats.

-  Reps aquest butlletí perquè hi estàs subscrit/a


La nostra adreça postal és:
Prevenció i Informació Càncer Molins
Carrer Ca la Còrdia, 5
08750 Molins de Rei - Barcelona - Catalunya - Spain

Correu electrònic: picam5@hotmail.com


Telèfon de contacte: 672-021-403


unsubscribe from this list    update subscription preferences