Si no veus correctament aquest missatge consulta la versió web. 

           Febrer 2016  - Núm. 29                                          "Aparta les pors i deixa entrar els somnis"


Aquest mes hi trobareu a "ONCO":
  • Entrevista a la psicooncòloga Rosanna Mirapeix

  • Fira de la Candelera a Molins de Rei

  • Informe EUROSTAT sobre el càncer

  • Escales-dependència

  • Llibre: Los 7 pilares anticàncer

  • Notícies: Salut Pública i activitat física

  • Web: Decisions compartides


ENTREVISTA A ROSANNA MIRAPEIX

Quan vaig començar a tractar amb pacients oncològics vaig percebre que, en moltes ocasions, aquests no havien rebut cap tipus d’informació prèvia de com el càncer (efectes secundaris als tractaments, seqüeles,…) podia afectar la seva sexualitat i, sobretot, com la majoria d’ells consideraven normal renunciar-hi, és a dir, que habitualment no em plantejaven els seus problemes en aquest sentit més 
 

FIRA DE LA CANDELERA A MOLINS DE REI
 

Imatges de la nostra fira  en la que vàrem está present junt amb les altres entitats socio-sanitàries de la vila. 

INFORME EUROSTAT 

En relació a la celebració el passat 4 de febrer, del Dia Mundial Contra el Càncer, Eurostat, l'oficina estadística de la Unió Europea, ha informat que "encara" una de cada quatre morts que es produeixen anualment a Europa és causada per alguna malaltia oncològica.
Segons exposa l'òrgan analític d'àmbit comunitari, el càncer "va ser la causa de la mort de gairebé 1,3 milions de persones el 2013, a la Unió Europea", pel que aquest "va ser responsable de poc més d'una quarta part (26%) de totes les morts ". Els tumors van provocar la mort, en concret, "de 726.500 homes i 570.300 dones", lamenta.
A més, les patologies oncològiques fatals "van representar més d'un terç (37%) de totes les morts de la població de la Unió Europea d'edat inferior als 65 anys, mentre que aquest nivell era inferior a una quarta part (23%) per la població més gran de l'esmentada edat ", continua Eurostat.
Estratificant per sexes, aquest òrgan europeu assenyala que el càncer més letal per als homes va ser el de pulmó, mentre que per a les dones va ser el de mama. Així, 270.000 homes van morir per causa del primer d'aquests tumors, el que representa un 21 per cent del total; i 92.000 dones ho van fer pel segon, un 16 per cent del global.
Finalment, Eurostat manifesta que "la major proporció de morts per càncer es va produir a Eslovènia i als Països Baixos", ja que va ser la causa de la mort del 32 per cent i 31 per cent, respectivament, dels decessos en aquestes nacions . A Espanya, per la seva banda, les morts per càncer es van repartir en un 61 per cent en el sexe masculí i en un 39 per cent en el femení.


 

INFORMACIÓ: ESCALES DEPENDÈNCIA
 

Escales de la dependència-diversitat que poden ser útils per a persones amb determinats tipus de càncer.

Contacte: José Manuel Dolader - M.629086019
escalerasdeladependencia@gmail.com
Carrer Sant Rogelio nº 7- 9 sota
28036 Madrid


 

LLIBRE  RECOMENAT

 

Esquivar el càncer és possible en un gran nombre de casos. La prevenció és fonamental per allunyar el risc de contraure aquesta malaltia i, per demostrar-ho, els principals agents causants del càncer, i les seves conseqüències, són descrits de manera clara a través d'una sèrie de relats basats en fets reals. Unes senzilles recomanacions, destinades principalmente a aconseguir un estil de vida saludable per a tu i els teus, ajuden a reduir en gran mesura la incidència del càncer (llegir primer capítol)


 

NOTÍCIES D'INTERÈS EN CIÈNCIA, AVENÇOS, ...

D'aquesta manera vol ajudar a aconseguir un dels propòsits més importants per a la salut quan comença un any nou.

 


WEB D'INTERÈS


La presa de decisions compartides en salut és un procés pel qual el professional de la salut i les persones (sanes i malaltes), i en alguns casos l'entorn del pacient, acorden el tractament o estil de vida més adient tenint en compte els pros i contres de cada opció, així com les preferències i els valors personals del pacient. 

Si deseas recibir el boletin en español. Envia tu dirección electrònica a: picam5@hotmail.com
 


 

- Copyright © 2014 Prevenció i Informació Càncer Molins (PICAM)
  Tots els drets reservats.

-  Reps aquest butlletí perquè hi estàs subscrit/aLa nostra adreça postal és:
Prevenció i Informació Càncer Molins
Carrer Ca la Còrdia, 5

08750 Molins de Rei - Barcelona - Catalunya - Spain

Correu electrònic: picam5@hotmail.com


Telèfon de contacte: 672-021-403cancelar la suscripció    modificar les teves dades