Si no veus correctament aquest missatge, consulta la versió web. 

           Juliol 2016  - Núm. 34                               "Gaudeix molt, molt de les vacances, només passen una vegada a l'any"     


Aquest mes hi trobareu a "ONCO":
 • Entrevista a Julio Rodríguez 

 • Curs a la UIMP de FECMA

 • Visita a Caixa Forum: Impressionistes i moderns

 • Nordic Walking

 • Vídeo-Resum IV Premis Albert Jovell

 • Llibre: "Recomanacions generals sobre alimentació"

 • Notícies: Medicina personalitzada i anàlisi de dades

 • Web: Fundación Dieta Mediterránea

 • BONES VACANCES!

 


ENTREVISTA A JULIO RODRÍGUEZ La resiliència, s’està veient que no és tant una característica personal sinó que és més aviat un procés de transformació que es posa en marxa en la relació amb un altre. més

 


Curs a la UIMP de FECMA


       

 

Hi va assistir la nostra presidenta la Berna Moreira en nom de PICAM. Es va tractar la següent temàtica: "El futur del Sistema Nacional de Salut, ¿necessitat de reformes? Posicionament de les dones amb càncer de mama". 


La finalitat d'aquesta Trobada (el 8è que organitza la nostra Federació Espanyola de Càncer de Mama (FECMA) en la UIMP), és la de reflexionar, debatre i arribar a algunes conclusions sobre la realitat actual del nostre Sistema Nacional de Salut i la necessitat d'introduir-hi algunes reformes que sense alterar les seves característiques essencials de ser un Sistema de Salut universal, públic, gratuït i de qualitat, actualitzin la seva eficàcia i reforcin la seva eficiència. més 

 


VISITA A CAIXA FORUM: IMPRESSIONISTES I MODERNS


 


           

Els voluntaris/ es dels centres de Sabadell i Molins de Rei vam anar a Caixaforum a veure l’exposició: impressionistes i moderns. Obres mestres de la Phillips collection. més 
Volem donar les gràcies als voluntaris de l'Obra Social de La Caixa de Barcelona Sud que varen fer possible la visita; i a la que van assistir-hi casi 40 socis entre voluntaris, supervivents i pacients. Gràcies!

Una tarda molt cultural i entretinguda que va agrada molt a tothom. Fins a la següent!
No oblideu durant les vacances de practicar "Nordic Walking". I, que el setembre començarem novament, en grup, tots els divendres. Els que no l'heu descobert desitgem que us animeu i comproveu els avantatges que té per la salut.

 

Vídeo-Resum IV Premis Albert Jovell


La flama d'Albert Jovell segueix viva. Sota aquesta premissa, el Grup Espanyol de Pacients amb Càncer (GEPAC) ha lliurat els seus quarts premis en un acte inspirat en l'olimpisme i en els valors de sacrifici, esforç i superació, comuns tant a l'esport com a llegat que Jovell va inculcar tant en els pacients com en els professionals de la medicina. Els pacients seguim reconeixent la feina ben feta així com l'esforç i la implicació de tots aquells que es dediquen a una àrea tan exigent com és l'oncologia i l'atenció als pacients.

Resum del vídeo de la IV Edició dels Premis Albert Jovell que es van celebrar el passat 23 de juny a l'Ateneu de Madrid. En el vídeo es recull en essència tota l'emoció i l'alegria que va suposar aquesta celebració.


LLIBRE  RECOMANAT


 

Resum del llibre

Guia d'alimentació durant el tractament del Càncer
 
La Fundació Alícia i l'ICO han elaborat una col·lecció de publicacions de petit format amb recomanacions alimentàries per als pacients de càncer en tractament.

La col·lecció duu per títol "Menjar durant el tractament del càncer" i està formada per 9 publicacions.

L'objectiu principal és donar pautes senzilles i pràctiques per ajudar a la gestió diària de l’alimentació durant la malaltia, amb recomanacions específiques per a cinc tipus de càncer diferents: de mama, de cap i coll, esofagogàstric, colorectal, ginecològic i de pulmó.

La col·lecció inclou també apartats específics sobre mites i creences alimentàries, sobre els possibles efectes del càncer i el seu tractament a l’hora de menjar, amb informació relativa als efectes dels diferents tractaments sobre el consum dels aliments. Es donen recomanacions generals durant l’aparició dels efectes secundaris que poden incidir directament en l’alimentació i també recomanacions dietètiques per tal de poder controlar els efectes secundaris més comuns.


NOTÍCIES D'INTERÈS EN CIÈNCIA, AVENÇOS, ...


                      


Comín: "La medicina personalitzada i l'anàlisi de dades són claus en la millora de l'assistència sanitària a Catalunya"

Ho ha dit durant signatura d'un acord entre la UOC i Badalona Serveis Assistencials (BSA) per iniciar un projecte d'innovació i tecnologies de la informació aplicades a la recerca. més 
 


WEB D'INTERÈS


Fomenta els valors de la Dieta Mediterrània, els seus productes, l'estil de vida saludable que representa, que és alhora socialment viable i respectuós amb el medi ambient.
Fomenta la col·laboració amb altres institucions, centres de recerca, universitats, empreses, productors, i entitats tant de l'àmbit nacional com internacional.


                                                       
 

Les voluntàries de PICAM  us ho desitgem amb molt d'afecte, tot esperant retrobar-nos novament per continuar la tasca que ens hem proposat. Petons!!! 

 

Per saber-ne més del càncer:                          
 


Hospitals on pots preguntar pel Banc de Perruques i les nostres activitats:

 • Hospital Clínic

 • Hospital del Mar

 • Hospital Sant Pau

 • Hospital Municipal de Badalona

 • Hospital Moisès Broggi

 • Durant i Reynals. Institut Català d'Oncologia

 • Can Ruti. Institut Català d'Oncologia

 • Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell

 • Hospital de Mataró

 • Parc Taulí de Sabadell

Col·laboradors:
                                                           Formem part de:

       

          


Si deseas recibir el boletín en español. Envía tu dirección electrónica a: picam5@hotmail.com


 

- Copyright © 2014 Prevenció i Informació Càncer Molins (PICAM)
  Tots els drets reservats.

-  Reps aquest butlletí perquè hi estàs subscrit/aLa nostra adreça postal és:
Prevenció i Informació Càncer Molins
Carrer Ca la Còrdia, 5

08750 Molins de Rei - Barcelona - Catalunya - Spain

Correu electrònic: picam5@hotmail.com


Telèfon de contacte: 672-021-403cancel·lar la subscripció    modificar les teves dades