Si no veus correctament aquest missatge, consulta la versió web. 

           Octubre 2016  - Núm. 37                               "La felicitat és això, tan fàcil com decidir ser feliç"     


Aquest mes hi trobareu a "ONCO":
 • Entrevista a Carmen Mesa. 

 • Migas solidàries.

 • Xerrada sobre Musicoteràpia a Molins de Rei.

 • Dia Internacional del Càncer de Mama a Molins de Rei

 • Com va anar la III Mostra d'Entitats de Salut a Badalona
 • PICAM a Sabadell en el Dia Internacional del Càncer de Mama
 • Aniversari Casal Cívic Magòria

 • Hem estat a Lleida amb ADIMA
 • Hydroskin Oncology. Projecte chupa.chups

 • Llibre: "Un día como hoy (el càncer de mama entró en casa)"
  de SESPM y Pfizer

 • Notícies: ***Per què emprar el Nordic Walking en la rehabilitació de pacients amb càncer de mama.***Exercici físic en pacients pediàtrics amb tumors sòlids. *** El Departament de Salut i el CAC fomenten la seguretat dels pacients amb la publicació d’una guia de recomanacions per als mitjans***

 • Web: Sociedad Española de Senología y Patología Mamaria


Entrevista a Carmen Mesa


Carmen Mesa Hernández és Infermera i Educadora emocional a més a fet diversos màsters i postgraus. Actualment, està impartint el curs Com visc i com vull viure?, dirigit a pacients oncològics, familiars, professionals de la salut i a persones que vulguin millorar la seva qualitat de vida. Ha fet una xerrada a PICAM, i aprofitant aquesta avinantesa li demanen que ens clarifiqui alguns aspectes sobre aquest tema. més


MIGAS SOLIDÀRIES


Per segon any consecutiu el partit PSC de Molins de Rei organitza les MIGAS SOLIDÀRIES. Aquest any, la recaptació ha estat pel AECC i PICAM les dues associacions de Molins de Rei que treballen per aquesta malaltia.

 

És de molt agrair por dos motius fonamentals, totes aquestes iniciatives ajuden a conscienciar a la població en general sobre el càncer i la recaptació en entitats petites com PICAM fa que seguir endavant sigui una mica més fàcil.

Moltes gràcies, i esperem que continueu amb les MIGAS SOLIDÀRIES i amb altres noves iniciatives!!!!


Xerrada Musicoteràpia a Molins de Rei


El passat 21 d’octubre el nostre musicoterapeuta en Joan Miró ens va fer una xerrada al Casal Cívic de la Riera Bonet de Molins de Rei sobre els beneficis de la música en la nostra salut.


A Molins de Rei. Dia Internacional del Càncer


Aquest any amb motiu del Dia Internacional del Càncer, el 19 d’octubre, a Molins de Rei vàrem tenir una taula informativa al Mercat Municipal on les nostres voluntàries donaven informació a tothom que ho demanava.


Com va anar la III Mostra Entitats de Salut a Badalona. 19/10/16 Dia Intetnacional del Càncer de Mama


 

Compartim amb vosaltres les imatges del 15/10/16. Hem participat en la 3a Fira de Salut de Badalona. I en ella hem recordat que el 19/10/16 és el Dia Internacional del Càncer de Mama. Hem de donar les gràcies a l’Ajuntament de Badalona així com els Serveis Assistencials de Badalona per tot el seu suport. I als nostres col·laboradors que sempre ens ajuden el músic terapeuta en Joan Miró que ens han fet una mostra dels exercicis que es fan en una classe de musicoteràpia, i especialment hem d’agrair al grup de dansa on actua la nostra amiga Melicanija Garcia Garcia per la seva meravellosa exhibició de balls exòtics hawaians i orientals.

Si cliques les fotos, podràs veure’n moltes més!

Fins l’any que vinent!!!

Més informació aBADANOTIS i DIARI DE BADALONA


PICAM a Sabadell en el Dia Internacional del Càncer de MamaUn grup de companyes hem estat a Sabadell en aquest dia tan significatiu per les pacients i supervivents de càncer de mama. En el que queda molt per fer, però en què totes estem juntes en aquesta lluita i que se’ns dubti la guanyarem! 


Aniversari Casal Cívic Magòria
 

Volem felicitar-vos per aquests 10 anys d'existència. Per la tasca fent feta i donar-vos les gràcies per tot el vostre suport en la tasca que PICAM està fent. Les nostres companyes Conxi i Mª Ángeles així us ho han fet saber. Moltes gràcies i endavant!!!


Hem estat a Lleida amb ADIMA  

Avui dissabte 17/9, i gràcies a Adima, entitat de dones afectades de càncer  de mama de Lleida. Ens hem trobat les entitats catalanes que formen part de Fecma. Hem estat una trentena de participants.

Hem d’agrair a Adima, el seu esforç, generositat, i organització d’aquesta jornada que ha començat a l’ajuntament de Lleida amb unes paraules de Sr. Alcalde; ens han obsequiat amb un llibre sobre l’historia de Lleida. Després hem fet un tomb amb el bus turístic, per acabar visitant el Castell dels templers. I amb un dinar de germanor.

Ha estat una jornada inoblidable i plena de l’alegria contagiosa de les dones d’Adima.

Si cliqueu l’enllaç podreu veure les fotoshttps://goo.gl/photos/6Us8VxTPqRkWWtfV9

 


Hydroskin Oncology. Projecte chupa.chups
La Monsterrat Abanades ens ha fet arribar aquest projecte que es faria servir durant un tractament de quimioteràpia específic contra el càncer de mama i leucèmia. El gel és vital perquè la toxicitat de la quimioteràpia no provoqui de manera immediata nafres a la boca de la pacient. Tot el que sigui gel serveix per evitar la mucositis que sol provocar el tractament de ciclofosfamida (un tipus de quimioteràpia). És millor que els pols indigestos que donen a molts hospitals i no a tots els pacients els agraden els gustos.
El 40% dels pacients el pateixen i en leucèmia el 76%

Hydroskin fa el taller de chupachup per regalar als pacients i que puguin fer-ho a casa amb el que vulguin i portar-ho a la quimio o que l'hospital els hi proporcioni.

Correu de contacte: mabanades@gmail.com


LLIBRE  RECOMANAT


Resum del llibre
 

L'objectiu és ajudar a tots els que envoltant a una malalta de càncer de mama a entendre la malaltia i el que aquesta és capaç de fer física i psicològicament a la malalta.


NOTÍCIES D'INTERÈS EN CIÈNCIA, AVENÇOS, ...
 
PONENCIA EN LA UNIVERSIDAD DE VERONA

Nuestra especialista Cristina González Castro ha impartido en la Universidad de Verona junto al Dr Andrea Di Blasio una ponencia acerca de por qué emplear el Nordic Walking en la rehabilitación de pacientes con cáncer de mama.

 

EXERCICI FÍSIC EN PACIENTS PEDIÀTRICS AMB TUMORS SÒLIDS
 

Aquest estudi recentment publicat en línia estudiar els efectes d'un programa d'exercici físic combinant exercici aeròbic i de força en pacients pediàtrics amb tumors sòlids hospitalitzats i sota tractament adjuvant de quimioteràpia. 

El Departament de Salut i el CAC fomenten la seguretat dels pacients amb la publicació d’una guia de recomanacions per als mitjans

Posar la informació sobre la seguretat dels pacients a l’abast de tots. Aquest és l’objectiu de la Guia sobre aspectes sanitaris relacionats amb la seguretat dels pacients que el Departament de Salut i en Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) han editat per als mitjans de comunicació audiovisuals.
La publicació reconeix la vàlua dels mitjans com a eina de difusió de bones pràctiques i de contribució al coneixement de la població, per tal que en prengui consciència. D’aquesta manera, el document fa referència tant a la producció de continguts informatius com de ficció. 


WEB D'INTERÈS 

Si por troba un abordatge multidisciplinari, atenent al càncer de mama en especial i tota la patologia mamària, aportant serveis tant als professionals encarregats de la prevenció i el tractament de la patologia mamària, com a pacients i la població general.

 

Per saber-ne més del càncer:                          
 Hospitals on pots preguntar pel Banc de Perruques i les nostres activitats:

Col·laboradors:
                                                           Formem part de:

       

          

 
               Donacions
                                         

                    www.picam.eu


Si deseas recibir el boletín en español. Envía tu dirección electrónica a: picam5@hotmail.com                    

                   


- Copyright © 2014 Prevenció i Informació Càncer Molins (PICAM)
  Tots els drets reservats.

-  Reps aquest butlletí perquè hi estàs subscrit/aLa nostra adreça postal és:
Prevenció i Informació Càncer Molins
Carrer Ca la Còrdia, 5

08750 Molins de Rei - Barcelona - Catalunya - Spain

Correu electrònic: picam5@hotmail.com


Telèfon de contacte: 672-021-403cancel·lar la subscripció    modificar les teves dades 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Prevenció i Informació Càncer Molins · Carrer Ca la Cordia, 5 · Molins de Rei, Barcelona, Catalunya 08750 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp