Si no veus correctament aquest missatge consulta la versió web. 

           Juny 2016  - Núm. 33                                "Aprendre a ser positius ens portarà a viure més feliços"


Aquest mes hi trobareu a "ONCO":
  • Entrevista a MARTA CORRALES conferenciant de la xerrada del 7 de juliol sobre "El treball després del càncer"
  • Fi de curs dels Tallers que fa PICAM
  • Vàrem visitar el Museu Dalí de Figueres
  • Llibre: Nos lo dijo PEPE de Katherine Leverve y Jèrome Cloup
  • Notícies: Oncòlegs adverteixen del perill dels productes "miracle" del càncer
  • Web: Melonoma España
            

ENTREVISTA A MARTA CORRALES conferenciant de la xerrada del 7

de juliol sobre "El treball després del càncer"


El pròxim dia 7 de juliol ens farà una xerrada sobre com cerca feina després d’haver passat un càncer al Casal Cívic Sabadell – Arraona-els Merinals de Sabadell. més

 


 
FI DE CURS DELS TALLERS QUE FA PICAM 
​Als voltants de Sant Joan vam donar per finalitzats els diferents tallers que fem a Sabadell, Badalona, Sant Adrià, Magòria i Molins de Rei.
A l'ONCO d'agost us passarem els horaris dels tallers pel curs 2016-17 amb les variacions que hi haurà en relació amb aquest curs que hem acabat. 


 
VÀREM VISITAR EL MUSEU DALÍ DE FIGUERES
​El 31 de maig vam visitar el museu Dalí a Figueres.  Estava molt ple, però els guies que ens van acompanyar van fer una gran explicació de les obres i vida de Dalí, més

 


LLIBRE  RECOMANAT 

Resum del llibre

La Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM), al costat del Fòrum Espanyol de Pacients i el laboratori Sanofi-Aventis, han editat aquest conte "Nos la dijo PEPE" adreçat a les famílies, i sobretot als nens, que han de conviure amb aquesta malaltia. A través de la mirada del gat Pep, i gràcies a un apartat de consells, els pares podran parlar de càncer amb els seus fills amb naturalitat. Els interessats a rebre-ho de forma gratuïta poden sol·licitar-ho a través del telèfon 91 577 52 81 o al correu electrònic seom@seom.org.


NOTÍCIES D'INTERÈS EN CIÈNCIA, AVENÇOS, ...

La Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM) ha advertit avui del perill que poden tenir "pseudociències", substàncies, teràpies i productes "miracle" contra el càncer, dels quals sosté que no hi ha "cap" evidència preclínica, ni clínica de eficàcia.

La SEOM alerta dels riscos d'aquestes teràpies i productes i subratlla que perquè una estratègia de tractament sigui eficaç ha de passar unes etapes de desenvolupament que "estableixen les evidències científiques, tant d'eficàcia com de seguretat, i qualitat de vida" que són imprescindibles per al seu ús en la pràctica clínica.

En un comunicat, assegura que el risc d'aquests productes és que, en ocasions, impedeix que el pacient rebi la teràpia adequada i eficaç per a la seva malaltia o abandoni el tractament establert per la seva oncòleg mèdic.

Així, recomana als pacients amb càncer que "no prenguin cap tipus de substància o producte natural" i no realitzin cap teràpia "sense coneixement del seu oncòleg metge i mai abandonin el seu tractament oncològic".

Recorda que el càncer no és una malaltia única, sinó un conjunt de patologies que tenen diferent biologia, tractament i pronòstic divers, i afegeixen que fins i tot els tumors originats en un únic teixit, com els de mama, són en realitat més de 200 malalties causades per mutacions completament diferents que requereixen tractaments diferents.

A més, subratlla que els avenços en els nous fàrmacs han estat possibles "gràcies a la investigació" i que les autoritats sanitàries estableixen un marc legal i segur per als pacients, alhora que els centres sanitaris d'excel·lència, els investigadors i els grups cooperatius de investigació clínica realitzen els assajos clínics que proporcionen la prova definitiva de l'eficàcia dels fàrmacs.

 


WEB D'INTERÈS


Melanoma España 

Té com objectiu augmentar el suport a la investigació del melanoma, promoure la prevenció i l'educació entre els professionals mèdics i públic en general i proporcionar recursos completa i fàcilment accessibles per als pacients, supervivents i els cuidadors.


Centre  col.laborador:


  


Si deseas recibir el boletin en español. Envia tu dirección electrònica a: picam5@hotmail.com
 


 

- Copyright © 2014 Prevenció i Informació Càncer Molins (PICAM)
  Tots els drets reservats.

-  Reps aquest butlletí perquè hi estàs subscrit/aLa nostra adreça postal és:
Prevenció i Informació Càncer Molins
Carrer Ca la Còrdia, 5

08750 Molins de Rei - Barcelona - Catalunya - Spain

Correu electrònic: picam5@hotmail.com


Telèfon de contacte: 672-021-403cancelar la suscripció    modificar les teves dades