Copy
Hi Runner's High Weekly-lezer,

Zoals je misschien wel weet begon ik in januari 2011 met hardlopen. 

Mijn zwager schreef me in voor de 12 kilometer tijdens de Runner's World Zandvoort Circuit Run. Nu moet je wel gaan sporten, zei hij. Want sporten: dat deed ik niet. Bankhangen was mijn hobby. Bewegen deed ik alleen als het strikt noodzakelijk was. Zoals naar de buurtsuper voor een fles cola en chips of de snackbar waar ik inmiddels de eigenaar bij de voornaam kende. 

Zonder enige kennis, trainingsschema of goed paar hardloopschoenen (op mijn vintage New Balance-gympen kan je toch ook hardlopen) startte ik met trainen. Ik begon met korte stukjes en ging steeds verder. Euforisch was ik, toen ik voor het eerst de 10 kilometer liep. 

Geïnspireerd door mijn trainingskilometers begon mijn toen nog 61-jarige vader ook met de voorbereiding op de Zandvoort Circuit Run. En zo liep ik op zondag 27 maart 2011 samen met mijn vader en zwager de 12 kilometer in 1:20:04 uur. 

Dit was geweldig. En dus bleef ik hardlopen. 

Een paar maanden na Zandvoort liep ik (wederom met mijn zwager) de Halve van Haarlemmermeer. In februari van 2012 de 30 km van Groet uit Schoorl gevolgd door de Rotterdam Marathon. 

2012 was ook speciaal omdat ik toen Runner's High begon. 

Wat begon als een persoonlijk blog, werd een serieuze hardloopwebsite met tienduizenden bezoekers per maand. Geld leverde het niet op, wel mijn eerste baan in de 'hardloopwereld'. In 2013 ging ik als Online Manager aan de slag bij Runner's World Magazine. Ook toen ik vorig jaar overstapte naar Brooks Running om de Europese eCommerce te doen bleef ik schrijven voor Runner's High.

Maar aan al het goede komt een einde.

Het onderhouden van een digitaal mediamerk zoals Runner's High dat kwaliteit en relevantie voorop heeft staan, kost enorm veel tijd. 

De website staat centraal, maar is slechts een van de kanalen. Nieuwsbrief, Instagram, Facebook en Twitter vragen om constante aandacht. En simpelweg een artikel doorplaatsen op deze kanalen is er niet meer bij tegenwoordig. Ieder kanaal vraagt om unieke benadering. En als one man show, wat Runner's High is, inclusief fulltime baan is dat niet te bolwerken. En dan laat ik video (YouTube en Facebook Live) maar voor het gemak buiten beschouwing.

Daarbij komt ook dat ik afgelopen mei het beste nieuws ooit hoorde. Ik word eind januari/begin februari voor de eerste keer vader.

Ik heb met heel veel plezier aan Runner's High gewerkt, maar afgelopen donderdag besloten om er een punt achter te zetten. Ik 'bevries' Runner's High. De website zal gewoon bereikbaar blijven, maar niet meer worden geüpdatet. Dit geldt ook voor alle social kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief. 

Een moeilijke beslissing, maar eentje die gezien de komst van mijn eerste kindje (een dochter, yeah!) en werk moest worden genomen. Runner's High vraagt (en verdient) veel tijd en dat kan ik haar niet meer geven. 

Ik noem het trouwens met een reden bevriezen. Ooit hoop ik het merk weer nieuw leven in te blazen. Ooit... 

Ik wil iedereen bedanken voor alle reacties, shares, likes, retweets, hartjes en +1's (Google Plus, weet je nog) in de afgelopen jaren. Jullie zijn de reden waarom ik het deed. ❤️

Liefs,
Tim

Ps - Tussen alle poepluiers en flesjes door blijf ik natuurlijk wel lekker lopen. Wil je met me connecten? Je kan me volgen op Strava, Facebook, Twitter of Instagram
Copyright © 2016 Runner's High, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp