Copy
"Strategic use of down weeks can help keep injury at bay and lead to fitness and health breakthroughs." - David Roche
Lees deze e-mail in je browser
Runner's High Weekly #44
Hi Runner's High Weekly-lezer,

In deze post-marathontijden (althans, voor mij dan...) is het heerlijk om een beetje aan te kloten en je lichaam de rust te gunnen na een intensieve periode van constante focus. 

Rust na een marathon: een dag per kilometer? Een week per 10 kilometer? Er bestaan verschillende richtlijnen die allemaal spoedig herstel beloven.

Na een looploze week en een uurtje op de racefiets in het weekend leek het me een goed idee om de draad weer op te pakken. Ik besloot me aan te sluiten bij de bootcamp training die iedere maandag op mijn werk wordt gegeven. 

Was dit even een verkeerde keuze.

Mijn lichaam was duidelijk nog niet klaar voor alle oefeningen die we tijdens de bootcamp deden.

Leermomentje...  

Neem het herstel na een marathon serieus. Ongeacht hoe goed je je voelt, doe het rustig aan en volg een van de bovenstaande richtlijnen. Welke maakt niet uit, zo lang je maar je lichaam de tijd gunt om volledig te herstellen van die 42.195 meter lange heldentocht.

 

Dit gebeurden er de afgelopen week op runners-high.nl:

Ook deze nieuwsbrief heb ik weer met zorg samengesteld. Heb jij vragen of opmerkingen? Reageer dan op deze e-mail, stuur een Tweet of laat een bericht achter op Facebook

Thanks for reading!
Tim 
Getest: Garmin Forerunner 35 met ingebouwde GPS en hartslagmeting

Getest: Garmin Forerunner 35 met ingebouwde GPS en hartslagmeting

Haal alles uit je training met relaxte muziek

Haal alles uit je training met relaxte muziek

Ervaar de New York City Marathon in 360º video

Ervaar de New York City Marathon in 360º video

Een speakerloze koptelefoon voor hardlopers; wat wil jij hier over weten? - Runner's High

VLOG - Deze koptelefoon voor hardlopers heeft geen speakers. Wat wil jij er over weten?

VAN DEZE ARTIKELEN WERDEN WE ENTHOUSIAST
Veel hardlopers kampen op een gegeven moment met (vaak hardnekkige) achillespeesklachten. Een echte hardloper wil lopen en kan dus moeilijk rust houden. Iets wat juist belangrijk is voor een goed en snel herstel. (via Runner's World NL)
Als hardlopers willen we graag blijven lopen. Meedoen aan al die toffe hardloopwedstrijden die gedurende het jaar worden georganiseerd. Hoe verleidelijk het ook is om maar door te blijven gaan, het is verstandig om soms even een stapje terug te doen. (via Runner's World UK)
Wordt dit recept voor zoete-aardappelmuffins je nieuwe favo post-run snack? (via Canadian Running Magazine)

En denk dan wel even aan de timing. Is belangrijk! (via Runner's World UK)
Michael Versteeg; wat een held! De Noord-Amerikaan liep onlangs de 1335 kilometer lange Arizona Trail en deed het in slechts 15 dagen, 22 uur en 39 minuten. Dit is een gemiddelde van 82 kilometer. (via Running Competitor
Binnenkort een wedstrijd in het vooruitzicht met heuvels? Versla de hoogtemeters met deze tips van legende en menselijke berggeit Kilian Jornet. (via Red Bull)
Selfie 3.0? Een drone die je kan volgen tijdens je run. Check de video.
Canadees komt tijdens zijn run de dief tegen van zijn vriendins fiets. Als voormalig baanatleet heeft hij nog wel wat snelheid in zijn benen en gaat achter hem aan. (via Canadian Running Magazine)
Shin splints is misschien wel een van de vervelendste blessures onder hardlopers. Wat kan je er tegen doen? En mag je er eigenlijk mee doorlopen? (via Kinetic Revolution)
Als hardlopers zijn we natuurlijk altijd op zoek naar slimmigheden om maximaal te profiteren van je training. Achteruit lopen schijnt een goede te zijn. (via Runner's World UK)
Doping in de atletiekwereld is helaas aan de orde van de dag. Zowel bij mannen als vrouwen worden regelmatig atleten betrapt. Voor het laatst genoemde geslacht bestaat er ook een legale optie: mannen. (via Wall Street Journal / paywall)

WEERSVERWACHTING VOOR AANKOMENDE WEEK

Weersverwachting week 44

DEEL DE RUNNER'S HIGH WEEKLY MET JE LOOPVRIENDEN

Deel
Tweet
Stuur door
Samenwerken met Runner's High? Stuur een mail naar tim@runners-high.nl.

Copyright © 2016 Runner's High, Alle rechten voorbehouden.