Copy
Turn your wounds into wisdom. - Oprah Winfrey
Lees deze e-mail in je browser

RUNNER'S HIGH WEEKLY

Nieuws, looptips, video's & motivatie.

Hi Runner's High Weekly-lezer,

Hoe gaat het? Mooie hardloopkilometers gemaakt de afgelopen dagen?

Je leest nu editie #32 (van 2016) van Runner's High Weekly, de wekelijkse nieuwsbrief voor de Nederlandse hardloper van elk niveau. Met veel looptips, maar ook prachtige video's, fijnste inspiratie en laatste nieuws.

In deze editie onder meer: En...

Dafne, natuurlijk moeten we het over haar hebben.

Ze werd vannacht 5e in de olympische 100 meter finale. Aangezien ze nog maar een jaar volledig focust op de sprint, is dit een topprestatie. Veel Nederlanders zullen het zien als falen, want geen medaille.

Maar niks is minder waar.

Vergelijk Dafne's pr maar eens met de snelste tijd van dit seizoen gelopen door de Jamaicaanse Elaine Thompson: 10.81 (Dafne) vs. 10.70 (Elaine).
De uiteindelijke winnende tijd (gelopen door Elaine) in de finale was 10.71. Om daar ook maar bij in de buurt te komen had Dafne een SUPER race moeten lopen en die vorm had ze niet. Mede ook door 'fysieke problemen' die ze in de afgelopen dagen had. Wat ik trouwens vreemd vind want na de voorrondes, een dag eerder, was ze nog happy happy joy joy.

Maar goed...

Op naar de 200 meter, haar favoriete onderdeel. En zoals we vanochtend al op Instagram zeiden, ook dan gaan we de wekker weer voor zetten. Want dit is haar specialiteit.

Natuurlijk delen we ook in deze nieuwsbrief een reeks interessante, opmerkelijke en inspirerende artikelen over hardlopen.

Veel leesplezier,
Tim Baks
Founder Runner’s High
6 beproefde looptips voor een leven lang hardlopen

6 beproefde looptips voor een leven lang hardlopen

Tijdschema atletiek tijdens Olympische Spelen in Rio de Janeiro

Tijdschema atletiek tijdens Olympische Spelen in Rio de Janeiro

86-jarige sprinttopper hoopt op ticket naar WK Masters (Video)

86-jarige sprinttopper hoopt op ticket naar WK Masters (Video)

Scott Jurek en Christopher McDougall (auteur Born to Run) over het effect van voeding op hardloopprestaties

Scott Jurek en Christopher McDougall (auteur Born to Run) over het effect van voeding op hardloopprestaties

Sprinters in commercials: Usain Bolt vs. Andre de Grasse

Olympische sprinters schnabbelen bij in commercials (Video)

OOK INTERESSANT...

The Almighty Long Run: The Case for Running Long - Ongeacht wedstrijdafstand, de lange duurloop is een sleuteltraining voor iedere hardloper. In dit artikel gaat coach Jason Fitzgerald dieper in op het belang van deze training.
Why do you race faster than you train? - Waarom voelt je beoogde wedstrijdtempo tijdens een training zo verdomde moeilijker dan in een wedstrijd zelf? Alex Hutchinson dook voor Runner's World in de materie en zocht naar een antwoord.
The Science Behind the Olympians - Wat moet je als atleet doen om de spelen te bereiken? Zijn het goede genen of zou je met alleen maar hard trainen ook de top kunnen bereiken? Professoren David Bassett en Scott Conger doken voor Competitor.com in de materie. 
People who post their fitness routine to Facebook have psychological problems, study claims - 'After run selfies' Instagram en Facebook staan er vol mee. Een recent onderzoek toont echter aan dat mensen die dat doen narcisten zijn.
Science of suffering - Hardlopen is 90% mentaal en 10% lichamelijk. Sam Murphy ging voor Runner's World op zoek naar het geheim van een sterkere geest.
8 reasons for runners to drink more beer - Bier, de favoriete hersteldrank van de hardlooopwereld. In dit artikel acht redenen waarom hardlopers vooral bier moeten blijven drinken.
Ed Whitlock, 85, brings the heat, sets world record in 10,000m - De 85-jarige Ed Whitlock blijft ondanks zijn leeftijd vlammen. Onlangs liep de Canadees een wereldrecord in zijn leeftijdsgroep op de 10.000 meter.
Mo Farah Falls, Still Wins Gold in Olympic 10,000m - De Brit Mo Farah lijkt op de 10.000 meter onverslaanbaar. Vannacht won hij, ondanks een struikelpartij, voor de tweede keer een olympische gouden medaille op de afstand.
Almaz Ayana: “My doping is my training. My doping is Jesus. Otherwise. Nothing. I am crystal clear.” - De Ethiopische Ayana liep op de eerste dag van het olympische atletiektoernooi een 10.000 m wereldrecord. Een onvoorstelbare prestatie daardoor viel al snel het woord doping.
Preview: Men's Marathon – Rio 2016 Olympic Games - Met overwinningen in Berlijn en London zullen alle ogen tijdens de olympische marathon voor mannen gericht zijn op de Keniaan Kipchoge. Is hij in staat om zijn 'winning streak' voort te zetten?
Report: Kenyan coach banned after pretending to be athlete, takes urine test - Keniaanse coach levert zijn urine in voor dopingtest van een van zijn atleten. Dit gaat heel ver. Bizar!
VIDEO: President Obama admits he’s a track nerd - In een video geeft President Obama toe dat hij een fan is van atletiek en vooral de 200 meter.

RUNNER'S HIGH OP INSTAGRAM

Dafne Schippers, op naar de 200 meter
Een Leven Lang Hardlopen
86-jarige Don Cheek op weg naar WK Masters in Perth
Dank, Churandy Martina

WEERSVERWACHTING VOOR AANKOMENDE WEEK

Weersverwachting week 33

DEEL DE NIEUWSBRIEF MET JE LOOPVRIENDEN

Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 Runner's High, All rights reserved.