Copy
"We May Encounter Many Defeats But We Must Not Be Defeated." - Maya Angelou
Lees deze e-mail in je browser
Runner's High Weekly #42

Hi Runner's High Weekly-lezer,

Over een week loop ik alweer mijn zevende marathon.

Mijn eerste marathon zal ik nooit meer vergeten. Het was de Rotterdam Marathon en niet al te best. Na de finish werd ik opgevangen door mijn vriendin, tegen haar sprak ik de volgende legendarische woorden: "Dit nooit meer.". 

Toen eenmaal de spierpijn begon weg te trekken, kwam ik terug op de bovenstaande uitspraak. Wat als ik nu echt serieus ga trainen? Het een leidde tot het andere, een paar dagen later schreef ik me in voor de Amsterdam Marathon in oktober.

3:36:25 uur

In Rotterdam finishte ik in 4:05:36 uur, voor Amsterdam had ik grootse plannen. In de hoofdstad wilde ik 3:30 uur lopen en het liefst eronder. Ik kocht een Runner's World marathongids en ging aan de slag.
Op 21 oktober 2012 draaide ik het olympisch stadion in, de klok stopte op 3:36:25 uur. Ik was kapot, maar het gevoel was awesome. Dit smaakte naar meer.

2:59:59 uur

Met tussenstops in Eindhoven (2013, 3:11), Rotterdam (2014, 3:10), New York (2014, 3:01) en Berlijn (2015, 3:16) staat volgende week dus de Frankfurt Marathon op het programma. Mijn doel? 2:59:59 uur. Een magische grens voor amateurs in de marathongemeenschap. Makkelijk gaat het zeker niet worden, maar kan niet wachten om een poging te doen. 
 
Volgende week: nieuwsbrief op maandag 

Onafhankelijk van de uitslag volgende week, zal ik eenmalig de nieuwsbrief een dag later versturen. In plaats van zondagavond acht uur, zal de Runner's High Weekly volgende week op maandagavond in je inbox ploffen.
 

Dit gebeurden er allemaal op Runner’s High in de afgelopen week.

De allerbeste wensen voor de aankomende week met vele mooie hardloopkilometers.

Veel leesplezier,
Tim Baks
Founder Runner’s High

P.S. Wil je mijn laatste trainingen richting de Frankfurt Marathon volgen? Connect met me op Strava.
Zes tips voor een veilige run in het donker

Zes tips voor een veilige run in het donker

Blinde ultraloper Simon Wheatcroft weigert om op te geven

Blinde ultraloper Simon Wheatcroft weigert om op te geven

VAN DEZE ARTIKELEN WERDEN WE ENTHOUSIAST
How Does Alcohol Affect Fitness & Running Performance? - Na een hardloopwedstrijd is het voor veel lopers een traditie om een paar biertjes te drinken. Onschuldig, toch? Na het lezen van dit artikel denk je daar vast anders over.
11 Advanced GPS Watches for Runners - Mooi lijstje van Runner's World en prima inspiratie voor je Sinterklaas- en Kerstverlanglijstje. 11 GPS-horloges voor de veeleisende hardloper.
Learn to Rest, Before It’s Too Late - Kleine pijntjes, we hebben ze als hardlopers allemaal wel eens. Wanneer grijp je in? In dit Trail Runner Magazine-artikel vijf richtlijnen om te voorkomen dat een klein pijntje in een langdurige blessure verandert.
How to let go of pace and run by feel - Hardlopen op gevoel (je lichaam het tempo laten bepalen) komt in de tijd van apps en slimme sporthorloges bijna niet meer voor. Hoe kan je deze manier van tempobepaling in je dagelijkse training toepassen?
These trail runners prove age is just a number - Je ziet ze in veel hardloopwedstrijden, oudere mannen die nog snoeihard lopen. In dit artikel op trailrunproject.com een ode aan deze groep (trail)lopers.
Patrick Lange's WK Ironman marathon-parcoursrecord - De Duitser Patrick Lange werd een paar weken geleden derde tijdens het WK Ironman op Hawai. Nadat hij 3.86 km had gezwonnen en 180 km had gefietst wist hij de marathon in 2:39:33 uur af te leggen.
Persistence pays off as homeless runners finish marathon with help of support group - Mooi project in Australië, waar een goed doel daklozen weer helpt te integreren in de maatschappij door middel van hardlopen.
Carb loading: Too many carbs could make you smell - Koolhydratenstapelen is een populaire strategie om de glycogeenvoorraden optimaal te vullen voor een marathon. Nieuw onderzoek uit Sidney, Australië laat zien dat je er wel van gaat stinken.
Altered Running Economy Directly Translates to Altered Distance-Running Performance - Hebben zwaardere hardloopschoenen invloed op je tempo tijdens een training of wedstrijd? Volgens een recent onderzoek van de Universiteit van Colorado is er sprake van een lineaire verband.

WEERSVERWACHTING VOOR AANKOMENDE WEEK

Weersverwachting week 43

DEEL DE RUNNER'S HIGH WEEKLY MET JE LOOPVRIENDEN

Share
Tweet
Forward
Samenwerken met Runner's High? Stuur een mail naar tim@runners-high.nl.

Copyright © 2016 Runner's High, Alle rechten voorbehouden.