Copy
De Stofwisselkrant #2 2013
Lees alles over Dansen Op de vulkaan, De Stofwisseltour en nog veel meer mooie acties en evenementen!
View this email in your browser

DE STOFWISSELKRANT

Meer en meer mensen bundelen hun krachten voor Stofwisselkracht. En dat is te merken! Er is in korte tijd veel bereikt. Afgelopen periode stond vooral De Stofwisseltour centraal. Vanuit de deelnemende teams werden veel acties op touw gezet. Na dit grote succes verheugen we ons alweer op twee nieuwe grote acties: De Dam tot Damloop en de film Dansen Op De Vulkaan. Alles met één doel voor ogen: Stofwisselingsziekten de wereld uit!

De Stofwisseltour 2013
Wat was de Stofwisseltour 2013 een groot succes! Het is alweer twee weken geleden, maar we genieten nog na van alle ervaringen en bijzondere momenten. Drie dagen lang in estafette fietsen via 14 'Stofwisselpunten' langs alle UMC's waar onderzoek wordt gedaan. Onze ambassadrice Iris van Oosterhout gaf in haar woonplaats Sint Michielsgestel het startschot voor de etappe naar het Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam. Er zijn heel wat kilometers afgelegd, gemiddeld zo'n 300 km per fietser. 
Jeroen, de vader van Nanoek fietste in drie dagen zelfs 750 km. Wat een prestatie!
Endemol Care for Kids koos De Stofwisseltour uit als een van de vier goede doelen projecten om dit jaar te steunen. Hun cameraploeg legde de Stofwisseltour in beeld en geluid vast en zij maken er voor ons een mooie promotiefilm van. Ben je nu al benieuwd naar alle foto's van alle teams en de vele reacties? Bekijk dan ons facebook-album over de Stofwisseltour. De Stofwisseltour zorgde voor heel veel verbondenheid en nieuwe vriendschappen tussen ouders, specialisten, patiëntjes, fietsers en de locale stofwisselpunten. Op heel veel creatieve manieren is door het hele land Stofwisselkracht gegeven en zo is er €55.000,- voor onderzoek bij elkaar gefietst!
Alle teams, sponsors en stofwisselpunten willen we heel hartelijk danken voor hun inzet en stofwisselkracht. Voor De Stofwisseltour 2014 hebben de eerste teams zich al aangemeld.
Dansen op de vulkaan
Onze ambassadeur Nils Verkooijen en zijn vriend Sjors Mans schreven het verhaal 'Dansen op de Vulkaan' als profielwerkstuk voor school. De film vertelt het verhaal van een middelbare scholier die ontdekt dat hij een stofwisselingsziekte heeft en welke impact dat heeft op zijn leven. Via een eigen crowd-funding actie willen de jongens €25.000,- bij elkaar krijgen. Dit is het bedrag dat minimaal nodig is om van 1 t/m 24 augustus te kunnen draaien met professionele filmcrew. Met de film 'Dansen op de vulkaan' willen zij stofwisselingsziekten bekender maken bij een breed publiek. Hoe jij hen kan helpen en meer lees je hier....
Stichting Stofwisselkracht is met het project Dansen op de Vulkaan genomineerd voor de Grote Gift van het 3MFonds. Jouw stem kan €50.000 waard zijn. Stemmen dus!!
Maak Dansen op de vulkaan mogelijk en start deze zomer nog een mooie actie! Er wordt nog gezocht naar bedrijven, die voor een dag de catering van de filmcrew willen verzorgen en een locatie in Haarlem van waaruit kantoor kan worden gehouden tijdens de draaidagen in augustus. 
Mud Masters Obstacle Run
Het was zwaar, het was koud en er was echt heel veel modder. Vier stoere vrouwen gingen 17 maart diep door het stof voor Stofwisselkracht tijdens de MudMasters Obstacle Run 2013. 
Marikenloop
Een team van 16 dappere dames trotseerde zondag 26 mei regen, wind en modderpaden tijdens De Marikenloop. Voor een aantal moeders uit team De Wending was het hun eerste loop als eerbetoon aan hun overleden kind.
Dam tot Damloop
Na de Stofwisseltour is de Dam tot Damloop ons tweede grote sportieve evenement. Via allerlei kanalen melden hardlopers zich aan bij ons Stofwisselkracht-team. Zo reageerde Vincent Willink enthousiast via Twitter op onze oproep voor de Damloop. Ontroerd en stil waren we toen we in zijn persoonlijk Damloop actie-aanvraag lazen wat zijn drijfveer is om voor Stofwisselkracht te lopen lees meer...
Alle Stofwisselkrachtlopers veel succes met trainen en tot 22 september!
Agenda
1 t/m 24 augustus
7 september
11 september
22 september
6 oktober

november

Opnamen 'Dansen op de vulkaan'
Stofwisselkracht Hockeytoernooi Driehuis
SWK-Groep Golftoernooi
Dam tot Damloop
West Fries Gasthuis loop(t) voor de Stofwisselkracht van Team Boaz
Wijnproeverij
Tenslotte
Wat is er gebeurt na onze oproep om Stofwisselkindjes te breien en te haken?
Heel veel dames door het hele land zijn in actie gekomen. Er waren workshops in brei-cafees, bij mensen thuis, op AC-Het Knooppunt en in Julianadorp. Van het uiterste puntje in Maastricht tot in het hoge noorden van Holwierde, werden er brei-en haakacties gehouden. We hebben 100-den ontvangen. Een deel is meegegaan op Stofwisseltour. We gaan ze ook inzetten tijdens andere acties zoals de Dam tot Damloop, maar ze worden ook voor ons verkocht tijdens acties, op braderieën en in winkels. Alle breidames heel erg bedankt! 
Share
Tweet
Forward to Friend
Copyright © Stichting Stofwisselkracht, All rights reserved.

Ons email adres is:
info@stofwisselkracht.nl

unsubscribe from this list    update subscription preferences