Copy
Nieuwsbrief Sint Laurensfonds maart 2021

Kinderen in armoede verdienen beter. 

Ook in 2021 zetten we ons in voor kinderen die opgroeien in een situatie waarin de ouders niet in staat zijn om optimale kansen te bieden. Dat doen we op verschillende manieren. We lichten een project uit dat we onlangs gefinancierd hebben: het Perspectieffonds van Enver.

Enver, een jeugdzorgorganisatie in Rotterdam, komt in hun (woon-) begeleiding veel jongeren tegen met schulden, zonder startkwalificatie en met onvoldoende mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Het is moeilijk voor deze jongeren om uit de financiële problemen te komen of te blijven. Met alle gevolgen van dien. Voor sommige jongeren zijn er in Rotterdam reeds voorzieningen getroffen maar dat geldt niet voor iedereen. Enver ziet voor een deel van hen mogelijkheden om hen niet alleen via budgetcoaching maar ook op andere wijze meer structureel uit de problemen te helpen. Met het Perspectieffonds worden drempels voor de ontwikkeling van deze jongeren weggenomen en wordt sneller een beter perspectief op financiële zelfredzaamheid en op de arbeidsmarkt, onderwijs of zelfstandig wonen geboden. Sint Laurensfonds steunt dit project van harte. Wil je meer informatie over dit project of over de mogelijkheden van financiering van projecten voor kinderen en jongeren die opgroeien in armoede: neem gerust contact op met Marjolijn Driessen via m.driessen@sintlaurensfonds.nl of telefonisch via 010-4182833. 

Blijf op de hoogte

Ben je geïnspireerd door dit projectvoorbeeld? Of voert jouw organisatie al projecten uit die onze doelgroepen helpen? Kijk dan op onze quickscan of die in aanmerking komen voor financiering. Voor alle vragen ga je naar onze site.
Wil je op de hoogte blijven van versnelde aanvraagprocedures en van al ons overige nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en Facebook. En stuur deze nieuwsbrief vooral door naar anderen die Rotterdammers kunnen versterken.

Telefonisch spreekuur 

Iedere woensdag tussen 9.30 en 11.30 uur houden we telefonisch spreekuur voor organisaties die een projectidee willen doorspreken, of een andere vraag aan ons fonds hebben. Je kunt dan je plan of idee voorleggen als je belt naar 010-4182833. Hoe concreter je bent, hoe beter wij antwoord kunnen geven. We spreken je graag!

Beleid ongewenste omgangsvormen.  

Wij vinden het belangrijk dat activiteiten voor kwetsbare Rotterdammers in een zo veilig mogelijk omgeving plaatsvinden. Daarom vragen we organisaties naar hun beleid ongewenste omgangsvormen. Een aantal organisaties heeft al een beleid hoe ze ongewenst gedrag voorkomen en hoe ze omgaan met dit gedrag in het geval dit wel heeft plaatsgevonden. Heeft jouw organisatie nog geen beleid voor ongewenste omgangsvormen opgesteld en wil je hier meer informatie over? Op  inveiligehanden.nl en gratisvog.nl kan je zien wat het beleid inhoudt en hoe je jouw organisatie veiliger kan maken. Vind je het fijner om groepsgewijs met andere organisaties te werken aan je beleid? Op 21 juni as. vindt de cursus In Veilige Handen plaats. In de cursus worden de vijf stappen voor adequaat preventief beleid toegelicht en krijg je instrumenten in handen waarmee je in jouw organisatie aan de slag kan. Als jouw organisatie al gefinancierd wordt door Sint Laurensfonds en de kosten van de training een punt voor je zijn, neem dan vooraf contact met ons op via info@sintlaurensfonds.nl
Facebook
LinkedIn
Copyright © 2021 Sint Laurensfonds


uitschrijven voor de nieuwsbrief  mijn gegevens aanpassen

  Email Marketing Powered by Mailchimp