Copy
Juli 2021

Sint Laurensfonds gaat armoede én eenzaamheid in Rotterdam tegen. Graag delen we het laatste nieuws met jou. Ga voor een compleet overzicht naar onze geheel vernieuwde website
 

Verhalen & nieuws

Wandel mee: een uitnodiging van Coalitie Erbij

Steeds meer Rotterdammers zijn gevaccineerd en mooi zomerweer is in aantocht. Toch hebben veel ouderen nog een duwtje in de rug nodig om mee te doen. Maak jij ook Rotterdamse ouderen enthousiast voor de Wandelzomer van Coalitie Erbij?

Lees meer >

Aanvraag van meer dan €5.000? Dien in voor 1 augustus

Heb je een goed idee voor een project? En wil je hiervoor een aanvraag van meer dan €5.000 indienen? Zorg dan dat deze voor 1 augustus a.s. bij ons binnen is.  Op onze website vertellen we hoe je dat doet. Dan hoor je uiterlijk half oktober het besluit op jouw aanvraag. 

Dien in >

Samen een eind maken aan kinderarmoede: sluit je aan!

1 op de 11 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Wat is er nodig om dit op te lossen? De Alliantie Kinderarmoede bundelt de krachten van meer dan 250 publieke en private organisaties om dit ambitieuze doel in 2030 te bereiken. Sint Laurensfonds is partner. Sluit jij je ook aan?

Lees meer>

Start onderzoek eenzaamheid oudere migranten

De helft van de Rotterdamse senioren is eenzaam. Gesprekken over levensvragen zorgen voor verlichting. Deze vinden overal in de stad plaats. We onderzoeken de manier waarop migrantenouderen hier meer aan kunnen meedoen. Heb je hierover vragen?

Laat het ons weten>

Kinderen en jongeren

Onderzoek naar wat beste werkt bij kinderen in armoede

Ons programma Kinderen in Armoede bestaat nu enkele jaren. In dit programma ondersteunen verschillende organisaties een groot aantal gezinnen. Daarbij is het doel deze gezinnen met een integrale gezinsaanpak uit de armoede te halen. 
Lees meer >

Nieuwe website: meer partners in Rotterdam bereiken

We hebben een nieuwe website met een nieuwe vormgeving en eenvoudig taalgebruik! We willen meer Rotterdamse partners bereiken om mee samen te werken en duidelijker laten zien hoe we hen kunnen ondersteunen.  Wijs mogelijke partners gerust op onze website.

Bekijk de site>

Gezocht: stagiair Communicatie met hart voor de stad

Ben (of ken) je een student Communicatie? Help ons mee om Rotterdamse kinderen meer kansen te geven en eenzaamheid onder senioren tegen te gaan. Je draagt echt iets bij aan de stad! Uiteraard kun je rekenen op een stagevergoeding. Reageer voor 30 augustus a.s.

Solliciteer>

Congres Arm in arm tegen armoede: meld je aan!

De Doelen staan op 4 oktober a.s. in het teken van congres Arm in arm tegen armoede. Deze dag is bedoeld om van elkaar te leren in de strijd tegen armoede. Welke samenwerkingen zijn succesvol? Wat kunnen Rotterdammers de komende jaren met elkaar bereiken?

Lees meer>

Dank Ilse, welkom terug Madeleine!

Projectadviseur Madeleine van der Meer komt binnenkort terug van zwangerschapsverlof. Een prachtige zoon rijker, is zij weer aanwezig vanaf 21 juli a.s. Welkom terug, Madeleine! Zij is tijdens haar verlof vervangen door Ilse Verstappen. Ilse, bedankt voor je inzet en veel succes met je vervolgstudie.

Telefonisch spreekuur

Iedere woensdag tussen 9.30 en 11.30 uur houden we telefonisch spreekuur voor organisaties die een projectidee willen doorspreken, of een andere vraag aan ons fonds hebben. Je kunt dan je plan of idee voorleggen als je belt naar 010-4182833. Hoe concreter je bent, hoe beter wij antwoord kunnen geven. We spreken je graag!
Facebook
Website
LinkedIn
Copyright © 2021 Sint Laurensfonds, All rights reserved.