Copy
Januari 2022

Sint Laurensfonds gaat armoede én eenzaamheid in Rotterdam tegen.
Graag delen we het laatste nieuws. Ga voor een compleet overzicht naar onze website


Wij wensen jullie een gezond en gelukkig nieuwjaar. Het afgelopen jaar stond in het teken van corona, maar gelukkig wisten jullie ons fonds ook voor andere activiteiten goed te vinden. Alleen via jullie kunnen wij de Rotterdammers die dat het meeste nodig hebben versterken. Wij nodigen jullie uit dat ook in 2022 te blijven doen!

Verhalen & nieuws

Kinderen en jongeren

Werkzame elementen integrale aanpak armoede in gezinnen

Sinds het begin van ons programma Kinderen in Armoede in 2019, zijn op ons initiatief negen organisaties in Rotterdam gestart met een intensieve en integrale aanpak om gezinnen in armoede duurzaam te versterken. In december 2021 kwam het rapport van de Hogeschool Rotterdam uit met daarin de uitkomsten van het onderzoek naar de werkzame elementen van deze aanpak. 
Lees meer >

Resultaten onderzoek eenzaamheid onder migrantenouderen

De afgelopen maanden heeft Fatoş Ipek op ons verzoek een onderzoek gedaan naar zingeving en de eenzaamheid onder Rotterdamse migrantenouderen. Onlangs heeft zij de uitkomsten van dit onderzoek gepresenteerd aan ons en de partijen die ze heeft geïnterviewd. 

Lees meer>

Onderzoeksrapport Stichting Van Schulden naar Kansen 'Weten Wat Werkt'

In de rapportage ‘Van Schulden naar Kansen – Weten wat Werkt’ staan de resultaten beschreven van het onderzoek naar het terugdringen van armoede en schulden, dat werd uitgevoerd door de Hogeschool van Amsterdam. 

Lees meer>

Vacature Secretarieel-/ Administratief Medewerker 

Onze collega Linda Faas gaat binnenkort met vervroegd pensioen. Wij zijn daarom op zoek naar een geschikte opvolger. 

Lees meer>

Bestuurswisselingen Sint Laurensfonds  

Tijdens de bestuursvergadering van 15 december 2021 is afscheid genomen van Willem Vonk en Aureel van Wersch. In dezelfde vergadering hebben wij Joost Van de Pavoordt verwelkomd als nieuw bestuurslid.

Lees meer>

Telefonisch spreekuur

Iedere woensdag tussen 9.30 en 11.30 uur houden we telefonisch spreekuur voor organisaties die een projectidee willen doorspreken, of een andere vraag aan ons fonds hebben. Je kunt dan je plan of idee voorleggen als je belt naar 010-4182833. Hoe concreter je bent, hoe beter wij antwoord kunnen geven. We spreken je graag!
Facebook
Website
LinkedIn
Copyright © 2022 Sint Laurensfonds, All rights reserved.