Copy
 
 
Oktoberfeest Sittard - Wiesn Zeitung #03 - zondag 25 oktober 2015
Wiesn Zeitung - zondag 25 oktober 2015
Oktoberfeest Sittard Facebook foto's
 
 
Facebook foto #01
 
Facebook foto #02
 
Facebook foto #03
 
 
Überraschung!
Überraschung!
De grote surprise-act in het Brand Weizen Paviljoen gisteravond: de Kölner Rheinveilchen. Na een groot aantal indrukwekkende lifts en acrobatische dansmoves van het hoogste niveau lieten ze het publiek vol verbazing achter in de capabele handen van Allgäu Power en DJ Dirndl. Party und Spaß ohne Ende in een dampende tent!
 
 
Oktoberfeest Sittard heeft ♥ voor de basiliek
 
Vandaag wordt er voor aanvang van de schutterijen- en gildenoptocht gecollecteerd langs de route! De opbrengsten van deze collecte gaan volledig naar de restauratie van de toren van de basiliek.

Zoals je ziet aan onze Basiliek-knete-meter komt het streefbedrag van € 50.000 steeds dichterbij, dus help mee!
 
Lees meer...
 
Oktoberfeest Sittard heeft ♥ voor de basiliek
 
 
 
Oktobermis
 
Oktobermis

Heb je het misschien iets te laat gemaakt gisteren? Haal je het niet meer om jezelf op te tutten? Geen nood! L1 zendt vandaag de Oktobermis live uit op tv van 10.00 – 12.00 uur. In de basiliek spelen tijdens de mis o.a. de Marottekapel en de Alphorns en er is zang van Math Dirks.
 
 
 
Column Miss Oktoberfeest Lysanne

"Gisteren begon ik de dag met een glimlach op mijn gezicht. Terugdenkend aan de optocht en alle andere bijzondere ervaringen van de vrijdagavond. Als eerste bracht ik gisteren een bezoek aan de Wiesn Camping. Toen ik daar net voor de middag aankwam, was het er nog heel rustig. Mensen begonnen net pas te ontwaken. Een groepje Brabanders, dat voor de tweede keer op het Oktoberfeest Sittard was, sprak me aan en begon enthousiast te vertellen over hoe leuk ze het hier vonden."

"Verder ben ik gisteren alle cafés langs gegaan. Er hing overal een supergezellige sfeer. En gisteravond natuurlijk langs bij de diverse paviljoens, wat een gezellige mensen overal!"

"Vandaag kijk ik erg uit naar de optocht. Mijn agenda is helemaal vol, maar met het drukke programma voor de boeg, weet ik zeker dat ik alleen maar ga genieten."
 
Column Miss Oktoberfeest Lysanne
 
 
 
Oktoberkermis – Reuzenrad
Oktoberkermis – Reuzenrad
Riesenrad fahren, das macht Spaß!   Op de Markt zoef je in het rond. Het uitzicht over de historische binnenstad van Sittard is prachtig. De Festwiese, de Oktoberkermis, de lichtjes, de geuren, de Stimmung: sensationell!
 
Bereikbaarheid – fiets
Bereikbaarheid – fiets
Fietsen is gezond. Het helpt tegen ziektes als diabetes en hart- en vaatziekten. En dat kun je na de eerste twee dagen Bier und Wurst echt wel gebruiken. Het blijft droog, dus trappen met die beentjes!
 
 
 
Schutterijen- en gildenoptocht

Dit jaar lopen de Cloveniers of Schutterye tot Grave (opgericht in 1527) voor het eerst mee in de schutterijen- en gildenoptocht tijdens het Oktoberfeest. Commandant Leo Burgers: "We ontvingen dit jaar een uitnodiging en besloten direct mee te doen. We stappen vanochtend met zo'n 40 weerbare mannen
 
Schutterijen- en gildenoptocht
 
 
en een 3 tal marketensters (want waar zouden we zijn zonder de dames) in de bus om mee te lopen in de optocht. Onze koning Loek Adriaans zal ook deelnemen aan het koningschieten. Maar het meest trots zijn we op onze jeugdkoning, Jarno de Haas. Hij zal voorop gaan in de optocht met het schild van het Gilde. Voor ons onbetaalbaar, want de jeugd heeft de toekomst."
 
"We staan versteld van de omvang van het gebeuren in Sittard. We hopen Sittard te laten zien dat een Brabants gilde het goed doet in de optocht. Eén ding weet ik zeker, wij zullen ons gaan vermaken!"
 
Plattegrond Oktoberfeest Sittard 2015
Plattegrond Oktoberfeest Sittard 2015
Plattegrond Oktoberfeest Sittard 2015
Plattegrond Oktoberfeest Sittard 2015
Ganz verrückt - Die Verrückte 11 - Oktoberfeest Zittard 2015
 
L1 Stube – Böhmerwaldkapel und Deppert Mittag – Böhmerwaldkapel
Böhmerwaldkapel und Deppert Mittag – Böhmerwaldkapel
Martin Diederen, leider van de Schintaler, heeft een paar jaar geleden de beroemde Böhmerwaldkapel uit Schinnen heropgericht. De oorspronkelijk leider van deze kapel was Martin Diederen senior. "Mijn vader was een groot fan van Ernst Mosch en zijn Egerländer Musikanten. Die muziek wilde hij ook spelen. Hij speelde bugel, net als ik." De Böhmerwaldkapel telde toen 15 leden en nu weer. "Het zijn uiteraard niet dezelfde mensen, die zijn inmiddels een beetje te oud geworden. De jonge enthousiaste aanwas komt wel weer grotendeels uit de fanfare van Schinnen, St. Caecilia. Het zijn talentvolle muzikanten die het heerlijk vinden om kapellenmuziek te maken."
 
Brand Weizen Paviljoen – Verrückte Schütsen Sonntag – Palemiger Spatzen
Verrückte Schütsen Sonntag – Palemiger Spatzen
Met al die verrückte Schütsen in de tent, moet je muzikaal van goeden huize komen, wil je niet aan een geweer of gildeschildje gespiesd worden. Gelukkig hebben de Palemiger Spatzen grote kans het te overleven. Met de bekendste Alpenkracher: van polka's tot polonaise is er geen andere optie dan meedeinen en meezingen.
 
Boels
 
 
Boels Rental Paviljoen – Limburgse middag
Limburgse middag
Wie kent ze niet? De combinatie van Beppie, Frans Theunisz, Erwin, Fabrizio, Henk & Ton en Spik & Span zorgt geheid voor een sjoenkelende tent vol meeblèrende gasten. Hast du auch so ein Lust drauf?
 
Brauhaus Brand – Skandal aus Bayern
Skandal aus Bayern
Met Skandal aus Bayern komt de wilde tijd terug! Onberekenbaar creatief, humoristisch en met de oude hits in een nieuw jasje. Ze brengen de Stimmung in het Brauhaus Brand garandiert tot 'Skandaleuse' hoogte.
 
 
Programma van vandaag
 
 
Heilige Oktoberfeestmis | Basiliek aan de Oude Markt | 10.30 uur
Frühshoppen met live muziek in diverse cafés | binnenstad | 11.00 uur
Gaudi Frühshoppen met Böhmerwaldkapel und Deppert Mittag | L1 Stube paviljoen | 12.00 uur | gratis
Koopzondag | binnenstad | 12.00 uur
Gaudi middag | Brauhaus Brand paviljoen | 12.00 uur | gratis
Internationaal Schutterijen- en Gildentreffen |
Brand-Weizen paviljoen | 12.00 uur | gratis
Limburgse middag | Boels Rental paviljoen | 12.00 uur | gratis
Grote Oktoberkermis | binnenstad | 12.30 uur
Mega Miniatuurkermis Expo | Mariapark, Oude Markt | 13.00 uur | vrije gift
Internationale Schutterijen- en Gildenoptocht | binnenstad | 13.30 uur | gratis
Verrückte Schütsen Sonntag | Brand-Weizen paviljoen | 15.00 uur | gratis
 
 
 
Geschäfte in Sittard – Koopzondag

Wil je na het Oktoberfeest weer eens iets anders aantrekken dan de dirndl of lederhosen, heb je nog een anti-kater ontbijtje of aspirientje nodig of ben je een deel van je Oktoberfeestoutfit verloren? Geen paniek! In de binnenstad van Sittard kun je heerlijk ontspannen winkelen. Je vindt er o.a. verrassende speciaalzaken, trendy modezaken en exclusieve designerwinkels.
 
Geschäfte in Sittard – Koopzondag
Gaststätten in Sittard – Frühshoppen
 
Gaststätten in Sittard – Frühshoppen

Wèsj die pupsje oet dien ouge! Antreten! Hoempa Hoempapa... Vanaf 11 uur is het Frühshoppen geblazen op de Markt! Op de kiosk en in en om de horeca is er een overdonderend aanbod aan live muziek. Bij Ernesto's vind je bijvoorbeeld de Zu Helle Kapelle. Maar natuurlijk kun je ook lekker ontbijten met sjpek en eier.
Meiden van Sittard

De Meiden van Sittard geven het Oktoberfeest Sittard een pluim! Bij een aankoop bij één van de speciaalzaken van de Meiden van Sittard krijg je een pluim voor op je hoed, op je dirndl of in je haar. Daarnaast hebben de Meiden leuke Oktoberfeestitems voor je in petto. Zo heeft bijvoorbeeld Stoer en Zo Oktoberfeestkleding voor kinderen, koop je bij Wollstreet wol om je eigen Trachtenvestje te breien en koop je in de Nouvo Dirndl Trachten Corner de meest luxe feestdirndls.
 
Meiden van Sittard
 
 
 
Ein Wort
vom Joseph


Zitterd ist Stolz!
"Wat is het mooi om te zien hoe het Oktoberfeest in Sittard steeds meer omarmd wordt. Dat de luuj oet Zitterd trots zijn op hun Oktoberfeest dat voelden we al, maar dat ook mensen van buitenaf het Zittesje Oktoberfeesgevuil beginnen te krijgen, is echt sjiek om te zien.
 
Ein Wort vom Joseph
 
 
Je ziet dat zij steeds meer ontdekken dat het Oktoberfeest in Sittard meer is dan rondlopen een Bavaria broek en liters bier naar binnen gieten. Hun kleding, gedrag én daarmee ook de sfeer van het totale Oktoberfeest komt steeds dichter bij wat we ooit op papier bedacht hebben. Je ziet nu dat mensen met respect voor elkaar samen feestvieren, elkaar ontmoeten en zelfs elkaar aanspreken op dingen die ze niet zo prettig van elkaar vinden. Te wild gedrag, opdringerigheid of dat soort zaken wordt onderling besproken en opgelost, zonder tussenkomst van security of wie dan ook."

"Gisteren hadden we onder andere de crew van Bløf op bezoek. Ook zij hebben hun ogen uitgekeken. Verder mochten we complimenten in ontvangst nemen van diverse artiesten over de sfeer in de diverse paviljoens."
 
"Vooral het feit dat een band (in tegenstelling tot in München) hier de volle aandacht heeft van het publiek, mede door het geweldige licht, geluid en podium, valt goed in de smaak. En daarmee heeft het Oktoberfeest in Sittard ook een duidelijk eigen beleving. Dit gecombineerd met de sfeer van de historische binnenstad die, door de lampjes op de stadswal, de fonteinen in de gracht, de gebouwen en bomen, een bijzonder gemütlich gevoel geeft."

"Vandaag zetten we na een rustig begin met onze 'Zondag in het Zuiden' met de Oktobermis in de basiliek en het Frühshoppen weer de stadspoorten open voor alle Oktoberfeest Sittard Freunde, die vandaag uit heinde en verre naar onze binnenstad komen. Ihr seid herzlich willkommen in Zitterd!"
 
 
 
Tips voor de redactie
 
Tips voor de redactie

Heb je een leuke tip voor de redactie van de Wiesn Zeitung? Ga je je favoriete artiest ontmoeten op het Oktoberfeest in Sittard? Ben je lyrisch over een bepaalde Oktoberfeestkermisattractie? Of wil je iets anders kwijt aan de redactie van de Wiesn Zeitung? Stuur een email naar redactie@wiesnzeitung.nl
 
insittard-geleen
 
 
 
 
 
Deze Wiesn Zeitung is een uitgave van Oktoberfeest Sittard i.s.m. Cultureel Projectburo Tessa Reijnders. Oktoberfeest Sittard is een evenement van de gemeente Sittard-Geleen.

Projectleiding Oktoberfeest Sittard:
Sjef Schurgers en Bas Camps
Redactie: Cultureel Projectburo Tessa Reijnders
Vormgeving: Zobve Media & Design
Fotografie: Robert Notermans, Corry de Koster en
Oktoberfeest Sittard

 
Oktoberfeest Sittard tickets
oktoberfeestsittard.nl/tickets
© 2015. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming vermenigvuldigd of gepubliceerd worden door derden. Alle informatie in deze uitgave is zo nauwkeurig mogelijk vermeld. De uitgever of opdrachtgever is niet aansprakelijk voor foutieve/onvolledige informatie of schade door foutieve/onvolledige informatie.