Copy
 
Oktoberfeest Sittard - Wiesn Zeitung #04 - maandag 20 oktober 2014
Oktoberfeest Sittard Facebook foto's
 
Facebook foto #01
 
Facebook foto #02
 
Facebook foto #03
 
Facebook foto #04
 
 
Terugblik – Zondag
Terugblik – Zondag
Wat een drukte in Sittard gisteren! Naast de leden van alle deelnemende schutterijen en gildes waren er ook weer duizenden mensen present om lekker te shoppen, te genieten van de optocht, de kermis, het zonnetje en uiteraard om in de verschillende paviljoens lekker los te gaan. Tijdens de Limburgse middag, Gaudi middag, Deppert mittag en in het Brand Weizen paviljoen kolkte het van de Stimmung und Spaß. En 's ochtends waren er ook al een hoop vroege vogels op de been bij het Frühshoppen in Oktoberfeeststijl in de binnenstad.
 
 
Column Miss Oktoberfeest
Column Miss Oktoberfeest
Het was weer een geweldige dag. Eerst in de mis geweest, daarna koffie gedronken in de tent, met de koets in de parade en gedanst en gefeest in de tent. Ondanks dat ik van zaterdag op zondagnacht maar drie uurtjes geslapen had, voelde ik me wonderbaarlijk genoeg erg fit. Na sluiting van de paviljoens om 22.00 uur heb ik nog m'n rondje gedaan in de stad. Het was supah! De tijd vliegt voorbij, de helft zit er al op, nog een reden om extra veel te genieten van de tweede helft. Vandaag ben ik uiteraard te vinden bij Rimpelpop en de Kölsche avond, maar ik ga zeker ook een kijkje nemen in het Yellow Rental Paviljoen bij de Verrückte Rosa Montag!

Els van der Geeren
 
 
Toller Montag
Toller Montag
met o.a. Koep Marie, Ilse Lubbers,
Die Spatzl, Ruud Appelhof en
Alm Power
13.00 uur | gratis
Feesten, feesten en nog meer feesten met Edith en Louisa van Die Spatzl. Ihre Welt sind die Berge! Met o.a. Dubbel Friss en de Alpenzusjes in hun discografie kan het niet anders dan dat deze schöne Mädl de L1 Stube op zijn kop zetten.
 
Kölsche Aovend
Kölsche Aovend
met The Black Fööss, Brings,
Räuber en Domstürmer
19.00 uur | UITVERKOCHT
Oberaffengeil, wie die Domstürmer ihr Ding machen! Met bijstand 'van boven' bestormen zij vol energie en plezier de bühne en overladen je met Stimmungslieder als Wir geben alles, Sorry en Meine Liebe. Meine Stadt. Mein Verein.
 
 
Hinter die Kulissen
Hinter die Kulissen
Varkenshaas met stroganoffsaus, kabeljauw met knolselderijpuree, kalfsragout met rijst, pasta carbonara, paarse wortelstamppot met speklap en bloedworst, het is slechts een selectie van de heerlijke voedzame maaltijden die de artiesten en crew van het Oktoberfeest in Sittard voorgeschoteld krijgen. Chefkok Mischa Stelten verzorgt samen met zijn partner Carly Stender van Van Òs Delicatessen de backstage catering. "We bereiden onze persoonlijke favorieten en lekker degelijke kost zoals thuis, zonder liflafjes, schuimpjes en zalfjes." vertelt Mischa. Carly: "De artiesten en medewerkers hebben een goede bodem nodig om optimaal te presteren en verdienen een moment van rust. Daarom maken we de borden ook op en serveren we het eten uit. En het wordt ontzettend gewaardeerd!". Mischa en Carly hebben hun zaak op de Nieuwstraat in Sittard, waar ze onder andere ook truffelsalami, aoli, huisgemaakte jam, diverse olies en bonbons verkopen. "We verkopen alleen wat we zelf mooie producten en lekker vinden." Daarnaast verzorgen we ook catering op locatie, van bbq's tot taarten en ontbijtbuffetten, dus loop gerust eens binnen."
 
 
Recept: Aardappelgratin van Òs
Ingrediënten
500 gr aardappelschijfjes
300 ml room
100 ml crème fraîche
6 eieren
knoflook, tijm en rozemarijn naar smaak
zout en peper
 
Recept: Aardappelgratin van Òs
Doe de aardappelschijfjes in een ovenschaal. Meng alle overige ingrediënten door elkaar, een beetje kloppen en schenk het over de aardappelschijfjes. Een beetje aanduwen, zodat de aardappelschijfjes mooi onder het romige mengsel verdwijnen en dan afdekken met aluminiumfolie. Vervolgens 1 uur en 10 minuten op 150 °C in de oven. Pak daarna de aluminiumfolie er af en doe de gratin nog 10 minuten terug in de oven op 180 °C, zodat deze een mooi bruin korstje krijgt.

En dan: Guten Appetit!
 
 
Oktoberfest Fieber!
Oktoberfest Fieber!
Wil je een stukje Oktoberfeest Sittard mee naar huis nemen, zodat je deze supertolle belevenis nooit meer zal vergeten? Neem eens een kijkje bij de merchandise Mädl! Van Oktoberfeestvlaggen, een Oktoberfeest Sittard verzamel-cd, hoedjes voor dames en heren, de jubileum-pin tot ringen met witte en blauwe lampjes. Je kijkt je ogen uit!
 
Arrangement met die Orginal Südtiroler Spitzbuam
Arrangement met die Orginal Südtiroler Spitzbuam
18.30 uur | € 42,50
Speiß, Trank und Musik garantieren eine super Stimmung! Gute-Laune-Band Südtiroler Spitzbuam zorgt al sinds jaar en dag voor Spaß in het Bräurosl op het Oktoberfeest in München. Er is zelfs bijna geen TV show of volkstümliche Hitparade te vinden zonder hen. Ein Prosit der Gemütlichkeit onder het genot van een heerlijk viergangen menu.
 
Wiesn Wetter
Weerbericht Oktoberfeest Sittard maandag 17 graden bewolkt
 
Der Verrückte Rosa Montag
Der Verrückte Rosa Montag
met DJ Timmie Tirol, Limburgse Toppersj, Wir Sind Spitze, The Alley Girls en Roy Donders
19.30 uur | € 7,50
Huispakken goeroe en glitters, steentjes en pailletten fetisjist Roy Donders is niet alleen dé stylist voor vrouwen uit volksbuurten en van woonwagenkampen, maar heeft ook nog eens gezorgd voor de bekendheid van worstenbroodjes-met-katenspek, harde krullen en pannetjes wasverzachter koken! Vanavond gaat hij echter als zanger voor goud!
 
Oktoberfeest lokroepjes
Meedoen? SMS naar 06-43018065 of Twitter met #oktoberfeestlokroep
Veer wone midde in de kirmès en geneite jederen daag.
 
Waat sjiek dat pès saoves laat zoväöl luuj oppe bein zeen.
 
7 jaar present bij de Oktoberfeesten in Sittard! Tijd om een leuke Dirndl-meid tegen te komen!
 
Unne Limburgse Middig geit neet door zonger deze jong!
 
Pöllevölle
 
Trots op Sittard, wat een mooi Oktoberfeest!
 
Gaas!
 
Wo is Marjo dan wenn se doosj has?
 
So ein sjtimmung!
 
Fijn feesje!
 
 
Ein Wort vom Chef
Het was een lange dag gisteren. We waren al vanaf 7.00 uur in actie. Extra verkeersregelaars en parkeerplaatsen regelen, calamiteiten led schermen plaatsen, knelpunten oplossen en de biertanks afvullen. Om 10.00 uur waren we er helemaal klaar voor. Laat de Oktoberfeest Sittard fans maar komen! En of ze kwamen! In zo'n grote getalen, dat om 13.00 uur het Yellow Rental Paviljoen al helemaal vol zat en om 14.00 uur de overige paviljoens ook. Prachtige schutterijen en gildes wurmden zich een weg door de massa. Sjtichting Oktoberfeeste in Zitterd, bedankt voor de geweldige organisatie! Om 22.00 uur waren de paviljoens en biertanks leeg. Tijd voor een 'pilske' backstage met ons team.
 
Ein Wort vom Chef
En het allerbelangrijkste, er is wederom niks noemenswaardigs voorgevallen. Een woord van dank aan onze burgemeester voor zijn betrokkenheid en ondersteuning.
Vanochtend starten we met de opbouw voor Rimpelpop en de Kölsche Aovend. Tot dao!

Grüsse, der Chef
 
 
Programma van vandaag
Grote Oktoberkermis | binnenstad | 13.00 uur
Mega Miniatuurkermis Expo | Mariapark, Oude Markt | 13.00 uur | gratis
Toller Montag | L1 Stube | 13.00 uur | gratis
Rimpelpop | Brand Weizen Paviljoen | 13.00 uur | gratis
Brauhaus Brand Arrangement | Brauhaus Brand |
18.30 uur | Reserveren niet meer mogelijk
Kölsche Aovend | Brand Weizen Paviljoen | 19.00 uur | UITVERKOCHT
Verrückte Rosa Montag | Yellow Rental Paviljoen | 19.30 uur | € 7,50
 
 
Biercultuur in Sittard
Biercultuur in Sittard
 
Even een kratje bier halen was er vroeger niet bij. Mensen kochten bier bij de brouwer en brachten het mee naar huis in een keteltje of een bierkan. Vaak ging men ook een bierkan vullen bij de brouwer om vervolgens mee te nemen naar het land of de werkplaats om er gedurende de dag uit te drinken. Pas tegen het einde van de 19e eeuw werden bierflessen gebruikt voor de commerciële verkoop van bier.
 
 
L1
L1 Radio
L1 Radio is volop aanwezig op het Oktoberfeest! Van maandag 20 t/m woensdag 22 oktober is Sittardenaar Tom Jessen vanaf 12:30 uur in de studio naast de L1-Stube voor een live sfeerprogramma met aandacht voor het laatste Limburgse nieuws. Natuurlijk zijn er ook leuke prijzen te winnen.

L1 Radio is te ontvangen via FM 95.3 en FM 100.3, webradio op L1.nl, Interactieve TV KPN kanaal 891, digitaal Ziggo kanaal 828, DVB-T en Digitenne kanaal 117.
 
L1
L1 TV
L1-programmamaker Tom Doesborg is ook op het Oktoberfeest en maakt daar een 55 minuten durend sfeerprogramma. De Oktoberfeestvierders en -artiesten komen aan bod, maar er wordt ook achter de schermen gekeken en er is aandacht voor de impact van het feest op de gemeente Sittard-Geleen.

Uitzendingen:
Zaterdag 25 oktober | 18:00 uur
Zondag 26 oktober | 11:00 | 13:00 | 15:00 uur

L1 TV is te ontvangen via kabel, webtv op L1.nl, Ziggo Digitaal kanaal 30 én kanaal 982, UPC kanaal 713, Interactieve TV KPN kanaal 508, CanalDigitaal (Familie-pakket), DVB-T en Digitenne.

L1.nl
Alle informatie over het Oktoberfeest in Sittard en de uitzendingen van L1 is terug te vinden op www.L1.nl/oktoberfeest
 
 
Glazen Huis L1
Glazen Huis L1
 
Kermis
Kermis
Pusher Oktoberstyle
Muntjes ingooien, tactisch mikken, hopen dat ze net te ver gepusht worden, waardoor de mooiste prijzen binnen handbereik komen!
 
Rimpelpop
Rimpelpop
met o.a. BOZZ, Larissa, Tiroler Teufel, Ruud Appelhof, Heidi's Männer en Beppie Kraft
13.00 uur | gratis
In polonaise achter de rollator, kalige koppen en grijze haren, sjoenkele van links naar rechts, kunstgebitten en schuddende bierbuikjes; Het is slechts een deel van de werkelijkheid van Rimpelpop. Want wat een Stimmung! Met artiesten als Heidi's Männer die weten waar Abraham de mosterd ooit vandaan haalde is jong geleerd, oud nog veel gezelliger gedaan!
 
 
Wiesn Flirttips
Wiesn Flirttips
Heb je iemand gezien die je leuk vindt?

1. Probeer oogcontact te maken. Kijk met een snelle blik, lach met je ogen en kijk dan weer langzaam weg. Kijkt de ander terug, dan is hij of zij waarschijnlijk wel in voor een flirt-partijtje.

2. Begin een gesprek; gewoon over ditjes en datjes. Stel bijvoorbeeld een simpele vraag zoals "Heb je gute Laune?" of "Zwaar hè, die pul bier?".

3. Gaat hij of zij in op de vraag, praat dan verder, niet te persoonlijk, maar bijvoorbeeld over de artiest op het podium, de versiering in de tent of een te gekke Oktoberkermisattractie.

4. Gaat dat soepel, deel dan een beetje informatie over jezelf en luister naar wat de ander zegt en reageer daar enthousiast op.

5. Denk je dat jullie wel goed bij elkaar passen, dan is het tijd om te hinten op je romantische bedoelingen. Probeer heel terloops een arm of schouder aan te raken, terwijl je aan het praten bent.

6. Geen boze blikken of terugtrekkende ledematen? Wees dan dapper. Vertel hem of haar dat je graag nog een keer zou afspreken. Ja of nee. Er zijn maar twee mogelijkheden.
 
 
 
 
 
Alle informatie in deze uitgave is zo nauwkeurig mogelijk vermeld en alle rechthebbenden van het beeldmateriaal zijn geprobeerd te achterhalen. De uitgever is niet aansprakelijk voor foutieve informatie.
© 2014, Gemeente Sittard-Geleen

Redactie en samenstelling: Tessa Reijnders
Teksten: Tessa Reijnders
(item biercultuur René Haustermans)
Fotografie: Robert Notermans, Ed Schappin
Ontwerp: Zobve Media & Design

i.s.m. Gemeente Sittard-Geleen
 
Oktoberfeest Sittard tickets
oktoberfeestsittard.nl/tickets