Copy
 
 
Oktoberfeest Sittard - Wiesn Zeitung #04 - maandag 26 oktober 2015
Wiesn Zeitung - maandag 26 oktober 2015
Oktoberfeest Sittard Facebook foto's
 
 
Facebook foto #01
 
Facebook foto #02
 
Facebook foto #03
 
 
Frühe Vögel und verrückte Schütsen
Frühe Vögel und verrückte Schütsen
Zondag, de absolute verbroederingsdag. Na een bijzondere Oktobermis in de basiliek waarin deken van Rens opriep om naast alle uiterlijke vertoningen (outfit) vooral ook te letten op het innerlijk (infit), barstte op en om de Markt het Frühshoppen los. Jong en oud uit Sittard en omstreken amuseierde zich zusammen. Daarna het Internationaal Schutterijen- en Gildentreffen in het Brand Weizen paviljoen waar, na de optocht, de Palemiger Spatzen al hun verbroederende capaciteiten inzetten door middel van een Knallharte Stimmung. Alle Schütsen und Leute vierden zusammen. Mocht je dat nog geen warm gevoel van binnen hebben opgeleverd, dan zette toch zeker het vijfjarig zoontje van de frontman van de Palemiger met zijn optreden je hart op een kiertje. Kortom met de infit in Zitterd, zit het wel goed.
 
 
 
Oktoberfeest Sittard heeft ♥ voor de basiliek
 
Oktoberfeest Sittard heeft ♥ voor de basiliek

Een kleine kermiswereld op schaal (1 op 22,5) van 14 meter lang is Mini en Mega in één. In het Mariapark zijn allerlei minimensjes aan het genieten van diverse minikermisattracties. Je komt er een hoop dingen tegen die je ook op de Sittardse Oktoberkermis in 'normaal' formaat kunt bezoeken.
 
 
Na je bezoek aan de Mega Miniatuurkermis Expo in het Mariapark mag je een vrije gift achterlaten. Alle giften komen volledig ten goede aan de restauratie van de toren!
Lees meer...
 
Mega Miniatuurkermis
 
 
 
Wat unne daag!
 
Wat unne daag!

"Gisteren moest ik vroeg uit de veren, maar dat was het me meer dan waard! We begonnen met een bezinningsmoment in de basiliek. Ik vond het een prachtige mis. Daarna Frühshoppen bij de Zu Helle Kappele. Echt top!"

"Daarna een super schutterijen- en gildenoptocht. Toen ik als laatste aansloot, begon de zon te schijnen en kon ik helemaal uit mijn dak gaan. Wat een mensen in de straten!"

" 's Middags weer eens ouderwets 'op de tafel' kunnen danzen, springen en zingen. Es war supertoll!   Ik heb een geweldige dag gehad waarbij ik weer met heel veel mensen gelachen en gepraat heb.
Ich höb genaote."
 
 
 
Oktoberkermis – Reuzenrad
Oktoberkermis –
Wellenflieger
Hello Baby! Willst du fliegen? Hoch über die Festwiese?    Stap in, laat je haren wapperen in de wind en dein mee op de golven van de lucht.
 
Bereikbaarheid – taxistandplaatsen
Bereikbaarheid –
taxistandplaatsen
Vandaag geen zin om alweer de BOB te zijn? Neem dan een taxi! Direct naast de Tower Event Stube, vlak bij het Brand Weizen Paviljoen is er een speciale Oktoberfeest Taxi Standplaats. Taxi's rijden hier af en aan!
 
 
Ganz verrückt - Die Verrückte 11 - Oktoberfeest Zittard 2015
 
Brand Weizen Paviljoen – Verrückte Mischmasch Montag – Andy Borg
Verrückte Mischmasch
Montag – Andy Borg

 
Als er zoiets zou zijn als de Hall of Fame voor de Duitse Schlager dan zou Andy Borg daar absoluut thuis horen. Met hits als Adios Amor, Arrivederci Claire en Fischer von San Juan én als vaste presentator en entertainer van de Schlagerparade der Volksmusik op de ARD is hij een ware Schlagergott.
 
L1 Stube - Voorronde L1 & Oktoberfeest Sittard suchen einen neuen Oktoberfeststar
Voorronde L1 & Oktoberfeest Sittard suchen einen neuen Oktoberfeststar
Er zullen toch geen valse noten gaan klinken in de L1 Stube vandaag? De deskundige jury van L1 & Oktoberfeest Sittard suchen einen neuen Oktoberfeststar zal vandaag een aantal 'Knaller' aan zich voorbij zien komen. Zit de nieuwe Star er al bij of zit die in de voorronde van dinsdag?
 
 
Boels Rental Paviljoen – Verrückte Rosa Montag – Wir Sind Spitze
Verrückte Rosa Montag –
Wir Sind Spitze
Oberaffentittengeil! Die Jungs vom Wir Sind Spitze zetten vandaag de tent weer op z'n kop! Kneiterhard vuren ze hit na hit op je af, totdat je je er bij neerlegt: Jetzt geht's los!
 
Brand Weizen Paviljoen – Rimpelpop
Rimpelpop
 
Rimpels of geen rimpels, kale kop of volle bos haar, kunstgebit of echte bijtertjes, vandaag maakt het niet uit. Want hoe oud of fit je ook bent, je gaat geheid in een polonaise, sjoenkele of op zijn minst je favoriete hits mee neuriën. Want wat een Stimmung!
 
 
Programma van vandaag
 
 
Grote Oktoberkermis | binnenstad | 13.00 uur
Mega Miniatuurkermis Expo | Mariapark, Oude Markt | 13.00 uur | vrije gift
Rimpelpop | Brand-Weizen paviljoen | 13.00 uur | gratis
Voorronde L1 & Oktoberfeest Sittard suchen einen neuen Oktoberfeststar |
L1 Stube paviljoen | 13.00 uur | gratis
Brauhaus Brand arrangement | Brauhaus Brand paviljoen |
18.30 uur | UITVERKOCHT
Der Verrückte Rosa Montag | Boels Rental paviljoen | 19.30 uur | € 7,50
Verrückte Mischmasch Montag | Brand-Weizen paviljoen | 19.30 uur | € 18,50
 
 
 
Geschäfte in Sittard – Wiesn Friseuse Wendy

Ben jij ook zo jaloers op de prachtige kapsels van Miss Oktoberfeest Lysanne? Zou je ook graag zo'n mooi Oktoberfeest kapsel willen, maar ben je niet zo behendig met je eigen lokken? Geen probleem! Wiesn Friseuse Wendy kan je elke dag verbluffend laten uitzien!
 
Geschäfte in Sittard – Wiesn Friseuse Wendy
Gaststätten in Sittard – de Gats
 
Gaststätten in Sittard – de Gats

"Bie Tapperie de Gats kense dit jaor weier ein richtige baom lègke!! Pès gounsdig is de keuke geäöpend en kent geer geneite van Oktoberfeeskos es wienerschnitzel, sjink, hauve haan, apfelstrudel und so weiter!" Oftewel (vrij vertaald), bij Tapperie de Gats kun je in een heerlijke Sittardse sfeer genieten van de lekkerste Oktoberfeestkost!
 
 
 
Tips voor de redactie
 
Tips voor de redactie

Heb je een leuke tip voor de redactie van de Wiesn Zeitung? Heb je gisteren je grote liefde ontmoet op de Oktoberkermis? Ga je vandaag voor het eerst je favoriete artiest live zien in één van de paviljoens? Of wil je iets anders kwijt aan de redactie van de Wiesn Zeitung? Stuur een email naar redactie@wiesnzeitung.nl
 
insittard-geleen
 
 
 
 
 
Deze Wiesn Zeitung is een uitgave van Oktoberfeest Sittard i.s.m. Cultureel Projectburo Tessa Reijnders. Oktoberfeest Sittard is een evenement van de gemeente Sittard-Geleen.

Projectleiding Oktoberfeest Sittard:
Sjef Schurgers en Bas Camps
Redactie: Cultureel Projectburo Tessa Reijnders
Vormgeving: Zobve Media & Design
Fotografie: Robert Notermans, Reiner Beckers en
Oktoberfeest Sittard

 
Oktoberfeest Sittard tickets
oktoberfeestsittard.nl/tickets
© 2015. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming vermenigvuldigd of gepubliceerd worden door derden. Alle informatie in deze uitgave is zo nauwkeurig mogelijk vermeld. De uitgever of opdrachtgever is niet aansprakelijk voor foutieve/onvolledige informatie of schade door foutieve/onvolledige informatie.