Copy
 
Oktoberfeest Sittard - Wiesn Zeitung #07 - donderdag 23 oktober 2014
Oktoberfeest Sittard Facebook foto's
 
Facebook foto #01
 
Facebook foto #02
 
Facebook foto #03
 
Facebook foto #04
 
 
Terugblik – Woensdag
Terugblik – Woensdag
De afsluiting van de 10e editie van het Oktoberfeest in Sittard was één en al vuurwerk: zowel de vuurwerkshow op de schootsvelden als ook het 'vuurwerk' tijdens de Grosse Finale Abend in het Brand Weizen Paviljoen. Een absolute knaller was het 'heetste' optreden van Andreas Gabalier ooit. De VolksRock'n'Roller zorgde voor een tent met gillende (keuken)meiden met wapperende zakdoekjes, maar ook de stoere mannen vielen voor zijn rauwe stem. Zijn beestachtige optreden werd gevolgd door een wervelende afsluitingsshow waarbij artiesten en videoboodschappen van zowel Limburgse als buitenlandse Oktoberstars elkaar in rap tempo afwisselden. Beppie, Erwin, Kartoesj, Wir Sind Spitze, Brings, de Domstürmer, Sumpfkröten, de Big Maggas, allemaal brachten zij hun Glückwünsche over voor de 10e editie van het Oktoberfeest in Sittard. Zij spraken van een gewaltiges Publikum, eine Super Veranstaltung, der Oberknaller und naturbekloppte Limburger. Oktoberfeest Sittard ist voll geil!
 
 
Volle-Pulle winnaar Sittard sucht ein neue Oktoberstar
Volle-Pulle winnaar Sittard sucht ein neue Oktoberstar
Gisteravond stonden ze op de bühne tussen grote sterren als Andreas Gabalier en die Edsleer: Jacky Lenders en Roger Vroomen van Volle-Pulle. De jury van de Oktoberfeesttalentenwedstijd, bestaande uit Tom Doesborg, Miss Oktoberfeest en John Smeets riep Volle-Pulle uit tot winnaar door hun samenspel, snelle spel en de heitere Stimmung die het duo tot stand bracht. Daarmee won Volle-Pulle een optreden in het Brand Weizen Paviljoen tijdens de Grosse Finale Abend. "Dit was echt helemaal te gek! De absolute topper van onze optredens tot nu toe! We hadden dit absoluut niet verwacht toen we ons opgaven voor ‘Sittard sucht ein neue Oktoberstar’. We spelen pas sinds mei dit jaar samen en hebben ons redelijk last-minute opgegeven, gewoon, omdat we het Oktoberfeest in Sittard hartstikke sjiek vinden" vertelt Jacky. "Zenuwen hebben we niet gehad, daarvoor was het te bijzonder om mee te maken." Einfach super!
 
 
Column Miss Oktoberfeest
Ik vond het in één woord geweldig. Dit jaar was toch iets bijzonderder dan de vorige jaren en ik voel me enorm vereerd dat ik dit jubileumjaar Miss Oktoberfeest mocht zijn. Ontzettend jammer dat het alweer voorbij is. Het is echt voorbij gevlogen, maar ik heb enorm genoten. Als ik over een paar dagen weer helemaal fit ben, en alle foto's verzameld heb, ga ik een mooi plakboek maken van dit prachtige Oktoberfeest en al mijn belevenissen, zodat ik altijd met plezier naar deze week terug kan kijken. Ik wil graag de organisatie en iedereen die er voor me was, ontzettend bedanken. Natuurlijk ook een dankjewel aan alle mensen die op het Oktoberfeest waren en die er samen zo'n mooi feest van gemaakt hebben. Jullie lieve reacties waren hartverwarmend! Ik kijk nu alweer uit naar volgend jaar, dan wel niet als Miss, maar ik weet zeker dat het dan ook weer een te gek feest wordt! Tip voor de toekomstige Miss: Geniet van elk moment! Tot volgend jaar!!

Els van der Geeren
 
Column Miss Oktoberfeest
 
 
Ein Wort vom Chef
Ein Wort vom Chef
Zo het zit er weer op. Moe, maar zeer voldaan. In mijn oren hoor ik nog de muziek, als ik mijn ogen sluit, zie ik jullie nog dansen en feesten. Toen we met de hele crew bij de finale op het podium stonden en we die kolkende tent in keken fluisterde iemand in mijn oor "Sjef, hier doen we het allemaal voor." En ik dacht: Ja, hier doen we het allemaal voor! Iedereen die dit feest mede mogelijk heeft gemaakt, mensen voor, achter en op het podium: "Geweldig bedankt! Veer zeen os op 't Oktoberfees 2015 weier trök. Wenn der liebe Gott es will."

Aufwienerschnitzel, der Chef
 
 
Tip!
Tip!
Wèntjerdruim
12 december 2014 t/m 4 januari 2015
Tijdens Wèntjerdruim is Sittard de allerleukste winterstad, waar elke dag van alles te beleven valt, zoals het Limburgs Kerstcircus, kinderactiviteiten, een schaatsbaan, live-muziek én waar je de mooiste verrassingen vindt voor onder de kerstboom.
 
Yellow Rental
 
Oktoberfeest lokroepjes
Oktoberfeest Zitterd: in ein kolkende en kaokende Brand Weizen kippevel kriege van die wirkelik gewèldige sfeer.
Oktoberfeest Sittard 2014 was geslaaagd!
Organisatie gefeliciteerd met
deze mijlpaal!
Jammer dat het weer afgelopen is.
Nog mooier dan carnaval.
Zo het Oktoberfeest 2014 zit er alweer op! Nu al zin in het Oktoberfeest 2015!!
 
 
Tot volgend jaar
Tot volgend jaar
Noteer alvast in je agenda: Oktoberfeest Sittard 2015 van 23 tot en met 28 oktober!

Schrijf je in voor deze Wiesn Zeitung of voor de nieuwsbrief op de homepage van www.oktoberfeestsittard.nl en ontvang als eerste alle nieuws over het programma en de kaartverkoop! Misse nichts!
 
 
 
 
 
Alle informatie in deze uitgave is zo nauwkeurig mogelijk vermeld en alle rechthebbenden van het beeldmateriaal zijn geprobeerd te achterhalen. De uitgever is niet aansprakelijk voor foutieve informatie.
© 2014, Gemeente Sittard-Geleen

Redactie en samenstelling: Tessa Reijnders
Teksten: Tessa Reijnders
Fotografie: Robert Notermans, Corry de Koster,
Libor Bednarik, IN Sittard-Geleen
Ontwerp: Zobve Media & Design

i.s.m. Gemeente Sittard-Geleen
 
Oktoberfeest Sittard tickets
oktoberfeestsittard.nl/tickets